Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на сигнал от цифрова телевизия - как

Featured Replies

на 19.06.2020 г. в 15:18, Bubbles написа:

Единственото подобно нещо което успяам да открия е това : https://pcmall.bg/вътрешен-кепчър-avermedia-live-gamer-4k-gc573-hdmi-pcie-aver-lg-gc573_83562

Друг вариант е нещо такова : https://pcmall.bg/aver-media-capture-hd-video-ezrecorder-130-avt-външен-капчър-с-hdmi-вход-и-изход-aver-tv-ezrecorder-130_53932

Но с тези външните не знам долко ще са добри резултатите, въпреки че Avermedia са доказана марка.

На тези двете - къде се пъха смарткартата?

Благодаря

• Отговори 72
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, dimy написа:

На тези двете - къде се пъха смарткартата?

Благодаря

На тези двете няма как да пъхнеш никаква карта, тези неща се слагат на дъното на компютъра и за тях връзваш STB-то с картата и изкарваш телевизиите през компютъра, вече със предоставения от производителя софтуер правиш записите, като за записи през HDMI букстата трябва лекарство защото по подразбиране е забранено заради авторските права. Лекарство имам, за една от версиите на софтуера а сигурно и за другите може да се намери, но да се стигне до там.

Купих EDISON за около сто кинта. Има си място за смарт картата, сканира и намери всички канали и си ги гледам . Прави записи ручно и по график , но .... в папката със записаното има някакви файлове, дето не искат да се възпроизвеждат -*.dvr и *.ts.

VLC то ми се опитва да пусне ts, но намира само звук , но и той не тръгва. Къде греша?

EDISON

папка

VLC

Никъде не грешиш, каза ти се вече, че STB-тата и телевизорите записват във формати в които могат само те да четат записаното заради авторските права, затова и ти препоръчах капчър за компютър към който да вържеш STB-то и да записваш презнего директно на компютъра.

С този ЕДИСОН като записвам кодирана телевизия, със смарткарта - записа не може да се чете.

Когато записвам ефирна телевизия, без смарткарта - файловете се четат веднага и на компютъра, баси!!!

Съвсем се обърках!

преди 1 час, dimy написа:

С този ЕДИСОН като записвам кодирана телевизия, със смарткарта - записа не може да се чете.

Когато записвам ефирна телевизия, без смарткарта - файловете се четат веднага и на компютъра, баси!!!

Съвсем се обърках!

Нормално, Ефирната телевизия не се кодира и там записите не са такъв проблем, но кабелните/цифровите канали реват за права като ненормални, от там идва и разликата.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Нормално, Ефирната телевизия не се кодира и там записите не са такъв проблем, но кабелните/цифровите канали реват за права като ненормални, от там идва и разликата.

Лошо.

• 7 месеца по-късно...

Да изровя темата с резултат:

Предложеният в мой преден пост TSC2060 записва некодирано, но вече е изчерпано количеството. Вече се предлага следващия модел TSC2065 който поддържа и h265 кодек.

Тествани са с Conax карта от моята кабеларка. Още не съм тествал SAT и IPTV програми, но предполагам че и те ще са наред. Записът е на 32GB флашка че такова имах под ръка.

През лятото не съм го чел форума, ама Енигма 2 приемниците пращат до компютъра сигнал и от ВЛЦ се записва всичко каквото е пристигнало.
От друга страна, независимо по какъв начин е пристигнал сигнал до компютър, с един Simple screen recorder се записва екрана и звука и никакви авторски права не могат да попречат.
Освен това мили мои, няма нужда от карти и абонаменти за да се гледат същите канали от сателит на шаринг пак с Енигма 2 приемник. А пък мачовете се гледат и без шеринг от feeds.

Eто как лесно се праща всеки канал от приемника до компютъра

3f4d9bcc1774.png

а тука е записания вече 10 минути с българско и английско аудио, всичките канали са на PowerVu ама си се записват без проблеми

a8613c7edb09.png

трябва само човек да знае какъв приемник да си купи и как да гледа с него без пари.
Няма нужда от никакви кепчъри за тези от нас които си разбират.
В моя приемник няма никаква карта и няма и да има.

на 7.02.2021 г. в 0:30, Филипов написа:

Да изровя темата с резултат:

Предложеният в мой преден пост TSC2060 записва некодирано, но вече е изчерпано количеството. Вече се предлага следващия модел TSC2065 който поддържа и h265 кодек.

Тествани са с Conax карта от моята кабеларка. Още не съм тествал SAT и IPTV програми, но предполагам че и те ще са наред. Записът е на 32GB флашка че такова имах под ръка.

Добре, коя е кабеларката? И на нея има ли кодирани канали?

