Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на монитор

Featured Replies

Здравейте ! Търся малка помощ и съвет. Преди три месеца се сдобих нов, модерен монитор, но от известно време забелязвам, че прогресивно се покрива с черни и жълтокафяви точки. Вероятно е наплют от мухи, комари или нещо подобно.Многократно го избърсвах със сухи, меки кърпи, но не мога да махна петната. В книжката към монитора, не намерих. инструкции за почистване. Търсих в интертнет, но установих само, че не трябва да се използват препарати съдържащи алкохол. Има ли някакъв чалъм да махна петната ?  Някъде четох, да се използва оцетен разтвор. Не знам, доколко ще е ефективно. Ще се радвам, да чуя практически съвет.

Отиваш в един компютърен магазин и за 10 лева си вземаш спрей за почистване на монитори. Чиста работа. Аз вече 5 година го ползвам.

• Автор

Благодаря. Някаква препоръчана марка или няма значение ?

преди 42 минути, tulski написа:

съдържащи алкохол

Тоест да не си хабя ракията ли? Питам понеже съм ползвал спирт за по-фрапиращи случай и няма проблеми. Иначе обикновена вода е достатъчна.

преди 9 минути, tulski написа:

На hama от продуктите за почистване съм доволен. 

аз ползвам тези кърпички

CL02.jpg

преди 37 минути, tulski написа:

104885765_2661802764091019_95972532902256415_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=b96e70&_nc_oc=AQn_-Jv3rdiND5IIbO0KY6Zz8q5pmzDyFKJWvZZd_sdGlDBvZiPzZQYaEZqkLSVkQMc&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=e2809491cb683b9787d1a0d326f77df4&oe=5F1359F4

Така бях си купил 2005 година когато си купих монитора и още я ползвам - от 200 мл течност съм изразходил половината

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Иначе обикновена вода е достатъчна.

преди 2 часа, killchain написа:

Чиста вода

Чешмяната вода оставя петна. Минералата или дестилираната чистят супер. И може да се смеете, но тоалетната хартия чисти мн. добре.

преди 23 минути, ined написа:

Така бях си купил 2005 година когато си купих монитора и още я ползвам - от 200 мл течност съм изразходил половината

Така е. И моят е на толкоз време. Да не говорим, че с него чистя три монитора.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Чешмяната вода оставя петна. Минералата или дестилираната чистят супер. И може да се смеете, но тоалетната хартия чисти мн. добре.

И аз така само , че си потапям пръстите в чаша с вода и пръскам изключения монитор с чешмянка предимно. После с длан разстилам водата и с пръстите по ъглите.

преди 13 часа, tulski написа:

Преди три месеца се сдобих нов, модерен монитор, но от известно време забелязвам, че прогресивно се покрива с черни и жълтокафяви точки.

Ако изобщо са външни петна! На моя телевизор след 3 години ползване, му избиха черни петна, но не са от външната страна на екрана и не се чистят с нищо! Още работи ама да видим до кога.

Цитат

Основните причини, които водят до образуването на тъмни петна са:

• Ако в кратък период от време след покупката се появи тъмно петно, тогава това показва брак, който беше разрешен в производството.
  • Често петна се появяват поради външни влияния. Матрицата на устройството е много крехка и всяко механично въздействие влияе върху неговата цялост.
  • Air. Понякога по време на транспортиране въздухът навлиза в устройството, което води до изгаряне на пиксели. Много често счупените пиксели започват да се разпространяват по целия екран.
  • Влага. При неправилно почистване, ако се използва прекомерно влажна парцал, влагата може да навлезе в тялото на устройството и след това да проникне в матрицата.
  • Температура. Матрицата не понася излагането на високи температури. Ако известно време част от него е била изложена на температурни въздействия, тогава това е довело до нейното разслояване и в резултат на това до появата на петно.

източник

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Аз съм чистила монитор със спрей за почистване на очила, а съответно и кърпичка за очила. Става обаче и с кухненска хартия, но трябва да е по-мека да не надраска екрана.

Изопропилов алкохол 70% и дестилирана вода в съотношение 70:30 и си ти. Но пъряво на кърпа и след това на дисплея:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 часа, barbuncela написа:

Ако изобщо са външни петна! На моя телевизор след 3 години ползване, му избиха черни петна, но не са от външната страна на екрана и не се чистят с нищо! Още работи ама да видим до кога.

източник

Дано имате още гаранция.

Изопропилов алкохол 70% и дестилирана вода в съотношение 70:30 и си ти. Но пъряво на кърпа и след това на дисплея:

Хах - знаеш ли какво ще се случи на ретина-дисплея ми , ако го мина с подобна смес ? :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
преди 48 минути, Trichocephalus написа:

Хах - знаеш ли какво ще се случи на ретина-дисплея ми , ако го мина с подобна смес ? :D

Точно нищо - с ~30-ина % изопропилов алк. Мога  да се подпиша с 2 ръце

• Автор

Благодаря за съветите и мненията. Извинявам се, че отговорих сега. Отсъствах. Гледам няколко човека споменава за чиста вода, това ми звучи малко опасно. Ще се постарая другата седмица да купя някой от препоръчаните препарати.

преди 1 час, tulski написа:

опасно

Защо? Ти няма да го къпеш, нали?

Най-доброто и лесно почистване е да легнеш монитора на леглото, да сложиш една добре напоена с чиста вода хартия (кухненска, тоалетна) би трябвало да става и с памук. Ако има петна който са засъхнали - поставяш над тях и чакаш малко преди да почнеш леко да разстриваш. Може често да сменяш хартията, добре е първо да свалиш основната прах набързо и тогава да се съсредоточиш върху петната, никога не натискаш силно, не драпаш с нокти и внимаваш с ръбовете на екрана. После постепонно подсушаваш с по суха хартия, до пълното подсушаване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.