Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете нова конфигурация за игри до 2100-2200 лв.

Featured Replies

преди 20 минути, exwol написа:

Отново пиша в темата явно вече се намесих а исках просто да изразя с коментар че се накефих на свежия ти поглед на материята и то като потребител.

Признавам си не следя много темата само четях твоите коментари защото рядко има истински човек (за разлика от другите теми) и то със смислени разсъждения и си ми беше кеф да чета как разсъждаваш.

Наистина избраното дъно не е кой знае какво и като цяло не си струва парите (явно това е тука драмата) но свършено е вече и ще си работи машината нормално(стига за това прословуто дъно)

Пиша този коментар само да кажа (първо извинявам се че не следя много темата) че коментара ти наистина не звучи добронамерено за разлика от всичко което написа , даже щях да го напиша това веднага но забравих като прочетох последното и го цитирах. Ако е насочен към пепи86 не вярвам че е заслужено (не съм чел какво е писал) просто знам как пише и 100% не го е заслужил. Както и да е като пия 3 бири и почвам да пиша някви неща тука.

Давай снимките после да се радваме и ние :)

• Отговори 145
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

:offtopic_s:

преди 1 час, exwol написа:

и се сменя на 3-4 години

Никой не е отменял първия закон на Мур - удвоен брой транзистори на всеки 2 години .

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

.... просто още една тема в която автора от търсещ помощ се превръща в хардуерен гуру.... без покритие.... вместо да се разправяте да иде някой да му свърже предния панел и аргб-то 

• Автор
преди 1 минута, arestant написа:

.... просто още една тема в която автора от търсещ помощ се превръща в хардуерен гуру.... без покритие.... вместо да се разправяте да иде някой да му свърже предния панел и аргб-то 

Шшш, нашио свали малко гарда и си подбирай думите в заключителните си изказвания, че изглеждаш нелепо. Даже не си се научил да пишеш на български, тръгнал да прави заключения. Гуро, муро - вкъщи на жена си и майка си. Тук, когато не познаваш хората насреща, ще се държиш адекватно и подобаващо. Нагледал съм се на клавиатурни самураи, тъй че дур. Чудно от къде това самочувствие, след като никакви съществени познания не си показал. Мотора и да не ме занимаваш с глупости, че много ИТ чорбица имаш да изядеш, докато започнеш да разбираш някои работи. 

- толкова се изложи сам и се показа като пълен простак, че се радвам, че ще си береш ядове с компютъра!

.... жалко че си изгубих времето за някой който накрая да се надува на всички и да раздава заплахи :lol6:... нямам намерение да ти влизам повече в осраната тема не се тревожи

• Автор
преди 1 минута, arestant написа:

- толкова се изложи сам и се показа като пълен простак, че се радвам, че ще си береш ядове с компютъра!

С простаци така, а с умни хора съответно различно. Не може да се държиш като простак и да очакваш интелигентно отношение. Толкова е семпло... 

на 4.06.2020 г. в 22:12, Jorge написа:

П.П. Не съм те мяркал скоро по страниците на форума, вълчо. Качествен потребител. Бъди здрав.:)

.... качествен се викало на простак с изказ на селяндур и обиди от мегдана без да пропуска майки и жени!

... а да аз се държах като простак понеже поставих под въпрос божествения ти статус на разбирач нищо че даже казах с какво ще имаш проблеми....  ти си нелеп ревеш за помощ после си голям отворко

:offtopic_s:

преди 1 час, arestant написа:

ревеш за помощ

Оп-пааа!
От това, че някой е пуснал тема, не следва задължително, че се е тръшнал!
Набирането на странични мнения/впечатления за хардуер, че и за софтуер, е правилна стратегия - винаги някой може да е пропуснал нещо в информационното си обогатяване. Но налагането на нечие мнение на всяка цена е меко казано недопустимо!

• Автор
преди 1 час, arestant написа:

.... качествен се викало на простак с изказ на селяндур и обиди от мегдана без да пропуска майки и жени!

