Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване с audio converter-няма звук!

Featured Replies

Пак го закъсах с техниката 😄

Свързах Sony Bravia с конвертер digital to analog към усилвател Pioneer A6.,пълна тишина... Къде бъркам? От менюто на тв всичко е ок. 

Screenshot_20200726_112803_com.android.gallery3d.jpg

Марка и модел на конвертора..

Ако, работи коректно и са проверени кабелите, трябва да се избере аудио сигнала (който да се използва) от настройките за звука на телевизора.

Търси опцията оптиката/Spdif/toslink или нещо подобно.

От телевизора настройваш аудио вход аналогов(двата жака).Можеш да пробваш дали ТВ приема сигнала,като изкараш един жак от конвертера и чукнеш с пръст по стърчащия център на жака.Като усилиш звука от ТВ,в този случай трябва да се чува нискочестотен звук.По този начин ще разбереш дали причината е в телевизора или е от входящия кабел към конвертера.

• Автор

В тв съм сложила оптичен кабел, чинчовете в усилвателя. На тв звука е изкл., избрала съм звукът да е през аудио система... Почвам  да си мисля, че дак-а е дефектен-а е нов.. . Ама в неделя няма откъде да взема друг... 

Димитър 59, как ще настрои аналогов аудио изход със двата чинча, тъй, като при новите модели плоски (LED, OLED) телевизори даже са отрязали слушалковия изход.

На усилвателя също трябва да избереш (от селектора/копчето) съответния аудио вход. Ако има повече от един. Опитваш и другите.

П.П. Гледам Dac-a/конвертора има захранване. Къде е свързан , с захранващ адаптер ли е?

Ако имаш налични аудио кабели или оптични опитай със смяната им.

Ако пак, не тръгне рекламация.

И още нещо, оптичния куплунг на кабел трябва да "щракне" добре в гнездото (на кутийката или телевизора).

На усилвателя къде са включени chinch (AUX?)? Има ли селектор на входен сигнал или бутони за включване на съответния вход?
В телевизора зададен ли е toslink Digital Output като аудио изход?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, Sahara0611 написа:

Не пише марка... Този от снимката. 

От къде го купи това и колко струва, щото ми навява едни спомени?

преди 2 часа, oic написа:

Димитър 59, как ще настрои аналогов аудио изход със двата чинча, тъй, като при новите модели плоски (LED, OLED) телевизори даже са отрязали слушалковия изход.

Грешка се е получило в написаното от мен,поради това че гледах снимката и съм се заблудил,че иска да изкара звука да се чува в ТВ..Да,аудио аналогов изход на ТВ не се настройва,ако го има той ще си работи.Имах предвид,че по този начин може да се разбере,дали се подава сигнала в усилвателя.След това,да се търси причината в самия конвертер или входящите му връзки.

• Автор
преди 2 часа, JKirilov написа:

Това как? Снимка?

От меню "звук" на тв. 

преди 9 часа, oic написа:

П.П. Гледам Dac-a/конвертора има захранване. Къде е свързан , с захранващ адаптер ли е?

С адаптер, да. Останалото така го направих, нищо. 

• Автор
преди 7 часа, JKirilov написа:

Не искаш да съдействаш... :(

Искам, отговорих😊

преди 22 часа, Sahara0611 написа:

В тв съм сложила оптичен кабел, чинчовете в усилвателя. На тв звука е изкл., избрала съм звукът да е през аудио система...

Добре,избрали сте звука да е през аудио система,но има ли в менюто на ТВ,да изберете това да бъде през ,,оптичната връзка"?На усилвателя в aux входа ли са включени жаковете и на него ли е настроен да работи?

преди 22 минути, Димитър 59 написа:

Добре

Питах вече, ама отговор не получих :( 

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Питах вече, ама отговор не получих :( 

Някои хора,просто не разбират въпросите,затова е нужно да се повторят,по друг начин.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

просто не разбират въпросите

Обикновено като не знам - питам. Ако има обратна връзка, може да се стигне до истината.

• Автор
преди 25 минути, Димитър 59 написа:

Някои хора,просто не разбират въпросите,затова е нужно да се повторят,по друг начин.

Така е, особено при жените😆

Кабелите са както казахте, усилвателят е на aux... 

Screenshot_20200727_121604_com.android.gallery3d.jpg

Screenshot_20200727_121740.jpg

преди 9 минути, Sahara0611 написа:

Така е, особено при жените😆

Кабелите са както казахте, усилвателят е на aux... 

Screenshot_20200727_121604_com.android.gallery3d.jpg

Тук трябва да бъде ,,автоматично 1",но пробвай също и на PCM.    

на 26.07.2020 г. в 12:13, Sahara0611 написа:

В тв съм сложила оптичен кабел, чинчовете в усилвателя. На тв звука е изкл., избрала съм звукът да е през аудио система... Почвам  да си мисля, че дак-а е дефектен-а е нов.. . Ама в неделя няма откъде да взема друг... 

Преди да купуваш каквото и да било, просто усили звука от телевизора с дистанционното му . Аз също имам Сони Бравия, вързан по HDMI към ресивър и по оптика към саундбар. Режим на звука - аудиосистема. Когато звукът от телевизора е намален до нула, няма абсолютно никакъв звук - нито през ресивъра, нито през саундбара.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Момчета, оказа се голяма тъпотия... Трябвало да усиля доста самият усилвател😆Вече всичко е ок, но очаквах по-силен звук, слабо е. Благодаря на всички😊

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.