Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран при Windows XP: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Featured Replies

Проблема е следния:компа ми показва син екран,пише нещо от рода на/вие имате detected/.изписва идруго но се скрива много бързо и не мога да го разбера.рестартира се и продължава да работи.това го прави когато си поиска.може и цял месец да не го прави.Някой може ли да ми каже какъв е проблема?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Отговори 137
  • Прегледи 40,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

При такава оскъдна информация не може да се каже почти нищо. Кажи с каква операционна система си, хардуер, дали си забелязъл в какви ситуации го прави проблема, откога е този проблем и др.

Допълнително можеш да задеш да не се рестартира веднага... my computer>properties>advanced>start up and recovery>settings>system failure>махни отметката от "automatically restart". Така ще можеш да прочетеш цялото съобщение от синия екран. Като идея не е лошо да видиш дали компютъра не прегрява.

• Автор

При такава оскъдна информация не може да се каже почти нищо. Кажи с каква операционна система си, хардуер, дали си забелязъл в какви ситуации го прави проблема, откога е този проблем и др.

Ами аз съм със XP.Няма конкретна ситуация.За първи път ми се рестартира ореди 1-месец.Последния преди три дни/2-пъти за деня/.Не е от прегряване със сигурност.Сменил съм рампаметта със нова.Последният път се наложи да преинсталирам/c-to/понеже ми се бъгна уиндоса и при качжането на програмите се рестартира.Благодаря все пак.Може да пробвам и идеята на.Melmak.Харда съм го форматирал и не ми дава грешки.

След синият екран и рестарта когато стартира Windows ще се стартира и DrWatson .exe ,за да получиш инфо за грешката . От там ще добиеш представа какво става. Провери и за memory dump във директорията на Windows . Възможно е проблема да идва от хиляди неща Драйвери,кодеци etc...

А може да е просто някой вирус или червей...............

Ами аз съм със XP.Няма конкретна ситуация.За първи път ми се рестартира ореди 1-месец.Последния преди три дни/2-пъти за деня/.Не е от прегряване със сигурност.Сменил съм рампаметта със нова.Последният път се наложи да преинсталирам/c-to/понеже ми се бъгна уиндоса и при качжането на програмите се рестартира.Благодаря все пак.Може да пробвам и идеята на.Melmak.Харда съм го форматирал и не ми дава грешки.

Проблема може да идва и от лоша памет. Опитай да я изтестваш, като ползваш memtest86+ или нещо от сорта и ако ти дава грешки се надявам да ти е в гаранция..

Да като нищо може да е от паметта. Лично аз съм срещал безбройни случаи на сини екрани, заради грешка при четенето от паметта.

Не разбрахме с какъв хардуер и с какви драйвери си.

• Автор

Проблема може да идва и от лоша памет. Опитай да я изтестваш, като ползваш memtest86+ или нещо от сорта и ако ти дава грешки се надявам да ти е в гаранция..

Опитах да пусна тая програма ама не успях.Би ли ми казал как да я пусна.Записах я на диск дажам рестарт на компа изписва ми:DOS/A и съм до там.

Опитах да пусна тая програма ама не успях.Би ли ми казал как да я пусна.Записах я на диск дажам рестарт на компа изписва ми:DOS/A и съм до там.

Цъкаш десен бутон върху My Computer >Manage>Event Viewer>System.Там с червени хиксчета са означени грешките!Намираш произволна грешка с категория (102) ID 1003 и цъкаш два пъти върху нея!След това виждаш в отворилият се прозорец параметрите на грешката.Там ще трябва да видиш error code:....!Ще запишеш това което пише срещу eror code,и ще ни го напишеш във форума!Само така ще ти помогнем!Ако имаш въпроси-питай! Публикувано изображение

• Автор

Цъкаш десен бутон върху My Computer >Manage>Event Viewer>System.Там с червени хиксчета са означени грешките!Намираш произволна грешка с категория (102) ID 1003 и цъкаш два пъти върху нея!След това виждаш в отворилият се прозорец параметрите на грешката.Там ще трябва да видиш error code:....!Ще запишеш това което пише срещу eror code,и ще ни го напишеш във форума!Само така ще ти помогнем!Ако имаш въпроси-питай! Публикувано изображение

namerih tva deto mi kaza ne znam to4no koe ti trqbva zatova 6te ti pratq vsi4ko

0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E

0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er

0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code

0018: 20 31 30 30 30 30 30 30 1000000

0020: 61 20 20 50 61 72 61 6d a Param

0028: 65 74 65 72 73 20 30 30 eters 00

0030: 30 30 30 30 31 36 2c 20 000016,

0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002

0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000

0048: 30 30 2c 20 38 30 34 66 00, 804f

0050: 38 64 36 34 8d64

eto tova mi pi6e ako moje6 pomogni

Нз но и аз мисля като autumn може би найстина е някой червей или вирус който рядко се проявява.Ти с каква антивирусна си?

