Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

При тези с авто-боите е друго. ;)

К'ви глупости, к'ви авто бои за дървена масичка!!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 4 минути, DarkEdge написа:

К'ви глупости, к'ви авто бои за дървена масичка!!

Дарки, знам, че не сххотиш мая догакглу ... НО:

Всяко нещо спрямо изискванията на човек са важни, и ако за теб някой клиент изкаже глупост, то ти би ли го убедил, че Ти си по=умен. а?!

Е, точно, де - Док е казал:

преди 30 минути, Trichocephalus написа:

лак на водна основа

К'ви автобои?

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Всяко нещо спрямо изискванията на човек са важни, и ако за теб някой клиент изкаже глупост, то ти би ли го убедил, че Ти си по=умен. а?!

Е, точно, де - докторът е казал лак

преди 13 минути, skalata_73 написа:

И тука ша са изпокарат кой повече не знае. Вместо да са напият кат ората...

И????

Кольо .. Ги ба се вер си ага мун щук дер дже лакард ин не па!!!

Сек бе вер ди вашкъм ге гли ба ... ;)

Им се ра ил де ба ге дел ги бедип, а?!

:) 

преди 12 минути, DarkEdge написа:

лак

Не само лак. Замислих се ... очилата  ми не са от стъкло, а някакъв полимер ... 

все в порядке!

Малко се понаквасих баш в проливния дъжд, на прескоци, че страх от тия гръмове, но куче сладко радва мен, лае и т.н. поръчахме пица и се завръщам в приятния софийски ритъм!

Животът е прекрасен! мисля го

е, малко ме подразни един пикльо от Макдоналдс, на почивката, не стига, че ограничено време за почивка, не стига че народ, ами те си лафят и с плавни движения, все едно целия свят може ги изчака. Накрая заради едното дълго кафе, го подканям: А сметаната и захарта?!- Ще Ви дам, спокойно!- Ми, айде по-бързичко, че сте ми като балетисти...- Ако искаш да се сменим- отговаря- Нямаш проблем брато, но не искай да си на мое място.

п.п. Лака, както и боята на водна основа е вредна за този коййто я полага, ако няма предпазно средство при работа с този вид ма'ло частици. ;)  

преди 2 минути, Maleficient написа:

Прави ГО!!! Х-Не милс;о ... ;) 

преди 3 часа, darkterminal написа:

За пореден път те излавям да пишеш за тия чоханета... И да си кажа ме хваща срам да си призная, че има такава хубава дума, а аз не и знам значението... Тоя път, срам не срам ще питам...

Казвай бързо ся, какво е туй нящо - чохане?

822969743_.JPG.8d1363abdef344c5a1e10b9655186186.JPG

Настана вечер. Опалово е. Звезди чакат за свода небесен. Отпивам глътка, поглеждам.Всичко около мен е по-божествено от ваше незнание.

Да, аз съм щастлив, а Вие!?

Кога за последно сте се чувствали така, как мен, а?!

Май никого, защо,, а?!

Защото не познавате Вашето Щастия!!

преди 5 минути, дръндю написа:

822969743_.JPG.8d1363abdef344c5a1e10b9655186186.JPG

Браво!!!

Само забележкТ, това е при човеците .... ;) 

Я не човек Дънинди ... ;) Я Дя вол из ха би дер ме си въл кал се дър съл мклък!!! :) 

преди 42 минути, Maleficient написа:

все в порядке!

Малко се понаквасих баш в проливния дъжд, на прескоци, че страх от тия гръмове, но куче сладко радва мен, лае и т.н. поръчахме пица и се завръщам в приятния софийски ритъм!

е, малко ме подразни един пикльо от Макдоналдс, на почивката, не стига, че ограничено време за почивка, не стига че народ, ами те си лафят и с плавни движения, все едно целия свят може ги изчака. Накрая заради едното дълго кафе, го подканям: А сметаната и захарта?!- Ще Ви дам, спокойно!- Ми, айде по-бързичко, че сте ми като балетисти...- Ако искаш да се сменим- отговаря- Нямаш проблем брато, но не искай да си на мое място.

Кой ходи у Макдоналдс? Пълна дупка.

преди 54 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

И????

Кольо .. Ги ба се вер си ага мун щук дер дже лакард ин не па!!!

Сек бе вер ди вашкъм ге гли ба ... ;)

Им се ра ил де ба ге дел ги бедип, а?!

И ко от туй, че ти е свършило пиенето? Ша извадиш друго от мазата. А?

преди 1 минута, skalata_73 написа:

И ко от туй, че ти е свършило пиенето? Ша извадиш друго от мазата. А?

Скала, аз пак ке мога да направя, а не извадя... ;) 

Я не вадя, а мога да правя!!!

глед сам како правят дугуги които са трезви -= глупости ... те пъ не са виждали мои глупости които са по-големи от техните!!! ;) 

п.п.  Колко пъти да го повтаям, не могат си представят какво е да си пиян и да правиш съзнателност. 

