Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не!

А след колко време? знам, че на всеки 6 месеца?

• Отговори 184
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, Минии Маусс написа:

А след колко време? знам, че на всеки 6 месеца?

Аз пък знам, че когато няма изменение в температурите не се пипа дори и 12 години да са минали.

по темата за монитора и по скоро наличностите.

Аз пробвах от 3-4 сайта уж имат на склад ама бил изчерпан модела които търсех и предлагат нещо друго и накрая ми писна и си поръчах от Зора. 

• Автор
преди 2 минути, П.е.т.ъ.р написа:

по темата за монитора и по скоро наличностите.

Аз пробвах от 3-4 сайта уж имат на склад ама бил изчерпан модела които търсех и предлагат нещо друго и накрая ми писна и си поръчах от Зора. 

За този ли става въпрос или за друг? - https://www.vario.bg/aoc-24e1q

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз пък знам, че когато няма изменение в температурите не се пипа дори и 12 години да са минали.

Възможно. Предполагам от Nvidia Control Panel мога да си следя температурата на видеокартата, или трябва някаква програмка да изтегля? Същото се отнася и за температурата на процесора.

преди 15 минути, Минии Маусс написа:

За този ли става въпрос или за друг? - https://www.vario.bg/aoc-24e1q

не друг модел на AOC 32 инча

явно всички взимат от един склад и нямат наличност. А в саитовете им е обявен като наличен на склад.  Приемат поръчката и на следващия ден като звъннат почват да се извиняват и да предлагат нещо друго.

• Автор
преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

не друг модел на AOC 32 инча

явно всички взимат от един склад и нямат наличност. А в саитове тв им е обявен като наличен на склад.  Приемат поръчката и на следващия ден като звъннат почват да се извиняват и да предлагат нещо друго.

Точно! по този начин губят клиентите си

преди 15 минути, Минии Маусс написа:

Да, да те попитам, когато ми пристигна видеокартата. Директно я сложих, но трябва ли да я разглобя, за да и сложа термопаста?

Не може да пипаш по картата 3 години до като е в гаранция.

На 6 месеца се прави профилактика на компютъра но не се разглобява видео картата.

Даже според мене на 3 месеца се прави но това си струва пари така че не е задължително. Аз си правя профилактика всеки  има няма 20 30 дена но си имам мега яка духалка за целта.

Пастата на видео картата я смених тука на скоро но вече ми е минала гаранцията. Ефекта в idle беше 5 градуса надолу. При натоварване не знам понеже не съм играл игри от много време.

Като цяло не ти препоръчвам да сменяш сама паста на видео картата и след гаранцията! :computer8:

Аз още си чакам снимките? Още чакам да кажеш какъв беше охладителя?

Много не сериозни днешните 19 годишни геймърки :computer2:

Има много софтуер който показва температурите от различни датчици. Първото важно е да установиш коя програма чете коректно данните. Следващото важно нещо е когато сравняваш преди и сега да знаеш каква ти е околната температура и текущото натоварване и съответните обороти на перката-тоест:

Ако днес чисто нова карта при стайна температура 20 градуса в покой е 35 градуса при 1000 оборота на перката - ако е същото след 6 месеца няма смисъл от профилактика.

Съответно имаш при точно определено натоварване - когато имаш няколко ключови замервания винаги можеш да знаеш от къде идва проблема и какво трябва да се направи - просто малко логика.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Има много софтуер който показва температурите от различни датчици. Първото важно е да установиш коя програма чете коректно данните. Следващото важно нещо е когато сравняваш преди и сега да знаеш каква ти е околната температура и текущото натоварване и съответните обороти на перката-тоест:

Ако днес чисто нова карта при стайна температура 20 градуса в покой е 35 градуса при 1000 оборота на перката - ако е същото след 6 месеца няма смисъл от профилактика.

Съответно имаш при точно определено натоварване - когато имаш няколко ключови замервания винаги можеш да знаеш от къде идва проблема и какво трябва да се направи - просто малко логика.

Ама точно това те питах, с коя програма. Как да установя с коя програма, като не знам програми за температури. Единствено знам една CPU-Z Everest и AIDA.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Първото важно е да установиш коя програма чете коректно данните.

На коя ОС е това?!

Тази въпросна програма трябва да е направена от производителя на устройството, а не от вид екип който разработва вид програми и/или приложения за вид хардуер.

