Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 1 час, Ивайло Димов написа:

аз директно ко режа взимам 4 гумички за чешма и 2 болта с гайки

Аз си мислех, че си сотаджия, а ти се оказа водопроводчик.:D:offtopic_s:

• Отговори 184
  • Прегледи 15,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Важното е да намираш решения които работят ,па не ми е проблем дома да сменям туй онуй кът се наложи :) Тя неволята учи ......кът нема кой

• Автор
преди 5 часа, Can Oa написа:

Когато беше написала какво си поръчала кликнах на всички продукти и нямаше изчерпани.

За съжаление е стандартна практика на магазините да пускат много търсен продукт който се слага в конфигурации.
Хората поръчват и по телефона им казва че ТОЧНО СЕГА Е СВЪРШИЛ и почват да предлагат заместители.
Повечето хора не им се занимава сега да търсят на ново други стотици сайтове ама има ли го другаде ала бала.
Много от тези поръчали са искали съвет от форум или познат от къде и какво да си вземат и когато попаднат в ситуацията и приемат всичко каквото им предложат магазините като замяна.
Много гнусна практика е но 95% го правят отдавна.

Беше избрала най-добрите продукти цена/качество без алтернатива сега.
Единствената близка алтернатива на захранването като цена/качество е от друг сайт SeaSonic S12III SSR-550GB3 550W, 80 Plus Bronz
Ако трябва да съм честен единственото друго , което бих си взел от Варио е Seasonic Core GC 500W SSR-500LC CORE-GC-500 всичко друго би било компромис за мен който не бих направил.

Рам памет което може да вземеш е отново по-скъпо: на 3000Mhz 2 плочи TeamGroup T-Force Vulcan Z DIMM 8GB 3000Mhz или 3200Mhz 2 плочи TeamGroup T-Force Vulcan Z DIMM 8GB 3200Mhz /има ги в червено на същата цена и двата модела/
Реалното ако парите са проблем да избереш на 3200Mhz не е особено голяма разликата спокойно може да си вземеш на 3000Mhz без да се чувстваш прецакана.
Ако след промените на чстите парите са проблем вземи сега само една плочка 8GB на 3200Mhz и когато събереш да си добавиш още една.

@Roujin Z @Can Oa Изпратила съм имейл, да видя дали ще ми отговорят, защо така се изчерпаха, точно моите продукти. (не ми е до това, че ще ми излезе по скъпо с другите части), а до това, защо се отнасят така към клиентите си. Има ли някаква вероятност да заредят отново същите продукти?

Няма смисъл да се занимаваш с такива майли не си 1та нито последната в тази ситуация.

При варио сценариите може и да са други , което не ги оправдават.

Повечето стока не е на склад и не се взема от българските вносители. Най-вероятно вземат стока от големите европейски магазини Caseking - Германия и в амазон.де е свършило.

Както виждаш на линка захранването ти при тях го няма и ще е налично на 12 май. Слагаш транспорта до България и вероятно ще го има във Варио този месец.

Обявяват неща на сайта си които могат да вземат от тези европейски сайтове  без да е налична. Когато някой поръча те виждат че го няма в Европа не могат да го доставят до клиента си.

Сценариите са много защо може да се получава така. Реално така работят магазините в България. Единствения сайт който сам си внася всичко и стоката им е налична е gplay.bg(Вали компютърс)

Нямам нищо общо с Варио и нямам идея от къде вземат стока но много време съм в сферата и много неща са ми ясни без да ги знам.

• Автор
преди 15 минути, plamen_petrov_80 написа:

Сигурно ли е, че монитора не работи?

Бюджет, изисквания?

Не си формулирах правилно въпроса. За видеокартата ми GTX 1650 коя резолюция е по-добра 1920x1080 или 1600x900?

Днескашните резолюции не са предвидени за квадратни монитори, аз имам 10-годишен монитор на LG също квадратен и ми е много удобен, но ако искаш добра резолюция, ти трябва правоъгълен.

https://edigital.bg/monitori/benq-bl2480-238-led-monitor-p630061 - 60Hz

https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/dell/p2419h-p419233611/ - 60Hz

https://plasico.bg/acer-nitro-vg240ypbiip-238-ips-fhd-1ms-144hz-черен-umqv0eep01-110507.html - 144Hz

https://plasico.bg/геймърски-монитор-aoc-24g2u-bk-238-ips-fhd-1920x1080-1-ms-144-hz-черен-106789.html - 144Hz

Всичките са с FullHD резолюция и IPS матрица.

