Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран при Windows XP: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Featured Replies

Възможно е и да е от кофти РАМ памет.

• Отговори 137
  • Прегледи 40,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам как си с руския, но тук има нещо като за теб.

от тук разбрах това:

Была сделана попытка затронуть виртуальную память на внутреннем процессе IRQ уровня, который слишком высок.

Возможные причины:
неисправный драйвер
неисправный RAM
повреждённый файл виртуальной памяти.

което потвърждава на равен мнението.въпроса е какво мога да направя от сега нататък. :)

При инсталиране на виндоса ми се появява син екран и с бели букви пише:

А problem has been detected and windows has been shut down to prevent your computer.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen thi stop error screeen, restart yur computer....
.и така нататък цяла страница.

Някой може ли да ми помогне? Публикувано изображение

А ето какво предлагат Майкрософт:

http://support.microsoft.com/kb/834938/

По-общо пусни едно търсене в Гугъл с тази фраза и ще получиш и препратки към БГ форуми.

Успех!

от тук разбрах това:

Была сделана попытка затронуть виртуальную память на внутреннем процессе IRQ уровня, который слишком высок.

Возможные причины:
неисправный драйвер
неисправный RAM
повреждённый файл виртуальной памяти.

което потвърждава на равен мнението.въпроса е какво мога да направя от сега нататък. ;)

Но описва и много други проблеми с драйвери и по специално с USB устройства.Ако имаш USB устройства ги разкачи(било то и мишка).Форматирай и започни нова инсталация.Ако можеш да си отваряш компютъра извади RAM памет-а и я постави на ново.

след като попрочетох по други форуми мисля, че проблема е в една от двете памети, но сега ще пробвам.

• Автор

Ето ти един приятелски съвет:От информацията която ни даде става ясно че проблема може да бъде причинен от много неща!Най добре за теб ще е да закараш компютъра на сервиз!Там ще го погледнат по-вещи лица,и ще отстранят проблема!Също така няма да е лошо и да им обясниш какво пише на синия екран!Късмет! :camera2:

Допитах се до сервиза както ми препоръча и ми казаха че наи вероятно е от някоя програма.Сега дебна. Можеш ли да ми кажеш как се работи със defrag.

Ако са ти заети всичките слотове с памет или имаш 2 и повече платки рам на дъното, пробвай да махнеш някоя платка и така докато спрат тия сини екрани. Разбира се проблема може да не свързан с рамта, но няма да ти навреди ако пробваш.

Само че трябва много да внимаваш при свалянето на платките рам, не пипай чиповете им. Статичното електричество е опасно за тях, преди да ги пипаш, докосни нещо заземено, металец Публикувано изображение

Пробвай с System Restore да върнеш системата си на дата когато е била стабилна

• Автор

Ако са ти заети всичките слотове с памет или имаш 2 и повече платки рам на дъното, пробвай да махнеш някоя платка и така докато спрат тия сини екрани. Разбира се проблема може да не свързан с рамта, но няма да ти навреди ако пробваш.

Само че трябва много да внимаваш при свалянето на платките рам, не пипай чиповете им. Статичното електричество е опасно за тях, преди да ги пипаш, докосни нещо заземено, металец Публикувано изображение

Сменил съм рама и пак ми направи този проблем.Нямам допълнителни рам.

Пробвал съм и този вариант.Възтановявъл съм със по задна дата и пак същото.Почвам да си мисля че е от някоя програма.

Пробвал съм и този вариант.Възтановявъл съм със по задна дата и пак същото.Почвам да си мисля че е от някоя програма.

Проблема може да е и от хардуерно естество,но малко се съмнявам.Съобщенията на Windows винаги са били малко не на място,и малко объркващи.Според мен имаш проблем със съвместимоста на нови с по-стари драйвери.Понякога се случва всичко да бъгяса от това.Няма да се задълбочавам,uninstall на всичко и след това инсталирай драйверите на ново.Ако ползваш Norton Antiwirus е добре да го изключиш преди тези операции.

