Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Криптирани файлове с .kkll разширение

Featured Replies

Здравейте, 

При свалянето и инсталирането на една програма на компютъра ми бе качен вирус, който екриптира голямо количество важни файлове с .kkll екстеншън. За да получа файловете обратно ми искат 490$ в първите 72 часа, а след това става двойно.

Някой срещал ли се е с подобен проблем и може ли да ми помогнете и дадете съвет? 

103588569_294114598296502_3100347291503099513_n.jpg

Да, каза се криптовирус и няма оправия с криптираните файлове. Изчакай от HJT Team да ти дадат повече информация.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

За съжаление това е нов вариант на STOP Djvu Ransomware и за него няма декриптор и се съмнявам да има в близките месеци.

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/671473/stop-ransomware-stop-puma-djvu-promo-drume-help-support-topic/?p=5006468

Ако нямате бекъп на важните документи сте загазили. Тук единственото, което можем да направим е да проверим системата за остатъчни инфекции и да ги отстраним, но това няма да ви възстанови файловете. Ако решите да продължите публикувайте лог файловете от следната тема:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

Поздрави!

• Автор

Заслужава ли си да се платят парите или няма никаква гаранция?

Аз лично не бих препоръчал, защото първо така се насърчава дейността на авторите на подобен зловреден софтуер и второ, защото няма никаква гаранция, че ще си върнете файловете (макар в повечето случаи уж това да е така), но все пак зависи колко са важни и самите файлове. В повечето случаи макар плащането да е непрепоръчително може да се окаже единствения метод за възстановяването на файловете.

Всички други методи като:

1. Връщането на старите версии на файловете (нещо, което обикновено е активно само за Windows дяла и което вируса първо изтрива са именно тези копия). Все пак тук може да се използва например софтуера ShadowExplorer за да те тества.

2. Претърсване на дисковете със софтуер за възстановяване на изтрита информация (не винаги дава резултат особено ако диска е използван след заразяването и ако вируса е затрил информацията от Master File Table). Може да се пробва с всяка по-добра програма за възстановяване на изтрити данни като TestDisk, R-Studio: Data Recovery и т.н.

3. Да се чака да изтече офлайн ключ за да се създаде декриптор (заради бъг в самия вирус и наличието на слабости при криптирането, акции на полицията или към края на кампанията на атаката, когато авторите на вируса често сами пускат тези ключове,) но може да минат месеци и дотогава файловите ви ще заемат място на диска и ще са на практика неизползваеми.

не са особено ефективни...

Така че тук не знам как да ви посъветвам, защото парите не са малко, нито знам колко са важни и файловете и гаранция, че ще си върнете файловете също няма на 100%.

Затова винаги е добре да имате бекъп на външни носители (поне 2) или да използвате някои от облачните услуги за съхранение. Те са най-доброто средство за превенция срещу загуба на данни (изключвам проблема с облачните услуги и неприкосновеността на тези данни разбира се, но пак е по-добре пред да ги загубите).

Поздрави!

Извинявам се че се намесвам, но би било хубаво авторката да сподели с коя по-точно програма се е заразила с въпросния вирус, за да могат да се предпазят и други потребители.

Успех на авторката!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.