Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 часа, communismatic написа:

Няма по-жалка армия от израелската... Газа е колкото Льолин, ония колко време не можаха, да се справят с "терористите", а на всичко отгоре колко жени и деца загинаха, понеже много се стремиха, да пазят цивилното население...

Има, има. Я гледай колко време превземате едно украинско село. 

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Тя е еврейка. Тях не ги интересува чуждият живот.

Че защо пък да не ѝ се случва? Аз съм "за" да ѝ се случи. Щом одобрява да се случва на други, значи ѝ харесва. Нещо бъркам ли?

На теб пък каво трябва да се случи след 3 години одобрение на случващото се с "укрите" :wub:

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Абе плякало 

11 села за 7 дни - как е, добре ли е ?

Успяха ли евреите да влязат в Ливан бе плякататор ?

Предишния път влязоха в Бейрут :)

ПП

Нещата са се променили . Зелката ще капитулира - или ще обяви тотална мобилизация (след това ще го обесят)

Евреите - имат почистен излаз на морето с газ-а, Голан - стига им толкова

преди 25 минути, N1K17Y написа:

На теб пък каво трябва да се случи след 3 години одобрение на случващото се с "укрите" :wub:

На укрите сега им се случва това, което осем години се случваше на жителите на Донбас. На мен няма за какво да ми се случва "възмездие" :topsecret2:

преди 6 минути, ivottoshev написа:

На укрите сега им се случва това, което осем години се случваше на жителите на Донбас. На мен няма за какво да ми се случва "възмездие" :topsecret2:

Значи на палестинците се случва това, което се случи на евреите на 7 октомври :topsecret2:

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Значи на палестинците се случва това, което се случи на евреите на 7 октомври :topsecret2:

Евреите са агресори и окупатори по тези земи (даже има две резолюции на ООН, които ги приканват да се оттеглят, но те не го правят) Хамас/Хизбула са местните революционери, които от десетилетия се борят да поправят тази несправедливост.  

преди 26 минути, ivottoshev написа:

Руснаците са агресори и окупатори по тези земи (даже има две резолюции на ООН, които ги приканват да се оттеглят, но те не го правят)

:topsecret2:

преди 20 минути, N1K17Y написа:

:topsecret2:

Не позна. Руснаците се отзоваха на молбата за помощ от страна на ЛДНР. Същото направиха и краварите, когато за помощ ги помолиха АОК. 

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Не позна. Руснаците се отзоваха на молбата за помощ от страна на ЛДНР. Същото направиха и краварите, когато за помощ ги помолиха АОК. 

САЩ  приключиха една 10 годишна война за няколко месеца.

Русия води вече 3-та г. война.

преди 8 часа, NovakJ написа:

Малко сравнения, убитите и загинали в Газа са 46 600 души.

Тоя верно ли смята, че "убитите и загиналите" (интересно каква е разликата между едното и другото) са само 46 600 души. 😆

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Това е война и борба за оцеляване. В това винаги има  сътресения в обществото,  както и свързано с  висока смъртност. Нямам чак толкова голямо сърце,че да побера в него жалейка за  цялата палестинска пасмина, която за толкова години не се научи да живее човешки, а ражда и възпитава терористи още от детската градина. Ама ти може да ревеш и да бършеш сополи. Сега е сезона на оплаквачите.  Наемат за погребения, или "реват" по форуми за да изразят скръбта по починали, независимо, че става дума за хора, които са им  напълно непознати. Тази традиция идва от древна Гърция   и същестува и до ден днешен. Такива имаше на пропагандните клипове на палестинците, които нареждаха до силиконови кукли една дузина  палестински чандала  да реват и да се тръшкат. Виеха, но в очите им нямаше сълзи и снимаха с телефоните си шоуто. Беше ми много забавно, как тази бутафория действа на дебилния свят. Редиците на идиотите никога не оредяват. Когато си замине един, винаги се появява друг. Много си архаичен, но това не намалява чара ти да си забавния идиот. Реви и импровизирай, няма само кукуригуто Анне да се води соло оплаквачка. Трябва да има  и хор за фон.

