Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете нова конфигурация за игри до 2100-2200 лв.

Featured Replies

преди 7 часа, exwol написа:

За +10лв. може да вземеш DUO варианта https://www.jarcomputers.com/Arctic-ohladitel-Freezer-34-eSports-DUO-Grey-FANCPACFRE00075A_prod_FANCPACFRE00075A.html?ref=cat

Да не забравиш и държач за видеокартата.

• Отговори 145
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 минути, tepmu написа:

За +10лв. може да вземеш DUO варианта...

Да, опция е и то добра. Ще видим дали ще се класира в бюджета, защото вече съм го заковал и в момента дерта е да се вземе кутията на BQ, защото е най-подходяща, но и по-скъпа. В крайна сметка, по-натам, ако се забележи проблем с охлаждането, може да се актуализира.

преди 5 минути, exwol написа:

Да, опция е и то добра. Ще видим дали ще се класира в бюджета, защото вече съм го заковал и в момента дерта е да се вземе кутията на BQ, защото е най-подходяща, но и по-скъпа. В крайна сметка, по-натам, ако се забележи проблем с охлаждането, може да се актуализира.

Няма смисъл - освен втората перка, разлика между двете охлаждания няма, така че ако ще купуваш DUO варианта сега е момента. Разбира се и с този с едната перка да останеш не е фатално и пак е по-добре от стоковия охладител, просто разликата само от 10лв си струва според мен.

• Автор
преди 1 час, tepmu написа:

Няма смисъл - освен втората перка, разлика между двете охлаждания няма, така че ако ще купуваш DUO варианта сега е момента. Разбира се и с този с едната перка да останеш не е фатално и пак е по-добре от стоковия охладител, просто разликата само от 10лв си струва според мен.

Да, 10 кинта не е кой знае колко, но закован бюджет си е закован. 😄 Шегувам се разбира се, просто наистина казах, че няма да се отпуска повече пара. Макар, че ако наистина DUO е значително по-ефективен, а с единият вентилатор е на границата да не смогва при продължителна игра, тогава ще откажа цигарите за два дни. Какво смяташ? 

Edit: Всъщност видях капаците по стандарт. DOU-то е с капацитет на охлаждане 210 вата, а този с едната перка 200 вата. При това положение май не е чак такава разликата.  😏

преди 7 часа, exwol написа:

При това положение май не е чак такава разликата.

Освен, че ще можеш и да го ползваш на по-ниски обороти (по-малко шум, по-малко прекарана пепел през ребрата)
А 10 кинта къде не си ги потопил. Вярно, че са си и 10 кинта...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 10 часа, exwol написа:

Първо, благодаря ти за съдействието като цяло в темата! Вероятно винаги може да се подбере нещо по-подходящо, но е нека не забравяме и дозите субективизъм, предпочитания. Най-общо при днешното море от възможности, гаранции няма, но пък самата идея за подбора и пътя до покупката + научаването на някои неща, носи стабилно удоволствие.Nitro+, да. Когато разбрах, че мога да я вкарам в бюджета, вече избора беше предрешен. Попрочетох материал за тази карта и изгледах няколко клипа с ревюта. Отделно, картата логично е с по-доброто охлаждане от Red Dragon-a, но то все пак Red Devil-a е от нейния клас. Каквото и да е, остава Nitro+.

п.п Ако питаш за кутията, която предложи - не, не че не е готина визуално, но изобщо вече я няма налична. Ще видим какво ще се разберем за другия модел на BQ кутията. Нека се подърляме още малко за цената. :) 

Първоначално и аз гледах ssd-то да не е A-data, защото съм на твоето мнение за избягването. Това, което каза за двата диска си нямах и представа, а е интересна подробност, благодаря. Истината, е че ги гледах kingston a2000, но навсякъде дето бях се ориентирал да се сглоби конфигурацията - или бяха с по 100лв. отгоре, или изобщо ги нямаше налични. Сега обаче, ако го взема от друго място, (като всъщност на подобна цена го намирам само не две места) ще си разваля отстъпката, която смятам, че е доста прилична, а за този бюджет няма какво повече да искам от към хардуер. В крайна сметка ще дам подробности как се държи в работна среда. Между другото и А-датата е с 5 г. гаранция. 