И на А1 некодираните канали се записват Ок със какъвто и да е софт, вкл. и VLC.

Ама кодираните - не. Та аз именнто тях искам да записвам.

преди 21 часа, Белгиеца написа:

Eто как лесно се праща всеки канал от приемника до компютъра

3f4d9bcc1774.png

а тука е записания вече 10 минути с българско и английско аудио, всичките канали са на PowerVu ама си се записват без проблеми

a8613c7edb09.png

трябва само човек да знае какъв приемник да си купи и как да гледа с него без пари.
Няма нужда от никакви кепчъри за тези от нас които си разбират.
В моя приемник няма никаква карта и няма и да има.

Белгиец, знам как да записвам. Не знам как да записвам кодирани канали. Пробвал съм и с VLC - не става.

Ама кодираните - не. Та аз именнто тях искам да записвам.

Белгиец, знам как да записвам. Не знам как да записвам кодирани канали. Пробвал съм и с VLC - не става.

Абе на какво викаш кодирани ?
Виждаш ли картина да мърда и звук на компютъра ?
Аз съм ти показал как се праща от Енигма 2 Линукс приемник до компютър с xubuntu и се записва кодиран канал, който с друг обикновен приемник е само черен екран.
От моя приемник сигнала върви към компютъра по LAN кабела, пише се ИП адреса му ( 192.168.255.255) в браузъра  и се записва едно малко файлче, което после го пускам във ВЛЦ. 
При всички случай, ако на компютъра върви филма с картина и звук, еми пускаш Simple screen recorder да записва целия екран и да лови звука от картата и готово. От разни сайтове които не дават да извадиш линк за във ВЛЦ така правя и си работи. Е, трябва и компютърът да има повече силица.
Това което го има на А1 можеш да го гледаиш и по друг начин.

Що не пробваш с един Линукс по избор ( вместо Уиндоуса ) да видиш дали пък няма да стане ?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Абе на какво викаш кодирани ?
Виждаш ли картина да мърда и звук на компютъра ?
Аз съм ти показал как се праща от Енигма 2 Линукс приемник до компютър с xubuntu и се записва кодиран канал, който с друг обикновен приемник е само черен екран.
От моя приемник сигнала върви към компютъра по LAN кабела, пише се ИП адреса му ( 192.168.255.255) в браузъра  и се записва едно малко файлче, което после го пускам във ВЛЦ. 
При всички случай, ако на компютъра върви филма с картина и звук, еми пускаш Simple screen recorder да записва целия екран и да лови звука от картата и готово. От разни сайтове които не дават да извадиш линк за във ВЛЦ така правя и си работи. Е, трябва и компютърът да има повече силица.
Това което го има на А1 можеш да го гледаиш и по друг начин.

Що не пробваш с един Линукс по избор ( вместо Уиндоуса ) да видиш дали пък няма да стане ?

Белгиец, баце,

Аре недей да ми викаш Абе какво викаш на кодиран, а?
Вече цела година го мъча тоа проблем и не ме карай да ти обЕснявам какво е кодиран канал.
Са - канала е кодиран, не от мен - а от А1. Тея пичове имат / и не само те/ некви кодирани - спортове и други - и некви некодирани - информационни.
Требва ли да обяснявам още, а?
Значи - некодираните мога да ги записвам целогодишно, баси! Ама - кодираните - Не!

Те тва ми е проблема!!! Капиш ??? Аре нека не ме карай повече да ти обяснявам, please !

Те тва ми е проблема!!! 

Eми при мен няма проблем пък и моите са кодирани, кодировката е PowerVu.
Вероятно при мен няма проблеми да ги записвам, щото съм много тъп и от тъпотия не съм разбрал, че било трябвало да има проблеми. Трябва да се замисля и да направя така, че и при мен да не може да се записват, да не съм по-назад от другите гледачи. Щото тези канали от списъка които съм ви ги показал, вие плащате абонамент за да ги гледате същите и да имате право да не можете да ги записвате. 
Няма справедливост на този Свят, честни плащачи на абонаменти да не могат да си запишат мача, а тарикати гледащи без абонамент да могат да записват.
Направо се срамувам от себе си и имам угризения на съвестта, че мога да записвам кодирани канали, когато други хора страдат и се мъчат от месеци наред и не става и не става.
Не беше почтенно от моя страна да дразня излишно изстрадалите гледачи на филми и мачове, с моите способности. Те не са виновни че не могат, това което аз мога.

Да, ама при мен има проблем с А1.

Остави го тоя "белгиец", на всяка манджа е мерудия с неговите "слънчогледи". 

В темата се пита за кабелна и офтопиците ще ги чистя, имаш си тема.