Тоя пост е показателен за потресаващото ниво на умнокрасивитета тук. "Пасмина раждала терористи". Това звучи изключително нелепо за човек, който защитава това, което прави израелската армия в момента. Те явно не са "пасмина", просто са демократична войска, която избива в пъти повече цивилно население (жени, деца и възрастни), отколкото армията на противника. Иначе високото ти самочувствие на базата на тоновете глупости, които си изписал/а е повече от впечатляващо...

преди 5 часа, N1K17Y написа:

Я гледай колко време превземате едно украинско село.

Верно? Викаш... същото е да сринеш с бомбене един град без изобщо да се съобразяваш с това, дали вътре има цивилно население или пак да ги бомбиш, ама да се стремиш да ги пазиш, доколкото е възможно? Едно и също е?
11be56_e27ad1d4e7a74efdaea23e922c6f546f~

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Това е война и борба за оцеляване. В това винаги има  сътресения в обществото,  както и свързано с  висока смъртност. Нямам чак толкова голямо сърце,че да побера в него жалейка за  цялата палестинска пасмина, която за толкова години не се научи да живее човешки, а ражда и възпитава терористи още от детската градина. Ама ти може да ревеш и да бършеш сополи. Сега е сезона на оплаквачите.  Наемат за погребения, или "реват" по форуми за да изразят скръбта по починали, независимо, че става дума за хора, които са им  напълно непознати. Тази традиция идва от древна Гърция   и същестува и до ден днешен. Такива имаше на пропагандните клипове на палестинците, които нареждаха до силиконови кукли една дузина  палестински чандала  да реват и да се тръшкат. Виеха, но в очите им нямаше сълзи и снимаха с телефоните си шоуто. Беше ми много забавно, как тази бутафория действа на дебилния свят. Редиците на идиотите никога не оредяват. Когато си замине един, винаги се появява друг. Много си архаичен, но това не намалява чара ти да си забавния идиот. Реви и импровизирай, няма само кукуригуто Анне да се води соло оплаквачка. Трябва да има  и хор за фон.

Какво те направи такава религиозна фанатичка, ако смея да попитам? Ти конкретно си българка. Родена и израснала в България, владееш отлично български език. Тук никой не ти е правил проблеми на тема религия. Какво ти стана, че се врътна мега обидена на България, замина да живееш в САЩ  и стана крайна еврейка ционистка? Ти не си родена и израснала в Близкия изток, какво толкова си го слагаш на сърце това място? Какви са тези твои крайни мнения? Каква е тази студенина, която лъха от теб? Мислиш, че като си крайна еврейка, Бог ще те заобича  и ще отидеш в рая ли? Мислиш, че знаеш всичко, че всичко си познала от едни крайно фанатични религиозни писания? Ти сериозно ли? Жал ми е за теб.

В другата тема не ми отговаряш на въпросите, защо? Защото неудобни въпроси има май, а? Обичаш да бягаш от такива.

Я ми кажи, мислиш ли се за по - добра от нацистите? Защото не си, същата си като тях. После ревете за холокоста.  Ще ти го кажа така - ако евреите сте били всичките до един светски, образовани, работливи и честни хора като семейство Франк, на евреите едва ли щеше да им се случи холокоста. Вие с крайностите си сте стреснали и изплашили доста хора. Каква е тази ваша мания да се обличате и изглеждате честно казано странно и съмнително, нехигиенично? Да сте  затворено общество с крайни и странни религиозни традиции? С малоумните ви претенции за земи в Близкия изток, които отдавна не са ваши?

Пак да те попитам - смяташ ли, че Ане Франк е била истинска еврейка, след като семейството и живее съвсем светски, а тя пише, че са и празнували Коледа с елха и подаръци? Или смяташ, че написаното в нейния дневник са глупости, защото тя пише за мир, уважение и разбирателство между хората?

Или смяташ, че точно реформистките евреи със изцяло светския си начин на живот са виновни за холокоста? Ще ти кажа, че си в грешка.  По - скоро традиционалистите имате вина!