Пиша ви дословно как во изписва след поредния рестарт:A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. IRQL_NOT_LESS_OR_FQUAL If this is the first time you've seen tkis stop error screen,restart your computer.If this screen appears again, follow these steps: Checkto make sure any new hardwere or sofware is properly installed.If this is a new installation,ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you midht need.If problems continue,disable or remove any neyly installed hrdware or software.Diseble BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe wade to remove or disable components,restart your computers,press f8 to select advanced startup option,and then select sefe mode. ***STOP:0x0000000A(0X00000016,0X00000002,0X00000000,0X804F8D64) Beging dump of physical memory physical memory dump complete.contact your system administrator or technical group for further assustance.Драйверите ми са тези които ми ги дадоха при сглобяването на компа/Galaxy/.Благодаря на теб и на всички които ми обърнаха внимание.Това ми е поблема.

Хубаво направи, че написа точно какво ти изписва при грешката със синия екран, а именно това:

"STOP:0x0000000A"

Така вече има база за търсене на причината.Защото в линка, който ти дадох в предния си пост по темата, ако си чел добре, има дадени два случая на този СТОП, а са възможни и други при същото съобщение.

Прочети какво пише там в съответните линкове, а като пуснеш в Гугъл търсене за STOP:0x0000000A като резултат получаваш това само в БЪЛГАРСКИ страници, а ако пуснеш търсене в страници на английски получаваш много повече инфо.

Тогава нямах време да пиша подробно, но сега виждайки, че проблема ти виси, реших да продължа.

От линковете, които прегледах набързо може да се заключи, че най-вероятните причини за този СТОП са:

- конфликт в паметта;

Ще си позволя да цитирам:

bonk

Crashes *patched* win(OSR2)/NT 4.0 machines.

Използва открития UDP порт 55, който като правило е отворен на машините с установен IE.

Два щателно преработени IP пакета при сбор дават неправилна UDP дейтаграма. Налагането на смесването води до това, че във вторият пакет се презаписва по средата заглавката на първия по такъв начин, че дейтаграмата остава незавършена, паметта не се освобождава и в края на краищата се изчерпва. Windows NT отделя част от ядрото на паметта за съхранение на тези дейтаграми и може да зависне от съобщение STOP 0x0000000A след обработка на достатъчно повредени UDP пакети.

Майкрософт пуска не достатъчно изряден пач, който не напълно оправя тази грешка. Разплата за небрежността става нощта между 2 и 3 март 1998г., когато неизвестен злоумишленик изведе от строя хиляди Windows-машини в САЩ именно с такава атака. Сред пострадалите се оказаха и NASA и Масачузетския технологичен университет.

- кофти памет, очевидно водещо до предното;

- инсталиран кофти драйвер на устройство.

Cause

This bug check is issued if paged memory (or invalid memory) is accessed when the IRQL is too high.

The error that generates this bug check usually occurs after the installation of a faulty device driver, system service, or BIOS.

If you encounter bug check 0xA while upgrading to a later version of Windows, this error might be caused by a device driver, a system service, a virus scanner, or a backup tool that is incompatible with the new version.

Resolving the Problem

If a kernel debugger is available, obtain a stack trace.

To resolve an error caused by a faulty device driver, system service, or BIOS

1. Restart your computer.

2. Press F8 at the character-based menu that displays the operating system choices.

3. Select the Last Known Good Configuration option from the Windows Advanced Options menu. This option is most effective when only one driver or service is added at a time.

To resolve an error caused by an incompatible device driver, system service, virus scanner, or backup tool

1. Check the System Log in Event Viewer for error messages that might identify the device or driver that caused the error.

2. Try disabling memory caching of the BIOS.

3. Run the hardware diagnostics supplied by the system manufacturer, especially the memory scanner. For details on these procedures, see the owner's manual for your computer.

4. Make sure the latest Service Pack is installed.

5. If your system has small computer system interface (SCSI) adapters, contact the adapter manufacturer to obtain updated Windows drivers. Try disabling sync negotiation in the SCSI BIOS, checking the cabling and the SCSI IDs of each device, and confirming proper termination.

