Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Е36 кабрио, като двигателя е 2.0I 150 коня може ли да се повдигне мощността

Featured Replies

Здравейте! Имам е36 кабрио ,като двигателя е 2.0I 150 коня,или по - точно M50b20.Въпросът ми е дали има някакъв вариянт да се повдигне мощността,гледам чета из форуми слагат различни валове,биели и т.н,но тези неща са ми все още доста чужди,и бих желал да ми кажете вашето мнение? :)

Има. Махаш двете регистрационни табели. Слагаш едно F10 между тях. Слагаш двете регистрационни табели. Voíla.

Най-лесните начини да се повиши мощността е да се пипне отвеждането на изгорелите газове и ремап. Като цяло да се наливат пари в толкова стар автомобил си е излишно, по добре да се инвестират в по-съвременен и безопасен. Мой приятел се обърна с Е36 купе със същия мотор и едва не се уби. Тавана влезе до толко в колата, че задната седалка не можахме да свалим от него, пак да не говорим за кабрио. Този автомобил по съвременните мерки, дали хваща и 1 звезда за безопасност. Возете си се спокойно, 150 коня плюс въртящия момент, който дават 6 цилиндровия редови двигател са достатъчни за комфортно изпреварване, като цяло динамиката за нормална експлоатация е достатъчна. Ако Ви е краста спорта, поне си вземете безопасен съвременен автомобил. 

• Автор
преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Най-лесните начини да се повиши мощността е да се пипне отвеждането на изгорелите газове и ремап. Като цяло да се наливат пари в толкова стар автомобил си е излишно, по добре да се инвестират в по-съвременен и безопасен. Мой приятел се обърна с Е36 купе със същия мотор и едва не се уби. Тавана влезе до толко в колата, че задната седалка не можахме да свалим от него, пак да не говорим за кабрио. Този автомобил по съвременните мерки, дали хваща и 1 звезда за безопасност. Возете си се спокойно, 150 коня плюс въртящия момент, който дават 6 цилиндровия редови двигател са достатъчни за комфортно изпреварване, като цяло динамиката за нормална експлоатация е достатъчна. Ако Ви е краста спорта, поне си вземете безопасен съвременен автомобил. 

Ами аз съм с права тръба,едно резонантно гърне и крайно спортно,така,че може да се каже,че отвеждането на газовете е добро.

преди 1 час, Dziggyy написа:

Здравейте! Имам е36 кабрио ,като двигателя е 2.0I 150 коня,или по - точно M50b20.Въпросът ми е дали има някакъв вариянт да се повдигне мощността,гледам чета из форуми слагат различни валове,биели и т.н,но тези неща са ми все още доста чужди,и бих желал да ми кажете вашето мнение? :)

Бе радвай се че изобщо мърда. И не пипай нищо, че на тая 30 годишна бангия всичко се крепи на магия.

преди 3 минути, Dziggyy написа:

Ами аз съм с права тръба,едно резонантно гърне и крайно спортно,така,че може да се каже,че отвеждането на газовете е добро.

Това е стар автомобил, което ще рече, че може компресията да се е изгубила. Нови сегменти плюс подмяна на гумичките на клапаните може да я посъживят. Има и по-скъпи начини, примерно да се намери компресор подходящ за този двигател, той се връзва просто с ремък към коляновия вал и не се нуждае от маслопроводи. И турбина е вариант да се постави, но това е атмосферен двигател и едва ли ще издържи дълго. Най-вероятно ще се наложат и други доработки, като ковани бутала, по-издръжливи гарнитури. Като цяло да се прави турбопроект е скъпо. 

• Автор
току-що, Soviet Soldier написа:

Това е стар автомобил, което ще рече, че може компресията да се е изгубила. Нови сегменти плюс подмяна на гумичките на клапаните може да я посъживят. Има и по-скъпи начини, примерно да се намери компресор подходящ за този двигател, той се връзва просто с ремък към коляновия вал и не се нуждае от маслопроводи. И турбина е вариант да се постави, но това е атмосферен двигател и едва ли ще издържи дълго. Най-вероятно ще се наложат и други доработки, като ковани бутала, по-издръжливи гарнитури. Като цяло да се прави турбопроект е скъпо. 

Бях чел някъде,че за да се сложи турбо се изискват доста средства,което е така,но ако се кара на налягане от порядъка на 0.6-0.7,казват че нямало никакъв проблем.

