Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на сигнал от цифрова телевизия - как

Featured Replies

Колко пъти да напиша че това записва некодирано и файловете могат да се възпроизвеждат на компютър? Трябва му само операторска карта - в моя случай се оказа Conax, но поддържа и други. Никакви други  лекарства не трябват.

• Отговори 72
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 часа, Bubbles написа:

Комши ти гледаш телевизия през интернет, от там можеш да си записваш колкото щеш, но когато сигнала ти идва от оператор на цифрова телевизия той е леко кодиран и това не е по желание на оператора, така че твоя вариант е да се записва картината на екрана с програма тип Camtasia което значи кофти качество и много насичане на картина и звук.

Аз гледам от сателит главно, например кодираните канали от Булсатком на Ирдето 2 си ги записвам без проблеми. Ако някой ми подари карта от А1 или Булсатком с платен абонамент, ще я сложа в Енигма 2 приемник и ще записвам абсолютно всеки канал, който се отваря посредством тази карта.

А записването на екрана със Simple Screen Recorder работи без насичания, ама с 4 ядрения процесор който ползвах за новия ми сглобен от мен компютър. На слаб компютър записва само малки прозорчета, цял екран не става.

А иначе, ако има пари има и PCIe карти тунери със слот за мушкане на карти у тях и тогава всичко си е в компютъра, ще записва ехееее .... 

Сещам се и за друго предимство записан файл да се пуска от компютър към телевизор. Това е когато са записани SD тв канали с нисък битрейт, който прави картинката на Full HD телевизор да е на квадратчета , ако заема целия екран. А от компютъра може и да не заема целия екран и да е поносимо за гледане на 50 инчов телевизор. Само сядаш по-близо до телевизора и гледаш все едно е по-малък екран. Например и 720р сигналите ги пускам през 10 метровия HDMI кабел да са си точно 720р и остават широки черни ленти около картинката, ама не е размазано.

преди 12 часа, Филипов написа:

Колко пъти да напиша че това записва некодирано и файловете могат да се възпроизвеждат на компютър? Трябва му само операторска карта - в моя случай се оказа Conax, но поддържа и други. Никакви други  лекарства не трябват.

Добре уважаеми Филипов, защото #Bubbles пише диаметрално противоположно мнение. Няма да обеднея за 80кинта, ама защо да ги давам на вятъра.

Благодаря

Ти вече даде повече за друго нещо, което неподготвени ти казаха. Аз което съм го написал съм го пробвал и ползвам. В момента. Написал съм и какви други имам, но не стават за тази работа. За щастие моята кабеларка не искат повече пари за повече приемници - всичко е на един абонамент.

Ти вече даде повече за друго нещо, което неподготвени ти казаха. Аз което съм го написал съм го пробвал и ползвам. В момента. Написал съм и какви други имам, но не стават за тази работа. За щастие моята кабеларка не искат повече пари за повече приемници - всичко е на един абонамент.
Не, не дадох... По-скоро - успях да го върна.

Добре, ще взема препоръчаното от теб. И после ще пиша тук.

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

на 16.02.2021 г. в 22:07, Филипов написа:

Здравей Филипов,

Купих PacoStar-a , ама нещо не открива каналите на А1. Можеш ли да дадеш едно рамо как да настроя машинката? С авто търсене не се получава.

22.jpg

преди 51 минути, dimy написа:

Купих PacoStar-a , ама нещо не открива каналите на А1. 

Чак сега ми стана ясно колко си невеж и защо не разбираше моите обяснения.
То бива бива, ама да си чак толкова неразбиращ ...
Сега да не вземеш да го върнеш и тоя приемник.
Чакай търпеливо да ти обясни модератора, че ми стана жал за тебе.

Първо в това меню LCN трябва да е включен.

Второ трябва да уцелиш входа. За кабелната е RF най - лявото погледнато отзад. Следващото F е за сателит.

Третото е да си знаеш параметрите. Питай в ментел, близалките или където плащаш. При мен е QAM256 и 6,900 Mbaud. Ако знаеш главната честота още по-добре. От нея си дърпа всичко. При мен е 474,000MHz. По подразбиране са малко по-други стойности и естествено че няма да хване. Евентуално можеш да ги видиш и на друг приемник. Като са ти дали модули тези неща трябват и да се настрои телевизора.

Да, след около 2 часа експерименти - уцелих.

Жалко само, че не вижда програмите , на които трябва да се въвеждат четири нули - 0000

Между тях е и Слави със - 7/8.

Освен това - отпред като слагам флашката - записа се скапва и флашката е not accessable.

Опитах отзад - записа се получи записва ги в TS.

Голямо БЛАГОДАРЯ.

3.jpg.2e685a25de7ee61ef4ef2dde21906eee.jpg

Няма проблеми с въвеждане на никакви нули. Аз си пъхам флашката отпред и няма проблеми. Минах през ментел и потвърждавам за  256 и 6900. Видях в настройката на устройство. За честота подозирам 602 или 620MHz. Естествено те нищо не знаеха.

