Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на сигнал от цифрова телевизия - как

Виж решението Разрешен от Филипов,

Препоръчан отговор

Наскоро си прекарах нет и телевизия от А1, към 170 програми с трийсетина HD. Взех си две CI+ карти и сега мога да гледам на два телевизора.

Въпросът ми е - какво устройство мога да включа на мястото на единия телевизор и да си записвам предаванията, като след това записа да може да се възпроизвежда навсякъде - и на компютър също.

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 72
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

преди 3 минути, нушо написа:

На това къде му е гнездото за CI+ картата? Къде му е HDD?
На мен ми дадоха само CI+ карти , без устройства. Слагам ги в гнездата на телевизорите ми.

10x

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност с телевизор или операторски приемник не става, нарочно са направени да записват кодирано. Записът може да се възпроизвежда само на същото устройство. Да не се чудиш, авторски права.

Ако намериш някой китайски външен приемник, който работи с модул и карта от доставчика и при това записва некодирано,  пиши в темата. Декодерите за ефирна телевизия записват некодирано, но там са само 5 SD програми.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, нушо написа:

Това не е предназначено за целта, за която пита авторът на темата. Неговата цел е да записва директно телевизионни програми (които му харесват) от А1. Филипов е дал отговор и да подчертая и аз че най вече става въпрос за авторски права, което значи, че на нашият пазар модел за такова устройство - няма. Евентуално нещо при "китайците" но и то, когато се поръчва, трябва да е ясно какво точно може и не може.

Трябва да се разбита с какви формати на приемане е устройството, какви декодери и енкодери са софтуерно включени в самото устройство - както за аудио, така и за видео.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо автора да каже използва ли STB или действа направо с телевизора?

Ако е с STB най удачно е с капчър(не USB), връзва се STB-то за капчъра с HDMI кабела, тряя обаче лекарство за програмата на капчъра иначе не може да записва от HDMI заради авторските права.

Ако изполвап направо телевизора, трябва да има изходи за картина и звук и да не са RCA(чинч) щото качеството няма да е добро. В този смисъл дори да нямаш STB най добре за втората карта да си купиш едно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

.....

Ако изполвап направо телевизора, трябва да има изходи за картина и звук и да не са RCA(чинч) щото качеството няма да е добро. В този смисъл дори да нямаш STB най добре за втората карта да си купиш едно.

E това ми е въпроса - какво да купя. Дайте някакъв пример, може и от China.

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам STB, ползвам само смарт карта /две/ към телевизорите.

Някои от тези може ли да се ползват - тук , тук , тук , или някои от тези.

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Що питаш тук? Питай тях, като ще им даваш пари. И ако заработи 

на 14.06.2020 г. в 11:35, Филипов написа:

Ако намериш някой китайски външен приемник, който работи с модул и карта от доставчика и при това записва некодирано,  пиши в темата.

Като изкаш се разходи дотам и тествай. 

Питах вносителя на този, не е тестван. Едва  ли и някой друг го е направил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Филипов написа:

Що питаш тук? Питай тях, като ще им даваш пари. И ако заработи 

Като изкаш се разходи дотам и тествай. 

Питах вносителя на този, не е тестван. Едва  ли и някой друг го е направил.

А защо му е самия декодер да записва? Тая задача няма да е никак лесна.

Мисля много по удачния вариант е подобен декодер(който да работи със съответните карти и капчър(Не USB) в компютъра, тогава няма да му трябва нищо което да му разкодира/конвертира записите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Bubbles написа:

А защо му е самия декодер да записва? Тая задача няма да е никак лесна.

Мисля много по удачния вариант е подобен декодер(който да работи със съответните карти и капчър(Не USB) в компютъра, тогава няма да му трябва нищо което да му разкодира/конвертира записите.

Добре, дай и пример за нещо в компютъра също...

Пък после може пак да разглеждам и STB - овете пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, dimy написа:

Добре, дай и пример за нещо в компютъра също...

Пък после може пак да разглеждам и STB - овете пак.

Бих ти препоръчал ето това, но не успявам да го намеря никъде в наличност, а е много добро, аз имам същото и ми върши отлична работа. https://www.pazaruvaj.com/tv-tuneri-c4027/avermedia/aver3d-capturehd-p71696478/
Търси нещо от този вид ако не успееш да намериш това, задължително с с вход HDMI.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Bubbles написа:

Бих ти препоръчал ето това, но не успявам да го намеря никъде в наличност, а е много добро, аз имам същото и ми върши отлична работа. https://www.pazaruvaj.com/tv-tuneri-c4027/avermedia/aver3d-capturehd-p71696478/
Търси нещо от този вид ако не успееш да намериш това, задължително с с вход HDMI.

За съжаление това е май на поне 10г. и наистина никъде го няма, поне в бг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Единственото подобно нещо което успяам да открия е това : https://pcmall.bg/вътрешен-кепчър-avermedia-live-gamer-4k-gc573-hdmi-pcie-aver-lg-gc573_83562

Друг вариант е нещо такова : https://pcmall.bg/aver-media-capture-hd-video-ezrecorder-130-avt-външен-капчър-с-hdmi-вход-и-изход-aver-tv-ezrecorder-130_53932

Но с тези външните не знам долко ще са добри резултатите, въпреки че Avermedia са доказана марка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, dimy написа:

Филми и мачове, докато ме няма в къщи.

За целта има достатъчно специалисти, които го правят професионално и го поместват после безплатно по съответните места.

Конкретно мачовете аз не мога да гледам на запис, когато зная какво ще стане ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, JKirilov написа:

За целта има достатъчно специалисти, които го правят професионално и го поместват после безплатно по съответните места.

Конкретно мачовете аз не мога да гледам на запис, когато зная какво ще стане ;)

Качват само най популярното, останалото я камилата я камиларя...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, dimy написа:

Филми и мачове, докато ме няма в къщи.

Казах ти - можеш да си ги записваш с проста флашка в телевизора и пак на него да си ги гледаш. От преди повече от 30 години почти всяко записващо видео има функции за програмиране месец напред.

При теб изискването беше

на 14.06.2020 г. в 10:58, panko_ написа:

след това записа да може да се възпроизвежда навсякъде - и на компютър също.

Е те това не знам как ще стане след като е нарочно направено заради авторски права. Можеш да записваш така некодирано с ефирен декодер.

преди 21 часа, dimy написа:

Други идеи ?

Няма и няма да има. Ако намериш решение - пиши в темата. За трети път ти го пиша.

Всъщност кой кой е? Един или двама субекти?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Филипов написа:

Е те това не знам как ще стане след като е нарочно направено заради авторски права. Можеш да записваш така некодирано с ефирен декодер.

Дал съм я идеята как да става(без телевизор), дал съм идея за устройства, вече другото си зависи от автор дали му харесва така или не. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...