Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спиране на МПС С покупко продажба договор, как?

Featured Replies

За първото - няма да коментирам - съгласен!

Но за ...

преди 12 минути, RudeBoy написа:

"Последните промени в Закона за движението по пътищата, които позволиха свързаност на системите на Пътна полиция и нотариусите, вменяват и нови задължения, най-вече за купувачите на коли. Сега те са ДЛЪЖНИ В СРОК ДО ЕДИН МЕСЕЦ ДА РЕГИСТРИРАТ МПС НА СВОЕ ИМЕ в Пътна полиция. В случай, че не го сторят, регистрацията на МПС ще бъде служебно прекратена (свидетелството за регистрация и регистрационните табели ще бъдат обявени за „невалидни“). В закона са предвидени и съответните финасови санкции, а ако регистрацията не бъде осъществена до 2 месеца след придобиването, са предвидени и други наказания."

Да си чувал, че

Цитат
Чл. 2. (1) За всяко престъпление се прилага онзи закон, който е бил в сила по време на извършването му.
(2) Ако до влизане на присъдата в сила последват различни закони, прилага се законът, който е най-благоприятен за дееца.

Обърни внимание - откога е редакцията на

Цитат
Чл. 145. (1) (Отм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 27.12.2017 г.)
(2) (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 27.12.2017 г.) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в срок до един месец да регистрира придобитото превозно средство в службата за регистрация на пътни превозни средства по постоянния адрес или адрес на регистрация на собственика, освен когато пътното превозно средство е придобито от търговец с цел продажба.
(3) (Отм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 27.12.2017 г.)
(4) (Нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 27.12.2017 г.) Разпоредбата на ал. 2 се прилага и при придобиване на собствеността на пътно превозно средство извън Република България или при придобиване на собствеността чрез публична продажба.
  • Отговори 64
  • Прегледи 15,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• hsafonrob
    hsafonrob

Легално не можеш. В КАТ колата се води на стария собственик. Ако отидеш да я бракуваш, не можеш, защото не си него. Ако пък отидеш с договора, то си нарушил закона и ще те глобят. И няма да ти я прехв

• hsafonrob
    hsafonrob

Аха. Като ти сложат 200лв глоба, ще видим. Не виждам защо се буташ между шамарите. И градът е без значение. Ако си я купил от същата област, чакаш още година, с документите да я прехвърлиш, глобата

• @jhoro - Защо стария собственик да плаща данък, след като автомобила е прехвърлен при нотариус? Нотариусите и КАТ, също са свързани онлайн. До колкото си спомням имаше промени в закона, нотариусите да

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

Я вместо да се карате за принципни неща, оставете питащия в темата да отиде да си провери собствеността на МПС-то.

Защото вчера прочетох на едно място следното:

"Последните промени в Закона за движението по пътищата, които позволиха свързаност на системите на Пътна полиция и нотариусите, вменяват и нови задължения, най-вече за купувачите на коли. Сега те са ДЛЪЖНИ В СРОК ДО ЕДИН МЕСЕЦ ДА РЕГИСТРИРАТ МПС НА СВОЕ ИМЕ в Пътна полиция. В случай, че не го сторят, регистрацията на МПС ще бъде служебно прекратена (свидетелството за регистрация и регистрационните табели ще бъдат обявени за „невалидни“). В закона са предвидени и съответните финасови санкции, а ако регистрацията не бъде осъществена до 2 месеца след придобиването, са предвидени и други наказания."

Да не се окаже, че колата му е служебно дерегистрирана, и сума ти време я е карал в нарушение.

Какви други наказания?  Колата не е карана, разглобена.

Длъжен до един месец да го регистрирам, и после какво, 200 лева глоба?  Освен глоба, друго какво?  При мен закъснението е 4 години!

@Viz Eymal - Ако ми платиш горивото и ме почерпиш едно обедно в най-хубавия ви ресторант в Русе, обещавам да дойда и да обиколя вместо теб и общината и КАТ и все.

• 3 седмици по-късно...

