Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на уредба

Featured Replies

Здравейте!

До сега не съм имал нищо що-годе качествено, така че едва ли изборът ми е крайно лош, но все пак да чуя вашите мнения.

Ще е за хола у дома. Трябва ми нещо средномощно и сравнително качествено, ще се слуша не много усилено, но за музиката, която слушам често

смятам че мощната неусилена уредба придава дълбочина.

Изборът ми за ресивър е:   https://besthifistore.com/product/22551/onkyo-tx-8220-stereo-resivar-s-bluetooth.html

За колони: https://besthifistore.com/product/1630/onkyo-skf-4800-chift.html

Моля за компетентни мнения, не искам тази тема да стане поредната сцена за безсмислени спорове и обиди , който може каже нещо конструктивно и по темата -

ще го чета с интерес и ще се съобразя с мнението му.

• Отговори 50
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Onkyo правят хубави усилватели.Този е стерео.За цената си струва.Колоните са по важното звено за качествен звук.Тези които си избрал са с недостатъчно ниски честоти,видно от характеристиката им(55 херца),но добри високи честоти(до 35килохерца).Има хора,които харесват да слушат музика с по малко бас.На тях би им харесала такава система.Но ако искаш пълно усещане с по дълбок и динамичен звук,тази система може да се надгради допълнително с един субуфер ONKYO SKW-208  Така ще стане всичко комплект от една фирма и разбира се ще задоволи всичките ти искания.

• Автор

Благодаря за компетентното Ви мнение.

Значи ли, че засега мога да се спра на въпросната конфигурация и по-нататък да добавя въпросния суббуфер, или е по-добре да избера друг ресивър?

Аз никога не бих си купил тия неща, но да - ще ти свършат работа и са красиви. Вероятно няма да ти трябва съб, но ще си го установиш сам.

От къде обаче ще пускаш сигнал?

Усилвателя/стерео ресийвъра да кажем ОК за цената си.

Но, смени тонколоните със производител, който основно произвежда ОТ.

Качествените (начален клас) подови тонколони започват от около 1000+ лв.

До около 700 лв. може да вземеш  добри начален клас букшелф/рафтови тонколони.

Не си споменал колко m2 e стаята в която се слуша. Ако е сравнително малка букшелф-а е препоръчителното решение.

Примери:

Q Acoustics Q3030i

Monitor Audio Bronze 2

преди 3 часа, oic написа:

Усилвателя/стерео ресийвъра да кажем ОК за цената си.

Но, смени тонколоните със производител, който основно произвежда ОТ.

Качествените (начален клас) подови тонколони започват от около 1000+ лв.

До около 700 лв. може да вземеш  добри начален клас букшелф/рафтови тонколони.

Не си споменал колко m2 e стаята в която се слуша. Ако е сравнително малка букшелф-а е препоръчителното решение.

Примери:

Q Acoustics Q3030i

Monitor Audio Bronze 2

По тая логика качествените стеро усилватели почват от 1500-2000 нагоре... ;)

А букшелфите на какво ще ги сложи? На земята и на табуретка не става. Най-евтините ставащи стойки почват от 220 лв, а и после ще трябва да се набута за съб!

Избрал си е достатъчна за него система. :goahead:

току-що, JKirilov написа:

Цитат

По тая логика качествените стеро усилватели почват от 1500-2000 нагоре... ;)

А букшелфите на какво ще ги сложи? На земята и на табуретка не става. Най-евтините ставащи стойки почват от 220 лв, а и после ще трябва да се набута за съб!

Избрал си е достатъчна за него система.

Но посочените тонколони ще звучат с няколко идеи по зле от към звук сравнени с букшелф-а.

Само им погледни х-ките, и ще разбереш, че не превъзхождат по-нищо посочените по-горе рафтови ОТ.

Общо взето това са ОТ предназначени за изграждане на кино система с лек акцент към музиката.