Относно дъната, обаче няма да се съглася с теб. Може MSI да имат повече екстри, но те на са всичко. Преди време се прокрадваха сериозно мнения, че MSI не използват оптимално качествени елементи и след известен период на натоварване, дъната започват да правят проблеми и да се държат нестабилно. Освен това, докато преглеждах около тази конфигурация мненията, на няколко пъти попадам на разговори дето хората чат-пат пишат същото нещо, особено онези, които са клоклвали. Аз също имам такива лични впечатления от една работна станция. Инак, ако оставим на страна субективизма, нека не забравяме, че този хардуер, работи със софтуер, а тук Асус бих казал, че са доста добри и значително изпреварват MSI. Първо като възможности, второ като стабилност и сведени до минимум бъгове. Не е съвсем за пренебрегване и простотата на работа. При MSI това обаче не е съвсем така. Не, че им липсват софтуерни решения, но определено са по-назад. Асрок също правеха много качествени дъна, ама покрай това ровене оставам с впечатлението, че леко изостават в ниския и среден клас, докато във високия, все още се справят повече от прилично. 

За рамта - златен си... :D Хем в началото точно Corsair слагах, после не знам защо тая. Дали от разговорите в различните магазини се ошашавих и остана Kingston-а, без да обърна внимание, че е бая по-скъпа.

... мси имаха проблемни години, но в последните 2-3 пак са много много добре с дъната а с картите от повече и там имат  топ изпълнения... та в големия абзац към днешна дата няма много верни неща, нито по софтуер, биос...идвам от висок клас асус дъно, сега съм с томахавка макс Б450, мога само позитивно да се изкажа... няма да изпадам в словоблудство, имаш си предпочитания и може би ще спиш по-спокойно

на 12.06.2020 г. в 18:56, arestant написа:

.... бях писал някъде, но пак: тоя брутар ли кой е е най-големия некадърник, който съществува... всички бг “хардуер” канали са супер некомпетентни, но този е баш идиота.... чудил съм се как може толкова хардуер да пипа , а грам да не разбира..... а ти колега щом гледаш този субект с теб приказка нямам .....

Ти пък ще кажеш че Брутара не разбирал ,айде де!.Искам да кажа ,че даже той най добре познава материята от всички и я обяснява като хората.

преди 1 час, www543 написа:

Ти пък ще кажеш че Брутара не разбирал ,айде де!.Искам да кажа ,че даже той най добре познава материята от всички и я обяснява като хората.

.... ще кажа да, моето мнение без цензура. брутара не просто не разбира от нищо в дълбочина, той е завършен кретен... ако има техническа диплома съм готов да изхвърля моята... геймър да ми говори за хардуер... бегай... родата са му подложили с Вали компютри и той си е повярвал..... такива експерти които си мислят, че направиха познанията достъпни всъщност сраха на целия сектор... да не говорим колко маркетинг и платено лансиране на незаслужили продукти има в такива клипове

преди 11 минути, arestant написа:

.... ще кажа да, моето мнение без цензура. брутара не просто не разбира от нищо в дълбочина, той е завършен кретен... ако има техническа диплома съм готов да изхвърля моята... геймър да ми говори за хардуер... бегай... родата са му подложили с Вали компютри и той си е повярвал..... такива експерти които си мислят, че направиха познанията достъпни всъщност сраха на целия сектор... да не говорим колко маркетинг и платено лансиране на незаслужили продукти има в такива клипове

Че кой има техническа диплома?🤣🤣🤣🤣🤣важното е да ти идва от вътре да разбираш нещата.И кво лошо има в това да си предлага нещата ,все пак бизнеса си е негов и е съвсем нормално!Въпреки това аз не съм съгласен със теб,както и много др.хора ще ме подкрепят,че не си прав!

