Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Одобрявате ли тези малоумщини?


Препоръчан отговор

Сега пък ни и забраняват да празнуваме 24 май заради митичния "коронавирус"!  Вместо истински и празнични програми, вместо тържествени речи и концерти, ни карат да се затворим по домовете си като луди (каквито са всъщност лудите с власт, които ни управляват), и ни призовават да сме си развеели българското знаме от тераси и прозорци, да сме окичели домовете си с балони в цветовете на националния ни трикольор и да сме си пуснели точно в 12 часа на обяд всеучилищния химн "Върви, народе възродени"!

Е, тая няма да я бъде, в гаври с национални празници и привнесени западни лигавщини и малоумщини (с цел оглупяване на населението) няма да участвам!

Бясна съм обаче за гаврата с този най - свят български празник! Иска ми се народът да не се подчини на това малоумие и веднъж завинаги  да прати на майната си тоя така наречен "елит"! Управляват ни антибългари и антиславяни и вместо да ги поставите на място  и да им посочите по един средесн пръст, вие мълчите и се снишавате, държите повече на работата и заплатката си, отколкото на свободата си!

Ей, събудете се! Тия ще разплачат и децата, те няма да имат първи юни! Но да ви кажа - ония ще направят частни партитеа за своите "скъпи наследници" за 1 юни! Ще ги съберат с приятелчетата им, ще има ядене и пиене, ще ни се подиграват зад гъба ни! Опомнете се!  Спрете да допускате тези гаври!

Не мога да повярвам какво доживях да видя! Да повтаряме отново и отново грешките от 90 - те.....................Абе, не се ли научихте какви са американците бе? Какви са западняците? Абе, проумейте най - сетне, че "Свободна Европа" беше просто една гнусна долна лъжлива пропаганда!  Проумейте, че ви правят на глупаци, че живеят на наш гръб и за наша сметка! Проумейте, че бяхме излъгани и измамени най - долно и нагло!

Спрете да ръкопляскате малоумно на който ви кажат! Спрете да копирате малоумните западняци, които мислят, че Бетовен е куче и България се намира или в Африка, или в Латинска Америка!

КОГА НАЙ - ПОСЛЕ ЩЕ ПРОУМЕЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКО СИНЬО БЕШЕ ЛЪЖА!САМО ЛЪЖА!:angry22:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Възстанникът на форума" - новата ти титла :giggle1: Балканджи Йово

излез на площада и развей българското знаме :whiteflag: (сори, че е бяло)

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Anne написа:

Бясна съм

 

Знам, че това е само израз. Различавам сказание от иносказание. Метафори, хиперболи, само оцветяват речта и тя оживява.

Но бива да се внимава с употребата на думи, чийто корен е заимстван от библейските притчи и сказания. Такива слова са ад, бяс, дявол, демон и т.н.

Защо това е така. Ето.

Имало е периоди от човешкото битие, когато са преследвали хора, само поради думи. Това е зло! То е част от така нареченото „Магично мислене“, което, пък, е присъщо на един куп клинични психиатрични отклонения и диагнози. Най-общо, имало е вярвания, че когато назовеш нещо с думи, то придобива свойствата на думите. Това е било основание за фабрикуване на стотици хиляди мантри, наричания, клетви, проклятия, …

(За щастие, по нашите земи това не е допускано. Не са горени книги, не са палени вещици. У нас тези девиации са били обявявани за ерес и анатемосвани. Анатема не е нищо повече от отказ на участие в богослужебни практики и черкуване. Това е.)

Тук иде справедливото питане, защо тогава употребата на думи днес е нежелателна?

Отговарям. Защото: - Каквото правиш, и то те прави.

Отпърво думите забавляват. Сетне се настаняват трайно. Говорещият престава да внимава, и бесовете нахлуват в него. Усилва употребата. Обзема го гордост.

А Гордостта е майчица на всяко зло. 