използвам Kaspersky Internet - Security 6.003

namerih tva deto mi kaza ne znam to4no koe ti trqbva zatova 6te ti pratq vsi4ko

0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E

0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er

0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code

0018: 20 31 30 30 30 30 30 30 1000000

0020: 61 20 20 50 61 72 61 6d a Param

0028: 65 74 65 72 73 20 30 30 eters 00

0030: 30 30 30 30 31 36 2c 20 000016,

0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002

0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000

0048: 30 30 2c 20 38 30 34 66 00, 804f

0050: 38 64 36 34 8d64

eto tova mi pi6e ako moje6 pomogni

използвам Kaspersky Internet - Security 6.003

Ето отговорът на въпроса ти-Error code 1000000a usually indicates an IRQ conflict ( 1000000a is equivelent to OxA IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ) . Probably not that much help though .....

Ashley

Редактирано от spasov2 (преглед на промените)

Значи анти вирусната са е бъгнясала ако питаш мен по добре я изтрий, ако мислиш че ти върши работа си я инсталирай на ново ако не си свали нов аз ти препоръчвам NOD32 ето и линк за нея тук значи предполагам, че твоя уиндоус ако си на уиндоус е XP така че избири там за ХР nod ако ти е уиндоуст 98 избири за уиндоус 98.Ти ще се урентираш :angry: Успех.

• Автор

Ето отговорът на въпроса ти-Error code 1000000a usually indicates an IRQ conflict ( 1000000a is equivelent to OxA IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ) . Probably not that much help though .....

Ashley

мерси много ама ако го кажеш на БГ ще ме улесниш много

Да и на мен ще ми е интересен превода :angry:

• Автор

Според мен може и да е харда - преди около месец имах подобен проблем и се указа че е от харда - като започне да записва и стигне определен сектор дава син екран смених харда и проблема се оправи.

Сложих харда който искарах на другия си компютър и имам същия проблем.

Надявам се при теб проблема да не е от харда че са доста скъпи.

Проверих си харда и ми показа че нямам лоши сектори.

мерси много ама ако го кажеш на БГ ще ме улесниш много

Превеждам-Кодът на тази грешка обикновенно означава IRQ конфликт!Вероятно няма помощ по проблема но все пак...

Превеждам-Кодът на тази грешка обикновенно означава IRQ конфликт!Вероятно няма помощ по проблема но все пак...

А IRQ конфликт е конфликт при заявка за прекъсване.

Ето какво инфо дава Майкрософт за възможните причини за поява на тази грешка:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

За съжаление е на английски...

Успех! Публикувано изображение

А IRQ конфликт е конфликт при заявка за прекъсване.

Ето какво инфо дава Майкрософт за възможните причини за поява на тази грешка:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

За съжаление е на английски...

Успех! Публикувано изображение

Пак превеждам но този път от сайта на Microsot-SYMPTOMS:След инсталиране на драйвер,системата спира да реагира,и потребителя получава следното съобщение за грешка на син екран:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xA).Замисли се дали в последно време си инсталирал някакви драйвери!

• Автор

Пак превеждам но този път от сайта на Microsot-SYMPTOMS:След инсталиране на драйвер,системата спира да реагира,и потребителя получава следното съобщение за грешка на син екран:IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0xA).Замисли се дали в последно време си инсталирал някакви драйвери!

Пиша ви дословно как во изписва след поредния рестарт:A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. IRQL_NOT_LESS_OR_FQUAL If this is the first time you've seen tkis stop error screen,restart your computer.If this screen appears again, follow these steps: Checkto make sure any new hardwere or sofware is properly installed.If this is a new installation,ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you midht need.If problems continue,disable or remove any neyly installed hrdware or software.Diseble BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe wade to remove or disable components,restart your computers,press f8 to select advanced startup option,and then select sefe mode. ***STOP:0x0000000A(0X00000016,0X00000002,0X00000000,0X804F8D64) Beging dump of physical memory physical memory dump complete.contact your system administrator or technical group for further assustance.Драйверите ми са тези които ми ги дадоха при сглобяването на компа/Galaxy/.Благодаря на теб и на всички които ми обърнаха внимание.Това ми е поблема.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

Пиша ви дословно как во изписва след поредния рестарт:A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. IRQL_NOT_LESS_OR_FQUAL If this is the first time you've seen tkis stop error screen,restart your computer.If this screen appears again, follow these steps: Checkto make sure any new hardwere or sofware is properly installed.If this is a new installation,ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you midht need.If problems continue,disable or remove any neyly installed hrdware or software.Diseble BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe wade to remove or disable components,restart your computers,press f8 to select advanced startup option,and then select sefe mode. ***STOP:0x0000000A(0X00000016,0X00000002,0X00000000,0X804F8D64) Beging dump of physical memory physical memory dump complete.contact your system administrator or technical group for further assustance.Драйверите ми са тези които ми ги дадоха при сглобяването на компа/Galaxy/.Благодаря на теб и на всички които ми обърнаха внимание.Това ми е поблема.

Ето ти един приятелски съвет:От информацията която ни даде става ясно че проблема може да бъде причинен от много неща!Най добре за теб ще е да закараш компютъра на сервиз!Там ще го погледнат по-вещи лица,и ще отстранят проблема!Също така няма да е лошо и да им обясниш какво пише на синия екран!Късмет! :offtopic_s:

При инсталиране на виндоса ми се появява син екран и с бели букви пише:

А problem has been detected and windows has been shut down to prevent your computer.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen thi stop error screeen, restart yur computer....
.и така нататък цяла страница.

Някой може ли да ми помогне? Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.