Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ниски скорости на wi-fi без видими проблеми

Featured Replies

преди 57 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Благодаря!

За нищо!

Забележи, че рутера е на микс.  

Режима (Mode) е на „11bgn mixed“ защото

Цитат

Изберете, ако ползвате 802.11b, 11g и 11n безжични клиенти ... Силно препоръчваме да зададете режим 802.11b&g&n и всички 802.11b, 802.11g и 802.11n безжични станции могат да се свържат към рутера.

Нали затова цитирах българското издание на „Ръководството“ - за да няма „изгубени в превода“!

Гадаенето - само да ми се зареди кристалната топка и започва!
За региона споменах, защото при избор „Бг“ няма опцията за ограничаване скоростта на рутера.
Възможно е, да има „рестрикции по МАС адрес“ ...

Може би в настройката на самия проблемния компютър трябва да смени региона. 

По-скоро да провери и сравни двете машини от кой тип са - 802.11b, 802.11g или 802.11n. Защото:

Цитат

11n - до 300Mbps (Автоматично)
11g - 54/48/36/24/18/12/9/6Mbps (Автоматично)
11b - 11/5.5/2/1Mbps (Автоматично)

И уж „двата лаптопа са един до друг“, пък ...

• Отговори 61
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

При положение че два лаптопа един до друг дават различни стойности, логично е да се търси проблема в лаптопа а не в рутера.

• Автор
преди 5 часа, jhoro написа:

За кое „Внимание“ говориш? Ако е за ...

превода е:
Предупреждение: Уверете се, че сте избрали правилна държава, за да се съобразите с местното законодателство. Неправилните настройки могат да причинят смущения.“
В ръсоводството, което цитирах снощи, за настройката „Region“ пише

Друг момент - настройката „Channel Width“ е добре да е „20 MHz“, а не „Auto“. Това, което обяснявах и на дръндю:
ето как са разположени каналите (като честоти)wifi-shirochna-na-chestotniya-kanal.png
При 22 MHz „широчина на канала“ - не се „застъпват“ през три, а най-малко си пречат - 1-ви, 6-и и 11-и!

Пп. Сега се загледах в картинката на автора - след „Channel Width“ трябва да има още една настройка - „Max Tx Rate“.

Покажи скритото съдържание

image.png.ebcf2d0f412eb99fe02b462c13ff9a14.png

Авторапробвай първо с „Region - United States“ - може опцията да е налична.

И докато си в настройки - не е зле да погледнеш меню „DHCP → DHCP Settings“. Лично аз предпочитам сървърите на Google. Primary - 8.8.8.8 и Secondary - 8.8.4.4.

При смяна на региона, не ми се появи тази настройка "Max Tx Rate".

Относно DHCP, в момента е така:
image.png.77811f23ecfdc2e7f21b9416e134ae05.png

Тоест да сменя последните две на 8.8.8.8 и 8.8.4.4 съответно..

Относно настройките на самия лаптоп, къде точно да ги търся и кой настройки?
Тези?image.png.454a2b206e885d2f8758e7c293267fc8.png

Региона е United State, тъй като поддържа повече фунцкии..

image.png.cb15cdcfac9d5757c6aa538474ca7ae4.png

При положение че два лаптопа един до друг дават различни стойности, логично е да се търси проблема в лаптопа а не в рутера.
Принципно си прав, но …
„Два лаптопа” и „два ЕДНАКВИ лаптопа” не е едно и също. Освен това - виж, че към рутера е едно, а към „хот спот” от телефона - друго.
Според мен проблема не е в устройствата, а в комуникацията.

Изпратено от моят MYA-L41 с помощта на Tapatalk

към автора
може ли да видим състоянието и настройката на адаптера на лаптопа
пример:2004941657_Bitmap.thumb.jpg.33e47d63182f2212382bfc2b4f39e470.jpg

при b

260151723_.thumb.JPG.35cc7ba5727203ff9125c69630c5d5e7.JPG

при g

968554312_1.JPG.1fc534318adc77482a19755d7a8bed53.JPG

При смяна на региона, не ми се появи тази настройка "Max Tx Rate".

Явно има нещо различно във фърмуера.
Относно DHCP … да сменя последните две на 8.8.8.8 и 8.8.4.4 съответно..

Да!
Относно настройките на самия лаптоп, къде точно да ги търся и кой настройки?