Тя ненавижда. Роптае. Не разбира. Противи се. Инати се. Не харесва смирение. Надува се. Пуячи се. Зове за мъст. Копнее раздори. Иска революции. Протестира. Негодува. Себелюбива е. Копнее добро за цял един свят. А не може да изправи себе си. Не се покайва.

Пътят към ада е осеян само с добри намерения.

Запитали на Нюрнбергския процес много нацисти, подсъдими и свидетели, ЗАЩО. У никого нямало чувство за вина, защото наистина си вярвали, че спасяват света от злите лихвари, и чистят света от непотребни индивиди.

В затвора 90% са невинни, по техни твърдения. Това пак е от гордостта. Тя ни прави слепи за нашето невежество.

Какво е лечението?

Иисус Христос е твърд: “Този род (на бесовете) излиза само с пост и молитва“

 

Ето защо аз не съм оптимист.

Днес ние сме неверници. Има откровени атеисти. Има иноверци, кривоверци и маловерци. Никой не пости и не се моли. А искаме протести, където яростно да изкрещим правотата си.

Сетне какво ще бъде, никой не пита, важно е там нещо да се протестира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не виждаш ли, че сме пред световна катастрофа.В Бразилия за един ден починали 1197 души.Направили са им общи гробове като канали и са им нахвърляли ковчезите като на кучета, един до друг.Хората масово ги уволняват.Цели предприятия фалирват.Хората остават в къщи, не могат да си покрият сметките и се самоубиват от депресии.Ти тука за 24-ти май се притесняваш. Лесна е твойта мама меси татко носи нямаш отговорности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Anne написа:

КОГА НАЙ - ПОСЛЕ ЩЕ ПРОУМЕЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКО СИНЬО БЕШЕ ЛЪЖА!САМО ЛЪЖА!

Сега вече не е синьо, ами е рапонесто ГРОБ-ско с диктаторски привкус от времето на Тато.

преди 2 часа, franchesko написа:

В Бразилия за един ден починали 1197 души.

Те там са много плодовити, ще направят на бързо нови 20000 бебета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи сте съгласни вие да оставите следващите поколения да живеят в "прекрасния нов свят", където хората биват третирани като биологични отпадъци и малоумници? Значи подкрепяте всякакви малоумни западни идеи,  всякакви гаври с български национални празници?

Ако не направим нещо сега, следващите поколения няма да знаят истинските смисъл и значение не само на 24 май! Следващите поколения няма да знаят истинското значение на думата "траур" например! Извинявай, но аз не намирам за нормално при смърт да се ръкопляска, звучи ми като гавра! Паметта на починал човек се почита със запалени свещи, поднасяне на цветя,  тишина и съчувствие. Не циркаджийство.

Относно "коронавируса", няма как да вярвам в това нещо. Щом досега доста хора не сме измрели. Аз не познавам и един човек, болен от тази митична болест. Аз самата съм предразположена към белодробни проблеми, от дете страдам от бронхити. Но и не позволявам на това да определя живота ми. Като дете си казах (когато още не се знаеше какво ми е) "Колкото живея, толкова,  просто искам само да ходя на училище, да играя и да се радвам на живота". Всеки рожден ден ми е бил като подарък.

Прекалената паника и страх са вредни за психиката. Щом искате да се превърнете в зомби, моля.

Относно Бразилия - бразилците са трън в очите на запада, защото са "непослушни". Извинете, но не съм видяла на истински видеа и снимки масови трупове. А такива като тоя "доктор", дето нарочно сеят паника и страх, са ми противни.

Не вярвам на пропаганди. то и за севернокорейците твърдят, че живеят в пещерната епоха. А откакто четох в друг форум как чужденците са питали сънародници дали знаем какво са това хладилници, телевизори, мобилни телефони, интернет...............

Извинете, че не точа лиги по всичко западно - американско.