... а да аз се държах като простак понеже поставих под въпрос божествения ти статус на разбирач нищо че даже казах с какво ще имаш проблеми....  ти си нелеп ревеш за помощ после си голям отворко

Там ти е проблема момко, в разбиранията. Не си се надраснал, именно за това се опитваш да изглеждаш уверен, но не си. Твоето мнение е без абсолютно никаква стойност, особено изказано по такъв начин. Просто поредния Интернет "спец". Щом разбираш въпросите като рев за помощ, повече от ясен си. Буташ своята звезда към небосклона. Ей тия неистови опити за високомерие те издават. Има време, ще отмине и тоя ти период, ако се развиеш изобщо, тогава сам ще спреш да демострираш познания, чрез неадекватно отношение, но това ще се случи, когато/ако си истински оценен. С две думи няма да те напъва отвътре, да си мериш пи*ката с околните. За момента ще продължиш да избиваш комплекси. И да разбира се, когато с нещо не съм в час ще питам, само че с правото да отсявам полезното от останалото, а щом казваш, че това ме прави некадърен, така да бъде - прав си! Ти обаче не изпадай в негативни кризи, само защото не си успял да покажеш онова, което искаш да покажеш. Сега бъди така добър или да започнеш да се държиш като мъж, или просто не ме занимавай с глупости. 

... на мене просташки подмятания а се изкарваш голям мъж това ли ти е мъжкото... не ми пречи да питаш пречи ми че не уважаваш който се опитва да ти помага... не мене само , всички в темата, обиждаш и се дървиш а претенции за интелегентен и осъзнат...айде не се прави на светило а ако наистина си пич колкото казваш поне си погледни отношението към хора които безвъзмездно от добро желание ти помагат и си помисли това ли е мъжкарското поведение, аз какво да ти се трогвам като ти си комплексиран толкова колкото редиш другите

• Автор
преди 19 минути, arestant написа:

... на мене просташки подмятания а се изкарваш голям мъж това ли ти е мъжкото... не ми пречи да питаш пречи ми че не уважаваш който се опитва да ти помага... не мене само , всички в темата, обиждаш и се дървиш а претенции за интелегентен и осъзнат...айде не се прави на светило а ако наистина си пич колкото казваш поне си погледни отношението към хора които безвъзмездно от добро желание ти помагат и си помисли това ли е мъжкарското поведение, аз какво да ти се трогвам като ти си комплексиран толкова колкото редиш другите

Ти съвсем се оплете. Поучава ме човек, който няколко страници по-напред се изказва хейтърски. На кои всички съм се дърпал? Я хубаво разгледай темата и пак трактовай. Отговорил съм по-твърдо на двама души (единият си ти), които първи се държат надменно и вмъкват подмятания. Сам поставяш дискусията на такова ниво, като заключаваш и правиш вметки, а после се изненадваш, че съм ти отвърнал по такъв начин. Следи си начина на диалог моля те, инак става изключително трудно да общуваме. Когато имаш хард поведение, недей да се оплакваш, логично е. И още нещо - това, че някой е пуснал питане във форума с молба за помощ и съвети по тема, в която не е вещ, не го прави тъпунгер, за да го третираш като такъв, това разбираш ли го!? Пояснявам, че е риторика и не се очаква отговор. Последно ти обяснявам с други думи, защото очевидно не разбираш. Преди да търсиш вината в някого, първо се научи да подхождаш с уважение към отсрещните, особено когато те са непознати. Много мога да ти кажа, но не думите, а други неща говорят по-добре, пък и съм убеден, че отново няма да го разбереш правилно, затова ще го спестя. Що се отнася до доброволното оказване на помощ - не е ли това е идеята на форума!? Само, че никой, никого и с нищо не задължава, за да го изтъкваш. Разбира се, ако се постараеш да прочетеш дискусията, ще забележиш, че на всеки, който ми помогна адекватно и човешки, благодарих сърдечно. За 10 годни регистрация, съм генерирал няколко хиляди мнения и всичките (с изключение на стотина вероятно) са в техническите раздели, а не в празни приказки. Т.е. също съм помогнал на достатъчно хора, без да съм очаквал нещо насреща, още по-малко някой да търпи нападките ми. След като превърнахме темата в изкрено и лично, може ли вече да излезем от тая полемика, че става банално, най-вече за околните. 

п. п. Всъщност да, нямаме какво повече да си кажем. Бих ти благодарил за съдействието, но вероятно ще го приемеш като ирония.

Като гледам как завърши една иначе долу-горе нормална и човешка тема и за пореден път се убеждавам, че не е грешка , че "...съм си спасил страхливия задник" , както бат Хорхе каза преди много време.

Не е толкова трудно в един технически форум да  споделяме просто страстта си към техниката. Много хора успяват по света. Просто малко манталитета ни куца.Казвам ни защото даже и аз понякога си позволявам да се поддам на провокации.

Жалко е...

Иначе много приятни моменти с новата машина и някоя снимка в темата за хвалене би била добра "заплата" за хората ,които отделиха от времето си да се опитат да помогнат.

преди 12 часа, Tommygun написа:

Като гледам как завърши една иначе долу-горе нормална и човешка тема и за пореден път се убеждавам, че не е грешка , че "...съм си спасил страхливия задник" , както бат Хорхе каза преди много време.