Трябва да си намериш менюто за настройки на Wifi приемника - откъдето ще можеш да ги променяш. Това е само отчет за състоянието.
Региона е United State, тъй като поддържа повече фунцкии..
image.png.cb15cdcfac9d5757c6aa538474ca7ae4.png

А тук си показал регионалните настройки, ама на Уиндоус. Те са за език, местоположение (за реклами и други глупости), но нямат нищо общо с регионалните настройки на Wifi приемника.
Можеш ли да кажеш модел на този приемник - вградения ли ползваш?

• Автор

Да вградения ползвам, модела му се вижда от горния ми пост където съм прикачил снимки. Intel® Dual Band Wireless-AC 8265, нали за това става дума?

преди 22 минути, No Pain, No Gain написа:

Ето тук е избрано Dual band 802.11a/b/g:

70Mb ми се струва малко
сложи го на лента 2,4 b/g
и пак дай да видим скоростта на пропускане

Да вградения ползвам, модела му се вижда от горния ми пост където съм прикачил снимки. Intel[emoji2400] Dual Band Wireless-AC 8265, нали за това става дума?

Да, този пост не го бях видял.

Ето тук е избрано Dual band 802.11a/b/g: image.png.fd54f325fcd46f1a107c21145a3cb640.png

Както си в това положение - премести „плъзгача” в лявата част надолу-нагоре и потърси „Wireless mode". Пп. Всъщност е втората позиция - „802.11n/ac Wireless mode”!

На телефона трудно се вижда.

преди 43 минути, jhoro написа:

Както си в това положение - премести „плъзгача” в лявата част надолу-нагоре и потърси „Wireless mode". Пп. Всъщност е втората позиция - „802.11n/ac Wireless mode”!

изпробвах го и скоростта падна на полвина
аз съм със същият адаптер 
трябва да си остане на 802.11n и на лента 2,4 b/g
при това положение, скоростта при мен е максимална

пп
и още нещо
1916166876_.JPG.4b387d0e3005c76fa54848191ec14669.JPG

1706454723_.JPG.f3042a7732adba3893ff96fb48ddffaa.JPG

1391132028_.JPG.4df5aeb95e07f473f590bb652d9722f2.JPG

663759442_1.JPG.c18b83670aa4b8aae867dd54bae65a62.JPG

изпробвах го и скоростта падна на полвина

аз съм със същият адаптер 

трябва да си остане на 802.11n и на лента 2,4 b/g

при това положение, скоростта при мен е максимална

Хубаво казваш „да си остане на 802.11n и на лента 2,4 b/g”, но … знаеш ли как е при него в момента?

Пп. На предишната снимка се вижда, че е избран режим „дуал банд”, което е безсмислено! И без това рутера е … „сингъл банд”!

преди 5 минути, jhoro написа:

но … знаеш ли как е при него в момента?

разбира се че не знам
той трябва да си тества адаптера и да реши в какъв режим ще го ползва
пп

разбира се че има и други настройки на адаптера
картинките от предните постова са само част от настройките за максимална скорост

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Нали затова му „вадя думите с ченгел”.
Ако бях на компа и той да има „Team viewer” - досега да сме забравили!

• Автор
преди 9 часа, дръндю написа:

70Mb ми се струва малко
сложи го на лента 2,4 /g
и пак дай да видим скоростта на пропускане

Отново ми дава 72.2 Mbps.
image.png.63f23fcd87c8da46547f55353bd41e84.png

• Автор

П.п Сега видях че има още постове. Значи направих всичко което сте ми казали, от Advanced таба съм променил следните пропъртита:
802.11a/b/g Wireless Mode:
- Стара стойност: Dual Band 802.11a/b/g
- Нова стойност: 2.4GHz 802.11b/g

802.11n/ac Wireless Mode:
- Стара стойност: 802.11ac
- Нова стойност: 802.11n

Preferred Band:
- Стара стойност: No Preference
- Нова стойност: Prefer 2.4GHz band

Roaming Aggressiveness:
- Стара стойност: 3. Medium
- Нова стойност: 5. Highest

И след промяна на всичките тези настройки скороста на пропускане е 65.0 Mbps и/или 72.2 Mbps (горе доло ги върти на няколко секунди тези две стойности).

Speedtest.net показа една идея по-добри резултати на upload speed, а именно 50 Mbps, докато download speed все още си седи на 20 Mbps. Тоест подобрение въпреки тези настройки няма особено много.