Ние тук все още имаме свобода на словото, торенти и собствени домове. На запад живеят на кредит. Откакто лъсна тази голяма американска тайна през 2007,  САЩ ми паднаха в очите. Да взимаш заеми от банки за абитуриентските балове на децата ти, за дрехи, почивки, маркови дрешки и скъпи къщи, които не можеш да поддържаш - за мен това е малоумие.

Гавра с най - святия ни празник, какъвто неславянските народи нямат - не мога да приема.

Не знам за бразилските трупове, но ме отвращават южноамериканските диктатори като Пиночет, подкрепяни от САЩ. Предпочитам да съчувствам на жертвите от неговите лагери. За които няма възмездие и за тях никой не прави документални филми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, Anne написа:

Значи сте съгласни вие да оставите следващите поколения да живеят в "прекрасния нов свят", където хората биват третирани като биологични отпадъци и малоумници? Значи подкрепяте всякакви малоумни западни идеи,  всякакви гаври с български национални празници?

Какъв нов свят? Нали вие ревяхте през 89-та че кой не скача е червен? А ся рев от тия дето ви обещаваха светло и свободно бъдеще и банани в магазините.

И какво предлагаш да с еправи на 24-ти Май?
Манифестациите бяха отменени още 90-та година, ся се случват тук там някакви дребн събитийца  и толкоз. Пък и какви концерти? Да се съберат една камара хора да се блъскат да си кашлят и кихат един на друг да се изпозаразят?
А и какъв празник изобщо като днешните лапета не знаят български а да не говорим за кирилица или кой е аджеба Константин Кирил и т.н. и вместо да говорят и пишат на нормален български език ми сърчват, плейват, гемърстват и т.н. ?
Празник драга се празнува когато има кой да разбира защо аджеба има празник, а тези дето го разбираме сме все минали 30-те и 40-те, останалите вече ги описагх по-горе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, Anne написа:

 

Ако не направим нещо сега, следващите поколения няма да знаят истинските смисъл и значение не само на 24 май!

Ааааа аз съм взел мерки, синът ми не говори български и нищо му няма в неговата родина.
Това родолюбието ви го пробутват политиците които са ви яхнали и ви манипулират яко.
А моят син си мечтае за обенинена Европа както са САЩ.
С един нов общ език по примера на есперантото и всички да се разбират и учат едно и също нещо в училище.
А на тебе кво ти пука за 24-ти май като няма да имаш деца ?
Що ревеш на чужди гробища ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще ме извиняваш драги, 1989 съм била на пет годинки и тъкмо бях тръгнала на детска градина!

Банани не ям, просто не ги обичам и никога не са ми били приоритет.

В моя роден град все още сме образовани и интелигентни хора, които се събираме всяка година за 24 май или на централния площад, или при лошо време - в читалището, за да отбележим този най - български празник. Кмета на града,директори на училища, учители и ученици произнасят тържествени речи, учениците от всичките 4 основни училища и 2 гимназии в началото дефилират със своите училищни знамена и ученици знаменосци с официални униформи, после са тържествените речи, след това се раздават годишните награди на директори на училища и на отличени ученици - завършили/завършваци с пълен отличен, както и на талантливи деца във сферата на музиката - пеенето, вокалната група и градският хор, свиренето на пиано, народните танци и модерния балет, театъра, изобразителното изкуство и спорта, после деца от детските градини, училищата и гимназиите пеят песни, рецитират стихотворения, танцуват, представят кратки пиеси, а накрая всички ставаме на крака, младежкият духов оркестър засвирва мелодията на "Върви, народе възродени", и всички ние пеем, заедно с хора,  диригентът дирижира всички нас. След тържеството ходим на заведение да се черпим, а следобед е традиционното дефиле на абитуриентите от гимназиите в центъра на града ни. Няма слънце, няма дъжд - целият град излиза да се порадва на абитуриентите. В този ден всички сме празнично облечени, а родителите купуват на децата си книги.

