Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows за слаб лаптоп

Featured Replies

Няма ли къде да се заяждаш?:mad:

• Отговори 95
  • Прегледи 9,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Рамта е вградена/запоена на дъното/ няма слот за повече рам, диска не е SSD i e na 5200 оборота

преди 10 часа, Profruit написа:

Заради едното може ли? Moже Емо.
Процесорът е Intel Atom N2600. Той е 64bit, двуядрен и може да адресира до 2.44GB DDR3. Трябва рам донор. Плочка 2GB с четири чипа + spi за тях.
Заводската се разпоява и на нейно място се запоява донорската. spi не е задължително, ако има програматор да се свали дъмп и пренапише заводския spi.
Остава, да се редактира bios-а с HEX-редактор. Да се промени стринга с обем памет - от 1 на 2 Край!

Що се касае твърдия диск, при мен бе стандартен 2.5', но 7mm висок. Така че ssd никакъв проблем. В крайна сметка може да се пъхне една гола платка, без корубата, която и без това души охлаждането.

За система.
Тогава го мъчих с Lubuntu/Xubuntu 14.04. и греда. Нямаше драйвер на видеото, заради intel-картата, а още крив звук.

За тази барака да търся донорска рам ( дето не знам дали ще работи и дали ще намеря, цената няма и да я коментирам), да я разпоявам и запоявам наново? Смяташ ли, че постващият може да го направи? А ако го занесе в сервиз, ще му вземат толкоз пари колкото да си вземе в пъти по свястна ,машина втора употреба, но не знам дали въобще сервиз ще се навие на подобно нещо.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Ясно, не ме обичаш вече!

Пусто наливане на пари е тази машина.

преди 22 минути, avent написа:

начи не тий толку слаб лаптопа.....

само за филми го ползвам моя.....

телефона ми е три пъти по-мощен и джиткам с него.....

нема да омалееш

преди 23 минути, _nib_ написа:

начи не тий толку слаб лаптопа.....

само за филми го ползвам моя.....

телефона ми е три пъти по-мощен и джиткам с него.....

нема да омалееш

Не може да сравняваш телефон и компютър. Всичко е различно, макар че параметрите се мерят с еднакви еденици.

преди 8 часа, JKirilov написа:

Ставаше въпрос колко е голям физически - в сантиметри/инчове?

Смени го със SSD!

Че то ссд-то и труда ще струват повече от лаптопа.

преди 18 минути, JKirilov написа:

Още един заядливец? :mad:

Труда викаш? А компромиса ще си го прави той. Прочети 1 пост!

Викаш ссд-тата евтини, а по сервизите безплатно ги монтират?

И сам да си го сложи къв е смисъла да наливаш пари в лаптоп който не струва и 100 лева

Викаш ссд-тата евтини, а по сервизите безплатно ги монтират?
И сам да си го сложи къв е смисъла да наливаш пари в лаптоп който не струва и 100 лева

Питаш - какъв е смисъла?
Просто … за спорта!
  • 2 месеца по-късно...

През 2011 г. няколкото фирми-производители пуснаха на пазара 10-инчови лаптопчета с процесор 1.66 GHz и RAM 1 GB и лицензиран Windows 7 - Starter.

И аз си купих такъв ( защото е мобилен) на Samsung,  да се занимавам, докато придружавах съпругата си по болници.

HD е 250 GB.

Оказа се, че мога да му сменя RAM-паметта и му поставих 2 GB.

И понеже обичам новостите, през годините минавах през  Win10 и отново Win7, но последно беше на Win10 - Home.

Преди 4 дни го надградих на Win10 - Home 2004. Работи си нормално, въпреки че не е Ферари.

По навик винаги изтривам старите версии и натрупаните обновявания.

Изтривам и програмите, които не ми трябват в момента, и езикови файлове на потребителските програми, и т.н.

• 3 седмици по-късно...
на 27.03.2020 г. в 14:00, avent написа:

Здравейте, нов съм тук и искам първо да се извиня за глупавото ми питане предварително. Имам едно малко лаптопче ASUS eee PC X101 ch, параметрите са му слаби. Знам че рамта е 1 гб и е вградена повече не може да се сложи. Като го взехме беше с лицензиран уиндоус 7 стартер но незнайно защо го преинсталираха с ХР за да работи по бързо и до тук с бързината му. Сега е с уиндоус 7 32-битов но пак си върви тегаво и мисловно. Бихте ли ми дали съвет какъв да се сложи така че да работи по леко и по добре? Използва се за интернет, поща, фейсбук и страници в нета. Преди като беше с ХР като заспи и няма събуждане, забиваше, камера не тръгваше. Външна рам предлага ли се към USB? Не разбирам и моля за съвет

на Windows 7 вече спряха ъпдейтите, което води до проблеми, слагаш Windows 10 home edition и спираш най-простото Performance от System Properties и в run пишеш msconfig и от там има какво да се желае както и някой друг процес спираш и ще работи горе долу :D

преди 2 часа, ggadmin написа:

на Windows 7 вече спряха ъпдейтите, което води до проблеми

Няма такова нещо! Стига сте се самосугестирали.

И лаптопите не се делят на слаби и мноооо яки, а на такива, на които може само 10, или само 7 и т.н.

преди 1 час, JKirilov написа:

И лаптопите не се делят на слаби и мноооо яки, а на такива, на които може само 10, или само 7 и т.н.

Ти да видиш имах едно Леново, което премина през Виста, 7ца, 8, 8.1, 10ка и му умря видеото след 10г. употреба. То към коя група би било ?

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти да видиш имах едно Леново, което премина през Виста, 7ца, 8, 8.1, 10ка и му умря видеото след 10г. употреба. То към коя група би било ?

Това не е лаптоп, а танк. :)

Те не се броят, както моя и няой други който не пасват на световната тенденция - купуваш > издухваш си носа веднъж > хвърляш.

на Windows 7 вече спряха ъпдейтите, което води …

До нищо не води!
И не,са спрели ъпдейтите изобщо - прекратиха гарантираната безплатна поддръжка! Платената - НЕ!
Накоро пуснах една машина с ХР - минаха си няколко ъпдейта! Коментар???
преди 15 часа, JKirilov написа:

ти ебаваш ли ? се защо според тебе във фирмата която работя мигрирахме 400+ човека на Windows 10 

Windows 7 End of Life starts January 14, 2020

After that date, Microsoft will no longer offer patches and security updates for Windows 7. That means that any bugs or problems still found in Windows 7 will never get fixed.

преди 5 часа, jhoro написа:

До нищо не води!
И не,са спрели ъпдейтите изобщо - прекратиха гарантираната безплатна поддръжка! Платената - НЕ!
Накоро пуснах една машина с ХР - минаха си няколко ъпдейта! Коментар???

я ми кажи кой плаща да има лицензиран Windows вкъщи? само общи работници тука в тоя форум.. дейба

я ми кажи кой плаща да има лицензиран Windows вкъщи? само общи работници тука в тоя форум.. дейба
Например … аз! Лицензиран и платен Уиндоус 8.1.
Нищо, че не го ползвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.