Ще напиша и аз мнение въпреки че първото по темата я изчерпва . Тонколоните не са лош избор в този ценови клас, ако не достигат ниски честоти може да бъде добавен субуфер. 55Hz не е никак зле, но не знаем при колко db в този случай. Ресивъра е добър избор също, стерео и с всички нужни съвремнни технологии. 

• Автор

Като се има впредвид, че най-качественото, което съм имал, (става въпрос за преди 20 години) беше един дек Техникс, със усилвател студио и респромски колони, смятам, че  уредбата, която съм си избрал ще е на светлинни години.

Относно това как ще я ползвам:

Смятам да я свържа към телевизора, разбира се, но основно ще я слушам през лаптопа, предполагам, че ще може чрез блутуут. В началото ще я пробвам без буфер, защото музиката,  която слушам, не е с много баси. Ако не ме удовлетворява - ще си купя буфер, то е ясно.

Пропуснах да уточня - холът, където ще е уредбата е 16 квадрата.

След това пояснение - с лаптопа ще е малко трудно. Той има ли S\PDIF? Ако няма ще е необходим USB DAC, но там са едни 300-400 лева още! За да е горе-долу в ценовата и качествената категории.

А ако има S\PDIF, ще трябва друг кабел и много да се внимава с непрекъснатото вадене и слагане!!! Затова пак един USB DAC.

Телевизорът ти с какъв S\PDIF изход е?

преди 8 часа, JKirilov написа:

Ако няма ще е необходим USB DAC, но там са едни 300-400 лева още! 

Намират се качествени DAC и около 100лв, ако автора има интерес ще дам линк към такива. 

преди 10 часа, xpp написа:

Смятам да я свържа към телевизора, разбира се, но основно ще я слушам през лаптопа, предполагам, че ще може чрез блутуут.

От всички възможни източници на звук в една къща телевизорът е най-лошият. Аз бих го избягвал, по възможност. 

А ако лаптопът може да стриймва музика към усилвателя през Bluetooth - за какви S/PDIF-ове и DAC-ове говорите?...

преди 29 минути, RudeBoy написа:

А ако лаптопът може да стриймва музика към усилвателя през Bluetooth - за какви S/PDIF-ове и DAC-ове говорите?...

Като зависи от кодека който ще бъде плзван, ако е SBC ще е качеството не по различно от youtube. 

преди 11 часа, xpp написа:

Като се има впредвид, че най-качественото, което съм имал, (става въпрос за преди 20 години) беше един дек Техникс, със усилвател студио и респромски колони, смятам, че  уредбата, която съм си избрал ще е на светлинни години.

Пропуснах да уточня - холът, където ще е уредбата е 16 квадрата.

Чак пък на светлинни години няма да е системата. 

Но, ако още не си поръчал тонколоните, помисли за рафтови/букшелф ОТ, щом ще слушаш музика основно. Избраните подови са възможно най ниския клас. Само 86 dB, чуствителност и от 55 Hz долна граница. Което, си е малко за подови ОТ. 

Относно свързването към лаптопа: 3.5 мм Жак към RCA качествен кабел, ще свърши работа. 

За телевизора е ясно че ще използваш оптичен/spdif. 

Ако, нямаш качествени кабели за тонколоните, като избираш гледай да са OFC, медни. Със сечение от 2 *1.5 мм2 за букшелф и поне  2.5 мм2, за подови. 

По-евтино предложение, според мен, с доста по-добро звучене. В случай, че не държиш на усилвателя. ADAM AUDIO T8V , имай предвид, че цената е за една бройка. И все пак е добре, ако имаш възможност, да ги чуеш нещата преди да тръгнеш да купуваш.

преди 2 часа, spielberg написа:

По-евтино предложение, според мен, с доста по-добро звучене. В случай, че не държиш на усилвателя. ADAM AUDIO T8V , имай предвид, че цената е за една бройка. И все пак е добре, ако имаш възможност, да ги чуеш нещата преди да тръгнеш да купуваш.

И за мен, това е най доброто предложение, ако не държи  ползването на усилвателя.