преди 2 минути, www543 написа:

както и много др.хора ще ме подкрепят,че не си прав!

... за слепи поддръжници не съжалявам ,че ви пълни главите с неверни глупости... не сме по темата,достатъчно

• Автор

Банда, след всички уточнения, предложения, изменения, разгорещени спорове за и против едно или друго, в крайна сметка се стигна до поръчката на конфигурацията, която с известни зорове все пак се помества в бюджета. :D DOU охладителя ще го спестя към този момент. Може да е грешка, но това е положението.

Asus TUF B450-PLUS GAMING, B450, AM4, DDR4, Gen 2, ATX 
AMD Ryzen 5 3600X, шестядрен (3.8/4.4GHz, 36MB L3 Cache, AM4) BOX Wraith Spire
AMD Radeon RX 5700 XT, 8GB, Sapphire NITRO+, PCI-E 4.0, GDDR6, 256bit, Display Port, HDMI
RAM 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16 
SSD 1TB A-Data SX8100, NVMe, M.2 (2280), скорост на четене 3500MB/s, скорост на запис 3000MB/s 
Seasonic Focus GX-750, 750W, Active PFC, 80 PLUS Gold
Be Quiet BGW38, ATX/M-ATX/Mini-ITX, 1x USB 3.0, RGB подсветка, прозорец, бяла 
ARCTIC Freezer 34 eSports - White - LGA2066/LGA2011/LGA1151/AM4

Благодаря на всички за помощта и съветите! 

Разбирам, че изборът е твой и че имаш ограничения в бюджета, но ако за тази RAM си дал 198лв. аз лично не виждам логиката като за по-малко можеше да вземеш същата памет като марка, големина и бързина с RGB https://www.jarcomputers.com/Corsair-16GB-Vengeance-RGB-PRO-CMW16GX4M2C3200C16_prod_MRAMCORSAIRCMW16GX4M2C3200C16.html?ref=prod, даже за 30-40лв. по-малко може се намери RAM, която ще ти върши същата работа. Кутията също е ненужно скъпа, а в същото време 10лв. да ти са проблем. Дано наистина знаеш какво правиш.

Пожелавам ти дълго и безпроблемно ползване!

преди 4 часа, exwol написа:

Банда, след всички уточнения, предложения, изменения, разгорещени спорове за и против едно или друго, в крайна сметка се стигна до поръчката на конфигурацията, която с известни зорове все пак се помества в бюджета. :D DOU охладителя ще го спестя към този момент. Може да е грешка, но това е положението.

Asus TUF B450-PLUS GAMING, B450, AM4, DDR4, Gen 2, ATX 
AMD Ryzen 5 3600X, шестядрен (3.8/4.4GHz, 36MB L3 Cache, AM4) BOX Wraith Spire
AMD Radeon RX 5700 XT, 8GB, Sapphire NITRO+, PCI-E 4.0, GDDR6, 256bit, Display Port, HDMI
RAM 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16 
SSD 1TB A-Data SX8100, NVMe, M.2 (2280), скорост на четене 3500MB/s, скорост на запис 3000MB/s 
Seasonic Focus GX-750, 750W, Active PFC, 80 PLUS Gold
Be Quiet BGW38, ATX/M-ATX/Mini-ITX, 1x USB 3.0, RGB подсветка, прозорец, бяла 
ARCTIC Freezer 34 eSports - White - LGA2066/LGA2011/LGA1151/AM4

Благодаря на всички за помощта и съветите! 

Ееех, бързаш.:D Ето моите последни 2 стотинки(или цента). Както ти харесва повече:

TUF Plus не е като TUF Pro. Взимаш по-калпава захранваща схема и охлаждане, което уж трябваше да се избегне. И губиш един М.2 слот, което си е тъпо. Спокойно спестяваш от захранване(и спестеното се пренасочва към дъно), но не се вслуша в съветите на няколко потребителя. Отново плащаш пари за нещо, което няма да се ползва пълноценно, та дори и с оглед бъдещ ъпгрейд. За другите неща нямам забележки.