• Автор
преди 3 минути, tepmu написа:

Днескашните резолюции не са предвидени за квадратни монитори, аз имам 10-годишен монитор на LG също квадратен и ми е много удобен, но ако искаш добра резолюция, ти трябва правоъгълен.

https://edigital.bg/monitori/benq-bl2480-238-led-monitor-p630061 - 60Hz

https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/dell/p2419h-p419233611/ - 60Hz

https://plasico.bg/acer-nitro-vg240ypbiip-238-ips-fhd-1ms-144hz-черен-umqv0eep01-110507.html - 144Hz

https://plasico.bg/геймърски-монитор-aoc-24g2u-bk-238-ips-fhd-1920x1080-1-ms-144-hz-черен-106789.html - 144Hz

Всичките са с FullHD резолюция и IPS матрица.

Добре до тук разбрах, че 1920x1080 e по добре, НО защо? И другото, каква е разликата между 60hz и 144hz, предполагам, гладкото вървене?

преди 1 минута, Минии Маусс написа:

Добре до тук разбрах, че 1920x1080 e по добре, НО защо? И другото, каква е разликата между 60hz и 144hz, предполагам, гладкото вървене?

По принцип, колкото е по-голяма резолюцията, толкова по-добре, но с нея скача и цената, ти не си дала такава, но предполагам г/д това ти е бюджета. Hz показват с каква честота се опреснява картината, колкото повече Hz, толкова по-добре. Гладкото вървене зависи от видеокартата. Честота на опресняване е броя на показваните изображения в секунда. Колкото Hz са повече, толкова по-плавна и детайлна картина виждаш. Съдейки от избраната от теб видеокарта - 1650 Super, ако не се лъжа, в игрите няма да ти върши много работа тия 144Hz, но за останалата ти дейност - да.

• Автор
преди 6 минути, tepmu написа:

По принцип, колкото е по-голяма резолюцията, толкова по-добре, но с нея скача и цената, ти не си дала такава, но предполагам г/д това ти е бюджета. Hz показват с каква честота се опреснява картината, колкото повече Hz, толкова по-добре. Гладкото вървене зависи от видеокартата. Честота на опресняване е броя на показваните изображения в секунда. Колкото Hz са повече, толкова по-плавна и детайлна картина виждаш. Съдейки от избраната от теб видеокарта - 1650 Super, ако не се лъжа, в игрите няма да ти върши много работа тия 144Hz, но за останалата ти дейност - да.

Благодаря! трябва задължително да е IPS така ли и защо?

преди 8 минути, Минии Маусс написа:

Благодаря! трябва задължително да е IPS така ли и защо?

Нищо не е задължително, но със сигурност горещо ти го препоръчвам, защото имат по-добро възпроизвеждане на цветове и по-широк ъгъл на виждане.

ips-monitor-vs-tn-435x450.jpg

• Автор
преди 42 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз все още отговор не получих.

Иначе колкото по-висока резолюция, толкова по-високи изисквания към видео картата и системата.

Здравей, ако трябва да бъда честна повече от 200 лв не ми се дават :D  изисквания да предава хубаво :D  предимно най-много ще се играят CS:GO GTA V FIFA 20 и NFS HEAT

преди 7 часа, Минии Маусс написа:

Здравейте, конфигурация пристигна. Обаче ми трябва нов монитор, че стария, нещо изгоря. Моля кажете какъв?

С какво се замени паметта и захранването?

Матрицата трябва да е  VA или IPS.

VA e с по-висок контраст от IPS и по-отчетливо черно. Подходящ е за четене а за гейминг при игри с тъмни картини.

IPS е балансиран по-ниско ниво на черното но с по-реалистичен цвят(по-истински цвят)

/Това е образно казано разликите на разговорен език/

И двете матрици са хубави като аз лично предпочитам IPS. Реално като съм пускал монитори от двата типа на обикновени клиенти без опит половината не видяха разлика а другата половина посочиха и от двата типа като по-хубав.

Минимален размер за 21,5 инча за предпочитане 23.8. Резолюция компромис не се прави 1920x1080.