Според батко ти Хорхе е грешка. Е, за теб не е, защото дефакто си си спасил страхливия задник. Нивото в момента като цяло в държавата е доста ниско, но и такива като теб с нищо не помагат. Единствено се хвалят как са напуснали родината. А като живееш повечко време в Германия губиш това, което те е откроявало преди. Така загубих моят най-добър приятел. След като престоя там над 10 години и се върна тук. 

И да, жалко е...

• Автор

Конфигурацията вече е сглобена и вчера я взех. :) Ето няколко няколко щракнати снимки, докато още се натъкмява софтуера. Първите впечатления - всичко изглежда супер. Тепърва ще я тествам преди да иде безвъзвратно при младежа. За сега само пуснах няколко видеа от yuotube на 8к, но вероятно заради куците браузъри на Firefox и Chrome накъсва зверски, обаче с базирания на Chromium Edge, нещата вървят. Прилично тиха. Захранването ме изненада, че има режим, при който под около 30% товар не върти вентилатора. Друго не се сещам за момента. 

преди 24 минути, exwol написа:

Честито изглежда много добре :)

Няма как да не коментирам и да съм аз :)

Тука ми се струва че си забравил един винт за дъното:

3kA5aT.jpg

Странно картата не ми се вижда увиснала което е добре.

По-красиво ще стане ако захранващия кабел го прекараш по-ниско или отдолу.

Ако е отгоре но по-ниско го изпъни малко да държи картата да не увисне.

E2knoD.jpg

Лепките на Seasonic сложи и другите 2 на кабела през няколко сантиметра - става по-красиво.

VCZoBk.jpg

Охладителя нали си избра Белия защо е този?

• Автор
преди 2 часа, Can Oa написа:

Честито изглежда много добре :)

Няма как да не коментирам и да съм аз :)

Тука ми се струва че си забравил един винт за дъното:

Странно картата не ми се вижда увиснала което е добре.

По-красиво ще стане ако захранващия кабел го прекараш по-ниско или отдолу.

Ако е отгоре но по-ниско го изпъни малко да държи картата да не увисне.

Лепките на Seasonic сложи и другите 2 на кабела през няколко сантиметра - става по-красиво.

Охладителя нали си избра Белия защо е този?

Тенкс :)

Не съм я сглобявал аз,  вчера я взех готова. Мисля няма винт там, има си някакъв пълнеж. Картата не виси, да. Кабелите наистина ще е по-хубаво да слязат малко надолу, но все пак да са от горната страна, както казваш, за да придържат картата. А това с лепенките е яка идея. Трябва да видя дали има в кутиите, за да ги сложа. Охладителя остана този, черен с бял кант, връзва се добре с кутията. 

преди 2 часа, Can Oa написа:

Няма как да не коментирам и да съм аз

И аз така...:D

За мен е по-добре горният вентилатор да се премести отпред за да има по-добър поток едновременно към видеото и охладителя. Съгласен съм с теб за кабелите на захранването - в този вид леко пречат на този поток, макар и не фатално. А вълчо може да ползва велкрото, което идва със самата кутия за по-джиджино. И ако не е закупил HDD може директно да премахне клетката за дискове. Въпрос на възможности и желание. И там, където си оградил отвор за винт - мне. Не се слага. 

преди 2 часа, exwol написа:

Конфигурацията вече е сглобена и вчера я взех.

Честито и със здраве да се ползва!

преди 1 час, exwol написа:

Тенкс :)

Не съм я сглобявал аз,  вчера я взех готова. Мисля няма винт там, има си някакъв пълнеж.

пълнежа е главата за центриране само там го има.

Не виждам никаква причина да не се сложи винт. Има си резба има си винтове слагаш - изглежда ми не завършено без винт.

Ясно аз мислех че ти си сглобявал. Има 3 такива лепки със захранванията на Seasonic ако са ти ги оставили.

Да може би с този охладител изглежда по-добре наистина но белия е много красив :)

на 20.06.2020 г. в 9:37, Tommygun написа:

Не е толкова трудно в един технически форум да  споделяме просто страстта си към техниката. Много хора успяват по света. Просто малко манталитета ни куца.Казвам ни защото даже и аз понякога си позволявам да се поддам на провокации.

Жалко е...

Иначе много приятни моменти с новата машина и някоя снимка в темата за хвалене би била добра "заплата" за хората ,които отделиха от времето си да се опитат да помогнат.

Български манталитет нищо ново .Избиват комплекси двамата и се мерят кой е по - добър спец :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.