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Напръй си леярна за стъкло... 😎

Не е хубаво да даваш такива идеи на Емчето.... 

преди 4 часа, darkterminal написа:

Тфа е щот не бях с камуфлажните банцки... Иначе, щеше да ме видиш, ама друг път!

Наче... Аз готвя в голямата бака! Насипвам блажнинка на дъното около 3 - 4 - 5 милиметра и я нагрявам здраво! Слагам кубчетата месце (общо около 800 грама сурово месо) да се запържат по 2 - 3 минути на страна за да се запечатат... Месото се слага рехаво и не по много наведнъж за да не падне температурата на мазнината, щото инак ще пусне вода... Запържените кубчета се слагат настрани... В така използваната блажнина, се хвърлят накубчени лук (глава и половина от големите колкото мъжки юмрук) и моркови (4-5 средно големи)... В началото се пържат до карамелизиране на лука, а после им се слага капака да се задушат... При полуготовност на лука се слага чесън... Като се задуши добре основата, поръсвам обилно с червен пипер и активно  бъркам сместа, да не загори пипера. Слагам млени домати - половинлитрова консерва, добавям малко сол и чесън... Оставям да поври десетина минути.. Връщам месото в жижата, наливам литър тъмна бира, добавям една чаена лъжица захар, кипвам и оставям да  къкри на слаб огън за час... След това добявам на едро нарязани картофи (3 големи колкото мъжки юмрук) и моркови (4 - 5 големи моркова) и ги оставям на слабото огънче а се варят... Десетина минути преди да станат готови картофите, сипвам половин чаена чаша овесени зърна... Ако няма овес слагам фаро (Farro - вид пшеница)... По това време слагам и останалата необходима сол... Като стане готово, изключвам газта, захлупвам с капака и оставям да изстине до температура пригодна за консумация (с тъз големата тержана отнема около два часа)... Ако месцето е било по-шаренко обирам плувналата блажнина с черпака...

По идея би трябвало да се приготви с овче месо... Ама аз съм малко предубеден към него... За това използвам говеждо...

В купичката поръсвам щедро с наситнени магданоз, копър и силантро/кинза...

Записахме си в дебелия тефтерь

Мерси

преди 1 час, Trichocephalus написа:

Тц.
Не приемам - плота задължително трябва да се запази , в същия цвят , целта е да не съсипя фурнира .
Останалата част от масичката е сатен , тъй че проблем няма .

Виж само как блести гадно !

Но шарката и цветът се връзват .
Не ми се иска да експериментирам и затова търся съвет . Ти с твоите пистолети с горещ въздух и шкурки си прецакала вече достатъчно неща , тъй че казвай с кое няма да я съсипя .

След това ще е с лак на водна основа и ще стане както трябва .
Въпросът е как хем да махна този ужасен лак без да я съсипя окончателно .
Наздраве :beer:

А иначе досега правих рафтове в мазата :

И съм много доволен от себе си .
По Хоризонт цял слетобяд пускат яко бг ретро песни с морска тематика и се кефя на макс . Бирата ми влиза все едно Бисер у мида :beer:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Начи. Аз това със шкурка не се хващам да го махам. Обаче ку решиш... с лентов шлайф ще ти е една идея по-лесно.  Онази моя радиола има такъв лак отгоре. Вече се е напукал и пада на малки люспички. Бая дебелички са. Отдолу фурнира е проста хартия. Поне така ми се чини. Търпеливо ще изчакам да опада и ще мисля преобразяване. При теп обаче процеса все още дори не е започнал. Провмай дали ще мръдне с пистолета преди да се прежалиш със шлайфа. Бих започнала със шкурка 60. И внимаваш да не пре*еш фурнира

П. П. Чи къде намери място ти в твоята претъпкана маза за нови рафтове!? 

Аз съм готова с пейката. Тествана е. Адски удобна е. Беше на леля Маре и чичо Наско светла им памет и е важна за мен. 

Утре ще зидам. 

преди 3 минути, emmi написа:

Аз съм готова с пейката.

Ако знаеш днес какви мисли ме споходиха ....

Каменна беседка. 

Нямам снимка в момента, но намерих си "трона", Той е е елементарна каменна табуретка. Даже смятам на същата да сложа дървени неащ, за да мога да си подпирам ръцете от дъб /// ... 

Ша правя не дървена бесетка, а каменна, а дървото ще под дупето да не ни ухапи камъка, а змията. ;) 

преди 40 минути, acnekt написа:

Кой ходи у Макдоналдс? Пълна дупка.

Не знам, но не беше по желание.

Като още не съм си купила Тесла, с която да си джиткам, се съобразявам с чичкото шофьор на автобуса.