Тук все още са на почит образованието и културата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Леле Джокера  белгийски и тук ръсил бисери, а по темата по добре засега да се отмени всичко със събиране на тълпи дори и да е митичен короновируса щот пък може все пак да не е толкоз митичен, колко държави тръгнаха с голямата кошница ама вижте ги сега..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Anne написа:

Ще ме извиняваш драги, 1989 съм била на пет годинки и тъкмо бях тръгнала на детска градина!

84?
Значи сме набори.
Това което описваш звучи чудесно, хубаво е че все още има такива неща някъде из България, но все пак здравето преди всичко. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Ааааа аз съм взел мерки, синът ми не говори български и нищо му няма в неговата родина.
Това родолюбието ви го пробутват политиците които са ви яхнали и ви манипулират яко.
А моят син си мечтае за обенинена Европа както са САЩ.
С един нов общ език по примера на есперантото и всички да се разбират и учат едно и също нещо в училище.
А на тебе кво ти пука за 24-ти май като няма да имаш деца ?
Що ревеш на чужди гробища ?

Имам племенници. Искам те да знаят родния си език, родните история и култура.

Племенницата ми сама е отвратена от западните "ценности", покрай простотията еврогейска - "дни на розовата фланелка", намрази розовия цвят, отвратена е от драг куините и не иска да живее в такова общество. На 15 години е, в края на месеца става на 16.

А и самата аз все още съм жива и не желая да живея в откачено общество.

Живейте си на запад, оставете ни нас истинските българи да си живеем както досега.

Вас ви използват и ви се подиграват, но вие късно ще го разберете. Много късно, когато детето ви пострада от модерните джендъри например. Когато обърканото ви дете постъпи в психиатрия или се самоубие.

Границите са свободни, свободни сте да напуснете България и да се откажете от българското си гражданство и православната си вяра. Такива като вас не ни трябват.

Моя учителка  по математика и музика замина с двете си дъщери за САЩ, оставяйки родителите си сами, даже нещо повече - тропоса грижите за тях на моите родители, докато те имаха да се грижат за своите все още живи родители. Баща и го диагностицираха с рак на гърлото и тя нито си дойде да го види, нито нищо. Дойде си за малко за погребението и пак си замина, оставяйки майка си сама. Отвратително. Този човек си отиде, изоставен от двете си дъщери и внучки.

Моя втора братовчедка се прибра след десетина години престой в САЩ, абсолютно отвратена от тази държава. Видяла е истинското лице на САЩ. Заминала е като тийнейджърка, да си завърши средното образование там.

Сега живее тук, в родния ми град, роди на тази страна 4 деца, които възпитава чудесно, въпреки беднотията, в която живеят. Децата и са освен красиви, и умни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Anne написа:

образованието

Ако си един образован човек и има пряка опастност за теб, твойте близки и обичания ти град - ще идеш ли на площада?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако си един образован човек и има пряка опастност за теб, твойте близки и обичания ти град - ще идеш ли на площада?

Конкретно тази опасност ми е съмнително. Плашеха ни с камиони с трупове, безброй чували с трупове, препълнени морги и масови гробове - този апокалипсис нещо не се случи.

Премълчава се удобно, че героините лекарки са били със сериозни заболявания. Едната е имала астма и са я интубирали, въпреки правилата.

Извинете, не съм наивна идиотка.

Имам здравословни проблеми от бебе, досег с нашето здравеопазване и лекари. Не падам от Марс.

Аз мисля. Мисля логично. Отварят заведенията, но забраняват да честваме 24 май? Забраниха ни Великден и църквите.............

Не чакам на телевизора да ми каже какво и как да мисля.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво пречи да се събере семейството и да се прочетат няколко стихотворения в семеен кръг, може да се измисли някакъв скеч също, кръстословица дори може да бъде решена. Има и игри на думи - ако няма опция да се закупи от магазин сега - разчертава се в домашни условия, тъкмо ще се вкара и малко час по трудово обучение, рисуване и т.н. Никой не може да ти забрани какъв да се чувстваш ти, какво да чувстваш и как да мислиш, вярата също не може да ти смени - гледала си филма Време разделно, нали?

