Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко плащате за вода месечно?

Featured Replies

Аз мисля, че можеш да се ориентираш дори по квитанцията. Ако не те е срам - снимай я!

• Отговори 107
  • Прегледи 33,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

От какво да се срамувам, че консумираме много вода ли?

Избистрят се нещата, като се пръкнат и новите фактури, съвсем ще се изясни.

Извинявайте, ама туй вашто Столицата....не го схващам...как отчет на 3 месеца, бе? И някакво изравняване...

Ами ако съм 3 месеца извън страната...

От къде решихте, че сме в столицата, не знам. Дори, не знам и как да реагирам тук?! Колкото и да ни се смеете, за мен най-важното е, че ще обърна внимание на разхода на вода и ще го доведа до възможният минимум (естествено в рамките на разумното, без да изпадаме в крайности). 

преди 2 часа, Mercari написа:

От какво да се срамувам, че консумираме много вода ли?

Ами за срам си е, щом питаш. Повече от 2 млрд. души в света са без достъп до чиста питейна вода, а вие се къпите на Ниагара по два пъти дневно с нея, не може да ви изсъхне банята.

преди 40 минути, Mercari написа:

От къде решихте, че сме в столицата, не знам. Дори, не знам и как да реагирам тук?! Колкото и да ни се смеете, за мен най-важното е, че ще обърна внимание на разхода на вода и ще го доведа до възможният минимум (естествено в рамките на разумното, без да изпадаме в крайности). 

Не беше ;лично....с такова вчечатление останах. Аз си казах мнението - каквото и да правиш....този разход не е нормален - аз басейн пълня през 2 дена и пак гравитирам около 60 кубика.

Дано не съм прав, ама щом няма течове  остава нелегално ползване - кражба от съседи :)

преди 16 часа, street racer написа:

Дано не съм прав, ама щом няма течове  остава нелегално ползване - кражба от съседи :)

И как се краде вода в панелка? Нещо не успявам да си го представя, ма щом казвате, вероятно е възможно.

преди 17 часа, Myanmar написа:

Ами за срам си е, щом питаш.

Ще се срамувам, като се докаже, че сме разсипници. Tогава няма да се върна, ще се срамувам тайно. :D 

Ако действително това ви е реалната консумация, сте разсипници. На ден излиза, че прахосвате 1333.333 литра вода! Двама човека!

1 333 литра. Много е... Засичал съм колко е взимането на душ - 13 литра. Тоалетна - 10-20 литра като съм махнал казанчетата и ползвам кофа. За всеки е индивидуално обаче...

преди 42 минути, lupis написа:

Ако действително това ви е реалната консумация, сте разсипници.

Нали това сме се захванали да установим, каква е реалната консумация. 

преди 1 час, Mercari написа:

И как се краде вода в панелка? Нещо не успявам да си го представя, ма щом казвате, вероятно е възможно.

Софийска вода засичат главния и индивидуалните водомери. Ако главния е отчел примерно 100m3 а сбора от индивидуалните е 90m3 то десетте които не излизат се разпределят между индивидуалните водомери. Тоест ако някой някак краде, там ще лъсне разликата и изразходваната вода ще се плати от другите.

преди 1 час, ncl написа:

1 333 литра. Много е... Засичал съм колко е взимането на душ - 13 литра. Тоалетна - 10-20 литра като съм махнал казанчетата и ползвам кофа. За всеки е индивидуално обаче...

Моите наблюдения са такива - Къпане душ  ~30-50л, къпане с вана ~150-200л, тоалетно казанче ~10л, пералня ~50л

През банкирането, като се осчетоводи как, платежните ли сега да показвам? Говорим за 4 бр.водомери, 4 бр. фактури. Да видим новите, като излязат, преди да платя ще ги щракна, няма как иначе.

преди 2 часа, Mercari написа:

Ще се срамувам, като се докаже, че сме разсипници.

Аха, ти си от безсрамните разсипници. Чакаш някой да ти доказва нещо, което сам си знаеш - 40 кубика!!!

Добреее! Безсрамни разсипници сме, ма поне си плащаме. 

преди 4 минути, Mercari написа:

Добреее! Безсрамни разсипници сме, ма поне си плащаме. 

Вече и това е повод за гордост.

преди 5 часа, JKirilov написа:

При мен е

Да, ама това не е при теб!!!
Всяко В и К дружество е отделна губерния. И цени, и осчетоводяване са съвсем различни!

преди 11 часа, Myanmar написа:

Аха, ти си от безсрамните разсипници.

Еха, аре по-леко с категоризирането, преди да е ясно какво точно става. Ама, как с лекота лепите етикети... 
Ако е "от безсрамните разсипници" дали щеше да я има тази тема? Що не вземеш да мислиш, преди да пишеш?
Към авторката на темата - заведете си следен на показанията за 3-4 месеца минимум и следете движението по всеки водомер.
Така в момента преливаме от пусто в празно - не се знае на кой водомер какво консуматори има.
Източници на загуба:
капеща батерия(и)
тоалетно казанче
дефектна връзка (не дай боже да е под мазилка)
Източници на икономия на вода
- душ
- умивалник (смесител)
- перална

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 час, DarkEdge написа:

Да, ама това не е при теб!!!
Всяко В и К дружество е отделна губерния. И цени, и осчетоводяване са съвсем различни!