Ако ме питат да предложа ще избера IPS 24 инча.

Модел за хора  които търсят нещо наистина евтино но да става: Lenovo ThinkVision S22e 21.5" VA матрица

Евтин IPS 21.5: LG 22MK400H-B IPS 21.5

IPS 23.8 до 200 лева: AOC 24E1Q IPS 23.8

От това избираш - може и да има друг модел за бюджета но тези знам наизуст преди да тръгна за работа :)

Edit: Евтиния IPS съм го объркал това е правилния модел: https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/22mk430h-b-p402560799/

Разликата е 3 вместо 0 в името на модела.

С кафето тъкмо станал се греши :)

• Автор
преди 5 часа, Can Oa написа:

С какво се замени паметта и захранването?

Матрицата трябва да е  VA или IPS.

VA e с по-висок контраст от IPS и по-отчетливо черно. Подходящ е за четене а за гейминг при игри с тъмни картини.

IPS е балансиран по-ниско ниво на черното но с по-реалистичен цвят(по-истински цвят)

/Това е образно казано разликите на разговорен език/

И двете матрици са хубави като аз лично предпочитам IPS. Реално като съм пускал монитори от двата типа на обикновени клиенти без опит половината не видяха разлика а другата половина посочиха и от двата типа като по-хубав.

Минимален размер за 21,5 инча за предпочитане 23.8. Резолюция компромис не се прави 1920x1080.

Ако ме питат да предложа ще избера IPS 24 инча.

Модел за хора  които търсят нещо наистина евтино но да става: Lenovo ThinkVision S22e 21.5" VA матрица

Евтин IPS 21.5: LG 22MK400H-B IPS 21.5

IPS 23.8 до 200 лева: AOC 24E1Q IPS 23.8

От това избираш - може и да има друг модел за бюджета но тези знам наизуст преди да тръгна за работа :)

С SEASONIC ECO и рам на 3000 mhz, тези които ми предложи, и пак Благодаря!

А ти всъщност, имаш сервиз така ли? Дай фирмата или линк да прегледам, какво предлагате стана ми интересно :D

преди 16 минути, Минии Маусс написа:

С SEASONIC ECO и рам на 3000 mhz, тези които ми предложи, и пак Благодаря!

А ти всъщност, имаш сервиз така ли? Дай фирмата или линк да прегледам, какво предлагате стана ми интересно :D

Да не е Super Flower Eco?

или това https://www.vario.bg/seasonic-eco-430w-ssr-430st ?

Ние сме локален магазин нямаме онлайн присъствие.

Като цяло не си струва да инвестираш хиляди пари в сайт и хора и да продаваш през 3,4,5 %

Другия вариант е да имаш каубойски сайт като никем , един работник който се опитва да върши работа на 2ма и толкова качествено.

Сама ли го сглоби?

• Автор
преди 17 минути, Can Oa написа:

Да не е Super Flower Eco?

или това

Ние сме локален магазин нямаме онлайн присъствие.

Като цяло не си струва да инвестираш хиляди пари в сайт и хора и да продаваш през 3,4,5 %

Другия вариант е да имаш каубойски сайт като никем , един работник който се опитва да върши работа на 2ма и толкова качествено.

Сама ли го сглоби?

https://www.vario.bg/seasonic-eco-430w-ssr-430st - същото. Сама го сглобих да, гледайки от другата кошница :D

току-що, Минии Маусс написа:

https://www.vario.bg/seasonic-eco-430w-ssr-430st - същото. Сама го сглобих да, гледайки от другата кошница :D

Сериозно ли???

Работи ли :computer8:? :)

Ако е удобно направи една снимка на нещата които се виждат през прозореца на кутията. Само ако е удобно ....

Малко off topic, но предполагам, че ще е полезно за тези, които давате съвети за конфигурации. Така и така поглеждах форума заради тролчето ХЕСчо ( Jorge).

Знаете, че едно от любимите ми неща в хардуера беше захранването. Гледам, че предлагате S12III на Seasonic, но има някаква уловка при тези захранвания, а и няма да им е за първи път на Seasonic. За съжаление- последните години не следя нещата, но рутината едва ли ще ме подведе.