П.П. Обърни внимание как стоят нещата с наличностите(времето за доставка) в Жар, защото частите, които си показал са налични във външен склад. И имай едно на ум при поръчка от тях, когато иде реч за гаранционно обслужване! Имал съм множество проблеми още от както са създадени, а дори и през фирма изпитвах немалко сериозни затруднения. 

Успех и със здраве да се ползва бъдещата конфигурация! При възможност постни няколко снимки да зарадваш хората, които се интересуват от хардуер.

Съвет за охладителя - вземи ДУОто. Разликата е 10 кинта а вентилатора се продава отделно за 20+....

• Автор
преди 6 часа, tepmu написа:

Разбирам, че изборът е твой и че имаш ограничения в бюджета, но ако за тази RAM си дал 198лв. аз лично не виждам логиката като за по-малко можеше да вземеш същата памет като марка, големина и бързина с RGB https://www.jarcomputers.com/Corsair-16GB-Vengeance-RGB-PRO-CMW16GX4M2C3200C16_prod_MRAMCORSAIRCMW16GX4M2C3200C16.html?ref=prod, даже за 30-40лв. по-малко може се намери RAM, която ще ти върши същата работа. Кутията също е ненужно скъпа, а в същото време 10лв. да ти са проблем. Дано наистина знаеш какво правиш.

Пожелавам ти дълго и безпроблемно ползване!

Не 198лв. Такава цена май не е имало. Всъщност офертата е за цялостната конфигурация и вече не знам поотделно, колко точно излиза. Инак в предния пост спестих локумите си, но около тази рам възникнаха малко неясноти. След като се отбеляза в темата, че има значително по-евтина памет със същите характеристики, логично исках да взема нея - Corsair CMK16GX4M2D3200C16. После се зачудих защо има такава разлика в цената и се поразрових, че ми стана интересно, но не открих нищо съществено и реших, че просто са различни партиди. До тук всичко точно, поръчах я, но от пусто любопитство пак реших да попитам тук-там. След няколко разговора по въпроса, вече имаше зрънце съмнение в съвсем безпроблемната съвместимост с дъното и процесора. Последваха запитвания, на които отговорът се оказа принципно, че точно тази спецификация CMK16GX4M2D3200C16, не е с гарантираната безпроблемна съвместимост, макар от Corsair да са я обявили като съвместима. Обаче, като че ли с половин уста се подразбира, че все пак има уловки. Същевременно от Асус препоръчаха CMK16GX4M2B3200C16, в която фигурира буквата B и е с чип на Samsung. Не, че чиповете на Hynix (с какъвто чип е Kingston-а) са лоши или несъвместими, но комбинацията на TUF дъното и Ryzen процесора, дават много добра стабилност и съответно производителност с чипа на Samsung. Пратиха QVL списък с тестваните памети и Corsair CMK16GX4M2B3200C16 фигурира там, докато CMK16GX4M2D3200C16 не фигурира. Възможно е изобщо дори да не е тествана. Другата тествана в този клас е Kingston Predator с чип на Hynix. Каквато и да е баш истината, вече няма значение. Не знам в какво да вярвам, а и не искам да се задълбавам чак толкова в тези неща, но определено съм по-склонен да се доверя на Асус. Ето защо реших, че няма да се пиля за тези разлики, щом така или иначе се влиза в бюджета. 

Кутията е скъпичка, но пък е яка. Бяла, а и всичко ще се побере нормално в нея. Имаше и други бели, ама като дизайн изглеждаха прекалено кичозни.

Относно DUO охладителя, не беше само въпрос на 10 лв. Просто за 10 вата не видях достатъчна мотивация да се въртят две перки. 