Не, плъхът Нетаняху пак се отметна!:vomit:

преди 5 часа, communismatic написа:

Тоя пост е показателен за потресаващото ниво на умнокрасивитета тук.

Този пост отразява точното положение на нещата, без сълзливите миазми на лицемерните ви сълзи. Другото е,че слабо ми дреме на смокиновия лист, дали ще се възмущаваш, дали ще ревеш. Линковете които ръсиш на поразия не отразяват лично видяно или преживяно от теб , което те лишава от ниво на компетентност извън това да впечатлиш подобните на теб.  Казано накратко придържай се към новото си амплоа на палестинка оплаквачка. Вярвай, бъдещето ще ти донесе още емоции и възможности  в тази насока.

"Пасмина раждала терористи".

Направо съм се изразила меко. Поправям се. Мръсната пасмина ражда, отглежда и възпитава терористи още от детската градина.

Имаше едно изказване на Профрут, което много ми хареса. Беше нещо от рода на " на всяка една палестинка, трябва да и запушат всички дупки с бетон, така за няколко поколения напред." Между другото, докато ревете за геноцид над тях, всеки ден в Аза се раждат между 150-200 бебета. Живи да ги ожалиш "измъчените" палестински чандала.

Това звучи изключително нелепо за човек, който защитава това, което прави израелската армия в момента. Т

Не си разбрал правилно. Считам,че не прави досатъчно в тази насока!!! Но, както е известно, пасмината от тунелни плъхове не си взима поука. Освен тероризъм, те не владеят нищо друго. Рано или късно, трябва да си намерят някой, който да им отвори път да преминат през морето. Моше спаси така цял един народ.

, просто са демократична войска,

Има един закон в  Тора  за окото и зъба.

На български пък има  "Каквото повикало, такова се обадило" или "Според кучето и тоягата". Медитирай над това, за да намалиш функционалната си неграмотност.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Не, плъхът Нетаняху пак се отметна!:vomit:

а Путин, дава ли ти пенсия - или и той се отметна като плъх:D

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Този пост отразява точното положение на нещата, без сълзливите миазми на лицерените ви сълзи. Другото е,че слабо ми дреме на смокиновия лист, дали ще се възмущаваш, дали ще ревеш. Линковете които ръсиш на поразия не отразяват лично видяно или преживяно от теб ц, което те лишава от ниво на компетентност извън това да впечатлиш подобните на теб.  Казано накратко придържай се към новоот си амплоа на палестинка оплаквачка. Вярвай, бъдещето ще ти донесе още емоции в тази насока.

Направо съм се изразила меко. Поправям се. Мръсната пасмина ражда, отглежда и възпитава терористи още от детската градина.

Имаше едно изказване на Профрут, което много ми хареса. Беше нещо от рода на " на всяка една палестинка, трябва да и запушат всички дупки с бетон, така за няколко поколения напред." Между другото, докато ревете за геноцид над тях, всеки ден в Аза се раждат между 150-200 бебета. Живи да ги ожалиш "измъчените" палестински чандала.

Не си разбрал правилно. Считам,че не прави досатъчно в тази насока!!! Но, както е известно, пасмината от тунелни плъхове не си взима поука. Освен тероризъм, те не владеят нищо друго. Рано или късно, трябва да си намерят някой, който да им отвори път да преминат през морето.

Има един закон в  Тора  за окото и зъба.

На български пък има  "Каквото повикало, такова се обадило" или "Според кучето и тоягата". Медитирай над това, за да намалиш функционалната си неграмотност.

@valkiria1 , защо избягваш да ми коментираш зададените към теб въпроси? Неудобни ли са ти? И какво лично на теб са ти направили палестинките, че да ги обиждаш с такава злоба?:hit:

преди 22 минути, M.Николов написа:

Какъв мир? Има предложение за прекратяване на огъня за определен период от време.

В последния момент, Хамас се опитва да включи в списъка с тези които трябва да бъдат освободени и двама супер терористи така наречените"с кръв по ръцете". Исраел има горчив опит със Синуар и това няма как да бъде прието.

