Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли във Virtual Box да тръгне игра и как?

Featured Replies

Здравейте,

може ли на тази програма да тръгне игра и как може да се направи?
Играта е World of tanks.

благодаря

• Автор

В момента компютъра е с Windows Vista.За да не инсталирам нова версия на Windows се интересувам да ли може да стане с Virtual box програмката.
Самата игра иска Windows 7 вече.
Програмата я имам инсталирана,според мен трябва да се направи нещо със самата игра или да се направи като Image файл?

Hardware е: РАМ 4гб,процесор e8400 intel core 3.0ghz,видео GTX670,дъно ga-ex38-dq6.

Моля.

Само като идея, ако желаете да запазите сегашната си OS:

- може да се пробва тя да се сложи във виртуална среда

- може да се ползва различен твърд диск за новата OS

Имате прилично дъно, но само 2 ядрен процесор и 4GB памет, не е ясно системата с какви дискове работи, но едно SSD би помогнало за по-плавна работа на системата.

Аз бих увеличил и паметта:

Цитат
  1. 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory
  2. Dual channel memory architecture
  3. Support for DDR2 1200/1066/800/667MHz, ECC, non ECC memory modules.

https://www.olx.bg/ad/ddr2-ecc-ram-kit-CID632-ID7PL2Q.html#fc4aae660e

С virtual box по-трудно, с vmware може и да стане, там видео драйверите са по-добри, но пак не е сигурно дали играта ще работи нормално, ако изобщо тръгне. А и с този процесор и RAM ще е мъка емулацията, да не говорим да подкараш и игра във виртуалката. Евентуално с vSphere можеш да получиш директен достъп до GPU-то, виж това:

https://blogs.vmware.com/apps/2018/09/using-gpus-with-virtual-machines-on-vsphere-part-2-vmdirectpath-i-o.html

Играя успешно в VMWare игри, които и на dedicated Windows 10 (на същата машина, която ми е и работна), т.е. Windows, инсталиран само за игри. Но в vmware играя същите игри с около 90-95% от производителността на физическа инсталация. Някои просто леко им намалям или резолюцията, или някои параметри от High на Medium примерно. VMware вече поддържа до 3GB VRAM, така че да се има предвид за игри, които могат да искат повече ИЛИ видеокартата има 4 или повече ГБ памет, от които игра може да се възползва.
Видеокартата се натоварва почти на максимум, вкл. видеопаметта, т.е. vmware си я ползва хардуерно. Нищо специално не съм правил или инсталирал. Ryzen система.

Е, има в някои игри някои дребни несъвършенства - примерно една игра ми крашва в vmware като опитам вече да тръгна да играя, но това го оправям (разбрах го случайно) като първо заредя Tutorial нивото, излизам от него, и после нормалното играене тръгва.

Също така за по-добро изживяване (и избягване на един друг бъг) е добре да имаш 2 мишки, едната за директно назначаване в vmware машината, а другата за контрол над host-а като цяло!

Virtualbox винаги е бил по-зле в графично отношение, даже не съм и посмял да пробвам 3D игри в него. Напоследък вече не го следя, но се съмнявам да е подобрен значително.

преди 2 минути, teglicha написа:

Играя успешно в VMWare игри

С колко RAM на хоста?

преди 2 минути, DarkEdge написа:

С колко RAM на хоста?

Еми 16ГБ, и (мисля) 8ГБ дедикейтед за виртуалката.

Ето едно видео бях правил преди време (със стария монитор още) на Sniper 2 и VMWare 15.

преди 2 минути, teglicha написа:

Еми 16ГБ

Срещу 4 на хоста на автора...

Така е, просто казвам, че е възможно вече доста лесно, без някакви специални приготовления, иначе е пределно ясно, че обема памет трябва да се съобрази да събере хост-а, геста, и  съответно играта.

В отговор на темата за Virtualbox - то игра може и да тръгне, но ще е едва играемо, доколкото знам има някакви 3Д възможности, но ако тепърва ще слага виртуализатор, vmware е по-добрия избор по принцип. Иначе ако има вече инсталиран, просто да пробва. С 4ГБ рам обаче по-добре да не пробва, естествено.

Без GPU Passthrough се ползва емулация, което не ползва реално физическото GPU на системата. По-горе съм дал връзка как може да се направи, без vsphere няма начин. Ето и още:

https://www.dell.com/support/article/en-bg/sln288103/how-to-enable-a-vmware-virtual-machine-for-gpu-pass-through?lang=en

А и какъв е смисъла от подобна дейност? Има много sandbox решения, ако се притесняваш от кракнати файлове, съдържащи вируси например, при които не се прави емулация и не се губи производителност.