С предложеното от мен не трябва компютър и допълнителен хардуер за запис. Дори и телевизор не трябва, всъщност само като монитор за контрол.

Кое не разбра? Настройваш приемника на кабелната, пъхаш карта в него и ти отваря програмите, за които плащаш. В USB пъхаш флашка или външен HDD и записваш. След това тези файлове могат да се възпроизвеждат и редактират при нужда на компютър напълно нормално.

преди 8 часа, Филипов написа:

Остави го тоя "белгиец", на всяка манджа е мерудия с неговите "слънчогледи". 

В темата се пита за кабелна и офтопиците ще ги чистя, имаш си тема.

С предложеното от мен не трябва компютър и допълнителен хардуер за запис. Дори и телевизор не трябва, всъщност само като монитор за контрол.

Кое не разбра? Настройваш приемника на кабелната, пъхаш карта в него и ти отваря програмите, за които плащаш. В USB пъхаш флашка или външен HDD и записваш. След това тези файлове могат да се възпроизвеждат и редактират при нужда на компютър напълно нормално.

Уважаеми Филипов,

След това тези файлове НЕ могат да се възпроизвеждат и редактират при нужда на компютър ...

Всъщност - възпоризвеждат се некодираните. Кодираните - не.

Това, което съм написал се отнася за записаните с цитирания приемник файлове. Що зорлем се правиш на луд? За всичко останало знам че записва кодирано..

Не е проблем за невярващите да направя запис на която и да е програма. Ако не ме мързи може и да намеря някой на бившите "близалки" и да пробвам и при него. Моята кабеларка е sprint и от няколко месеца кодираха всички програми без K1. Преди имаше свободни поне 30 SD и 20 HD. Дори и смениха кодировките на част от програмите заради един дълъг от близко село, който иска по 78 ст. на месец заради чалгата си.

преди 11 часа, Филипов написа:

Това, което съм написал се отнася за записаните с цитирания приемник файлове. Що зорлем се правиш на луд? За всичко останало знам че записва кодирано..

Не е проблем за невярващите да направя запис на която и да е програма. Ако не ме мързи може и да намеря някой на бившите "близалки" и да пробвам и при него. Моята кабеларка е sprint и от няколко месеца кодираха всички програми без K1. Преди имаше свободни поне 30 SD и 20 HD. Дори и смениха кодировките на част от програмите заради един дълъг от близко село, който иска по 78 ст. на месец заради чалгата си.

Да и точно за това задавам въпрос тук - за кодираните .

Имам карта, платил съм си да гледам и кодираните канали. Та искам /някои/ предавания от тях да записвам, без да печеля от това. Аз ще си ги гледам.

преди 14 часа, dimy написа:

Да и точно за това задавам въпрос тук - за кодираните .

Еми понапъни се малко и разбери че при мен става.
А щом става при мен, може да става и при теб.
Модераторът ти подсказа даже че си имам тема даже, нищо не ти пречи да я четеш.
Според мен ти просто си тръгнал да търсиш решение в грешна посока, поради непознаване на съществуващите решения и къде се дискутират те. Този форум не е най-интересното място за намиране на решение на твоя проблем.
Арогатното ти поведение и самовлюбеността ти и вярата ти в собствената ти безпогрешност, ти пречат да стигнеш до лесното записване на всичко което ти трябва.
Оправяй се както знаеш.

Какво да те правя? Дал си пари за грешен приемник, който записва кодирано. Дал съм ти линк към правилния, който записва некодирано и е по-евтин. Пъхаш си твоята карта в него и гледаш / записваш както искаш. Тествано и проверено на моята кабеларка. Отвяаря всички програми, за които плащаш. Защото предишния техен операторски NETA HD не ще да захапва едно 20% от новокодираните, а и записва кодирано. Последният им AT17100 отваря всичко, но пак записва кодирано. Затова взех този.

Дотук съм забелязал че може би поради особености на файловата система на флашката максималният еднократен файл е 4GB и при по-дълго предаване трябва пак да се натисне бутона за запис. Това със заводско форматирана флашка, не съм си играл с друг формат или външен хард. Това се отнася и за NETA HD.

Дали ще печелиш от записа и с колко хора ще го споделяш никой не се интересува.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 3 часа, Филипов написа:

Затова взех този.