Представителите на Катар пък казват,че нещата се провалят в САЩ..Нека го напиша така . Тръмп и Исраел ,няма да допуснат Аза да бъде контролирана от терористи. На това, трябва да се сложи край. Колкото и да напъва сенилния Байдън да си припише заслугата за прекратяване на военните действия, това няма как да стане. исраел  няма да прежали убитите си  войници и жертви, за да остави Хамас на власт. Гнойната язва трябва да се изреже. Америка залага изключително много на финализирането на Авраамовите споразумения, а това изключва Хамас и Хизбала  да продължават да съсипват сигурността в  района.

преди 12 минути, Anneliese написа:

@valkiria1 , защо избягваш да ми коментираш зададените към теб въпроси?

Защото покрай  мръсен въздух,  човек   минава  и  си запушва носа.  Продължавай да търкаш стъкленото кълбо и да гадаеш.

За такива като теб , @valkiria1, тази песен. Прилагам ти и текста към нея!

Цитат

Познавам те, ти хвърляш камъни по всеки, който ти пречи.

Обичаш вълчите си дни и мразиш да си човечен.

Най-важно е да си добре, а друг нека страда,

по пътя към своя връх ти нямаш капка пощада.

Припев: А някой гледа там от небето,

и всичко чува, и всичко вижда,

за цялата ни злоба в сърцето

идва ден и всичко се връща.

А някой гледа там от небето,

и всичко чува, и всичко вижда,

дано ти е голямо сърцето,

добротата двойно се връща!

Познавам те, ти си от хората, които животът ги блъска,

и радваш се за другите,

а късметът все те пропуска.

Най-трудно е да продължиш,

когато те спират.

Най-трудно е и да простиш,

докато раните стенат.

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Защото покрай  мръсен въздух,  човек   минава  и  си запушва носа.  Продължавай да търкаш стъкленото кълбо и да гадаеш.

Мен ли наричаш мръсна? Защото казвам истината за такива като теб? Ти си толкова обсебена от тая религия и толкова злобна, че, ако те видят всички, никой няма да иска да ти е приятел.

Уважението не се дава даром, то се заслужава. Такива неща направихте, че сами сте си виновни, че сега светът ви намрази. Сега ще използвате и политизирате холокоста. Отвратително. За вас няма нищо, ама нищо свято. Дори да си изгубила приятели или близки, това пак не оправдава отвратителното ти отношение и реториката ти, която е близка до нацистката. Аз на твое място нямаше да се държа така. Наречи ме наивна, проста, тъпа и каквото си щеш, но не е морално, нито етично да подкрепяш геноцид и да търсиш отмъщение! Щом смяташ, че пацифизмът е глупост, добре. Щом смяташ, че истинските евреи трябва да са крайни и жестоки .................. съжалявам те. Щом смяташ, че християните сме тъпи или лоши - пак те съжалявам. Може да звучи тъпо, но ти пожелавам в следващия ти живот да станеш християнка, тогава може би ще научиш нещо....................Защото аз научих много неща от християнството. И едно от тях е "Не поглеждай назад". Особено преди 2000 години. Живей си живота, не се отдавай на крайните измерения на религията. Светското не е нещо лошо непременно.

преди 23 часа, M.Николов написа:

преди 13 часа, M.Николов написа:

Все пак май ще има примирие.

Крайно време е да разбереш какво цитираш и да научиш, че има разлика между мир и примирие.

преди 23 часа, valkiria1 написа:

Какъв мир? Има предложение за прекратяване на огъня за определен период от време.

преди 17 часа, valkiria1 написа:

Крайно време е да разбереш какво цитираш и да научиш, че има разлика между мир и примирие.

Кака, понеже виждам, че държиш да ти обърна внимание.......

Та да те питам...примирието до какво води?

:whist:

преди 1 час, M.Николов написа:

Кака, понеже виждам, че държиш да ти обърна внимание.......

Та да те питам...примирието до какво води?

:whist:

Северна и Южна Корея са в примирие от 1953 г.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.