Като цяло съжалява че трябва да ми вадите думите с ченгел, тъй като нямам никакви задълбочени познания по мрежи, имам по-скоро някакви базови, нито знам какво е тва 802.11 и като цяло няма как да знам къде искате да влезна и какво да променя за това правя каквото ми кажете и след което пускам няколко спиидтеста, като от 1mbps стигнахме до 20 което си е направо постижение, но според мен има нещо наистина не редно тъй като няма как вече повече от половин година да го ползвам този лаптоп с "default"-ните настройки (тъй като никога не съм пипал по тях) и изведнъж да се прецака нещо.

Добрем реших малко да си поиграя и да пробвам с двата лаптопа какви резултати ще показва тъй като другия лаптоп попринцип го ползвам рядко. В общи линии почвам да си мисля че самия рутер си е за боклука. Другия лаптоп показа същите резултати при първоначалния тест. Обаче реших да дам един Factory reset на рутера при което веднага след това като го тествах изкара 40down и ~70up което е доста си е доста добре тъй като предвид факта че рутера не е до лаптопа и има вързани поне 5-6 устройства си казах най-накрая се оправи. Обаче след това след което си направих стандарния quick setup като минах през стъпките и основното което беше да си напиша парола и някакво име SSID, при което веднага след това пуснах нов тест и бам скороста пак беше много надоло, дали и 10 изкара, а пък на другия лаптоп в който си мислех че е проблема нещата бяха хептем драгични върнахме се на началните 1-2 mbps, сменяайки там настройките който ми бяхте препоръчали (канал 11 и 20 Mhz ширина на канла) нещата леко се подобриха  до към 20 mbps за единия лаптоп и 5 за другия. Тоя рутер май се гаври с мене и си мисля че си плаче за нов... Тъй като ако проблема беше в някой от лаптопите нямаше да вада по-добра скорост когато съм свъръзан през телефона.

• Автор

Не знайно защо не мога да си редактирам последния пост, та продължих да дълбая и да оптивам различни неща, реших да ъпдейтна фърмуера което също явно връща рутера до фабрични настройки, а резултатите са на единия лаптоп пак трагични стройности ~6, докато на другия доста по добри но все пак не достатъчно ~26... просто рутера явно си го харесва единия лаптоп повече.. но въпреки това не дава максимални стойности и за двата..

Здравейте!
Днес - на компютъра и в почивен ден - мога да пиша (и мисля) по-спокойно.

Първо:

преди 8 часа, No Pain, No Gain написа:

Като цяло съжалява че трябва да ми вадите думите с ченгел, тъй като нямам никакви задълбочени познания по мрежи, имам по-скоро някакви базови, нито знам какво е т'ва 802.11 и като цяло ...

Това, за „ченгела“ е метафора. Понеже много години (близо 30) контактувам директно с хора (клиенти) - убедил съм се, че повечето не знаят какво точно искат, но знаят ... какво не искат! И се опитвам да си представя - какъв е проблема, даже и без обратна връзка, и как бих го решил, ако е при мен.

Не знаете какво е IEEE 802.11? Ами питайте - най-лесното е да питате Google или Уикипедия. Ето:

Цитат

IEEE 802.11 известен също под марката Wi-Fi, дефинира набор от стандарти за Wireless LAN/WLAN, разработени от работна група 11 на IEEE LAN/MAN Standards Committee (IEEE 802). Изразът 802.11x се използва да обозначи набор от стандарти и не бива да се бърка с нито един от неговите елементи. Не съществува самостоятелен 802.11x стандарт. Изразът IEEE 802.11 също така се отнася към първичния 802.11. За приложението на тези стандарти вижте Wi-Fi.

Значи направих всичко което сте ми казали, от Advanced таба съм променил следните пропъртита:
802.11a/b/g Wireless Mode:
- Стара стойност: Dual Band 802.11a/b/g
- Нова стойност: 2.4GHz 802.11b/g
802.11n/ac Wireless Mode:
- Стара стойност: 802.11ac
- Нова стойност: 802.11n
Preferred Band:
- Стара стойност: No Preference
- Нова стойност: Prefer 2.4GHz band
Roaming Aggressiveness:
- Стара стойност: 3. Medium
- Нова стойност: 5. Highest

За тези настройки - добре. Ще уточня само - навсякъде, където избора е между „802.11a / 802.11ac“ и нещо друго - избирайте другото. Както преди Ви казах - този рутер не поддържа стандарта „802.11a/ac“! Само „802.11n“, „802.11g“ и „802.11b“

И след промяна на всичките тези настройки скороста на пропускане е 65.0 Mbps и/или 72.2 Mbps (горе доло ги върти на няколко секунди тези две стойности).
Speedtest.net показа една идея по-добри резултати на upload speed, а именно 50 Mbps, докато download speed все още си седи на 20 Mbps. Тоест подобрение въпреки тези настройки няма особено много.