Отиди до КАТ и питай. Купил си я, не си могъл да я ремонтираш и писнеш в движение и е станала на скрап. В КАТ бракуването (дерегистрацията), ако не е направена служебно е няколко лева.

преди 1 час, Филипов написа:

Отиди до КАТ и питай. Купил си я, не си могъл да я ремонтираш и писнеш в движение и е станала на скрап. В КАТ бракуването (дерегистрацията), ако не е направена служебно е няколко лева.

Абсолютно!

Самото закупуване на МПС не означава нищо специално! Просто купуваш „една камара железа“!

• 1 година по-късно...
на 1.07.2020 г. в 23:35, hsafonrob написа:

Винаги когато са минали 5 или повече години и никой не ви е потърсил пробвате да се позовете по давност.
Аз пък щях да имам 200лв да ям и да пия в кръчмата и пак щях да съм оправил нещата.
Никой не ви е виновен, че не си знаете правата.

НЕ. Няма технически преглед. И не можеш да си направиш, щото МПС-то физически не е при теб вече!

А ако е при теб ? Историята същата и колата е при теб после какво ? Искам да си платя данъци да си сменя талони всичко да е редовно но от къде се тръгваа работата със талоните е същата ............

преди 13 минути, valev904 написа:

А ако е при теб ? Историята същата и колата е при теб после какво ? Искам да си платя данъци да си сменя талони всичко да е редовно но от къде се тръгваа работата със талоните е същата ............

Я помисли ... и после пиши!

преди 2 минути, jhoro написа:

Я помисли ... и после пиши!

Мисля че трябва да платя данъците ! после да работя по другите документи ...обърках се защото големия талон не е на мое име но ако отида и им кажа 

искам да си платя данъците на автомобила със мое егн а талоните на друг на името какво става ?? 

преди 7 минути, valev904 написа:

Мисля че трябва да платя данъците ! после да работя по другите документи ...обърках се защото големия талон не е на мое име но ако отида и им кажа 

искам да си платя данъците на автомобила със мое егн а талоните на друг на името какво става ?? 

Какви данъци ще плащаш - щом документите не са на твое име? Реално - нямаш собственост!

преди 1 минута, jhoro написа:

Какви данъци ще плащаш - щом документите не са на твое име? Реално - нямаш собственост!

Е колата е прехвърлена на мое име имам документ за покупко продажба ??? просто не съм сменил талоните ??????????  голям смях 

преди 2 минути, valev904 написа:

Е колата е прехвърлена на мое име имам документ за покупко продажба ??? просто не съм сменил талоните ??????????  голям смях 

Това „просто“ - изобщо не е просто!
Има срокОве! А после - санкции.

преди 2 минути, jhoro написа:

Това „просто“ - изобщо не е просто!
Има срокОве! А после - санкции.

Ясно ми е ! интересуваме КАК И ОТ КЪДЕ ДА ТРЪГНА >??ще си платя всичко но от къде да почна!!!

Я пак и почни отначало какво имаш. С изброяване на години, защото е важно.

Условно:

1. В година хххх си купил автомобил. Имал ли е регистрация застраховка, ГТП, бил ли е в движения.

2. Пред нотариус ли си го купил или просто си дал пари? Договор имаш ли?

3. Ако да имало ли е автоматични регистрационни действия? Дерегистрация от предишния собственик за да не плаща данъци? 

4. Бракуваме, спиране от движение или подони глупости от твоя страна или от предишния собственик?

5 Колко години си го ремонтирал това МПС докато стане годно за движение? Имало ли е замяна на номерни агрегати като двигател или използване на възли от други, които водят до изменение на конструкцията?

6. През това време имало ли е автоматична дерегистрация?

Въобще имаш ли талони или някакви документи?

@Филипов само една подробност

преди 8 минути, Филипов написа:

Имало ли е замяна на номерни агрегати като двигател или използване на възли от други, които водят до изменение на конструкцията?

Не навсякъде номера на двигателя се вписва в регистрационните документи! В някои държави е „резервна част“, която се сменя без формалности.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.