@zlinaka 👆

преди 3 часа, Jorge написа:

Ееех, бързаш.:D Ето моите последни 2 стотинки(или цента). Както ти харесва повече:

TUF Plus не е като TUF Pro. Взимаш по-калпава захранваща схема и охлаждане, което уж трябваше да се избегне. И губиш един М.2 слот, което си е тъпо. Спокойно спестяваш от захранване(и спестеното се пренасочва към дъно), но не се вслуша в съветите на няколко потребителя. Отново плащаш пари за нещо, което няма да се ползва пълноценно, та дори и с оглед бъдещ ъпгрейд. За другите неща нямам забележки.

П.П. Обърни внимание как стоят нещата с наличностите(времето за доставка) в Жар, защото частите, които си показал са налични във външен склад. И имай едно на ум при поръчка от тях, когато иде реч за гаранционно обслужване! Имал съм множество проблеми още от както са създадени, а дори и през фирма изпитвах немалко сериозни затруднения. 

Успех и със здраве да се ползва бъдещата конфигурация! При възможност постни няколко снимки да зарадваш хората, които се интересуват от хардуер.

Бързам, няма време... :D Инак вече го споменах де, но разликата в цената на двете захранвания беше малка. Тази карта официално: Recommended 650 Watt Power Supply. Не мисля, че 750w са много за подобна система. С М.2 слотовете при PRO-то имаше някаква уловка за недостъпност, но така и не ѝ обърнах внимание детайлно, ако не те мързи, разрови се. Дори и да е така, пренебрежима загуба е. За захранването и охлаждането вероятно си прав, но все си мисля, че за такава конфигурация PLUS си е подходящото дъно. PRO може би за едно стъпало по-мощна, макар това да си е мое виждане. Разликата в цената на двете дъна например, допринесе за вземането на картата NITRO+, която първо е по-живичка от Red Dragon и второ е по-хладна. 

Частите няма да за бавят много. До края на седмицата се надявам вече да е готова. Снимки и аз си мислех да кача.

Благодаря ти за всички насоки и съвети, бъди здрав!

.... ще ми е интересно как ще ти свържат 3пиновия адресабъл ргб и усб 3.1 хедъра за усб-ц на предния панел с това дъно .... вече 2 пъти сглабях в кутията... казано на прост език ще дойде без адресиращо ргб, а с нормално само чрез захранваща връзка и сигурно без работещо усб-ц отпред освен ако в жар не ти измислят адаптор

преди 11 часа, exwol написа:

Същевременно от Асус препоръчаха CMK16GX4M2B3200C16, в която фигурира буквата B и е с чип на Samsung. Не, че чиповете на Hynix (с какъвто чип е Kingston-а) са лоши или несъвместими, но комбинацията на TUF дъното и Ryzen процесора, дават много добра стабилност и съответно производителност с чипа на Samsung. Пратиха QVL списък с тестваните памети и Corsair CMK16GX4M2B3200C16 фигурира там, докато CMK16GX4M2D3200C16 не фигурира.

Нещата с чиповете на Самсунг не стоят точно така както си мислиш. Самсунг B-die чипове съм виждал да поставят дори и в евтини модели памети на Vengeance на 2133Мхц , както и масово на памети като G.Skill Aegis. Това далеч не ти гарантира съвместимост /дори да попаднеш на такава памет/ да не говорим за  качество и овърклок. Хубавите /биннати/ , подбрани Samsung b-die чипове се поставят само на топ моделите памети. При Gskill това са TridentZ  3600 16-16-16 , 4133 с тайминги 19-19-19 , Ripjaws 3200Mhz 14-14-14 и т.н. При Корсайр съм попадал на множество b-die чипове в евтини модели , с които съм имал ужасно много ядове особено при комбинация със  zen , zen+ процесори.  Дори в момента в нас имам 2 кита CMK32GX4M2B3200C16 /3200Mhz 16-18-18/ и CMK16GX4M2D3600C18 /3600mhz 18-22-22/ , които са с B-die чипове.  Особено 2-рия на половината AM4 дънни платки , на които съм го тествал не успя да зареди XMP профила си , дори след флаш на Биоса към последната версия .   Специално при  чиповете с SK Hynix съм имам най-малко проблеми от към съвместимост . Така , че в подобна бюджетна памет , това по-скоро трябва да те радва , отколкото да си разочарован , че не си с B-die. 

