Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с настройките за интернета

Featured Replies

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Ами ти или постващият. Нали спорите, че това което казвам не е вярно.

Е ... но той къде е?!

Не споря с теб, но не се знае какво е устройството му или???

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Е ... но той къде е?!

Не споря с теб, но не се снае какво е устройството му или???

Аз също не споря с теб. Казвам в стандартния случай. Ако кажат марка и модел на устройството веднага казвам каква е услугата, как се ползва и какво ще стане след ресет.

преди 9 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Е .... той нали клиента винаги има право ! ;) 

Тъ?!

Разбира се! Явно стана ...объркване - в случая, клиента е мой за...няколко камери, но той пък от своя страна е клиент на вива за нет, тел..

току-що, street racer написа:

Разбира се! Явно стана ...объркване - в случая, клиента е мой за...няколко камери, но той пък от своя страна е клиент на вива за нет, тел..

И каква е услугата или какво е устройството на Виваком, което поллзва. Марка и модел ако си запомнил или ако е пред теб.

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Казвам в стандартния случай.

Кой стандарт?!  В миналото или сега?!

По телефония не съм контактувал с интернет не знам от кое врем .. 

А... на времето ми парщаха неща от доставчика, за да ... без да се налага да безпокоя някой от подръжкатЪ ... хм ... бая вид диалози съм имал с Виваком и с доставчици на ППе прочие .. ;) 

преди 14 минути, street racer написа:

Ясно! :) Опеделено проблема не е във Виваком ... :) 

Дерзай!!! :) 

п.п. На времето успокоявах една "девойка", защо МВР си трае за вид грешка .по отношение на личните карти.. :) 

Прощавай ... връщаш ме години назад ... :)

току-що, Hrisit D. написа:

Моят е рутер е някакъв на Smartcom.

Услугата, което ползваш е Fiber Net. Ако е позлваш само интернет има 2 варианта:

1. UTP кабел до смартком рутера. Не е проблем да го ресетваш ако си с динамично IP, ако си със статично ще трябва да звъниш на оператор. Ако ползваш и телевизия преди рутера има сучи TP-link

2. GPON.  Преди рутера има ОНТ Алактел Лусент. Ако ползваш ТВ има отново суич TP-Link. Ако не, диуректно камелът отива до рутера. Ако си с динамичен ИП адрес няма проблем да ресетваш, но ако си със статичен отново звъниш на оператор.

Директен достъп до Смарткома през LAN IP адреса няма да имаш, защото не знаеш user/pass. През МКБ имаш ограничени настройки, но то повече и не ти трябва.,

преди 4 минути, Емил Костов написа:

И каква е услугата или какво е устройството на Виваком, което поллзва. Марка и модел ако си запомнил или ако е пред теб.

Емо, случая с който те занимавах на ЛС. Чакам реакция от тях, не от вива. Аз сум закърпил положението, првз другия оператор :)

ПС: АДСЛ, с модем на хуйвей за 15 лв :)

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Услугата, което ползваш е Fiber Net. Ако е позлваш само интернет има 2 варианта:

1. UTP кабел до смартком рутера. Не е проблем да го ресетваш ако си с динамично IP, ако си със статично ще трябва да звъниш на оператор. Ако ползваш и телевизия преди рутера има сучи TP-link

2. GPON.  Преди рутера има ОНТ Алактел Лусент. Ако ползваш ТВ има отново суич TP-Link. Ако не, диуректно камелът отива до рутера. Ако си с динамичен ИП адрес няма проблем да ресетваш, но ако си със статичен отново звъниш на оператор.

Директен достъп до Смарткома през LAN IP адреса няма да имаш, защото не знаеш user/pass. През МКБ имаш ограничени настройки, но то повече и не ти трябва.,

Да, използвам ТВ.

