Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко плащате за вода месечно?

Featured Replies

Нищо не се вижда, освен приспадане на много надписана вода?

• Отговори 107
  • Прегледи 33,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мога по-ясно да ги направя. Това е втори, последен опит. Няма да доказвам на никои нищо. Разбрах каквото ми трябваше. Трябва да редуцираме потреблението!

Untitled.1.1.png

Untitled.1.2.png

Untitled.1.3.png

Untitled.1.4.png

Untitled.1.5.png

• 2 седмици по-късно...
на 3.08.2020 г. в 18:20, JKirilov написа:

Нищо не се вижда, освен приспадане на много надписана вода?

Ако и инкасаторите виждат, като теб, ясен е проблема ... :(  Нещо друго друго потърси за разчитане! 

• 1 месец по-късно...

за обикновен апартамент (3ма сме в семейството) - нормално е ако плащаш 20-30 лв

• 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Никога не съм се замислял при плащането за използваната вода. (Плащам и тук на село, и в София). При изравнителните сметки все се получава така, че съм надплатил. Тук на село ми начисляват 6лв./м, а в София 20лв./м. От близо два месеца не получавам сметки нито за тука, нито за София, защото тук съм надплатил 7 куб.м., а в София не знам колко. Цената на куб.м. е почти еднаква с тази разлика, че в София плащам и някакви пари за общи нужди, защото е кооперация и има и общ водомер. 

По отношение какво е нормалното потребление за един човек на ден: 

1. За пиене = 0,002

2. За физиологични нужди = 0,015

3. За хигиена = хм .... то си зависи до колко си се нацапал, но в рамките на 0,050 би следвало да е нормално.

4. За готвене - хм ... то си зависи до колко се храните в къщи, но в рамките на 0,002 би следвало да е нормално. 

Тотал: 0,069 х 2 х 30 = 3 куб.м/м За четирима е от 8 до 10. Някой все ще се увлече под душа. :)  

на 28.10.2020 г. в 18:08, JKirilov написа:

щяло да се смята средно 2.8 кубика на човек

Това за тези без водомери ли?

на 27.10.2020 г. в 12:24, iИ.дИоNд.Ni написа:

Тотал: 0,069 х 2 х 30 = 3 куб.м/м За четирима е от 8 до 10. Някой все ще се увлече под душа. :)  

Това пак не е много всеобхващащо, май? А другите консунатори на вода - пералня, съдомиялна и тн. :(

на 28.10.2020 г. в 17:08, JKirilov написа:

Преди малко излезе някакъв проекто-закон, щяло да се смята средно 2.8 кубика на човек, нормално за мен и ми е толкова горе-долу.

Четете!

3 кобика за чиляк?
Има хора които са постоянно навън и се прибират колкото да преспят, га ша изхабят толко вода?

преди 9 часа, Mercari написа:

Това пак не е много всеобхващащо, май? А другите консунатори на вода - пералня, съдомиялна и тн. :(

Те са включени в хигиената. ;) Определено е изключено "аз пея под душа". :) Затова и при семейство от четири човека е между 8 и 10 куб. м.  

Информативно: Познавам човек който на едно къпане консумира 0,6 кум. м. Това сина на въпросната персона е засякъл по водомер, защото му се наложило да плати 240 лв. за три месеца.

Съвет: Взимате лист хартия и молив. Оставяте ги на видно място. Нагласяте си алармата на "умния" телефон или друг вид часовников механизъм с функция "будилник" на удобен час за вас да ви напомня да отчетете водомера. В продължение на една година снемате всеки ден в определеното време показанията на водомера. След което с математическия способ наречен средно аритметично намирате средния разход на вода за година на вашето  семейство. 

Аз лично дори бих си направил електронна таблица в която да следя моментния разход, за да контролирам същия да не надвиши някаква стойност, която в последствие не бих могъл да платя. Дори бих си спретнал и автоматика, която да позволява да не изразходвам повече от колкото мога да платя, а така също на година бих давал и водомера в метрологична лаборатория за проверка.

Успех!

п.п. Не забравяйте и факта, че топлата вода е по-скъпа. Затова при планиране на паричните разходи по отношение на водата трябва да вземете в предвид и подгряването на водата. 

• 6 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

1 човек 70 кубика на година. Днес пих вода за първи път от пет години. Макър да се славиме с най-чистата вода на планетата, доктора изришно ми е забранил да консумирам вода. Много бактерии имало в нея. Иначе много кулинарствам това ми е хоби, и постоянно е пълно с тави и тенжери за миене.Обичам хубавата домашно приготвена храна. 

преди 13 часа, JKirilov написа:

Кой пък пие вода от чешмата бре?:angry:

Забелязвам, че общата култура на форума е под нивото на Бай Ганьо, иначе имаме претенции големи за дипломи и прочие. Дет викаше чичо ми ,,На гол г&з, американско здрасти.  

Кирилов прост си като налъм. Образовай се спешно. И леля Веска и тя ти приглася, не и стига сивака първо да отвори и да прочете за да не се излага.

Не на всякъде по света чешмяната вода е негодна за пиене, мили мои гугутки потни. Ето ви списъка със страните в Европа, в които е годна, и в които е негодна. Като изключим Македония, общо зето в белия свят сме се погрижили да живее като бели хора и да не се набутваме за минерална.Тя толкова е и минерална в България де. Обикновенна чешмяна, и са и набутали минерали и айде на баламите.

https://www.credoweb.bg/publication/89005/ne-piyte-voda-ot-cheshmata-nosi-smartonosni-bolesti

• 2 седмици по-късно...
на 16.06.2021 г. в 21:18, JKirilov написа:

АЗ!

преди 16 часа, JKirilov написа:

Акая и него ли чистиш с чешмяна вода? :)

И него и члена също!🤣

на 16.06.2021 г. в 21:18, JKirilov написа:

Ни пиеш - щото не се е случвало, да пуснат от ... „сладката вода“!

2-3 водки вечерта и сутринта ще пиеш ... от където има!

преди 4 минути, jhoro написа:

Ни пиеш - щото не се е случвало, да пуснат от ... „сладката вода“!

2-3 водки вечерта и сутринта ще пиеш ... от където има!

Едно време на село постоянно пиех чешмяна. Говоря за годините края на 80-те, началото на 90-те. От чешмата от вън, постоянно течеше точно леко сладникава вода. От швейцарските алпи не съм пил такава вода.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.