Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Младежите у нас най - неграмотни цифрово в ЕС

Featured Replies

преди 5 минути, DarkEdge написа:

....но те не са виновно за това състояние на образователната система ....

Щом участваш доброволно в една система - значи си съучастник. Много добре знам какви бяха моите учители и в очите съм им го казвал - драпат си просто до пенсия и хич не им пукаше. Изключенията бяха изключително малко и до ден днешен имат уважението на учениците, а останалите не, че "добър ден", ами и кимване не получават при случайни срещи - без значение къде.

Е миналата година правихме събиране на класа от основното - в кратце: нашата класна бе най- строгия, най пишещия двойки преподавател в цялото училище и ни спукваше от учене, та чак кръвта ни смразяваше. На събирането всички изказаха искрено съжаление, че жената вече е толкова възрастна, та просто бе невъзможно за нея да дойде - повярвай ми, има защо да реагираме така. 

• Отговори 55
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 24 минути, jhoro написа:

Значи виновни са не толкова самите учители, а тези - дето ги командват! Демек - МОН!

Да, официално виновен МОН обаче МОН е виновен понеже следва едни стереотипи налагани от разни външни фактори основно идваши от една държава в която има всичко друго но не и свобода, обаче се гърми на длъж и на шир че там били най свободни...

преди 54 минути, insec написа:

Много добре знам какви бяха моите учители и в очите съм им го казвал - драпат си просто до пенсия и хич не им пукаше. 

Такива са защото не приемат образованието за призвание, а финансовия стимул във вид на заплати е нищожен. А пък и неграмотността на народа е от полза на всяка власт, лесни за маниполиране, лесни за организиране, лесни за внушаване на дадена идея. 

преди 3 часа, FusE написа:

Такива са защото не приемат образованието за призвание, а финансовия стимул във вид на заплати е нищожен.

Това може да е сега, но не се отнася за моите учители и предполагам въобще за учителите през 90- те. Най- обобщено може да се каже, че те бяха разсипани, като хора. Малко примери - учителката ни по литература бе развила зависимост към хазарта, към машинките, тази жена каквото докопаше, като пари, отива директно на машинките. Редовния й номер, когато има някоя театрална постановка в града, да ни накара всичките да идем, който откаже получава двойка, другите според пазарлъка други оценки, а далаверата й беше, да ни продава безплатни билети при това на по- висока цена: отиваме на представлението, докато почне тя се измуши и отива на машинките. Инак реално жената не можеш да кажеш, че не е начетена, но .... Учителката по история пък беше по прякор "секса" - лека жена, развратна и няколко пъти са я хващали на калъп с ученик; инак и тя, даже имаше много интересен аналитичен подход към предмета, а не просто да зубрим дати, имена и събития. Учителката пък по география преживяваше някаква особена екзистенциална драма, за дето паднал социализъма - щото пък тя си беше заклет и демонстративен даже комунист, ни най- малко не го криеше, а даже напротив, ние в час по география обсъждахме комунизма. Имахме доста учители, които пък бяха алкохолици и то краен стадий, имахме даже случай се наложи ние учениците спешно да закараме един учител - Коцето му викахме, бивш футболист в местния отбор - в болницата, , щото човека пред нас щеше да умре, неква водка пил заранта, като го видяхме, той жълт, жълт, ама припада разбираш ли; инак голям добряк, отиде си две- три години след като завършихме. Имахме учител, който не знам с колко инфаркта и инсулта беше този човек, но смятай че половината му тяло бе, като парализирано - лявата ръка въобще не функционираше, лявата страна на лицето му като замръзнала, изкривена, ти .... как да ти кажа, той не може да стане от стола, да пише по дъската; инак и той печен много, неговия принцип бе, двойки не пиша, ама шестици не давам. А директора например, бе един от най- известните математици на България, негови задачи има в учебниците, направо гений що се отнася до математика, но до там -- заклевам се, колкото и големи простаци да си виждал през живота си, те такъв не си: както си върви допикае му се, вади и пикае насред центъра на града, опикаваше цялото училище, по плаца, до беседките, бе изобщо до тоалетна ходеше ли този човек, знаеше ли какво е това, бе под съмнение.

Да не продължавам, че то е ..... даже не искам да си спомням. Аз даже виках на баща ми "къде ме прати ти" - то нищо с нищо, какво образование, какво ще учиш братче, всичко бе напълно разпасана история. И казвам ти, много се радвам да чуя, че сега този техникум е почнал да си връща реалното предназначение - изобщо да не ми излизат с такива оправдания, че децата  не искали да учат, няма такова нещо, категорично отказвам да приема всякакъв род тези и размишления, че проблема произтича от децата. Ако децата ни не стават, ако отиват на развала, на 100 процента, на един милион, милиард, безкрайност процента съм сигурен, че това е заради нас, родителите, учителите, по- възрастните поколения. Не може да си водиш 8- 10 годишните деца на концерт на Радо Шишарката, да им пее курви сбогом и после разбираш ли да се вайкаме, защо децата са ни "такива" - ами, че какви да бъдат?! Бате бойко ни виновен, системата, МОН, мафията - айде нема нужда.

• 1 месец по-късно...

Дали в края на започващата сега учебна година абитуриентите ще могат да броят до дванадесет?

През 2019-а показаха и чухме, че, макар и не много стабилно, могат да стигнат до дванадесет в броенето.

През 2020-а не можаха да покажат, да скандират главното си умение от средното им образование.

Та затова не съм сигурен сега за най-новите...

преди 9 минути, Марчо Пирчов написа:

Дали в края на започващата сега учебна година абитуриентите ще могат да броят до дванадесет?

Май не разбираш ... това е целта ... 

Всеки разумно мислещ изучава децата си извън България. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.