Еха, аре по-леко с категоризирането, преди да е ясно какво точно става. Ама, как с лекота лепите етикети... 
Ако е "от безсрамните разсипници" дали щеше да я има тази тема? Що не вземеш да мислиш, преди да пишеш?
Към авторката на темата - заведете си следен на показанията за 3-4 месеца минимум и следете движението по всеки водомер.
Така в момента преливаме от пусто в празно - не се знае на кой водомер какво консуматори има.
Източници на загуба:
капеща батерия(и)
тоалетно казанче
дефектна връзка (не дай боже да е под мазилка)
Източници на икономия на вода
- душ
- умивалник (смесител)
- перална

Да, и за мен, това е начина. Благодаря за нагледното обобщение на загуби и икономии! 

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Ако е "от безсрамните разсипници" дали щеше да я има тази тема?

Познавам един разсипник - на вода и ток, който е дребнав и циция. Та го припознах. Аз лично не вярвам, че авторът на темата има проблем извън себе си. Нагледал съм се.

3 страници флуд. Не е споменато населено място и начинът на отчитане.

Питаащият въобще не си е погледнал фактурата и какво е написано. Ако е в голямопто село двата водомера на топлата вода се отчитат сезонно. Да гледа колко кубика пише и от кои водомери. Почти съм сигурен че пишат на база. Примерно по 5 - 10 кубика на калпак, вкл. децата и кучета. Четирите водомера кой и кога ги отчита? Ако има фактура в нея пише и показания на общ водомер и служебно начислени разлики.

Примерно общия водомер може да показва до 10 - 15%  повече от сумата на индивидуалните. Ако той показва много повече може да има спулана тръба след него някъде из общите части. Ако има къде да се оттече няма да го видите, ано не - ще стане аквариум.

Давай резюме колко кубика пише във фактурата за всеки водомер и колко за плащане. Няма как водомер за покаже по 3,14. Освен ако не спира водата  всеки ден и да мери въздуха. Водомерите се отчитат лесно, както електромер и са прости цифри. Кубиците са черните цифри. Или стрелки, ако са от астарите. Дали върти се вижда триъгълниче в средата, чувствителни са.

И като спомена за метрология: Тези, по които се плаща се проверяват на 5 години., Такива са общите и на индивидуални отклонения, например къщи. Контролните, които са индивидуални след общ се проверяват метрологично на 10 години.

преди 7 минути, Филипов написа:

3 страници флуд.

В тема за разсипничество на вода какво очакваш.

преди 22 минути, Филипов написа:

Ако е в голямопто село

Ама и ти четеш - като дявола - Евангелието!

на 31.07.2020 г. в 0:04, Mercari написа:

От къде решихте, че сме в столицата, не знам.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 часа, Филипов написа:

Питаащият въобще не си е погледнал фактурата и какво е написано. Ако е в голямопто село двата водомера на топлата вода се отчитат сезонно. Да гледа колко кубика пише и от кои водомери. Почти съм сигурен че пишат на база. Примерно по 5 - 10 кубика на калпак, вкл. децата и кучета. Четирите водомера кой и кога ги отчита? Ако има фактура в нея пише и показания на общ водомер и служебно начислени разлики.

Примерно общия водомер може да показва до 10 - 15%  повече от сумата на индивидуалните. Ако той показва много повече може да има спулана тръба след него някъде из общите части. Ако има къде да се оттече няма да го видите, ано не - ще стане аквариум.

Давай резюме колко кубика пише във фактурата за всеки водомер и колко за плащане. Няма как водомер за покаже по 3,14. Освен ако не спира водата  всеки ден и да мери въздуха. Водомерите се отчитат лесно, както електромер и са прости цифри. Кубиците са черните цифри.

За това говоря през цялото време. Май изобщо нямаш фактура/квитанция/разписка/писмо до село за дядо?

Като те е срам да снимаш и да скриеш личните данни, поне препиши текста! После ако искаш 100 години засичай...

Най-малко 10 минути ще ми отнеме търсенето на моя бележка, нямам толкова, където примерно пише отчетено 2 кубика, значи 2.47 кубика!

на 1.08.2020 г. в 20:19, JKirilov написа:

Като те е срам да снимаш и да скриеш личните данни, поне препиши текста! После ако искаш 100 години засичай...

Не ме е срам. Аз обясних по-нагоре, защо няма как да покажа фактурите.  Но днес специално за "Тома Неверни", отделих време и си поиграх от банкирането да изрежа (мисля важната информаця) от новодошлите фактури.

на 1.08.2020 г. в 20:19, JKirilov написа:

Най-малко 10 минути ще ми отнеме търсенето на моя бележка,

Аз нямам бележки на хартиен носител, всичко съм заредила през банкирането. И вече обясних, има ли плащане на фактура, отчетно данни няма как да видиш, само сума от платежното.  

Ето 4 фактури с днешна дата! Хайде вещите да се изкажат! 

Untitled.png

Untitled.1.png

Untitled.2.png

Untitled.3.png

Ама и те как излязоха, нищо не се чете, пфуу! :( 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.