Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link: Инструменти за лесно управление на Windows Defender

Featured Replies

на 25.04.2020 г. в 17:39, B-boy/StyLe/ написа:

Той си разпознава коректно, че е спрян...червени надписи.

Пуснал съм предложение за реализиране с един превключваем бутон или с два бутона с деактивиране на бутона за съответния активен режим.

Както винаги се изказваш неподготвен в час...
ПЪРВО пробвай и това лай месечината.
Да, инструментът работи сесийно - т.е. след рестарт WD е отново актвен.

• Отговори 66
  • Прегледи 37,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами в заглавието пишеше за управление, не са спиране/пускане и затова го добавих. Управление може да се разбере по много начини. Аз го разбирам като конфигуриране по-скоро. Мисля, че е полезен,

• Аз бих добавил и инструмента на Andy Ful https://github.com/AndyFul/ConfigureDefender Ето и видео с ръчно затягане на настройките на Windows Defender и тест как се справя със зловреден

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Ей... убихте го Дефендъра... въпреки че става все по-ефикасен, и премахва нуждата от инсталиране на външна посредствена антивирусна с "пипване" на настройките му.

Публикувани изображения

преди 47 минути, цър-вул написа:

Както винаги се изказваш неподготвен в час...
ПЪРВО пробвай и това лай месечината.

Амм...добре...

преди 51 минути, цър-вул написа:

Както винаги се изказваш неподготвен в час.

Не знам на какви хапчета си ама да говориш за човека помогнал на хиляди хора тук включително и на мен  вече е прекалено .

преди 9 минути, adersa написа:

Не знам на какви хапчета си ама да говориш за човека помогнал на хиляди хора тук включително и на мен  вече е прекалено .

Е как, нещо като не му хареса, винаги критикува, иначе той винаги е прав!

преди 22 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Амм...добре...

Стана грешка в цитатите нещо- беше насочено към 

преди 1 час, Бонбон с катран! написа:

Глупости! Дефендера се включва не само след рестарт, а ненадейно след известен период, който никой не знае колко време е това. От опит знам, че в рамките на 24 часа вече се е включил тайно и самичък. А вие си ползвайте разни дипломни работи да го управлявате! :giggle1:

@B-boy/StyLe/ - огромно извинение за недоразумението в поста!!!! Знаеш отношението ми към теб! Изобщо не мога да си помисля да се обърна така към теб!

Значи все още няма решение как да се спре перманентно, до второ нареждане от потребителя. Трябва да се следи непрекъснато да не се е авто-активирал! Единственото решение е да плеснеш втора антивирусна, която не желаеш. Което изглежда като да гърмиш с танк по врабченце или по мушичка. Windows става все по-силен, а хакерите издишат и се отказват.

преди 44 минути, Бонбон с катран! написа:

Значи все още няма решение как да се спре перманентно, до второ нареждане от потребителя.

Значи си прегледай настройките в груповите политики!

преди 3 часа, adersa написа:

Не знам на какви хапчета си 

Имаш да кажеш нещо по темата или си пишеш проста така - като @Raze - на всяко гър'не - похлупак.

преди 3 часа, Raze написа:

Е как, нещо като не му хареса, винаги критикува

Я, кат' толко' отворен посочи къде съм критикувал ей така за спорта? По-скоро май ти, о, безгрешний, като ти се направи забележка влизаш в картечен дуел до безкрай - оф-оф-оф-топици до откат. Не съм видял некъде да си написал "Сгреших"! Ни-къ-де!

Хем нагъл грънчар.
Спамииииииииииииш!
Кога ЩЕ РАЗБЕРЕШ КОЛКО ЦЕННО Е ЗНАНИЕТО КОГА ДА ЗАМЪЛЧИШ. НЯМАШ ТОЛКОВА СИВО, УМНИКО!
ОТНОВО ЕВАВАШ МААТА НА ТЕМА В СТРЕМЕЖА СИ ТИ ДА СИ ОТГОРЕ.
НТСЪ!!!

НЯМАШ КАКВО ДА КАЖЕШ, НО ТРЯБВА ДА СИ ОТВЪРНАЛ С ПОРЕДНАТА ТЪПНЯ!

Толкоз то от прост програмист като мен :)

Има един 'ignore' лист, добавяш там потребителя и няма да ти спами повече :)

преди 1 минута, Raze написа:

Толкоз то от прост програмист като мен :)

Има един 'ignore' лист, добавяш там потребителя и няма да ти спами повече :)

Е явно си прост - като си затвориш очите околният свят изчезва ли? НЕ!

преди 14 часа, Бонбон с катран! написа:
на 25.04.2020 г. в 11:46, Raze написа:

Питам, понеже ако стандартно деактивираш защитата в настройките, след рестарт се активира.

Глупости! Дефендера се включва не само след рестарт, а ненадейно след известен период, който никой не знае колко време е това.

За 'програмиста" @Raze:

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Defender Control"="M:\\Repair\\DefenderControl\\dControl.exe /D"

gpedit.msc:

Snap1.png

Ей... убихте го Дефендъра... въпреки че става все по-ефикасен, и премахва нуждата от инсталиране на външна посредствена антивирусна с "пипване" на настройките му.

на 10.06.2021 г. в 1:14, цър-вул написа:

И след рестарт стои изключена

Мисля, че с един патч всичко това може да се реши без програма и без настройки. После обаче връщането на бакъпа е играчка.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Я, ся си помисли - ако това беше възможно, дали до сега нямаше някой да го е реализирал.

Не са го правили, защото не са наясно дали някой преди това вече не е правил промени на същите настройки. Късно вечер ще си поиграя, връщането ще става през команден ред, но не съм убеден дали ще има достатъчни права в системна папка.

Не ми дава да променя с рег файл Start стойност на: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinDefend

Нямал съм правата.

на 25.04.2020 г. в 9:49, DarkEdge написа:

За много потребители на Windows 10 си е приключение/мъчение управлението на Windows defender.

windows_defender_is_turned_off.png

Нещо този инструмент абсолютно за НИЩО не става! Каква е идеята за спиране и пускане като същото се прави още по-лесно и бързо от самия Windows Defender!? Разликата е само в един клик в повече! Който е писал това, се е упражнявал над контрола. Само малоумен човек би седнал да пише програма за да я сподели като решение за временно спиране на защитата!

• 1 година по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Интересно, на мен инструментите на sordum ми спират за постоянно дифендъра. Но съм с малко по стара 10. Между другото той има и инструмент за ъпдейтите

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.