• Автор
преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

На коя ОС е това?!

Тази въпросна програма трябва да е направена от производителя на устройството, а не от вид екип който разработва вид програми и/или приложения за вид хардуер.

10 pro 64 bit

преди 1 минута, Roujin Z написа:

AIDA64 е Everest. 

AIDA64 ще ми свърши ли работа?

преди 13 минути, Can Oa написа:

Не може да пипаш по картата 3 години до като е в гаранция.

На 6 месеца се прави профилактика на компютъра но не се разглобява видео картата.

Даже според мене на 3 месеца се прави но това си струва пари така че не е задължително. Аз си правя профилактика всеки  има няма 20 30 дена но си имам мега яка духалка за целта.

Пастата на видео картата я смених тука на скоро но вече ми е минала гаранцията. Ефекта в idle беше 5 градуса надолу. При натоварване не знам понеже не съм играл игри от много време.

Като цяло не ти препоръчвам да сменяш сама паста на видео картата и след гаранцията! :computer8:

Аз още си чакам снимките? Още чакам да кажеш какъв беше охладителя?

Много не сериозни днешните 19 годишни геймърки :computer2:

Процесора дойде с AMD Wraith Spire по големия а захранването е такова 

s-l300.jpg

преди 1 минута, Минии Маусс написа:

10 pro 64 bit

Тогава влизате в сайта на производителя и изнамирате въпросната програма. Ако няма, то тогава се доверявате на някой, но въпросния трябва да е легитимен по отношение на 10 pro 64 bit. Не мисля да ви обяснявам какво е това!

преди 7 минути, Минии Маусс написа:

Процесора дойде с AMD Wraith Spire по големия а захранването е такова 

s-l300.jpg

Е браво Spire върши работа добре че не е другия боклук.

уууу това захранване е хубаво но не ти ли взеха доста повече пари за него ... колко ти излезе?

Браво всичко е добре ;)

Между другото производителите обикновено си имат тулчета който показват температури, натоварване и може да се бъзикат обороти на вентилатори, честоти и т.н.

Например Gainward ExperTool ако си взела коментираната видеокарта. https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/grafikkarten/gainward-expertool/

• Автор
преди 2 минути, Can Oa написа:

Е браво Spire върши работа добре че не е другия боклук.

уууу това захранване е хубаво но не ти ли взеха доста повече пари за него ... колко ти излезе?

Браво всичко е добре ;)

Това захранване, го взех от https://www.jarcomputers.com/Seasonic-S12-III-650W-SSR-650GB3_prod_PWRPCSEASONICSSR650GB3.html

112,90 лв.

току-що, Roujin Z написа:

Между другото производителите обикновено си имат тулчета който показват температури натоварване и може да се бъзикат обороти на вентилатори, честоти и т.н.

Например Gainward ExperTool ако си взела коментираната видеокарта.

@Roujin Z GTX 1650 Super, добре де, а самия Win10 pro не предлагали някаква вградена програма за следене на температурите? Че с тия пиратски файлове от замунда, не смея много много да свалям :D

Има и безплатни програми. Както казах има тулче за видеокартата. Това дали е 1650 Супер или друга е без значение.

Ако е на Gainward виж горния линк ако е друга посети сайта на производителя и си изтегли съответната.

• Автор
преди 23 минути, Roujin Z написа:

Има и безплатни програми. Както казах има тулче за видеокартата. Това дали е 1650 Супер или друга е без значение.

Ако е на Gainward виж горния линк ако е друга посети сайта на производителя и си изтегли съответната.

@Roujin ZЯсно!

• Автор

Така. На първо място искам да благодаря на всички, които се включихте в темата, и ми помогнахте да си избера PC. Без Вашата помощ нямаше да се справя!

Специални благодарности на @Roujin Z и @Can Oa  Обичам Ви ❤️ и благодаря, че ме изтърпяхте :D

преди 12 минути, Минии Маусс написа:

Така. На първо място искам да благодаря на всички, които се включихте в темата, и ми помогнахте да си избера PC. Без Вашата помощ нямаше да се справя!

Специални благодарности на @Roujin Z и @Can Oa  Обичам Ви ❤️ и благодаря, че ме изтърпяхте :D

Аз благодаря че разведри форума!

Лично аз пиша точно за да видя накрая този надпис от питащия!

Радвам се че си доволна , да си цъкаш компеца с кеф. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.