преди 2 минути, street racer написа:

Емо, случая с който те занимавах на ЛС. Чакам реакция от тях, не от вива. Аз сум закърпил положението, првз другия оператор :)

ПС: АДСЛ, с модем на хуйвей за 15 лв :)

Значи при ресет дърво ако не знаеш PPPoE user/pass за сесията или user/pass за МКБ

преди 10 минути, street racer написа:

хуйвей

:offtopic_s:

Що ве .... :) Те пускат и други неща считайки оскъдни реклами от ТВ-ту ... :) 

току-що, Емил Костов написа:

Значи при ресет дърво ако не знаеш PPPoE user/pass за сесията или user/pass за МКБ

Усетих го....дебелия :) Нормално положение. А и от къде на къде, аз (или който и да е) ще има логин данните сесиите...

За МКБ.....палачьорщината на съответната фирма не е мой проблем, но както ти сам се увери....модема просто не отговаря. Някой е бутал нещо...да се оправят :)

преди 1 минута, street racer написа:

Усетих го....дебелия :) Нормално положение. А и от къде на къде, аз (или който и да е) ще има логин данните сесиите...

За МКБ.....палачьорщината на съответната фирма не е мой проблем, но както ти сам се увери....модема просто не отговаря. Някой е бутал нещо...да се оправят :)

По-вероятно в твоя случай е модемът да е активиран с грешни user// pass. Затова няма достъп до него.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

PPPoE

Дали е такъв случая, а?!

Нека видим устройството, но устройство което си  "губи" ... хм .. 

преди 4 минути, street racer написа:

Някой е бутал

Че е пипал е ясно, но ... във неведение сме какво.  Едно е ясно: Търси друго тук.  ;) 

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дали е такъв случая, а?!

Да, АДСЛ и VDSL са по PPPoE протокол.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, Емил Костов написа:

Да, АДСЛ и VDSL са по PPPoE протокол.

Ти сам го каза (Ако не се лъжа...) ... ако бе читав = 123 ... а не тука ... ;) 

преди 5 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дали е такъв случая, а?!

Че е пипал е ясно, но ... във неведение сме какво.  Едно е ясно: Търси друго тук.  ;) 

Не те разбрах....Търси друго тук....

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ти сам го каза (Ако не се лъжа...) ... ако бе читав = 123 ... а не тука ... ;) 

Аз от 12 години работя това. Не съм на 123 споко. Тук просто давам мнение.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Аз от 12 години работя това. Не съм на 123 споко. Тук просто давам мнение.

А, тебе кой ще те сложи на 123 :) Там е като розова линия.....ама искаш ли, ама мога и друго..... :lol6:

Не само при вива - при всички...

преди 2 минути, street racer написа:

А, тебе кой ще те сложи на 123 :) Там е като розова линия.....ама искаш ли, ама мога и друго..... :lol6:

Не само при вива - при всички...

Бях преди 10 години, но тогава не беше 123, а 070017000. Беше платен телефон. Сега всичко е безплатно като обаждане.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Сега всичко е безплатно като обаждане.

Да де...разбираш, че не говоря за това. Аз съм за макс рестрикции

току-що, street racer написа:

Да де...разбираш, че не говоря за това. Аз съм за макс рестрикции

Не може да спреш клиент да прави глупости. Затова се дават и евтини устройства. Поне като ги повреди, нито компанията да е на загуба, нито клиента да плаща много. А и АДСЛ модемите си вършат перфектно работата. Няма нужда от скъпо оборудване. 

• 2 седмици по-късно...
на 13.08.2020 г. в 22:40, Емил Костов написа:

Не може да спреш клиент да прави глупости. Затова се дават и евтини устройства. Поне като ги повреди, нито компанията да е на загуба, нито клиента да плаща много. А и АДСЛ модемите си вършат перфектно работата. Няма нужда от скъпо оборудване. 

Евтини струващи при позлване на услугата една камара манджи или ако трябва да го върнеш при приключване на договор, а а кто погледнеш в али-то колко струва и се чудиш да се гръмнеш ли или следващия път да кажеш АЗ ИМАМ МОЙ РУТЕР F U!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.