Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wi-fi 6 как да повиша скоростта на интернета?

Featured Replies

преди 24 минути, Armageddon8 написа:

Имаш снимка на настройките в рутра, ако искаш да видиш други настройки пиши какво ти трябва. 

там където пише 160 ghz  го направи на  360 ghz  да ти стане 2.4

• Отговори 54
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Евентуалното повишаване на "скоростта" става в рутера, а не в приемника.

Вашия компютър се свързва с рутера който пък е свързан с доставчика.

Кратко: Скоростта с която ще приема Вашия компютър е пряко свързан от:  Как е настроен рутера - друга тема.

Модел на рутера и към какъв план сте свързани към доставчика, биха казали някои!?

напълно съм съгласен с теб
максималната скорост ми е едвя 10Мбпс
а, че адаптерите показват такива скорости, това е техническия максимум на адаптера, а не на нет скоростта
1382276211_.PNG.e9230cce9871ef7775204568888fb4e0.PNG

пп

мисля, че трябва да си прегледа настройките на адаптера

Разцъкай  първите опции от рутера -  Enable smart connect - изключен или, ако ще е включен отдясно няма ли линк с някакви smart connect rules...

• Автор
преди 55 минути, Димитър 59 написа:

Toва са две честоти на които излъчва рутера едновременно.Той не избира към коя честота да свързва устройствата.При свързване на устройства към него,тогава да избираш ,към 2,4 по-бавната скорост,която е за по стари модели адаптери или 5 гхц за по-голяма скорост,на новите модели адаптери.Т.Е. Избора на свързването го прави устройството(компютър или друго).Само ако някое устройство не поддържа 5 гхц се свързва към 2.4.

Smart Connect is the feature which could automatically steer clients to the most appropriate band . Select smart connect option and automatically connect your devices in your network to the best band for optimal speed. 

Трябва рутера да се настрой само за 5 GHz, ax и Chanel bandwidth 160 Mhz.  Само тога устройствата, който поддържат тези настройки за свързване се свързват така и излиза предполагам теоритично максималната скорост на адаптера - 2.4 Gbps.

Ако има оставена настройка на ауто дори устройството да поддържа 160 MHz AX 5GHz - явно не го свързва така.

Finale.jpg

преди 1 час, Armageddon8 написа:

Същата работа 1.2 GBPS

ХА, 1,1 и 1,2 не знаех, че са равни.

преди 1 час, Vankata 34 написа:

там където пише 160 ghz  го направи на  360 ghz  да ти стане 2.4

Ихааа, отидохме в микровълновия обхват...😄

преди 9 часа, Armageddon8 написа:

Finale.jpg

Закачи към рутъра един външен диск и копирай голям файл (3+GB) от лаптопа на външния диск и виж скоростта колко е.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Armageddon8 написа:

Трябва рутера да се настрой само за 5 GHz, ax и Chanel bandwidth 160 Mhz.  Само тога устройствата, който поддържат тези настройки за свързване се свързват така и излиза предполагам теоритично максималната скорост на адаптера - 2.4 Gbps.

Moже да бъде настроен само на 5 GHz,но ако се наложи свързване на някое устройство,което не поддържа тези 5гхц,няма да може да се свърже въобще.Нормално работят и двете  2,4 и 5 гхц,като си излъчват независимо една от друга.Настройките им се правят поотделно.Не си пречат с нищо.При опит за свързване обаче се виждат две имена на мрежата(SSID),които са еднакви ,само с една разлика.На това с 5гхц е добавено допълнително ,,plus“.Т.Е. Този който се свързва към мрежата избира името на мрежата без ,,plus“ за 2.4GHz или тази с добавен  ,,plus“ за 5GHz.

преди 9 часа, Armageddon8 написа:

Третия скрииншоп е на рутера от настройките. 

Прощавай не съм догледал.

Колко машини има свързани към въпросния рутер?!

Прави разлика от теоретичната максимална скорост и реалната.  Другото което е: Има две скорости: На Предаване и на Приемане. Те в повечето случаи са различни.

Не мога да преценя до колко в настройките на рутера има възможност към определен IP адрес да се насочи по-големия трафик.

Има разнообразни програми за анализиране на мрежата, в случая - на вътрешната.

И не забравяй все пак, че това е радио сигнал. Там където ти трябва "стабилна" скорост = машината я свързваш с кабел физически към рутера. Въпросните физически портове са с приоритет над ефирното предаване на данни.

Прощавай за вид теория, която изказвам, но все пак мисля, че трябва да схванеш едно нещо:

Ще ползвам вид метафора - Един автомобил има километраж който показва максимална скорост 300 км. в час, но едно е да се движиш по прав път, а друго е по завои. Всеки завой си има допустима скорост с която може да бъде "взет" от даден автомобил. Когато има натоварване, то има и други автомобили с които шофьора трябва да се съобразява.

В твоя случай имаш два драйвера = един на твоя компютър и един на рутера. Водещия е на рутера, защото той освен теб обслужва и други.