Нямам информация за тези единици, не съм намерил снимки на карантията, но по данните от производителя, съдя, че малките 450 и 500 са с групова регулация и имам съмнение да са изпълнение на "дъщерна" на Seasonic, конкретно 500 ватовото. Тези, които са 550 и 650, по данни от сайта, изглежда да са DC-DC. Tази история не е нова- преди го бяха направили с M12II, до 620 ватовите- с групова, a от 650 нагоре- с DC-DC.

Както и да е. Самото 500 ватово на S12III ми е съмнително, а аз рядко греша, но нямам конкретна информация, за да съм сигурен- гледам данните в сайта им.

преди 5 минути, ceci80 написа:

Малко off topic, но предполагам, че ще е полезно за тези, които давате съвети за конфигурации. Така и така поглеждах форума заради тролчето ХЕСчо ( Jorge).

Знаете, че едно от любимите ми неща в хардуера беше захранването. Гледам, че предлагате S12III на Seasonic, но има някаква уловка при тези захранвания, а и няма да им е за първи път на Seasonic. За съжаление- последните години не следя нещата, но рутината едва ли ще ме подведе.

Нямам информация за тези единици, не съм намерил снимки на карантията, но по данните от производителя, съдя, че малките 450 и 500 са с групова регулация и имам съмнение да са изпълнение на "дъщерна" на Seasonic, конкретно 500 ватовото. Тези, които са 550 и 650, по данни от сайта, изглежда да са DC-DC. Tази история не е нова- преди го бяха направили с M12II, до 620 ватовите- с групова, a от 650 нагоре- с DC-DC.

Както и да е. Самото 500 ватово на S12III ми е съмнително, а аз рядко греша, но нямам конкретна информация, за да съм сигурен- гледам данните в сайта им.

Има нещо такова май , и аз в началото се чудех тъпите мост защо вкарват само 550w и 650w. Прави ги същата фирма която прави и евтините цветя не помня името. Като излезе модела го намерих но сега не помня нещо с 3 и 4 букви съкратено беше ;)

• Автор
преди 43 минути, Can Oa написа:

Сериозно ли???

Работи ли :computer8:? :)

Ако е удобно направи една снимка на нещата които се виждат през прозореца на кутията. Само ако е удобно ....

Да, разбира се, довечера ще ти снимам, че сега съм в една приятелка от компютъра :D Другото нещо е, с какъв кабел да свържа монитора към видеокартата с DVI-D или HDMI? кое ще предава по HD, на нашенски език :D

преди 1 минута, Минии Маусс написа:

Да, разбира се, довечера ще ти снимам, че сега съм в една приятелка от компютъра :D Другото нещо е, с какъв кабел да свържа монитора към видеокартата с DVI-D или HDMI? кое ще предава по HD, на нашенски език :D

Който имаш от двата. Ако ще си вземаш монитор потърси с какъв кабел идва - в последно време повечето са с HDMI да не купуваш излишно.

• Автор
преди 2 минути, Can Oa написа:

Който имаш от двата. Ако ще си вземаш монитор потърси с какъв кабел идва - в последно време повечето са с HDMI да не купуваш излишно.

Ахаа, добре, че ме светна. Не знаех, че мониторите идват с кабел, и можеше, като нищо да ме прецакат. 

2. DVI

Сигналът по същество е същия като от HDMI порт, но DVI кабелите обикновено не поддържат аудио. Повечето съвременни телевизори вероятно имат DVI порт, но DVI кабелите няма да свържат всички ваши джаджи към вашия телевизор. DVI кабелите са с единични и двойни връзки. Единичните връзки могат да поддържат резолюции до 1900 х 1200. Двойните връзки могат да поддържат по-високи резолюции - до 2560 × 1600 пиксела и множество екрани по едно и също време. Най-големият проблем с DVI е, че не поддържа HDCP кодиране по подразбиране, така че ако имате само DVI порт, няма да можете да гледате HD Blu-rays или друго HD съдържание.

HDMI

High definition multimedia interfaces (HDMI) е стандарт за всяко устройство, което се включва към вашия телевизор. HDMI кабелите и портовете са много лесни за употреба. HDMI кабелите излъчват видео и аудио едновременно през един и същ кабел. HDMI  поддържа до 1920 × 1200 HD видео и 8 аудио канала. Те също така поддържат HDCP криптиране за най-новото HD съдържание.

Да разбирам, че HDMI e по-добрият избор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.