А ти реално виждала ли си как не се спазват никакви разпоредби? Всеки си прави каквото иска, без изобщо да се замисля за околните, винаги е било така и винаги ще бъде, то и за това сме на това положение - аз съм безсмъртен, на мен не може да ми се случи, аз докато не го видя не го вярвам, аз съм повече от другия, той ли ще ми каже какво да правя ... има ли смисъл да продължавам?

Не не съм съгласен с мерките, нито с тяхната ефективност, но аз не мога да определям това, аз бих направил нещата различно, но никога никой няма как да разбере какво би станало при различни условия и действия.

Какво щеше да е сега ако Костадинов не беше вкарал, ако го нямаше Хитлер, ако Петър не се беше отрекъл от Исус, ако астеройд не беше ударил земята ... ако на власт не бяха тези, а други ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Българско кино не гледам, защото съм с увреден слух и не чувам, а в българските филми няма субтитри. Българска литература не чета много - много, просто не ми е интересна. Е, освен Иван Вазов и нещата, писани за деца - "Патиланско царство", "Ян Бибиян", българските народни приказки и нещата, които сме учили по литература, друго не съм чела. Просто нашите писатели не умеят да пишат така увлекателно като Иван Вазов или като чуждестранните си колеги. "Под игото" я четох два пъти за една година в шести клас, когато го учихме. А "Бай Ганьо" го изядох с кориците за един ден и една вечер. Само филмите с "Бай Ганьо" съм ги гледала, и то защото бях чела книгата и знаех историята.

 

Просто не е същото без онази празнична атмосфера, без тържествеността........... И абитуриенти няма да гледаме. А нашите абитуриенти поне в модно отношение не се излагат така, като софийските.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Anne написа:

И абитуриенти няма да гледаме.

Притрябвали са ти 18 годишни пияни полуголи кифли и келеши да врякат като ненормални от прозорците на колите и да вършат простотии.

Ок Берковица е малък град, но масата... ...абе айде нема нужда.

И няма камиони с трупове щото оня гологлавия дето го побъркаха от колажи си свърши добре работата, ела тука да видиш какво е, още не се знае реално колко са заболелите, има някаква официална статистика, ама хората говорят че изобщо няма общо с реалността, за комшиите на юг и югозапад изобщо не ми се говори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо си се объркал, в нашия град няма коли. Едната гимназия е точно на центъра, другата е близо до него. Абитуриентите идват пеша, заедно с дами и кавалери, учители и директори, целият град се събира на центъра  в две редици а абитуриентите минават пеша покрай нас с букети в ръце и усмихнати. И, както казах, тук  модните недоразумения са рядкост. А пиенето е по - късно, те не дефилират пияни. Весели и щастливи да, но не и пияни от сутринта.

Ето, да видите какви са нашите абитуриентски дефилета (нищо общо със столицата и големите градове)

Забравих да спомена, че тук ресторантите, в които празнуват, са на центъра, и просто от лъскави автомобили няма нужда.

Миналогодишните абитуриенти, снимките са мои:

 

DSC09356.JPG

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anne написа:

Имам племенници. Искам те да знаят родния си език, родните история и култура.

Това родните езици само разделят европейците да са разпокъсани.
А трябва обединение за да сме по-силни и независими от хамериканците.
От родните езици имат полза родните дерибеи гербаджии, да ви държат в подчинение и мизерия.
Ако всички в Европа учеха и говореха на един официален език, там в Берковица нямаше да сте толкова зле с доходите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Това родните езици само разделят европейците да са разпокъсани.
А трябва обединение за да сме по-силни и независими от хамериканците.
От родните езици имат полза родните дерибеи гербаджии, да ви държат в подчинение и мизерия.
Ако всички в Европа учеха и говореха на един официален език, там в Берковица нямаше да сте толкова зле с доходите.