преди 5 минути, Dziggyy написа:

Бях чел някъде,че за да се сложи турбо се изискват доста средства,което е така,но ако се кара на налягане от порядъка на 0.6-0.7,казват че нямало никакъв проблем.

Поставянето на турбина е по-сложно, а и е по-ненадеждна конструкция. Атмо двигателя работи с едно масло, с поставянето на турбина трябва да се отчете и да се намери друго подходящо. Ако целта е да не се надува много, по-просто е да се постави компресор, той няма нужда от маслоподаване и е с огромен ресурс, обичайно надживява двигателя. Плюс това при компресора няма турбо яма, автомобилът има сила още от ниските обороти.

• Автор
преди 6 минути, Soviet Soldier написа:

Поставянето на турбина е по-сложно, а и е по-ненадеждна конструкция. Атмо двигателя работи с едно масло, с поставянето на турбина трябва да се отчете и да се намери друго подходящо. Ако целта е да не се надува много, по-просто е да се постави компресор, той няма нужда от маслоподаване и е с огромен ресурс, обичайно надживява двигателя. 

Може ли да ми препоръчаш какъв компресор и откъде да си го взема евентуално,и като цяло има ли нещо общо с турбото като работа?Просто не ги разбирам тези компресори :)

преди 9 минути, Dziggyy написа:

Може ли да ми препоръчаш какъв компресор и откъде да си го взема евентуално,и като цяло има ли нещо отбщо с турбото като работа?Просто не ги разбирам тези компресори :)

Сам ли искаш да го правиш този проект? Ако нямаш достатъчно познания най-добре се обърни към някой професионалист. По принцип си има цели компресорни китове за BMW, но са много скъпи. Има вариант да се мисли и преправя от друг компресорен автомобил, примерно CLK270 ,от който може да се намери евтин компресор втора ръка, защото новите китове са много стари. 

Ето какво представляват: 
523_TS_system_small.jpg

411_Installed_small.jpg

399_Installed_small.jpg

Подобни тунинг китове качват мощността до към 400 коня и включват всичко необходимо за де се направи, както трябва. 

• Автор
преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Сам ли искаш да го правиш този проект? Ако нямаш достатъчно познания най-добре се обърни към някой професионалист. По принцип си има цели компресорни китове за BMW, но са много скъпи. Има вариант да се мисли и преправя от друг компресорен автомобил, примерно CLK270 ,от който може да се намери евтин компресор втора ръка, защото новите китове са много стари. 

Ето какво представляват: 
523_TS_system_small.jpg

411_Installed_small.jpg

399_Installed_small.jpg

Естествено,че няма как сам,защото съм в тази сфера от съвсем скоро.Можеш ли да ми кажеш горе долу,дали ако сложа такъв вид компресор от мерцедес,както каза ти,ще се наложи да сменя бутала и биели,и какви коне г/д ще дигне,на какво налягане? :)

преди 2 минути, Dziggyy написа:

Естествено,че няма как сам,защото съм в тази сфера от съвсем скоро.Можеш ли да ми кажеш горе долу,дали ако сложа такъв вид компресор от мерцедес,както каза ти,ще се наложи да сменя бутала и биели,и какви коне г/д ще дигне,на какво налягане? :)

Над 200 коня би трябвало да качи. Пусни тема в БМВ форумът да те насочат към някой професионалист в тази сфера. Той би могъл най-добре да ти каже най-евтиния вариант какви пари и колко коне горе-долу ще качи. 

Скоростомерът е в мили в час: 

Много глупости се изписаха. 

Значи -

1. разглабяш двигателя 

2. Взимаш глава от М50Б25 или М52Б25, зависи дали си ТУ или не-ТУ. 

3. Блока го носиш някъде да ти разстържат цилиндрите на 84мм. 

4. Взимаш карантия от М54Б30

5. Сглабяш като естествено ако има някоя част дето е заминала я сменяш. 

Честито, имаш около 230 коня. Само дето не можеш да турбинираш щото стените на цилиндрите са леко тънки след тази операция, ама 230 коня са си достатъчно. 

Черешката на тортата е че данъка ти остава като за 150 коня щото блока е същия и никога няма да ти отворят двигателя да проверяват какво има вътре. 

А, ако турбинираш или сложиш компресор си на ръба. Лесно се виждат и ако ти отворят капака си аут. 2 до 7 хил. лева май беше глобата ако си правиш проектчета без технотест или декра. По моя вариант много трудно ще докажат че не е оригиналния двигател. 

преди 18 минути, Ivelin _ написа:

Много глупости се изписаха. 