Относно разликата между PLUS и PRO версията на TUF , за едно е прав ''Jorge'' , разлика има и то никак не е малка .  За мен най-важната е точно в предимството на PRO версията от към захранваща схема и охлаждането  на врм-ите . С настоящия процесор вероятно няма да усетиш разлика при употреба на сток  честоти, но при евентуален бъдещ ъпгрейд към по-висок клас райзен , PRO версията щеше да ти гарантира далеч повече спокойствие и безпроблемна работа /особено ака се заиграеш с PBO или опиташ да овърклокнеш ръчно процесора/.     

преди 13 часа, exwol написа:

Относно DUO охладителя, не беше само въпрос на 10 лв. Просто за 10 вата не видях достатъчна мотивация да се въртят две перки. 

@zlinaka 👆

Исках да кажа че за 10 лева получаваш допълнителен вентилатор който не е лош и струва повече ако купуваш отделно. И не е задължително да го ползваш ако те притеснява шум от допълнителен вентилатор. Понеже лично ползвам ДУОто на фона на захранване например няма и да го чуеш.

• Автор
преди 3 часа, pepy86 написа:

Нещата с чиповете на Самсунг не стоят точно така както си мислиш... 

Написал съм как стоят нещата, като съм посочил и конкретните памети, без изрично да съм упоменавал какво си мисля аз. Просто казвам, че се доверявам на официално написаното от Асус. Освен това, никъде не твърдя, че щом чипа е Samsung, то автоматично се гарантира пълна съвместимост. Тук ставаше дума за избор между конкретните памети, които съм посочил. Проследи историята на темата, защото не си обяснявам каква е причината да ме апострофираш. Въпросната Corsair CMK16GX4M2B3200C16 е в QVL на дъното, докато другата по-евтината не е, както и Fury на Kingston. Има ли какво повече да се каже по въпроса. Отбелязал съм, че хищника на Kingston също е обявена като съвместима, но тя беше и по-скъпа. Т.е. казал си неща, които вече са казани. Та, по-евтината памет Corsair отпадна заради съмнение със съвместимостта, конкретно с това дъно и процесор. Тя също беше с D в номера, но нямам представа с какъв чип е. По логиката на споделеното от теб, очевидно има подобно нещо за AMD дъна. Сега моля да ме прочетеш правилно. При доказана съвместимост, съвета за предпочаният чип в тази комбинация на дъно + процесор, бе този на Samsung, което не означава, че памет с чип на Hynix няма да върши работата си. Дори в прав текст съм го написал, което ме замисля, какъв е смисълът на тези излишни пояснения.

.... С настоящия процесор вероятно няма да усетиш разлика при употреба на сток  честоти, но при евентуален бъдещ ъпгрейд към по-висок клас райзен , PRO версията щеше да ти гарантира далеч повече спокойствие и безпроблемна работа... 

Тук отново потвърждаваш казаното от мен. Аз не твърдя, че PRO не е по-добрата платка и както виждаш съм се съгласил с Jorge. Само казавам, че PLUS е достатъчно подходяща за тази конфигурация, PRO за мен би била подходяща за по-мощна такава. Значи да се налетя пари в нещо, което не е ясно дали със сигурност ще се случи в бъдеще, визирам евентуални ъпгрейди. А същевременно да се лишаваме например от по-добра карта сега. Ами не виждам особен смисъл в това, конфигурацията да е още в магазина, а да умувам вече за надграждане, което при днешното развитие на хардуер след 3-4 години я било релевантно, я не. Разбира се, всеки си има свое виждане за нещата.

