Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте понеже виждам за пръв път а и не знам да съществува хард диск 2,5-3ТБ  бих искал да ми кажете мнението си дали наистина го има и да не е някое китайско менте и т н 

Търсих рових по нета но ми излизат само 3,5 хардове 

Ето и снимките му  на този който обещават да ми доставят

95830670_557668701822571_7597724969698590720_n.jpg

95902858_259208361894872_5838042998415294464_n.jpg

96416431_550674235871138_3607845130767171584_n.jpg

Редактирано от Gotiniqt (преглед на промените)

Дискове има даже и 4 терабайта. Дали е менте божа работа. Има гаранция за това нещо. А ценната информация поне на 2 места.

• Автор

Благодаря ви не занех че има по голям капацитет от 2ТБ-2,5 инча хардове

За съществуването на HDD дискове с размер 2,5 инча и обем 3 терабайта - съществуват.  

2,5 инча дискове  има според това, което аз съм виждал до 6 терабайта, които се продават на пазара. Вие много лесно можете да проверите диска, като му напишете модела от стикера в Google. Имайте само едно много ГОЛЯМО наум, ако сте го поръчвал директно от Китай, последният да се укаже 320 гигабайта. Дискове на Тошиба от този бранш даже се продаваха преди 3-4 години в България които си бяха съвсем нормални.

преди 18 минути, Gotiniqt написа:

Благодаря ви не занех че има по голям капацитет от 2ТБ-2,5 инча хардове

Ето в момента какъв максимален обем HDD сe продава в рамките на България:

https://ardes.bg/komponenti/tvardi-diskove/2-5/hdd-vatreshen/kapatsitet-ot-3000-do-4000

При обем 3 и повече терабайта само дебелината на диска е променена от 7 на 15 мм.  Това трябва да се има предвид, когато отделните дискове се монтират един над друг във малко място. 

• Автор

Не е от Китай а втора ръка мой познат и даже ето и снимка от теста му но въпреки това не вярвах макар че говорихме и по телефона,а на самият хард сега забелязвам че пише Made In THAILAND и както и да го писах в нета все ми излизат 3,5 инча 

95771154_786952378499812_8660317337771048960_n.jpg

преди 4 минути, Gotiniqt написа:

Не е от Китай а втора ръка мой познат и даже ето и снимка от теста му но въпреки това не вярвах макар че говорихме и по телефона,а на самият хард сега забелязвам че пише Made In THAILAND и както и да го писах в нета все ми излизат 3,5 инча 

95771154_786952378499812_8660317337771048960_n.jpg

Този не е ли с дебелина 9,5 мм?

преди 1 минута, Gotiniqt написа:

Ами не знам,мисля че   

Какво трябва да знаеш? Мериш колко е дебел или неговата височина във легнало положение и казваш.

В какво устройство ще се монтира въпросния твърд диск?

Кой номер гледате вие?

Накарайте го да извади хардуерен репорт с aida64 и да снима като хората етикета на диска, може да го помолите да измери неговата височина (дебелина).

Диска на снимката Тошиба, пък диска от теста, на western digital.

преди 3 минути, Gotiniqt написа:

Да разбира се но още не е стигнал до мен този диск  ☺️

Колегата от горния пост много точно е забелязал проблем . Даже пише, че няма и един работен час, нито ден!!!  За да го имате в ръце, нали знаете, че първо трябва да го платите?

• Автор

На лаптоп който подържа по голям капацитет мисля да го монтирам а за снимки да ми пратят е доста късно вече ,но и да не стане на лаптопа ще го ползвам на настолен  😊

Да ще го платя разбира се  

След като го тествам там на място

Но ето така се вижда всичко  малко по добре 

96416431_550674235871138_3607845130767171584_n.thumb.jpg.69d4dd4244e049a5310dbedef43ec5bd.jpg

Пич, по тоя модел номер излиза Western Digital Black series. А и виж го тоя етикет как е сложен, нито е центрован, нито е залепен в горната част като хората. Някой иска да те сурне по пързалката мен ако питаш.

преди 9 минути, Silvering написа:

Пич, по тоя модел номер излиза Western Digital Black series. А и виж го тоя етикет как е сложен, нито е центрован, нито е залепен в горната част като хората. Някой иска да те сурне по пързалката мен ако питаш.

Сега се загледах в първите снимки по обстойно и съм уверен, че това е диск с размер 3,5 инча, който не ти става за лаптопа. Категорично, момчето което ти го предлага не знае колкое голям диска - дали 2,5 или 3,5 инча. За настолен става, но не и за лаптоп. Ако държиш задължително за лаптопа, последният не става. Най много както е написал Silvering , да те пуснат по пързалката, което май ще се случи.

От 2010 година няма 2,5 инчови дискове 2,5 инча, на който да е монтиран и слот за старото захранване, заедно със SATA куплунзите.

Погледни най левия куплунг с 4-те пера

Снимка на 2020-05-07 00-21-33.png

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Ами не знам как ще стане това след като хем ще го видя хем ще го пробвам а ми казаха за диска че почти не е работил на DVR  е бил ползвам малко 

Попитах го преди час точно това и ми отговориха положително че е за лаптоп,не само ми писа ами и по теллефона и точно това ме стимулира да се обърна към вас   ☺️

Казах, че искат да те пуснат по пързалката, не, че ще те сурнат. Дано не си идиот. А тва, че е работил малко на ДВР.. не, че съм запознат с тая техника, ама до колкото знам там има непрекъснат запис на информация и същевременно с това непрекъснато триене на информация. Етикета пише Тошиба, пък сериен номер на WD, по продуктовия номер нищо не излиза. Иначе е 2.5 инча според мен, чисто физически размер. А дори може и да ти покаже 3 Тб като го закачиш, правих ги тия гимнастики кат малък с едни мангали от Шумен, пробутвах йм 80гб-ови дискове за 500. Междудругото е възможно диска да е WD, макар, че с тоя сериен номер излизат само 3.5 инчови. Пък съм почти сигурен, че тоя е лаптопски.. (ако пристигне тва от снимките де).

• Автор

Ок ще видим тогава  ☺️

И при мен се е случвало  даже на теста да ми показва WD а е Toshiba и обратното

• Автор

И на теста ще ми покаже капацитет 3ТБ?   И то след форматиране ?Защото точно и това ще направя

току-що, Gotiniqt написа:

И на теста ще ми покаже капацитет 3ТБ?   И то след форматиране ?Защото точно и това ще направя

И кога ще успееш да го форматираш?

Обявата е измама! Не си давай парите за глупости!

• Автор

Там от където ще го взема там ще го и форматирам повярвайте ми  

По точно ще го взема око всичко е ОК  

Имате ли идея как някой може да направи такава измама ?Нали ще го върна и ще платя малко за това

Бърз формат може би, ама дали ще постигнеш нещо с него при положение, че явно той е взел мерки за да те излъже.

Защо етикета му е фалшиф може ли да ми кажеш?

Ясно ти е, че куриера ще трябва да го платиш ти така или иначе.

• Автор

Ами и аз не знам вече но все пак искам да го видя този тарикат   ☺️

Ще го прегледам с EaseUS Partition Master 11.0, HD Tune Pro,Hard Disk Sentinel, DiskInfoX64 и колкото и да е напред с материала едва ли ще издържи на тези програми след като с EaseUS Partition Master ще му изтрия дяловете и ще ги създам наново.

преди 2 часа, Gotiniqt написа:

искам да го видя този тарикат

Споко, той ще ти прати снимка от Малдивите... ;)

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

куриера ще трябва да го платиш

Защо? Просто отказваш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.