Но дъ пойнт беше, че дори това не беше толкова от значение, в сравнение с общата картинка на деня...и, О, каква вкусна беше пицата "Тоскана"! От мен да знаете, най-яките пици се правят в пицарии Виктория, у Софето. Още студентка бях, когато един "колега" ме заведе там- до операта беше пицарията- и от тогава толкова години, най- вкусни са те- продуктите, плънка, тестото за основа...

Наздраве! да не забравя

Вали си...

преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ако знаеш днес какви мисли ме споходиха ....

Каменна беседка. 

Нямам снимка в момента, но намерих си "трона", Той е е елементарна каменна табуретка. Даже смятам на същата да сложа дървени неащ, за да мога да си подпирам ръцете от дъб /// ... 

Ша правя не дървена бесетка, а каменна, а дървото ще под дупето да не ни ухапи камъка, а змията. ;) 

Ша са сетиш тиииии... Аз като ти казвам че като има матриял идеи - бол, м?  Хубав плочник, подпорна стеничка с готин камънак /идеално както си на скат/ , огнище да не забравиш, може кръгло, може квадратно... Абе ше го измислиш

И ако докопаш от някоя стара къща от онези дебелите греди.... 

преди 7 минути, Maleficient написа:

Вали си...

Не вали

Беше адски топло цял ден и не сме си подавали носовете навън до осем вечерта. Сега обаче е готинко. Приятно прохладничко

преди 1 минута, emmi написа:

...

Не вали

Беше адски топло цял ден и не сме си подавали носовете навън до осем вечерта. Сега обаче е готинко. Приятно прохладничко

Хъм...като пътувахме, едни огромни плътни облаци като захарно памуци и все едно цял друг пейзаж небесен рисуваха- мое дясно, ми се стори да е североизток...и точно за вашата ерия си мислех, ако не ги разбичка и раздуха някой МистърВятър...не знам, имайте предвид

преди 12 минути, Maleficient написа:

Хъм...като пътувахме, едни огромни плътни облаци като захарно памуци и все едно цял друг пейзаж небесен рисуваха- мое дясно, ми се стори да е североизток...и точно за вашата ерия си мислех, ако не ги разбичка и раздуха някой МистърВятър...не знам, имайте предвид

Викаш, да прибера прането а? 

Иначе вече ми докладваха ме здравата ви е наваляло

преди 4 минути, emmi написа:

Викаш, да прибера прането а? 

Иначе вече ми докладваха ме здравата ви е наваляло

О, да. Без да съм сино-птичка, мисля че Тор и Зевс малко ще си премерят жезълите и чуковете ;)

Нещо сме много грешни в тая София, вие може да сте по-смирени :*

Начи. Аз това със шкурка не се хващам да го махам. Обаче ку решиш... с лентов шлайф ще ти е една идея по-лесно.  Онази моя радиола има такъв лак отгоре. Вече се е напукал и пада на малки люспички. Бая дебелички са. Отдолу фурнира е проста хартия. Поне така ми се чини. Търпеливо ще изчакам да опада и ще мисля преобразяване. При теп обаче процеса все още дори не е започнал. Провмай дали ще мръдне с пистолета преди да се прежалиш със шлайфа. Бих започнала със шкурка 60. И внимаваш да не пре*еш фурнира

П. П. Чи къде намери място ти в твоята претъпкана маза за нови рафтове!? 

Аз съм готова с пейката. Тествана е. Адски удобна е. Беше на леля Маре и чичо Наско светла им памет и е важна за мен. 
Утре ще зидам. 

Ся - трябва да си купя пищов с горещ въздух ли ?
Хах - нави ме от раз , тъй да знаеш ! :D
Но ще изчакам в темата отатък още съвети - мерси , че я одобри , модераторке гадна такваз

( в една маза винаги има място за още един рафт )

преди 1 минута, Trichocephalus написа:

Ся - трябва да си купя пищов с горещ въздух ли ?
Хах - нави ме от раз , тъй да знаеш ! :D
Но ще изчакам в темата отатък още съвети - мерси , че я одобри , модераторке гадна такваз

( в една маза винаги има място за още един рафт )

Не бяф аз. Аз спах до пет и половина. 

Но пистолетче си трябва. Не може една къща без пистолет за горещ въздуф

Измисли си як плот, който да е акцента на стаята и разкарай това лъскавото

преди 9 минути, Maleficient написа:

О, да. Без да съм сино-птичка, мисля че Тор и Зевс малко ще си премерят жезълите и чуковете ;)

Нещо сме много грешни в тая София, вие може да сте по-смирени :*

Ми, уж не го дават да вали.... 

Ама то божа работа

опитах да запомня репликата към снимката, но нещо...от сорта е уатдуюдутюнайт, примерно

115961037_3222724264440038_3057749309267706737_o.jpg

току-що, JKirilov написа:

Сетих се, някой питаше за плотове, но какво беше? :angry:

не за плотове, а за протести, пак си омешал темите...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.