6. For integrated device electronics (IDE) devices, define the onboard IDE port as Primary only. Also, check each IDE device for the proper master/slave/stand-alone setting. Try removing all IDE devices except for hard disks.

If the message appears during an installation of Windows, make sure that the computer and all installed peripherals are listed in the Microsoft Windows Marketplace Tested Products List.

Също така виж и това.

Прегледай и другите възможни причини.

Успех! :stop:

• Автор

Хубаво направи, че написа точно какво ти изписва при грешката със синия екран, а именно това:

"STOP:0x0000000A"

Така вече има база за търсене на причината.Защото в линка, който ти дадох в предния си пост по темата, ако си чел добре, има дадени два случая на този СТОП, а са възможни и други при същото съобщение.

Прочети какво пише там в съответните линкове, а като пуснеш в Гугъл търсене за STOP:0x0000000A като резултат получаваш това само в БЪЛГАРСКИ страници, а ако пуснеш търсене в страници на английски получаваш много повече инфо.

Тогава нямах време да пиша подробно, но сега виждайки, че проблема ти виси, реших да продължа.

От линковете, които прегледах набързо може да се заключи, че най-вероятните причини за този СТОП са:

- конфликт в паметта;

Ще си позволя да цитирам:

- кофти памет, очевидно водещо до предното;

- инсталиран кофти драйвер на устройство.

Също така виж и това.

Прегледай и другите възможни причини.

Успех! ;)

След първите рестарти съм сменил рам паметта.След това пак ми направи проблем.Сега от една седмица не ми е правил проблеми.Ако пак ми направи проблем ще го преинстална и ще почна да качвам програмите една по една.Благодаря за помоща.Ще те осведомявам за резултатите.Рама съм я тествал със memtest и не ми даде грешки.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Проблема продължава.Смених рама и пак същотоРеших да сменя уиндоуса.Какво ще кажете?

Проблема продължава.Смених рама и пак същотоРеших да сменя уиндоуса.Какво ще кажете?

Предполагам, че под "реших да сменя" разбираш: "реших да преинсталирам на чисто", което за мен означава форматиране на системния дял, чиста инсталация на ОС от СД, инсталиране веднага след това на драйвери за дъно, лан, звук, видео и всички критични ъпдейти последователно, като се следи дали проблемът, за който говориш, ще се прояви отново. При инсталацията е добре да се разкачат всички допълнителни устройства, като повече от един диск или оптично устройство, а също и карти от вида на тунер, допълнителни PCI cards, readers и пр. Едва след като инсталацията мине успешно може да се добавят едно по едно тези отстранени устройства, като се следи за проблема.

Успех! :)

Извенете на мене ми излезе следният проблем.Значи пускам аз ПСто и зарежда отначало докато не стигне ди един момент кадето ни изписва в горнияр ляв ъгал следното нещо Invalid boot boot.txm , booting c:/windows/ и спира на черен екран със мигащо тиренце и нито зарежда нито нищо седи си така и това е неможе да се стартира WINDOWSA нищо.Как да го оправя сега това.. Дайте няколко идеи ПЛС много ще съм ви благодарен..

• Автор

Извенете на мене ми излезе следният проблем.Значи пускам аз ПСто и зарежда отначало докато не стигне ди един момент кадето ни изписва в горнияр ляв ъгал следното нещо Invalid boot boot.txm , booting c:/windows/ и спира на черен екран със мигащо тиренце и нито зарежда нито нищо седи си така и това е неможе да се стартира WINDOWSA нищо.Как да го оправя сега това.. Дайте няколко идеи ПЛС много ще съм ви благодарен..

Имах подобен проблем.Провери си връзките към харда.

