Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за форматиране на външен HDD

Препоръчан отговор

Здравейте!

От мен се иска да форматирам външен хард диск (изваден от лаптоп), който да може да се ползва на ТВ LG (webos), Windows и на смартфон Samsung S10+.

Когато го форматирах на компютъра се разпознаваше само от ТВ и компа, но от телефона не. Форматирах го през смартфона и тогава се разпознаваше от него и от компютъра, но от телевизора - не.

Забележка: винаги при форматирането съм ползвал вградените програми по подразбиране! Иначе имам на флашка тази програма.

Моля дайте съвет в какъв формат да го направя този диск, че човека да го ползва и на трите устройства?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ли е трудно да се сетиш, че трябва да отвориш упътванията на телефона и телевизора, да прочетеш какви формати разпознават, и да намериш кой е общия между тях? За Windows си мисля, че няма да има проблеми с никой.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочети темата, дето един си скапа новия диск с обикновено форматиране.

Подсказка - зависи много от кутията, но ти както неграмотно си го написал...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи започнахме с обидите, но нещо конкретно така...?

Написал съм заглавие "Съвет за..." , а виждам че си търсите къде да избиете комплексите. Бъдете здрави. Благодаря за съветите JK. :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Пешеходецът написа:

Когато го форматирах на компютъра

В какъв формат?

преди 25 минути, Пешеходецът написа:

Форматирах го през смартфона

И в какъв формат го форматира смартфонът?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи за Уиндоус @RudeBoy греши... Той разпознава само неговата си файлова система, съвета е да откриеш обща файлова система между ТВ и смартфона и страничен софтуер който да чете тази файлова система в Уиндоус, лично ми се струва че ще е една от многото ФС работещи с Линукс

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, RudeBoy написа:

И в какъв формат го форматира смартфонът?

exFAT.

TV не го разпознава.

Идея?

преди 6 минути, petie1 написа:

съвета е да откриеш обща файлова система между ТВ и смартфона

Е тук е заровено кучето. Аз затова питам иначе нямаше да отварям тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А телевизорът какви формати разпознава?

Пробвай с NTFS. Само че (след кратко търсене с Google) се оказва, че вграденият файлов мениджър на S10+ не го разпознава, и препоръчват инсталиране на ES File Explorer.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, RudeBoy написа:

А телевизорът какви формати разпознава?

Е това незнам. Модел LG oled 4K 55C9.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Пешеходецът написа:

Е, и аз "незнам". 

Кой от двама ни ще се хване да прочете упътването?... :D 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Пробвай с NTFS. Само че (след кратко търсене с Google) се оказва, че вграденият файлов мениджър на S10+ не го разпознава, и препоръчват инсталиране на ES File Explorer.

А това вече е помощ. Благодаря! Здраве Ви желая.

току-що, RudeBoy написа:

Кой от двама ни ще се хване да прочете упътването?

Не е в мен. В началото написах, че от мен изискват...Аз нямам тези устройства вкъщи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, baitexpo написа:

FAT32

На диск 500ГБ?

Гаранция ли е, че ще се разпознава от трите устройства?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Пешеходецът написа:

Цитат

webOS supports FAT32 and NTFS

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Пешеходецът написа:

На диск 500ГБ?

Гаранция ли е, че ще се разпознава от трите устройства?

Ще се разпознава, но имай предвид, че при FAT32 не могат да се качват файлове по-големи от 4GB

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

webOS supports FAT32 and NTFS

Ами така го бях направил - NTFS, но ми го върнаха,че не се разпознавал от Андроида. Но @RudeBoy ми написа какво трябва да инсталират на смартфона.

А за FAT32 незнам дали е удачно такъв диск да се форматира и дали ще го разпознае Андроида!

току-що, baitexpo написа:

Ще се разпознава, но имай предвид, че при FAT32 не могат да се качват файлове по-големи от 4GB

ОК! 

Благодаря. Ще го имам предвид. Лека вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Пешеходецът написа:

Ами така го бях направил - NTFS, но ми го върнаха,че не се разпознавал от Андроида. Но @RudeBoy ми написа какво трябва да инсталират на смартфона.

Значи проблема е решен :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, RudeBoy написа:

инсталиране на ES File Explorer.

Или форматираш диска в ntfs, а на телефона се инсталира exFAT/NTFS for USB by Paragon Software

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Значи проблема е решен

Ще върна отговор, но вдругиден - да съм сигурен! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Пешеходецът написа:

Значи започнахме с обидите, но нещо конкретно така...?

OK

външен хард диск (изваден от лаптоп)...

Пълна глупост, в лаптопите няма външен хард диск, даже в повечето случаи той е по-голям от лаптопа!

Когато го форматирах на компютъра

Кого форматира и на кой компютър, и как го свърза? Опитах да ти обясня, че гол диск и такъв във външна кутия не е едно и също, защото в кутията обикновено има електроника. А с какви програмки форматира и кои са им форматите по подразбиране...

Т.е. рано е да говорим за обиди, а ти почни отначало, така бавничко! Не е космическа технология!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, JKirilov написа:

OK

Пълна глупост, в лаптопите няма външен хард диск, даже в повечето случаи той е по-голям от лаптопа!

Кого форматира и на кой компютър, и как го свърза? Опитах да ти обясня, че гол диск и такъв във външна кутия не е едно и също, защото в кутията обикновено има електроника. А с какви програмки форматира и кои са им форматите по подразбиране...

Т.е. рано е да говорим за обиди, а ти почни отначало, така бавничко! Не е космическа технология!

Гений :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, JKirilov написа:

Да, но все пак защо чак сега го откри?

А, не сега...просто сега изби рибата с прашка :) Цар си да ръсиш "умности"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, JKirilov написа:

Хайде да се поспреш малко!!!!
И да започнеш мислиш не е зле! 
Нещо четене с разбиране не ти се отдава. За да не пишеш глупости

преди 22 часа, Пешеходецът написа:

да форматирам външен хард диск (изваден от лаптоп)

@JKirilov, какво ще кажеш за тази ситуация - диск 2,5", изваден от лаптоп и поставен в USB кутия за 2,5", а?
Що си мисля, че при тази ситуация твоите експертни изказвания звучат леко, не, звучат много смешно!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напротив, точно това имам предвид, но не виждам да е казано. както и дали е форматирал със външната кутия или без, като го е ръчнал вътре в компа. Няма значение, ти си поспами за днес, вместо да модерираш автора на темата, но ми  е все тая...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...