Ти си пълен малоумник, честно!

Силен и независим не се става с отричане от родина, род, език и религия. Силен се става с напълно независима държава и силна армия. Като Русия.

Родният език не е заробващ и много те съжалявам, че мислиш така.

Да, хубаво е да се знаят езици, но от родният език по - хубав няма!

Езиците са измислени много, ама много преди политиката и дори религиите. Те са нещо уникално за всеки един народ.

Живей си в "прекрасния нов свят", ние не го искаме.

Аз не искам обединена Европа с един език. Европа е континент. Да има отделни държави, е най - нормалното нещо на света. Отделни езици - също. Отделни култури - също.

Не знам къде си учил, и кой какво ти е говорил, но това "Европа" та "Европа" ти е промило мозъците.

Истината е, че ЕС е рожба на нацистите и реално е четвъртият райх. На тази измислена организация просто и се вижда края, но никой не иска да го признае. В ЕС се занимават с напълно малоумни и откачени неща - джендъри, размер на плодове и зеленчуци,  и всякакви подобни простотии, реално нищо не правят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хе, чак пък нищо? Правят в Румъния Dacia, за да може Белгиеца после да я купи и създаде тема в България колко пари спестил от тази покупка. Виждаш ли как има вода в колелото на воденицата. После има магазини Amazon и Белгиеца си купува евтини дискове. Значи се мисли за европееца. Не учил сина си на български, защото сина му мечател всички да говорят есперанто. Супер! Този език е съчинен от полски евреин за диаспората. Основата му е ладино, езика на мароканските евреи по Испания. Но Третия райх и Сталинска Русия забраняват този език официално. Ето че засегнахме и любимата ти тема за Клаус Барби и Франк. Недей така! Пък и путин яко обиди братята. Киро и Методий не били българи, а македонци. Но Путин си е Путин, той яде на корем супа от сибирски шишарки и нарочно се прави на клоун.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anne написа:

Да има отделни държави, е най - нормалното нещо на света. Отделни езици - също. Отделни култури - също.

Кое му е нормалното?
Аз не виждам нищо нормално в това хората да се делят, а ти определено не си разбрала какво ти казва Белгиеца : Няма лошо родния език, НО точно твоето схващане е кофти жилката "АУУУУ АЗ СИ ОБИЧАМ ЕЗИКА, ТРАДИЦИИТЕ И Т.Н." До бре бе муци и аз ги харесвам тия неща и намирам за хубаво да се предават на поколенията, ОБАЧЕ да ми декламираш че било нормално да се делиме, па езици па това па онова...
По твоята логика в Берковица тряя да говорите на берковски, в София на софийски, в Пловдив на майнски и т.н. Усещаш ли колко абсурдно е това?
И какво му е лошото гражданите на ЕС да си имат един общ език на който да се разбират всички? Или май забравяш че и едно време на това ни учеха ама по модела на Русия, викахме другарю/ко, вечно се говореше за обединие на източния блок и реално ние си бяхме обединени, само езика липсваше.
И отново, тия традиции с този празник за който е темата са хубави, НО с изключение на някои малки групи хора като твоята, другите не учат децата си на нищо затова и децата не знаят нищо и нямат идея какъв празник е 24-ти май. Кофти звучи но е факт, питай 100 пубера кой е написал "Аз съм българче" - 65% ще те питат "Кфо е тфа брат?", 30% ще отговорят ще отговорят "Не знам." и едва 4% ще ти кажат различни отговори като "Христо Ботев, Пею Яворов, Алеко Константинов" и едва 1% ще се сетят че това всъщост е Иван Вазов. А питай ги кой е патриарха на българската литература, на бас че и един няма да ти отговори. Така че в този смисъл празника е безсмислен, то ще е все едно в България да се празнува деня на Бастилията на 14-ти Юли, като икой не знае историята за чий?