Остана да кажеш некодиран ли е записа.

преди 1 час, Филипов написа:

Няма проблеми с въвеждане на никакви нули. Аз си пъхам флашката отпред и няма проблеми. Минах през ментел и потвърждавам за  256 и 6900. Видях в настройката на устройство. За честота подозирам 602 или 620MHz. Естествено те нищо не знаеха.

Остана да кажеш некодиран ли е записа.

Казах - някои програми - искат нули и няма как да ги въведа - не ги гледам. Тази на Слави (7/8) и еротиката и май една за класически филми. Още не съм разследвал. Всъщност - каналите ми се виждат по-малко - по-малко са от 100. Но утре ще ги броя.

Записа е във формат TS и като извадя флашката и я пъхна в компютъра - всичко се гледа без проблеми с Media Player Classic.

Пак БЛАГОДАРЯ.

преди 32 минути, dimy написа:

Казах - някои програми - искат нули и няма как да ги въведа - не ги гледам. Тази на Слави (7/8) и еротиката и май една за класически филми. Още не съм разследвал. Всъщност - каналите ми се виждат по-малко - по-малко са от 100. Но утре ще ги броя.

Записа е във формат TS и като извадя флашката и я пъхна в компютъра - всичко се гледа без проблеми с Media Player Classic.

Пак БЛАГОДАРЯ.

Казах - някои програми - искат нули и няма как да ги въведа - не ги гледам.

A без ПакоСтар-а - си ги гледам.

Преди малко пробвах от показаното меню - намери всичките телевизионни и радио програми (243 + 26). На автоматично, без да въвеждам нищо. Нещо бъркаш.

преди 3 часа, dimy написа:

A без ПакоСтар-а - си ги гледам.

А ако си беше купил Линукс Енигма 2 примник с четец за кратата ти, щеше да можеш да си записваш направо на компютъра и също да си гледаш мачовете и филмите на смартфона или служебния компютър, благодарение на сигнала който щеше да можеш да пращаш от оставения вкъщи приемник на станд бай ( задрямал ).
И братовчедката ти от Австралия щеше да може да гледа от твоя приемник през интернет, същото което гледаш и ти.
А с този ПакоСтар можеш ли да стриймваш ( пращаш ) 7/8 да си го гледаш оня плешивия по време на обедната почивка на работното ти място ?

на 20.02.2021 г. в 22:05, Филипов написа:

Преди малко пробвах от показаното меню - намери всичките телевизионни и радио програми (243 + 26). На автоматично, без да въвеждам нищо. Нещо бъркаш.

Ами ти ми казваше, ама ма го пусках покрай ушите, де. 😬
Та обадих се накрая в А1 и те ми казаха честотите. Пиша ги тук за да ги знаят и други. В София.

начална - 754
символна - 6900
модулация - 64
Стъпка - 8000

Е, проблема с четирите нули не се оправи, но за това май ще трябва да чакам нов фърмуер от фирмата. Говорих с тях, но ми казаха - засега няма.

Благодаря и на фламандеца за помощта.

Да добавя - намериха се около 250 програми.

Да, вече гледам бая програми , колкото има. Дори и записвам върху флашката. Но само веднъж успях да извадя флашката със записа и да видя записаното на компютъра.

Вече два дена мъча - изваждам флашката , нося я на компа и там - греда! Казва ми , че флашката е unreachable и трябва да я форматирам.

преди 13 минути, dimy написа:

Вече два дена мъча - изваждам флашката , нося я на компа и там - греда! Казва ми , че флашката е unreachable и трябва да я форматирам.

А ако подкараш компа вместо от Уиндоуса, от една Live USB с някой линукс по избор на нея и инсталираш временно софтуера Disk, дали няма да ти я види флашката и да си гледаш така с ВЛЦ-то.

Ммдобре, ще опитам. Но - понякога - флашката е читава. Макар и само веднъж се получи. Имаше два читави TS файла.

преди 24 минути, Филипов написа:

Бе що само при теб проблеми? Бърша, пиша, ръгам в компютъра и обратно - няма проблеми. Чете се.

И аз съм се замислял по въпроса.

Вече се чудя дали не е някоя настройка.

Или нещо по флашката, но днес нямам втора за проба.

преди 10 минути, dimy написа:

И аз съм се замислял по въпроса.

Вече се чудя дали не е някоя настройка.

Или нещо по флашката, но днес нямам втора за проба.

И освен това не видях никъде запис по зададен график - има само бутон за запис и бутон за край на записа.

Взех от комшията една флашка, опитах и .... пак unreachable. След форматиране флашката се оправя, записите ги няма!

image.png.a7e1380bdcbc16b845bf6ed2ab0947a8.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.