Говорите за две скорости - тази, която е показана в прозореца „Wi-Fi Status“ и тази от Speedtest.

Spoiler

image.png.a8f9647110b611494987a52d02d7aa9c.png

Обаче - първата е скоростта във вътрешната мрежа. Между латопа и рутера. А втората (от Speedtest) е скоростта към базовия сървър - във външната мрежа (Интернет). При мен в момента - „вътрешната скорост“ е 130 Mbps, докато „външната“ - Download 4,99 Mbps / Upload 12,58 Mbps.

Щом при теб няма големи разлики - значи почти нищо не се „губи“ в рутера.

на 9.07.2020 г. в 17:18, No Pain, No Gain написа:

Интернета ми е 100 Mbps ...

Четете по-внимателно тези числа - по договор скоростта ви е ДО 100 Mbps! Никой не гарантира, че ще получавате максималната скорост.

Добре, реших малко да си поиграя и да пробвам с двата лаптопа, какви резултати ще показва тъй като другия лаптоп по принцип го ползвам рядко.
В общи линии почвам да си мисля че самия рутер си е за боклука.
Другия лаптоп показа същите резултати при първоначалния тест. Обаче реших да дам един Factory reset на рутера при което веднага след това като го тествах изкара 40down и ~70up което е доста си е доста добре тъй като предвид факта че рутера не е до лаптопа и има вързани поне 5-6 устройства си казах най-накрая се оправи. Обаче след това след което си направих стандарния quick setup като минах през стъпките и основното което беше да си напиша парола и някакво име SSID, при което веднага след това пуснах нов тест и бам скороста пак беше много надоло, дали и 10 изкара, а пък на другия лаптоп в който си мислех че е проблема нещата бяха хептем драгични върнахме се на началните 1-2 mbps, сменяайки там настройките който ми бяхте препоръчали (канал 11 и 20 Mhz ширина на канла) нещата леко се подобриха  до към 20 mbps за единия лаптоп и 5 за другия. Тоя рутер май се гаври с мене и си мисля че си плаче за нов... Тъй като ако проблема беше в някой от лаптопите нямаше да вада по-добра скорост когато съм свъръзан през телефона.

Хубаво си „играете“, но - правете го едно по едно. Изключвайте всички устройства и пробвайте само с едно. После - изключвате него и пробвате с друго.

За лаптопите - така и не казахте кой, с какви параметри е? Ако за вас са просто „два лаптопа“ - на практика са две различни (явно - и като характеристики) устройства.Нормално е, лампа 200 W да „свети по силно“ от лампа 40 W.

Ако пък сте решили да сменяте рутера - ето една прилична оферта TP-Link Archer C6 AC1200. За около 70 лева.

Spoiler

Безжична скорост:  1200 Mbps
Wi-Fi Стандарт:          ac, n, g, b, a
Честота:                       2.4 + 5 GHz
LAN портове:              4 x 1000 Mbps
WAN портове:             1 x 1000 Mbps

Не знайно защо не мога да си редактирам последния пост ...

Ами - такова са правилата на форума. Пост може да се редактира, само определено време след публикуването. После - само от администрацията.
На други места - може по всяко време.

• Автор

В общи линии искам само едно нещо и то е доста просто, а именно да си оправя проблема и да имам нормалени скорости каквито ми се предоставят от доставчика, тоест да получавам за това което плащам, както би искал всеки нормален човек, нали?

Относно 802.11, просто дадох един пример, разбира се че лесно мога да прочета в гоогле и да разбера че е протокол за имплентиране на безични мрежи. Просто исках да кажа че не съм запознат много с това как работят мрежите, нейната терминология и прочие тъй като никога не съм се интересувал, нито пък ми е трябвало, разбира се поне например mbps знам какво е и разни по-елемнтарни неща без който няма как.

И да говорех за две скорости, осъзнавам че са две различни неща , като не бях точно сигурен каква е разлигата но ти ми обесни много добре и вече знам за което благодаря. Показах ги и двете тъй като исках да съм напълно изчерпателен и да ви покажа на двете места какви са стойности за да не се налага да ми вадите думите с 'ченгел'.