Оня ден бях на гости на един приятел. Взел си е тези колони: https://topmarket.bg/tonkolona-elekom-ek-3535-prenosima

181478-1.jpg

Честно казано, озвучаваше цялата махала! :D 

Иначе са си с доста добър звук с плътен/мек бас и то подаван от телефон през блутут от ютуб. Има си и два безжични микрофона и дистанционно. ;) 

преди 57 минути, plamen74 написа:

Оня ден бях на гости на един приятел. Взел си е тези колони: https://topmarket.bg/tonkolona-elekom-ek-3535-prenosima

889605.gif

Това ли е критерият за качествено озвучаване?... Ми да си разпори ауспуха на БеМеВе-то, пак ще я озвучи. И ще му излезе по-евтино.

преди 59 минути, plamen74 написа:

181478-1.jpg

Иначе са си с доста добър звук с плътен/мек бас и то подаван от телефон през блутут от ютуб. Има си и два безжични микрофона и дистанционно. ;) 

Радост в циганската маала....

преди 21 часа, oic написа:

Но посочените тонколони ще звучат с няколко идеи по зле от към звук сравнени с букшелф-а.

Само им погледни х-ките, и ще разбереш, че не превъзхождат по-нищо посочените по-горе рафтови ОТ.

Общо взето това са ОТ предназначени за изграждане на кино система с лек акцент към музиката.

Нищо не се избира по характеристики, както и в магазин ала ...маркетополис!

преди 7 часа, FusE написа:

Намират се качествени DAC и около 100лв, ако автора има интерес ще дам линк към такива. 

Знаем, ти си стар агент на Попа! ;)

преди 7 часа, RudeBoy написа:

От всички възможни източници на звук в една къща телевизорът е най-лошият. Аз бих го избягвал, по възможност. 

Той няма да използва ТВ за източник. Обратното - уредбата ще се използва за качествено допълнение на ТВ! Кой ще си хаби ТВ, докато слуша музика да му свети?:angry:

преди 6 часа, oic написа:

Чак пък на светлинни години няма да е системата. 

Но, ако още не си поръчал тонколоните, помисли за рафтови/букшелф ОТ, щом ще слушаш музика основно. Избраните подови са възможно най ниския клас. Само 86 dB, чуствителност и от 55 Hz долна граница. Което, си е малко за подови ОТ. 

Относно свързването към лаптопа: 3.5 мм Жак към RCA качествен кабел, ще свърши работа. 

За телевизора е ясно че ще използваш оптичен/spdif. 

Ако, нямаш качествени кабели за тонколоните, като избираш гледай да са OFC, медни. Със сечение от 2 *1.5 мм2 за букшелф и поне  2.5 мм2, за подови. 

А ти направо ме убиваш? Няма къде да ги сложи, ама букшелфи да бъдели? Гледам стойките ми силно намалени на 145 паунда... ;) И ще ползва мижавото DAC-че в лаптопа, а после с некви медни жици ще оправи звука? :angry:

преди 6 часа, spielberg написа:

Ахаааааа! И къде ще включи ТВ? За лаптопа няма да питам...

Всяко устройство което има 3,5 мм(6,3мм) изход или RCA, ще ги свърже без проблем. Сега, телевизора, ако няма ще си поиграе повече.

току-що, JKirilov написа:

Това прочете ли го? :mad:

За да върже усилвателя, пак трябва да използва мижавото Dac-че, каквото и да си купи, все него ще използва. Ако не си купи хубав usb dac.

Е нали затова говорим и го чакаме. Ти не знаеш примерно, че повечето лаптопчета имат S\PDIF вътре в аудиожака? ;)

Просто темата не е "да изкараме къв да е звук", а за малко по-голямо качество.

преди 26 минути, RudeBoy написа:

889605.gif

Това ли е критерият за качествено озвучаване?... Ми да си разпори ауспуха на БеМеВе-то, пак ще я озвучи. И ще му излезе по-евтино.

Ми не съм казал, че е критерий... Но в сравнение със звук от оркестър чийто музикални инструменти минават през смесителни пултове, усилватели и качествени колони... Бих казал, че не им отстъпват по нищо тези колони! ;) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.