Предполагам, че под "реших да сменя" разбираш: "реших да преинсталирам на чисто", което за мен означава форматиране на системния дял, чиста инсталация на ОС от СД, инсталиране веднага след това на драйвери за дъно, лан, звук, видео и всички критични ъпдейти последователно, като се следи дали проблемът, за който говориш, ще се прояви отново. При инсталацията е добре да се разкачат всички допълнителни устройства, като повече от един диск или оптично устройство, а също и карти от вида на тунер, допълнителни PCI cards, readers и пр. Едва след като инсталацията мине успешно може да се добавят едно по едно тези отстранени устройства, като се следи за проблема.

Успех! ;)

Значи изтрих всичко от c-то и инсталирах новият уин.

Аз го имах абсолютно същия проблем.Син екран и същото съобщение.Предимно забиваше когато го натоваря малко повече.С Дюрон на 800 Мх съм.Свали вентилатора на процесора и с малка четчица почисти ребрата на радиатора. От моя излезе образно казано една шепа боклук.И аз мислех че процесора не прегрява и вярвах на програми за измерване на температурата но явно е било това защото нищо друго не помогна Публикувано изображение

А това за Windows XP ли? Защото, ако е за него, не съм чувал за "boot.txm" (а и чичко Google не е) :) , да не е "boot.ini" Публикувано изображение ?! Ако е това, пробвай да стартираш Recovery Console-ата от диска на Windows (с натискане на R след като ти зареди от него) и да въведеш fixboot -> Enter...
  • Автор

Аз го имах абсолютно същия проблем.Син екран и същото съобщение.Предимно забиваше когато го натоваря малко повече.С Дюрон на 800 Мх съм.Свали вентилатора на процесора и с малка четчица почисти ребрата на радиатора. От моя излезе образно казано една шепа боклук.И аз мислех че процесора не прегрява и вярвах на програми за измерване на температурата но явно е било това защото нищо друго не помогна Публикувано изображение

Възможно е и това да е проблема.При мен го прави по различно време.Няма точно определен момент.Ако пак ми прави проблеми ще пробвам и този вариант.П.С:Между другото цифрите и те ли са същите?

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Да същите цифри са.И моя го правеше по различно време но най вече като го натоваря с повече задачи.Забравих да ти спомена че като преинсталирах Уйндолса 2 часа ми въртя мозъка със забивания и рестарти.Това ме наведе на мисълта че процесора се дъни при по интензивна работа.

Редактирано от ELIN (преглед на промените)

• Автор

Да същите цифри са.И моя го правеше по различно време но най вече като го натоваря с повече задачи.Забравих да ти спомена че като преинсталирах Уйндолса 2 часа ми въртя мозъка със забивания и рестарти.Това ме наведе на мисълта че процесора се дъни при по интензивна работа.

О.К.Ще го пробвам.Ще го понатоваря да видим какво ще стане.Благодаря за инфото.
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Възможно ли е Firewall на KIS и Windows да са се карали,бях ги оставил активни и двете и затова да е правил тези рестарти?

• Администратор

Привет Аз получавам същото съобщение понякога при Shift+Alt за смяна на клавиатурата. Не се ползва на Injinera бозата, нито допълнителни програми като FlexType. На паметта и е правен MemTest. Идеи? Дали преинсталация ще реши проблема? Системата е XP SP2 +Autopatcher

• Автор

Привет

Аз получавам същото съобщение понякога при Shift+Alt за смяна на клавиатурата. Не се ползва на Injinera бозата, нито допълнителни програми като FlexType. На паметта и е правен MemTest. Идеи? Дали преинсталация ще реши проблема? Системата е XP SP2 +Autopatcher

Да ти кажа не вярвам от преинстала да се реши проблема.Трябва да опиташ.Тествай процесора с Praime95,то става и за рам.Успех.
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Дано не се лъжа мисля че дойде време да приклюм темата.Пробвах доста варианти и с една дума проблема идва от две защитни стени,тази на уиндоуса и тази на KIS.Сега съм само с тази на KIS инямам проблеми,така че ако някой реши да ги ползва и двете да си има едно на ум.Благодаря на всички които помогнаха по въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.