Така и така знаеш руски, един Енигма 2 Линукс приемник ще ти записва винаги всичко, защото ходиш при братушките и си сваляш разни работи и пак работи. За всичко има решение щото Е2 не е на фирмата която ти продава приемника и която се прави на приятно разсеяна, като нещо спре да работи.
И аз имам едно евтино Примо без Е2 на него, ама едни мултистрийм кодове да сменят и трябва да го хвърлям на боклука. Пък по-големият му брат Мио 4К е Е2 и просто мога да вкарам новите кодове в предвиденото за това поле, след като някой ги пусне на някой сайт. Или мога да сложа нов имидж поддържащ и нови функции, без да трябва да плащам за нов модел приемник. И на всичкото отгоре съществуват и различни имиджи за един и същи приемник, та изборът е голям. Съществуват и бекапи правени от разни ентузиасти, слагаш го на твоя мулти буут приемник и като го пуснеш, те всичките испански канали, дето уж били кодирани "изгреят" и мачове по тях и т.н.
Но, да не ви развалям кефа да си плащате абонаменти, това си е ваше право.
Вярвайте на родните вносители на играчки със затворен код.

на 13.02.2021 г. в 19:22, Белгиеца написа:

Така и така знаеш руски, един Енигма 2 Линукс приемник ще ти записва винаги всичко, защото ходиш при братушките и си сваляш разни работи и пак работи. За всичко има решение щото Е2 не е на фирмата която ти продава приемника и която се прави на приятно разсеяна, като нещо спре да работи.
И аз имам едно евтино Примо без Е2 на него, ама едни мултистрийм кодове да сменят и трябва да го хвърлям на боклука. Пък по-големият му брат Мио 4К е Е2 и просто мога да вкарам новите кодове в предвиденото за това поле, след като някой ги пусне на някой сайт. Или мога да сложа нов имидж поддържащ и нови функции, без да трябва да плащам за нов модел приемник. И на всичкото отгоре съществуват и различни имиджи за един и същи приемник, та изборът е голям. Съществуват и бекапи правени от разни ентузиасти, слагаш го на твоя мулти буут приемник и като го пуснеш, те всичките испански канали, дето уж били кодирани "изгреят" и мачове по тях и т.н.
Но, да не ви развалям кефа да си плащате абонаменти, това си е ваше право.
Вярвайте на родните вносители на играчки със затворен код.

Върнах го.

на 13.02.2021 г. в 15:29, Филипов написа:

Какво да те правя? Дал си пари за грешен приемник, който записва кодирано. Дал съм ти линк към правилния, който записва некодирано и е по-евтин. Пъхаш си твоята карта в него и гледаш / записваш както искаш. Тествано и проверено на моята кабеларка. Отвяаря всички програми, за които плащаш. Защото предишния техен операторски NETA HD не ще да захапва едно 20% от новокодираните, а и записва кодирано. Последният им AT17100 отваря всичко, но пак записва кодирано. Затова взех този.

Дотук съм забелязал че може би поради особености на файловата система на флашката максималният еднократен файл е 4GB и при по-дълго предаване трябва пак да се натисне бутона за запис. Това със заводско форматирана флашка, не съм си играл с друг формат или външен хард. Това се отнася и за NETA HD.

Дали ще печелиш от записа и с колко хора ще го споделяш никой не се интересува.

Уважаеми Филипов, не ми е за тези 80-ина лв., но сигурен ли си , че ще запише всичко което гледам този ПакоСтар  - кодирани и декодирано?

Благодаря.

image.jpeg.5aa03bdf90993ba3c10f9a0f5148299e.jpeg

Спора е безсмилен, НЕ можете да записвате цифрова телевизия през компютър или смарт устройство ако нямате лекарство, всичко опира до права.

Комши ти гледаш телевизия през интернет, от там можеш да си записваш колкото щеш, но когато сигнала ти идва от оператор на цифрова телевизия той е леко кодиран и това не е по желание на оператора, така че твоя вариант е да се записва картината на екрана с програма тип Camtasia което значи кофти качество и много насичане на картина и звук.

Варианта с STB може и да се получи ако се попадне на такова което да умее да декодира сигнала и да го конвертира в нормален формат.
Останалите варианти съм ги написал назад в темата.

Спора е безсмилен, НЕ можете да записвате цифрова телевизия през компютър или смарт устройство ако нямате лекарство, всичко опира до права.
Комши ти гледаш телевизия през интернет, от там можеш да си записваш колкото щеш, но когато сигнала ти идва от оператор на цифрова телевизия той е леко кодиран и това не е по желание на оператора, така че твоя вариант е да се записва картината на екрана с програма тип Camtasia което значи кофти качество и много насичане на картина и звук.
Варианта с STB може и да се получи ако се попадне на такова което да умее да декодира сигнала и да го конвертира в нормален формат.
Останалите варианти съм ги написал назад в темата.
Да и аз за това питах Филипов дали посочения от него STB може тея неща. Или пък - има такова лекарство.

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.