преди 19 минути, exwol написа:

Значи да се налетя пари в нещо, което не е ясно дали със сигурност ще се случи в бъдеще, визирам евентуални ъпгрейди. А същевременно да се лишаваме например от по-добра карта сега. Ами не виждам особен смисъл в това, конфигурацията да е още в магазина, а да умувам вече за надграждане, което при днешното развитие на хардуер след 3-4 години я било релевантно, я не.

Най-яката мисъл в темата! Това го разправям от години и ми се е доказало стотици пъти. Случва се при 5% от потребителите "да си ъпгрейтне" т.е. пълен та**к.

Но не на хартия звучи добре "след 3,4 години да си ъпгрейтнеш" пхахаахахахаахахах смях в залата!

Благодаря за  вниманието! :)

Извинявай , че изобщо се включих в темата ти и споделих моето мнение.  каква наглост от моя страна.  Другия път директно купувай , не виждам смисъл да коментираме каквото и да било в хардуерния раздел. Ще се радвам някой модератор директно да изтрие мнението ми.

преди 3 часа, Can Oa написа:

Най-яката мисъл в темата! Това го разправям от години и ми се е доказало стотици пъти. Случва се при 5% от потребителите "да си ъпгрейтне" т.е. пълен та**к.

Но не на хартия звучи добре "след 3,4 години да си ъпгрейтнеш" пхахаахахахаахахах смях в залата!

Изобщо нямаш идея колко хора поради липсата на средства сменят само процесор след 3-4 години .  По едно или друго стечение на обстоятелствата имам достатъчно наблюдение относно това мое твърдение и заставам зад него . Пък колко е релевантно и колко не е , отиваме в съвсем друга тема на разговор.  Очевидно не сте наясно , че повечето хора нямат финансовата възможност на всеки 3 години да подменят изцяло конфигурацията си .   По вашата логика не разбирам защо не предлагате в тези теми най-евините възможни b450 дъна на пазара . Така или иначе този TUF Plus  не ги превъзхожда с кой знае какви аргументи.  

Успех на автора , със здраве да си ползваш конфигурацията. Извинявам се още веднъж , че изобщо се включих и едва ли не съм се усъмнил в  твоите познания.

преди 33 минути, pepy86 написа:

Извинявай , че изобщо се включих в темата ти и споделих моето мнение.  каква наглост от моя страна.  Другия път директно купувай , не виждам смисъл да коментираме каквото и да било в хардуерния раздел. Ще се радвам някой модератор директно да изтрие мнението ми.

Изобщо нямаш идея колко хора поради липсата на средства сменят само процесор след 3-4 години .  По едно или друго стечение на обстоятелствата имам достатъчно наблюдение относно това мое твърдение и заставам зад него . Пък колко е релевантно и колко не е , отиваме в съвсем друга тема на разговор.  Очевидно не сте наясно , че повечето хора нямат финансовата възможност на всеки 3 години да подменят изцяло конфигурацията си .   По вашата логика не разбирам защо не предлагате в тези теми най-евините възможни b450 дъна на пазара . Така или иначе този TUF Plus  не ги превъзхожда с кой знае какви аргументи.  

Успех на автора , със здраве да си ползваш конфигурацията. Извинявам се още веднъж , че изобщо се включих и едва ли не съм се усъмнил в  твоите познания.

Точно защото си имам на идея го казвам. Цял живот живея е един от най-бедните градове в България.

15 години продавам компютри на едни най-бедните хора в България.

За 15 години няма един човек купил си комп за 2500лв. след години да си ъпгрейтва. Тези хора даже диска и кутията не си запазват мразят ги.

Имам много такива клиенти които вече 3 машина си вземат за 15 години и нищо не ги интересува от старата.

Недей да бъркаш нещата за хора които си вземат машина за 2500 и такива дето не могат да съберат 1000 лв за машина.

Говорим в конкретна тема за конкретен бюджет. А тези дето на 10 годишните машини сменят от G процесор 2 ген на i5 3ген(сигурно тях визираш) всичките нямат никакви проблеми с най-умрелите си дъна купени някога.