Значи -

1. разглабяш двигателя 

2. Взимаш глава от М50Б25 или М52Б25, зависи дали си ТУ или не-ТУ. 

3. Блока го носиш някъде да ти разстържат цилиндрите на 84мм. 

4. Взимаш карантия от М54Б30

5. Сглабяш като естествено ако има някоя част дето е заминала я сменяш. 

Честито, имаш около 230 коня. Само дето не можеш да турбинираш щото стените на цилиндрите са леко тънки след тази операция, ама 230 коня са си достатъчно. 

Черешката на тортата е че данъка ти остава като за 150 коня щото блока е същия и никога няма да ти отворят двигателя да проверяват какво има вътре. 

А, ако турбинираш или сложиш компресор си на ръба. Лесно се виждат и ако ти отворят капака си аут. 2 до 7 хил. лева май беше глобата ако си правиш проектчета без технотест или декра. По моя вариант много трудно ще докажат че не е оригиналния двигател. 

Съмнявам се да му направят проблем с глоби, поне аз не познавам и един, който да си е патил. Това да си играе да строи един мотор от 3 различни си е доволно скъпо и сложно занятие. Колата му е в момента не отговаря на изискванията, щом са махнати катализаторите, а тук по София бяха започнали акции по измерване на нивото на изгорелите газове. И сега да го хванат, няма да издържи теста и ще му свалят номерата. 

Абе в закона пише всичко което променя техническите данни на автомобила че е промяна в конструкцията. Отделно като вземе компресор от мерцедес попада в графа "комплектуване с основни агрегати от други модели" или нещо такова, където глобата е солена. А то не че ще му отворят капака баш за турбото или компресора, просто много хора правят от 316 328, ще решат че е сменян двигателя. Ама то все тая. 

Иначе не ги разбирам тия дето си махат катализаторите. Има си спортни, с по-добра пропускливост. Цифра са ама пък не е като да ги няма, пък и няма ядове с полиция/гтп

преди 2 минути, Ivelin _ написа:

Абе в закона пише всичко което променя техническите данни на автомобила че е промяна в конструкцията. Отделно като вземе компресор от мерцедес попада в графа "комплектуване с основни агрегати от други модели" или нещо такова, където глобата е солена. А то не че ще му отворят капака баш за турбото или компресора, просто много хора правят от 316 328, ще решат че е сменян двигателя. Ама то все тая. 

Иначе не ги разбирам тия дето си махат катализаторите. Има си спортни, с по-добра пропускливост. Цифра са ама пък не е като да ги няма, пък и няма ядове с полиция/гтп

Двигателят си има сериен номер, но едва ли някой ще си играе да проверява подобни неща. В България знаеш, като се бутне някой лев и всичко е точно. 

Производителят е направил сметки. Едновремешните да се движат над 10 години, това дори е изкарало към 30. Всякакви подобни неща като вдигане на мощност стават, но за сметка на друго. Например надеждност. Дори и wъв F1 могат да вдигнат мощността с 20%, ама само за 1 - 2 обиколки. Нищо не идва даром и е за сметка на друго.

И като знам какви са малоумници ползващите тази марка - от пилене на гуми до превишена скорост - въздържай се от незаконни изменения. Тенекета, усукани около стълбовете и повредили уличните лампи - бол. Същите донори като ония на двуколесните. Келеши - дрифтари.

И не мислете катаджиите за по-прости от вас - знаят ви номерата. Само като ти чуят звука от пърдялника ще те спрат от движение, пък ти доказвай на арменския поп.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

на 10.05.2020 г. в 20:43, Филипов написа:

Производителят е направил сметки. Едновремешните да се движат над 10 години, това дори е изкарало към 30. Всякакви подобни неща като вдигане на мощност стават, но за сметка на друго. Например надеждност. Дори и wъв F1 могат да вдигнат мощността с 20%, ама само за 1 - 2 обиколки. Нищо не идва даром и е за сметка на друго.

И като знам какви са малоумници ползващите тази марка - от пилене на гуми до превишена скорост - въздържай се от незаконни изменения. Тенекета, усукани около стълбовете и повредили уличните лампи - бол. Същите донори като ония на двуколесните. Келеши - дрифтари.

И не мислете катаджиите за по-прости от вас - знаят ви номерата. Само като ти чуят звука от пърдялника ще те спрат от движение, пък ти доказвай на арменския поп.

Моя вариант си е фабрична карантия, фабрични настройки. 

И никога няма да го хванат, номера си е същия, двигателя си е същия на външен вид и звука е същия. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.