Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с caps lock- WINDOWS 10

Featured Replies

Привет на всички!Имам супер дразНЕЩ ПРОблЕМ С КЛАВИАТУРАТА.caps lock клавишА СЕ ВКЛЮЧВА И ИЗКЛЮЧВА САМ ,КОГАТО Си поиска.нЕ МОГА ДА НАПИЩА едно иЗРЕЧЕНИЕ КАТО хората.Четох в мрежата ЗА ПРОБЛЕМА,деинсталирах драйвеРИ,Инсталирах наноВО,ПРЕИНСТАЛИРАХ УИндоУС......С външна клАВИАТУРА ПРОБЛЕМА Остава.МАШИНАТА Е DELL INSPIRON.СъжаляВАМ ЗА текста ,но ми е НЕВЪЗМОЖНО ДА ГО НАПИША ПРАВИЛНО.МОЛЯ АКО НЯКОЙ ИМА РЕШЕНИЕ ДА ПОМОГНЕ.БЛАГОДАРЯ!

преди 11 минути, bobo16v написа:

Привет на всички!Имам супер дразНЕЩ ПРОблЕМ С КЛАВИАТУРАТА.caps lock клавишА СЕ ВКЛЮЧВА И ИЗКЛЮЧВА САМ ,КОГАТО Си поиска.нЕ МОГА ДА НАПИЩА едно иЗРЕЧЕНИЕ КАТО хората.Четох в мрежата ЗА ПРОБЛЕМА,деинсталирах драйвеРИ,Инсталирах наноВО,ПРЕИНСТАЛИРАХ УИндоУС......С външна клАВИАТУРА ПРОБЛЕМА Остава.МАШИНАТА Е DELL INSPIRON.СъжаляВАМ ЗА текста ,но ми е НЕВЪЗМОЖНО ДА ГО НАПИША ПРАВИЛНО.МОЛЯ АКО НЯКОЙ ИМА РЕШЕНИЕ ДА ПОМОГНЕ.БЛАГОДАРЯ!

Виж дали някой от тези отговори ще ти свърши работа:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/caps-lock-switches-randomly-on-and-off/31abc031-4a3a-4b12-8263-e11552618122

Edit: ако нищо от това не помогне, продължаваш да търсиш сред резултатите от този адрес. Написал съм критериите за търсене вместо теб за по-лесно.
https://www.google.bg/search?q=windows+10+caps+lock+turns+itself+on+and+off

• Автор

Пробвал съм всички опции от тази тема.Не става.Сега пиша от android защото лаптопа ме дразни супер много.....

Има мнения за ъпдейти на bios обаче това не съм го правил,а и не е сигурно дали ще помогне.....така и не намерих някой ,който да е  решил проблема.....в чужди сайтове ....

преди 10 минути, bobo16v написа:

Пробвал съм всички опции от тази тема.Не става.Сега пиша от android защото лаптопа ме дразни супер много.....

Има мнения за ъпдейти на bios обаче това не съм го правил,а и не е сигурно дали ще помогне.....така и не намерих някой ,който да е  решил проблема.....в чужди сайтове ....

Защо не пробваш по хамалския метод? Ето така:
https://winaero.com/blog/disable-caps-lock-key-windows-10/

Алтернатива на редактирането на регистратурата:
В графична среда с помощта на https://www.medo64.com/scancodemap/
scancodemap-300x243.png

Стартираш ScancodeMap, кликаш иконката + и от падащото меню From: избираш CapsLock, от падащото меню То: избираш Disabled и потвърждаваш с [OK].
Рестартираш компютъра.

Snap14.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Под друга ОС има ли го проблема - например live linux или по време на самата инсталация? Под safe mode? Пробва ли да отвориш лаптопа и да изключиш конектора на клавиатурата? Заливан ли е лаптопа с нещо? Това, че си включил външна клавиатура не оправя проблема, ако вградената работи.

• Автор

БРАВО,БРАВО,БРАВО!!!Стана!Благодаря !Страхотни сте!Няма грижи вече.Изключих caps lock-a и сега за главна буква си задържам shift-а.Дори ми е по-лесно.Благодаря за съдействието.Още един такъв ден с word-a и или аз или компа щеше да хвърчи през терасата.ГОЛЕМИ СТЕ!!!

П.С

Писах на съпорта от Microsoft и ми препоръчаха да чакам ъпдейт......хахахаха…..

Първо беше хубаво да посочиш с каква ОС си? После беше хубаво да посочиш и точния модел на лаптопа ти. Не си написал лаптопът нов ли е, в гаранция ли е или просто сега се е появил проблема. Не си писал правил ли си нещо, което може да доведе да въпросния проблем - изпускане, намокряне и т.н. Предполагам си с Windows 10, хубаво е ако не си с най-новата версия - 1909 да я обновиш. Ако Windows-a не е изтеглен от сайта на Microsoft да го изтеглиш от там и да го запишеш чрез техния инструмент.

преди 16 часа, bobo16v написа:

Ако на прясно инсталиран Windows, който е изтеглен от сайта на Microsoft, имаш такъв проблем, то задължително трябва да обновиш BIOS-а.

То много въпроси, но отговори няма...изобщо не стана ясно хардуерен ли е проблема или софтуерен, като това можеше да се установи много лесно - като се пусне инсталатора на windows например през USB, влезе се в конзолата и се тества, през safe mode, дори и в BIOS и така нататък. А за заливането и аз също бях питал.

преди 1 час, bobo16v написа:

Те това препоръчват на всички, независимо какъв е проблемът. Защото в 99% от случаите нищо не знаят, а и не ги интересува - важното е да ти вземат парите за лиценза.

на 23.04.2020 г. в 17:22, bobo16v написа:

Почти винаги това са автоматично генерирани съобщения, подобно на тези, когато се регистрираш в даден сайт. Не се надявай да ти обърнат толкова бързо внимание ако въобще го направят. Големите фирми получават хиляди съобщения всеки ден и няма как всички да бъдат огрени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.