Относно това че договора е до 100Mbps, на вярно си прав, никога не съм го чел и не знам точно какво пише. Обаче аз в общи линии гледам скороста директно от кабела където в Wi-Fi Status пише 100 Mbps, а спеедтест показа 80 Mbps, тоест аз очаквам да има малка загуба предвид факта че съм на рутер, но не и до 20 mbps.. камоли пък до 1 mbps.

Може би аз съм те подвел че са 5-6 устройства, така де те реално са толкова, но при factory reset, всичко се е откачило автоматично и по времето на тестовете не е имало други устройства закачени тъй като реших да използвам друго име (SSID).

Сравненитето ти за лампата не съм сигурен колко е релевантно за този случей, но хайде както и да е. Да за лаптопите не съм казал тъй като не сте питали, а пък аз не съм мислел че има значение тъй не виждам каква връзка има лаптопа с Network Adapter-а. Да правилно предполагаш, лаптопите са различни. Единия и този който дава по-добрите резултати е ASUS ROG G550JK с 4-то поколение i5-4200H процесор, GTX 850M видео карта и 8GB рам. Докато другия е сравнително по-скромен (ползвам го за работя основно), а именно Lenovo ThinkPad  L380 Yoga. Процесора е i5-8250U и 16 GB рам, видеото е вградено.  Може би най-важното са wi-fi адаптерите, първият е с Intel Dual Band Wireless-N 7260, а втория с Intel Dual Band Wireless-AC 8265.

Относно новия рутер, дори съм се ориентирал към Archer A7/C7.

Здравей! Първо - поздравления за добре структурирания и стилистично добре написан пост! Явно IQ-то е доста високо.

Осносно примерите - извинявам се, ако са били „прекалено елементарни“, но се старая да бъда максимално ясен.
Договорите - можеш да бъдеш 100% сигурен. Няма доставчик - в света - който да си „върже здрав пръст“ и да гарантира твърда скорост!

И накратко за проблема - защото много станаха приказките:

1. Има рутер и два лаптопа в подчинената мрежа. Без значение „какво влиза“ през WAN порта - факт е, че двете устройства получават р„различно внимание“.
  2. При свързване към друга Wi-Fi мрежа - получава нормална скорост. Не си казал, как е при другия лаптоп, но предполагам, че няма проблем.

Затова:

1. За връзката към рутера - провери настройката на Wi-Fi адаптера на лаптопа. Ако е 802.11b - скоростта ще е „до 11 Mbps“, а при 802.11g - „до 54 Mbps“. Трябва да е 802.11n! И естествено - на 2,4 MHz.
  2. Връзката към телефона (хот спот) - виж, дали не е 802.11a/ac и/или на 5 GHz. Защото и трите Wi-Fi адаптера - на лаптопите, и на телефона поддържат тези режими. И всъщност, ще „сравняваш круши с краставици“!

Колкото до знанията - по принцип и в конкретен момент - казано е: „Знаещият не е всезнаещ. Всезнаещият не е знаещ.“ - Лао Дзъ.

Пп. Като краен вариант - по-рано споменах за TeamViewer. Ако решиш - само кажи.

Ппп. Тези рутери, които си си харесал, са хубави - даже прекалено. Ако нямаш намерение да си пускаш оптика - няма смисъл от гигабайтов рутер. И нещо по-евтино ще ти върши добра работа.

• Автор

Привет, хехе мерси за комплиметка до сега не ми бяха казвали че имам доста високо IQ :)

Та направо да мина на темата, без да има нищо друго вързано към рутера, направих следния тест:
- първо се подсигуроих че и двата лаптопа имат еднакви настройки, и по точно че е избрано 802.11n на 2.4 GHz (то няма как да е на 5 всъщност предвид факта че рутера не поддържа толкова).
- след което пуснах спиид тест от асуса при което получих резултат от 56 Mbps download и 78 Mbps upload. (5 ms ping)
- след което с асуса се откачих от мрежата и се свързах с другия лаптоп, пуснах му и на него спиид тест при което получих 40 Mbps и 37 Mbps респективно. (22 ms ping)
- също така се подсигурих спид теста да бъде към един и съши сървър а в случая избрах като опция VIVACOM (София).
- рутера е с заводски настройки, тъй като от фактори ресета който правих снощи не съм пипал нищо.