Аз не съм правил нищо специално, камо ли vsphere. Докато играя наблюдавам с hwinfo че видеокартата се товари на макс, вкл. видеопаметта й. Това започна да става от някоя версия на vmware, дали не беше от 14 или от 15. Вижда се, че и CPU е натоварено малко, г/д 1-2 ядра, а графиката върви мазно.

Хайде слезте на земята и разсъждавайте върху наличния хардуер и наличната ОС.

Разсъжденията мисля, че са достатъчни. Това, което автора иска, не е възможно.

преди 6 минути, teglicha написа:

Аз не съм правил нищо специално, камо ли vsphere. Докато играя наблюдавам с hwinfo че видеокартата се товари на макс, вкл. видеопаметта й. Това започна да става от някоя версия на vmware, дали не беше от 14 или от 15. Вижда се, че и CPU е натоварено малко, г/д 1-2 ядра, а графиката върви мазно.

Какво се товари или не не е критерий, че работи както трябва или на 100%. Дали да се ползва хардуерно ускорение във vmware се настройва, както и видеопаметта, която да използваш, според наличната видеокарта, както и процесорните нишки/ядра. Хардуерното ускорение след това се активира във виртуалната машина след инсталиране на vmware драйверите.

Мисля, че обсъжданото по принцип е полезно, особено ако се вземе предвид заглавието на темата?

По-натам стана ясно, че на конкретната система вероятно няма да стане. Всички технологии и изисквания работят на по-съвременни системи, добре е да има и видеокарта GTX 10XX поне.

Той май не е казал и какви точно игри ще пуска. По-непретенциозни може и да стане, които изискват примерно под 1ГБ рам. Пускал съм леки игрички и vmware на система с 1.5ГБ заделена памет.

Цитат

Какво се товари или не не е критерий, че работи както трябва или на 100%. Дали да се ползва хардуерно ускорение във vmware се настройва, както и видеопаметта, която да използваш, според наличната видеокарта, както и процесорните нишки/ядра. Хардуерното ускорение след това се активира във виртуалната машина след инсталиране на vmware драйверите.

Естествено, че поне трябва да се пусне от опции за виртуалната машина 3д ускорението, ако не е пуснато по default. И как да не е критерий по принцип - емулация се подразбира CPU такава, а в случая ЦПУ е на под 20%, GPU е на 100%, графиката е мазна. Пълен пастру разбира се не се случва (иначе трябваше да имам отделна видеокарта), но това мисля се подразбира от самосебе си. Допреди около 2 версии на vmware дори това, което се наблюдава в момента, не беше възможно, ама дали бяха 2 версии, не се сещам, не играя много че да съм пробвал с всяка нова версия да инсталирам игри, пък и тогава съм бил с Win7 и доста по-стари чаркове.

преди 7 минути, teglicha написа:

Той май не е казал и какви точно игри ще пуска

преди 22 часа, Veselin Tomov написа:

Играта е World of tanks.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Ми ок, да го кажем така - ако играта му е тръгвала на системата (каквато и да е система), за да тръгне във виртуална машина (визирам vmware, а не vbox естествено) на 90-95%, изискването за обема памет се покачва с около 1ГБ (заради host OS-a). В неговия случай вероятно няма да стане заради стария OS и видеокарта.

Иначе заглавието на темата е по-общо, и затова смятам че всякакви обсъждания по темата ще са полезни.

на 28.03.2020 г. в 12:16, Veselin Tomov написа:

Hardware е: РАМ 4гб,процесор e8400 intel core 3.0ghz,видео GTX670,дъно ga-ex38-dq6.

Това изглежда че е десктоп компютър. Един нов твърд диск с още един кабел SATA и инсталираш нов Уиндоус на него.
35 лв ли нямаш ?

• Автор
преди 25 минути, Белгиеца написа:

Това изглежда че е десктоп компютър. Един нов твърд диск с още един кабел SATA и инсталираш нов Уиндоус на него.
35 лв ли нямаш ?

вариант е и това с харддиск-а.

преди 1 час, Белгиеца написа:

35 лв ли нямаш ?

Ама големи глупости...
Какво? Нима не може да си инсталира втора ОС на същия диск?
Пак ще кажа - запази твоите "акъли" за себе си!

преди 1 час, DarkEdge написа:

Нима не може да си инсталира втора ОС на същия диск?

Турчето каза че предпочита да го играе dual boot-a с два твърди диска, аз предпочитам на него да му симпатизирам по този въпрос.
Като се скапе единият, другият продължава да си работи.
Но, признавам че от гледна точка на повишаването на посещенията във форума е по-добре да си инсталират по 10 ОС на един диск, така по-често ще реват тука че 7-мата ОС вчера се е развалила нещо и всичко се е оплескало.

И отново бълваш колкото да си писал...И естествено простотии.
Ай сложи N диска в лаптоп(примерно без DVD)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.