Успех!

п.п. Ти прецени дали се бъзикам отново.

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Един автомобил има километраж който показва максимална скорост 300 км. в час, но едно е да се движиш по прав път, а друго е по завои. Всеки завой си има допустима скорост с която може да бъде "взет" от даден автомобил. Когато има натоварване, то има и други автомобили с които шофьора трябва да се съобразява.

ан тъй
човек требе да съ съобразява с ограниченията
най-слабото звено на един синджир, определя колкуй здрав
най-бавния елемент ф ена машина, определя, определя скоростта на обработка
плочката памет с най-ниска честота...определя бързината на всичката инсталирана памет...баси склерозата, забрайх кво щех да кажа
тъй де имах, предвид, че изключвайки долния обхват, с по-ниска работна честота той сий премахнал ено ограничение 
та и ас, ако си махна капаците на очите, вероятно ще съм гений, ама съм дрът веке и вече нема за кога...дръто магаре съ ве

И двамата над мен защо изобщо пишете, при положение, че авторът си е решил проблема. А и вашите писания са твърде встрани от поставения проблем.
Пълна липса на съзнание!

• Автор
на 8.06.2020 г. в 23:04, DarkEdge написа:

Закачи към рутъра един външен диск и копирай голям файл (3+GB) от лаптопа на външния диск и виж скоростта колко е.

Файл  - 3,77GB филм mkv

чч.мм.сс. чч.мм.сс. чч.мм.сс.        
По кабел 0.01.30 0.02.10 0.01.30 3.77 GB От рутера към компа
Wi fi 0.01.30 0.01.30 0.01.30 3.77 GB От рутера към компа

По кабел 0.0.53 0.0.53 0.0.53 3.77 GB от компа към рутера
Wi fi 0.02.30 0.02.33 0.02.29 3.77 GB от компа към рутера

USB 0.01.56 0.01.10 0.01.05 3.77 GB от харда към компа
USB 0.0.51 0.0.50 0.0.51 3.77 GB от компа към харда

Хардът е 2,5 инча измъкнат от 8 годишен лаптоп и метнат в кутия за 10-15 лева, да стане външен. Не съм много сигурен, колко е надежден, но друг нямам.

Поздрави

Благодаря за инфото!
Интересно беше какви скорости се изписват на прозореца за трансфер.

• Автор
преди 7 минути, DarkEdge написа:

Благодаря за инфото!
Интересно беше какви скорости се изписват на прозореца за трансфер.

От и към рутера с wifi или кабел - не изписва нищо като скорости, дава само прилизително оставащо време, ама то подскача.

Изписва скорости само през usb-то.

Тази от компа към харда след първоначалния скок закова на 78-80 мб/сек.

От харда към компа беше откачена работа - от 180 мб/сек до 9 мб/сек.

На същия ЮСБ  порт флашка заковава 188 мб/сек постоянно на 12 ГБ филм, така че не е от порта си мисля. 

Сибота-неделя ако ми се занимава и имам време ще пробвам същата работа от стария рутер TP link AC1200, макар че сега не се сещам дали при него има FTP сървър.

преди 1 минута, Armageddon8 написа:

От и към рутера с wifi или кабел - не изписва нищо като скорости,

Как прехвърляш? Като монтраш диска на рутъра в Windows explorer и копираш?

• Автор
преди 18 минути, DarkEdge написа:

Как прехвърляш? Като монтраш диска на рутъра в Windows explorer и копираш?

Рутера прави FTP сървър, махам паролата и потребителското име и през експлорера. Иначе с парола не ми дава. Или аз не знам как да го наглася с парола и юзър през експлорера.

• Автор
преди 7 часа, DarkEdge написа:

Благодаря, ще пробвам.

Иначе по-точни скорости, ако някой се интересува при този рутер https://dongknows.com/asus-rt-ax3000-rt-ax58u-review/

• Автор
преди 2 часа, DarkEdge написа:

:offtopic_s:
И аз се сдобих срещу 22 зелени с wifi6  за лапопа(клик):

Hf3916e3976774e859d41fae101cd154bY.jpg

А, честито!!!

Аз ги гледах тези адаптери. Чесно казано, никога не съм знаел дали лесно се сменят тези адаптери на лаптопите.

Оригинално на HP 250G1 беше 150MHz карта - преди време я смених с 802.11AC. Сега ще е това.
То в това ейч пи не остана нищо от магазинския екземпляр - само матрицата на дисплея. :) 
Да виидим само с BIOS да не изникне проблем.

Процесорът "порастна"  от Pentium B960 до Core I5 3320

АЯз сега го поръчах.  Чака се.

• Автор

Здравейте,

Приложена снимка от кабелите на доставчиците на нет и телевизя.

Някой знае ли законов начин да ги накарам да вкарат нещата в ред. Смисъл, къде може да се пусне жалба, за таз трагедия, някакъв закон да цитирам или подобно?

Поздрави

1.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.