преди 1 час, Anne написа:

Истината е, че ЕС е рожба на нацистите и реално е четвъртият райх. На тази измислена организация просто и се вижда края, но никой не иска да го признае. В ЕС се занимават с напълно малоумни и откачени неща - джендъри, размер на плодове и зеленчуци,  и всякакви подобни простотии, реално нищо не правят.

Реално виждам че идея нямаш какво се прави в ЕС.
Едно е да кажеш има кофти страни в политиката на ЕС като джендъри, права клякане пред щатите и т.н. и съвсем друго да декламираш че това било нацистско.
Де да беше, ама не е, и това го казвам аз който съм комунист(не бесепар) и който пртинципно не понасям расисти, сметай!
Света драга е пълен с човешки твари(От всякакви раси) които не стават за нищо друго освен за газовата камера, това е. Ама не ти харесва? И на мен не ми харесва но е факт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anne написа:

Силен и независим не се става с отричане от родина, род, език и религия.

Аз не искам обединена Европа с един език. Европа е континент. Да има отделни държави, е най - нормалното нещо на света. Отделни езици - също. Отделни култури - също.

Като бях младо момченце си бях хванал една гъркиня за гадже, студентка по медицина в София.
Дошли родителите ѝ да видят как е в София и аз уж случайно чукам на вратата и тя ме вкарва вътре, ама не им казва кво прави с мене у кревата.
Аз се опитвам да им се харесам на гърците, ама след като съм си тръгнал майка ѝ загрижено рекла на гаджето:
"Ти да не вземеш да си намериш някой българин."
А пък баща ѝ рекъл че съм я гледал жена му все едно съм искал да я свалям.
Та тези гърци и те като тебе националисти шовинисти и не си дадоха дъщерята на гаден мръсен българин.
А тя горката зависеше от мангизите на баща ѝ, който ѝ плащаше образованието. Та каза че трябва първо да завърши и се дипломира в София, после 1 година да си доучвала и в Гърция и чак тогава като почне работа, щяла да може да е независима и да мисли за брак.
Е да де, ама кой ще я чака ...
А и родителите на жена ми и те били против да се омъжи тя за мен, ама тя ги заплашила че ако ѝ пречат няма да пристане на друг и няма да имат внучета, та се предали.

Ето до това води твоят кеф да се правиш на шовинистка, да пречите ти и такива като тебе на младите хубави берковчанки да се задомят добре у бяла държава, живот да живеят и децата им да са добре.

-------------------------------

А един нов език създаден на базата на всички европейски езици и да е лесен за учене и писане както е есперантото, ще спаси българчетата от несъвършенството и трудностите на нашия език.
И всеки 19 годишен берковчанин ще може да си избира булка измежду 500 милионна Европа.
Кеф му италианка с космати баджаци, кеф му латвийка русокоса или норвежка червенокоса.
Колкото повече се мешат европейските народи, толкова по-здрави са бебетата.

Но не, националистите искат да ми ограничават правото на избор на мене и после и на синът ми.
В името на доброто на дерибеите супер богаташи от ГРОБ обкръжението, на които им трябват хора не можещи да работят извън България , поради незнание на чужд език, за да могат да им дават по 800 лв заплати.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Белгиеца написа:

Като бях младо момченце си бях хванал една гъркиня за гадже, студентка по медицина в София.
Дошли родителите ѝ да видят как е в София и аз уж случайно чукам на вратата и тя ме вкарва вътре, ама не им казва кво прави с мене у кревата.
Аз се опитвам да им се харесам на гърците, ама след като съм си тръгнал майка ѝ загрижено рекла на гаджето:
"Ти да не вземеш да си намериш някой българин."
А пък баща ѝ рекъл че съм я гледал жена му все едно съм искал да я свалям.

Абе бате гъркиня ли точно? Пък и гърците нас толко много ни обичат...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемите в образованието не са по вина на обикновените хора, а по вина на министърите на образованието от 1989 година  нататък.