Разбрах ти виждането нямам нищо против него просто не ми пука наистина ако смяташ да ми отговаряш колко различно смяташ и нещо подобно разбирам те няма проблеми но дискусии няма да водя.

Успех.

Пиша за последно с цел да не омазвам повече темата .Винаги съм се стремял да се включвам в дедена тема с цел да споделя своя опит . Не търся популярност , не трупам лайкове , постове и т.н. Просто искам да съм полезен , защото голям брой драскачи по форумите нито имат достъп до хардуера за които пишат , нито опит с него. Изобщо не визирам не теб!  Аз не се занимавам с хардуер от 15г. По скоро от 3-4 . Нямам намерение да споделям какво количество хардуер е минал през мен и на какви проблеми съм се нагледал . Не само от към съвместимост. Съжалявам , но не мога да се съглася , че е оправдано спестяването на въпросната сума от дънната платка , особено в конкретния случай и бюджет.  Една качествена дънна платка винаги би била добра опция за адекватен ъпгрейд , особено що се отнася до АМД.  Аз не познавам хора , които си мразят конфигурацията и не биха използвали нищо от нея след 3-4години. Напротив , точно обратното . Явно контактуваме със съвсем различни хора и обкръжение.  Хубава вечер и извинявайте още веднъж за OFFтопика.

Първите 7,8 години толкова много работа имаше че само на теория ми беше досега до хардуер.
Освен да говоря с клиентите и да пиша оферти не осатваше време за други и всичко се правеше от момчетата в сервиза.
Едва след тези години почнах аз да се занимавам просто защото вече имам време а и знанията ми са много повече вече от сервиза който си има сервизни задачи.
Но това няма занчение просто явно се е разбрало че 15 години се занимавам с хардуер не съм искал да звучи така.

Конкретно по въпроса явно нещо друго говориш ти:
Това което написах значи точно това, не съм коемнтирал избор на дъна даже не съм гледал какво си е взел човека.
Коментара ми беше точно по цитираното:

1. " Значи да се налетя пари в нещо, което не е ясно дали със сигурност ще се случи в бъдеще " - много истина от негова гледна точка
2. " А същевременно да се лишаваме например от по-добра карта сега " - абсолютно вярно да си вземеш ненужна скъпа част сега за сметка на друга
3. " конфигурацията да е още в магазина, а да умувам вече за надграждане, което при днешното развитие на хардуер след 3-4 години я било релевантно, я не. " - перфектен завършек на мисълта му и много точна

Кое дъно какво било ала бала никъде не съм коментирал и не съм казал нещо за избраното му дъно.
Всичко което казах е точно по това което съм цитирал!
надявам се да не се налага да пиша за това повече... не съм искал.

• Автор

Недей веднага да се сърдиш за това, че изразих учудване към апострофа. Пуснал съм темата именно с идеята да получа съвети, защото ако разбирах в детайли гейминга и в частност хардуера, изобщо нямаше да я отварям, и това за ен път го казвам. Желанието ми е за човешка, конструктивна дискусия, без нападки. По възможност подкрепена с обоснованост. Изключваща личните предпочитания или симпатии към едно, или друго. Балансирана между техническата и икономическата част, тоест обективност. Както може да се види, приех съветите на хората, които походиха по начина, който описах и дадоха логични доводи. Сега, моля те да ме извиниш, ако съм те засегнал с коментара си. Нито подценявам знанията ти, нито омаловажавам желанието ти да споделиш опита си. Просто налагането на лично мнение, там където има огромна доза субективизъм, не считам че е съвсем правилно. Уточнявам, че говоря по принцип, а не визирам теб конкретно. За дъното си казах доводите и мисля, че е правилното решение в случая. Да, това не са малко пари, но в крайна сметка едно тамагочи наречено iPhone е по-скъпо и се сменя на 3-4 години, че ако не и по-често. Времената се променят, технологичната индустрия се променя с огромни скорости, а тази динамика изменя и начина на потребление. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.