Както забелязваме, скоростите са твърде променливи и не мога да разбера на какво се дължи това, но винаги при асуса скороста е една идея по-добре въпреки че е с по стар network адаптер. В общи лини текущите стойности ме задоволяват като бързина и стига да не паднат пак рязко, аз съм окей с тях. Като цяло нямам нищо против да видиш за хвърлиш и ти едно око с TeamViewer, но ми се струва че изгубихме твърде много време и не си струва да се занимаваме повече.

Така или иначе вече съм го решил че ще си взимам нов рутер, просто никога не се бях замислял че технологите се развиват, а пък аз все още си ползвал рутера от преди 5+ години за 20 лв. Относно този рутер който съм си харесал, понеже гледах разни статийки и останах с впечатлението че за днешно време като минимум е поне дву-ярден процесор с 128 MB рам памет и нагоре. И другата причина поради която искам да си купя нов рутер е че поне преди като играех CS:GO и имах много гаден лаг през няколко секунди и това ставаше само когато съм на Wi-Fi, което ме накара да се замисля че рутера не може да ми достави достатъчно стабилна връзка за онлайн игри.

преди 4 часа, No Pain, No Gain написа:

Привет, хе-хе мерси за комплимента ...

Не беше „комплимент“, а констатация? Нивото на човек си личи от много неща.

Както забелязваме, скоростите са твърде променливи и не мога да разбера на какво се дължи това, но винаги при асуса скороста е една идея по-добре въпреки че е с по стар network адаптер.

Скоростта зависи от много неща - даже и от случайни фактори!
По-новото не винаги е по-добро!
Щом по-старото работи по-добре - просто си го ползвай!

Така или иначе вече съм го решил че ще си взимам нов рутер, просто никога не се бях замислял че технологите се развиват, а пък аз все още си ползвал рутера от преди 5+ години за 20 лв. Относно този рутер който съм си харесал, понеже гледах разни статийки и останах с впечатлението че за днешно време като минимум е поне дву-ярден процесор с 128 MB рам памет и нагоре.

Рядко гледам, какво „има вътре“ - по-скоро ме интересува, каква работа върши!

Както ти казах - щом на входа имаш макс. 100 Mbps - кел файда, че рутера има „WAN порт 1 Gbps“?

И другата причина поради която искам да си купя нов рутер е, че поне преди като играех CS:GO и имах много гаден лаг през няколко секунди и това ставаше само когато съм на Wi-Fi, което ме накара да се замисля че рутера не може да ми достави достатъчно стабилна връзка за онлайн игри.

По този въпрос нямам мнение! Просто - компютри и игри за мен са ... несъвместими!
Ясно - за твоите неща е необходима връзка с малък лаг, ама ... Wi-Fi-я е капризно нещо.

Кеф цена няма!

• Автор

Туко що пак го измерих пак е така за пробоно и даде доста адекватни стойности, над 50 Mbps което ме задоволява за момента. И да напълно си прав и много добре те разбирам, че ползва от рутер на който не мога да му използвам максималния капацитет е може би излишна инвестиция, но никога не се знае може пък да си вкарам гигабайтов нет, тъй като в днешно време 100 Mbps бих казал че не е нищо впечатляващо, а по-скоро минимума. Както и да е, въпроса може да се счита за приклчен макар и че не отркихме точната причина за тези ''смущения''. Адски много съм ти благодарен че ми обърна толкова много внимание което рядко се случва по бг форуми, помогна ми много и мога да ти пожелая лека вечер.

• Автор

@jhoro може ли да ти задам само един финален въпрос. Става дума за оптичния интернет и как стоят нещата с него, тъй като разгледах как стоят цените и въобще бих казал че не е скъпо та започнах да се замислям да мина на поне 300 Mbps.. И по конкретно оптичния кабел очевидно е различен от стандарния LAN или Ethernet с който съм в момента, това значи ли че трябва да се сменя кабела и питам понеже ме притеснява факта че текущия ми е под стената, а къртенето просто не е вариант. Тъй като до колкото гледах и четох Ethernet кабелите имат възможност да поддържат до 1 Gbps, а дори и до 10 в някой случай.

преди 31 минути, No Pain, No Gain написа:

Тъй като до колкото гледах и четох Ethernet кабелите имат възможност да поддържат до 1 Gbps, а дори и до 10 в някой случай.

Ako e с добре изградена инфраструктура.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.