Да ме извинявате много, но обиждате истински мен и моите съученици, както и съгражданите ми.............

Точно Иван Вазов го знаят всички в нашия град, дори и днешните деца, защото:

1. Едно от основните училища тук носи неговото име. Това е моето първо училище (учила съм в три, в това учих от 1 до почти 7 клас).

2. На името на патриарха на българската литература е кръстено нашето читалище. Някогашното кино в града ни също носеше неговото име. Има и улица също на негово име.

3. В града има къща - музей на Иван Вазов, той е живял тук за кратко, бил е съдия в Окръжния съд и тук е написал някои произведения. Тук се е случила и историята със осъденото куче.

Берковица не е София, децата тук са коренно различни. Те са от бедни семейства и са амбицирани да учат и да се развиват, за да си намерят добра работа, не са мързеливи, като софийските си връстници. Учителите тук в голямата си част са пред пенсия, но се стараят страшно много в работата си. Неграмотни деца тук няма. След гимназия всички отиват по университети и наистина учат. И никой не ги връзва да останат тук, някои живеят в София, други са по чужбина. Да, в нашия град поп - фолкът е много по - харесван от рока, факт. Но децата тук изобщо не са неграмотни. Имаме си школа по изкуствата, където децата се занимават с различни изкуства - учат пеене и солфеж, свирят на пиано, учат народни танци и модерен балет. Преди имаше и детска театрална трупа, група за класически балет, изучаваше се и акордеон, но ги закриха тези групи........... Племенницата ми беше като по - малка в детската театрална трупа.

В моя град културата винаги е била на почит. Тук са пяли много и най - различни изпълнители, а някои известни изпълнители днес, са тръгнали като деца по пътя на музиката именно от нашия фестивал на изкуствата за деца "Лачени обувки". Тук читалищната зала буквално се пълни и няма къде пиле да прехвръкне, когато има празнични концерти, театрални спектакли, танцови спектакли,  залата е тясна, за да побере и изпълнители (най вече вокални групи, театрални трупи) и зрители за фестивала. Интересен има и към фолклорния фестивал "Балканът пее и танцува". Почитаме всички национални и исторически празници, но най - много - точно 24 май.

Целият ми клас от първото ми училище с изключение на мен и още едно момиче са записали икономика! България бъка от икономисти, но нямаме нито лекари, нито учители, защото точно такива като вас подкокоросват децата да записват тъпата икономика и да напускат България! Не е само ГЕРБ, и вие имате вина!

Не всички деца днес са неграмотни, не обобщавайте! Неграмотните са по тези в "елитните" училища, деца и внуци на хора с власт и незаконни богатства. Ние не сме такива!

На запад, така прехваления ви запад, нещата не са такива, каквито си ги мислите. Там децата реално не учат нищо, пълнят им главите с евгрогейски джендърни простотии. Масово са неграмотни, не знаят къде се намира България, не знаят откъде идва кафето, не знаят нищо на теми  история, география, физика, химия, астрономия................. Там третират източноевропейците като парцали, лекарите там  ги карат да са санитари.

Ще ме извинявате много, но не съм наивна идиотка. Чета по теми за българите в чужбина,  чета как нашите хора са унижавани, как им задават малоумни въпроси за нашия живот. Спрете да ме поумчавате, ако обичате, защото заблудените сте вие, не аз.

Хубаво, пратете си децата на запад, и като ви ги изнасилят тамошните феи - джендъри, не се оплаквайте!

На евтина и долна пропаганда стил 90 - те и "Свободна Европа" не се връзвам. Женете си децата за чужденци и не ревете, когато при развод, децата ви останат без тях а вие не можете да си виждате внучетата!  Това е истинската Европа - лицемерна еврогейска джендърска простотия!

Полът е нещо, което не можеш да го промениш! Намесата в природата се връща!

Отврат ми е да общувам със сбъркани като вас!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване