Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

е и, на кава база се изчисляват тези числа - на кристални топки ли

Ми, това даже ООН го твърди. Сега, какво ще ми кажеш, че данните са изманипулирани сигурно?

Цитат

Според доклад на ООН от частично преброяване на загиналите при войната на Израел срещу "Хамас" от ноември 2023 г. до април 2024 г. почти 70% от жертвите в Ивицата Газа са жени и деца, предаде Франс прес.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 29 минути, communismatic написа:

Ми, това даже ООН го твърди. Сега, какво ще ми кажеш, че данните са изманипулирани сигурно?

и какво като ги казва оон , то САЩ и Израел казват друго - но вероятно истината е посредата

и какво като ги казва оон , то САЩ и Израел казват друго - но вероятно истината е посредата

Да... така и предположих. 😆

И израелците лъжат, правят се на ударени... Сигурен съм! 😆😆😆

Цитат

Разбивката на жертвите, предоставена от властите в Газа, е около 40% мъже, 20% жени, 32% деца и 8% възрастни хора. Дори по израелска оценка над 53% от починалите в Газа са цивилни.

Тоя форум е пълна трагикомедия...

преди 37 минути, communismatic написа:

Данните не са изманипулирани. Войската на Хамас в голямата си част са без униформи и опзонавателни знаци като нормална друга армия.

току-що, BANKATA написа:

Данните не са изманипулирани. Войската на Хамас в голямата си част са без униформи и опзонавателни знаци като нормална друга армия.

Aха, т.е. израелските солджъри не могат, да различат деца и жени от мъже... Ясноооо! 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Aха, т.е. израелските солджъри не могат, да различат деца и жени от мъже... Ясноооо! 😆

Можеш ли са четеш с разбиране.

Изобщо не твърдя че няма жени, деца и цивилни жертви. Боец от хамас като е цивилен и го гръмнат като какъв ще го запишат бре.

В хамас жени не знам дали членуват, но деца под 18 години има със сигурност.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Можеш ли да четеш с разбиране.

Май на теб ти е особено сложно четенето с разбиране. И не "май", а де факто е точно така... Ти кое не разбра, че дори и израелските лайнари не отричат, че масово се убиват жени и деца? Какви неразпознавания, какви записки и прочее? Фактически, защитавате някакъв жалък режим, дето избива сума ти цивилни и дори не ви стига и акълеца, да се обосновете поне колкото там да хване дикиш. Не били разпознавали жени и деца от мъже, глупости на търкалета. Просто атакуват така, че изобщо не ги интересува какво има насреща срещу тях. Това е най-елементарното и логично обяснение, те и американците в Ирак, в Либия и т.н. атакуваха по абсолютно същият начин. В Ирак беше бомбардиран центъра на Багдад, какви военни бази може да има в центъра на столицата, ти нормален ли си? В Югославия бомбиха дори мостове с хора по тях...

Eто ти ги данните от израелското разузнаване...
Screenshot-2024-10-28-at-11.28.14-700x48

преди 4 минути, communismatic написа:

Май на теб ти е особено сложно четенето с разбиране. И не "май", а де факто е точно така... Ти кое не разбра, че дори и израелските лайнари не отричат, че масово се убиват жени и деца? Какви неразпознавания, какви записки и прочее? Фактически, защитавате някакъв жалък режим, дето избива сума ти цивилни и дори не ви стига и акълеца, да се обосновете поне колкото там да хване дикиш. Не били разпознавали жени и деца от мъже, глупости на търкалета. Просто атакуват така, че изобщо не ги интересува какво има насреща срещу тях. Това е най-елементарното и логично обяснение, те и американците в Ирак, в Либия и т.н. атакуваха по абсолютно същият начин. В Ирак беше бомбардиран центъра на Багдад, какви военни бази може да има в центъра на столицата, ти нормален ли си? В Югославия бомбиха дори мостове с хора по тях...

Eто ти ги данните от израелското разузнаване...
Screenshot-2024-10-28-at-11.28.14-700x48

За Ираел ли говорим или за Ирак и Югославия.

После може и за Югославия да ти обясна как с минимални жертви спряха 10 годишна война, ама едва ли и това ще вденеш.

И никой не защитавам, най-малко пък Израел. Само ти намекнах защо тези данни може да не са много точни.

Кво ще ми обясняваш, ти за Израел тръгна да ме оборваш и пак стана смешен. Щял да ми обяснява иначе... 😆😆😆

преди 12 минути, communismatic написа:

Кво ще ми обясняваш, ти за Израел тръгна да ме оборваш и пак стана смешен. Щял да ми обяснява иначе... 😆😆😆

в случая САЩ победи в Израл - защото изгониха Русия от африка,Сирия - накратко русия пак духа супата:D

в случая САЩ победи в Израл - защото изгониха Русия от африка,Сирия - накратко русия пак духа супата:D

И ти се кефиш яко, а? Майната им на сума ти цивилни загинали, важното е "русия пак да духа супата"...

Така и не разбрах, какво е оправданието за многото загинали деца и жени? Иван Умния не можа, да ми даде никакво адекватно обяснение, дай ми ти...? Що защитаваш убийци на деца и жени?

Ердоган: Кюрдските бойци ще оставят оръжието или ще бъдат погребани в сирйската земя

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заявява, че кюрдските бойци в Сирия или ще сложат оръжие, или ще бъдат "погребани“ в Сирия, предаде Kathimerini.

След падането на Башар Асад този месец продължават военните действия между подкрепяните от Турция сирийски въоръжени групировки и кюрдските бойци, които се водят между подкрепяните от Турция сирийски въоръжени групировки и кюрдските бойци.

Представители на Анкара неколкократно заявиха, че кюрдската милиция YPG трябва да бъде разпусната, като подчертаха, че групата няма място в бъдещето на Сирия.

Промяната в ръководството на Сирия постави кюрдските фракции в страната в неблагоприятно положение.

"Ще ликвидираме терористичната организация"

"Сепаратистките убийци или ще се сбогуват с оръжията си, или ще бъдат погребани в сирийските земи заедно с оръжията си", заявява Ердоган, обръщайки се към депутатите от управляващата партия в парламента.

"Ние ще елиминираме терористичната организация, която се опитва да създаде "стена" от кръв между нас и нашите кюрдски братя", добавя той.

Турция смята кюрдската милиция, основното крило на съюзените със САЩ Сирийски демократични сили, за разклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК), която от 1984 г. се бунтува срещу турската държава.

ПКК е обявена за терористична организация от Турция, Съединените щати и Европейския съюз. Анкара многократно е призовавала своя съюзник в НАТО Вашингтон и други страни да спрат да подкрепят кюрдската милиция.

По-рано Министерството на отбраната на Турция съобщи, че въоръжените ѝ сили са убили 21 бойци на кюрдската милиция и ПКК в Северна Сирия и Ирак.

Битката срещу "Ислямска държава"

В интервю за Reuters миналата седмица командирът Сирийските демократични сили Мазлум Абди за първи път призна за присъствието на бойци на ПКК в Сирия, като добави, че те са помогнали в битката срещу "Ислямска държава". Той обаче отбеляза, че те ще се върнат у дома - ключово искане на Анкара - ако бъде договорено пълно прекратяване на огъня с Турция.

Той също така отрече всякакви организационни връзки с ПКК.

Ердоган също така информира, че Турция скоро ще отвори консулството си в Алепо, като подчерта, че Анкара очаква увеличаване на трафика по границата си това лято, тъй като част от милионите сирийски мигранти, които тя приема, ще започнат да се връщат у дома.

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Erdogan-Kyurdskite-boici-shte-ostavyat-oruzhieto-ili-shte-budat-pogrebani-v-siriskata-zemya-2388034

преди 6 часа, communismatic написа:

И ти се кефиш яко, а? Майната им на сума ти цивилни загинали, важното е "русия пак да духа супата"...

Така и не разбрах, какво е оправданието за многото загинали деца и жени? Иван Умния не можа, да ми даде никакво адекватно обяснение, дай ми ти...? Що защитаваш убийци на деца и жени?

Ти от луната ли падаш?

Израел ей така решиха да трепят хизбула.

Пак не разбра, аз не те питам, що са започнали, да "трепят" Хизбула, а защо защитавате убийци на деца и жени? Ако искаш, да пробвам, да го напиша още 20 пъти? До момента не сте ми дали нито един разумен отговор, само увъртания и неадекватни отговори...

преди 21 минути, communismatic написа:

Пак не разбра, аз не те питам, що са започнали, да "трепят" Хизбула, а защо защитавате убийци на деца и жени? Ако искаш, да пробвам, да го напиша още 20 пъти? До момента не сте ми дали нито един разумен отговор, само увъртания и неадекватни отговори...

Къде видя да ги защитавам като до сега не съм завявал тук каква ми е позицията за конфликта.

преди 12 минути, BANKATA написа:

Къде видя да ги защитавам като до сега не съм завявал тук каква ми е позицията за конфликта.

Mи аз мисля, че след тоя пост е пределно ясно каква е твоята позиция...

преди 2 часа, BANKATA написа:

преди 7 минути, communismatic написа:

Mи аз мисля, че след тоя пост е пределно ясно каква е твоята позиция...

Продължавай да се излагаш...😂

току-що, NovakJ написа:

Продължавай да се излагаш...😂

Пак да питам, ти точно, да говориш за "излагане"?

преди 2 минути, BANKATA написа:

И каква е?

Mи айде прочети си пак поста, виж на какво точно си отговорил и т.н. Пак показваме, че умеем, да четем с разбиране...

преди 10 часа, communismatic написа:

преди 3 часа, BANKATA написа:

Ти от луната ли падаш?

преди 27 минути, communismatic написа:

Пак да питам, ти точно, да говориш за "излагане"?

Човек, всички те захапват.... Не се ли срамуваш?

преди 6 минути, NovakJ написа:

Човек, всички те захапват.... Не се ли срамуваш?

Я кажи, кво стана с оня рехабилитационен център в темата за войната, нещо и от там избЕга... 😆

Един рехабилитационен център, който побира 600 000 души? И ти вярваш, нали? Ми ТИР-аджия... кво да коментираме повече.

преди 11 минути, communismatic написа:

Mи айде прочети си пак поста, виж на какво точно си отговорил и т.н. Пак показваме, че умеем, да четем с разбиране...

Тъй де. Показва че четеш каквото ти скимне.

Това че разбирам защо започна конфликта не значи че го подкрепям.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Тъй де. Показва че четеш каквото ти скимне.

Това че разбирам защо започна конфликта не значи че го подкрепям.

Аха. ОК... Само дето въпроса ми е "Какво е ОПРАВДАНИЕТО за многото загинали жени и деца?" Т.е. ти разбираш защо започна конфликта и избитите деца и жени са курбана, който трябва да се даде?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.