Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран при Windows XP: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Featured Replies

(Не знам дали в тоя раздел трябваше да я пусна май сбърках)

Значи тва просто не ме оставя намира много се изнервих с тоя Син Екран.

Компютъра го ползвам за филми музика и инеренет нищо осбено, денонощно е влючен !

Преинсталирал съм си Win-а 2-3 път но не отново се появява тоя проблем.

Слагал съм махал съм драйвери но пак същото!!

Почистил съм всички вентилатори от прах, вкючително и рам-та(даже на видео картата периодично също е смазана с мало имаше лек шум но затихна)

Носих го от кадето е закупен да видят от какво е тоя проблем, стоя 3-4 дена казаха ми че са го тествали с 3D Mark и Prime95, но не имало никакви проблеми!!

Много ми е чудно от какво може да е???!!

Ако някой може да помага да пише... !!!

Конфигурацията ми е :

MB: Gigabyte 8IPE1000 ProG , i865PE, 800 MHz

CPU: Pentium 4 2.8 GHz

Захранване: 350W

RAM: 512 DDR 400 Mhz Elexir (нещо такова пишеше на плочката)

Video: Gigabyte Radeon 9200 128 MB

HDD 1: Seagate 80 GB ATA

HDD 2: Hitachi 160 GB Serial ATA/133 (на тоя е инсталнат WIn-a)

Температурите са в нормалните граници теста е с everest home

снимка от еверест

А ето и снимки от сините екрани които ми показва

Снимки син екран

ЕТО СНИМКИТЕ НА ДРУГ ХОСТ (последната снимка от еверес-та)

Редактирано от v0ida_bg (преглед на промените)

• Отговори 137
  • Прегледи 40,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

А ето и снимки от сините екрани които ми показва

Снимки син екран

Ако може, друг хост.

Първо форматирай частта в която ще слагаш Windows-a (FULL) за претпочитане с Windows PE или някоя подобна OC и след това инсталирай. Предлагам да смениш харддиска и да го запишеш в другия хард!

Първо форматирай частта в която ще слагаш Windows-a (FULL) за претпочитане с Windows PE или някоя подобна OC и след това инсталирай. Предлагам да смениш харддиска и да го запишеш в другия хард!

Правя FULL Формат на дял C където слагам WIn-a ,но за местен на на друягия хард немога той е пълен !!

Редактирано от v0ida_bg (преглед на промените)

Еми направи място и пробвай пак може да е в харда проблема, имал съм подобен! Късмет!

Еми направи място и пробвай пак може да е в харда проблема, имал съм подобен!

Късмет!

Ок ще пробвам ама като последен вариянт ще го прабвам !!

Да са "живи и здрави" всички български хостинги. "Само" за минута и нещо зареди снимката.

v0ida_bg, под Safe Mode също ли има проблеми? А ако не е свързан към интернет? Най-новите драйвери ли инсталираш? Опитай да сканираш и оправиш за грешки дяловете. Опитай без да инсталираш разни там Storage драйвери (в случай, че ги слагаш и тях). Опитвал ли си ъпдейт на BIOS-а? Можеш да пробваш и сам да направиш тест с Prime95.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Първото,което ми прави впечатление е -

HDD 1: Seagate 80 GB ATA

HDD 2: Hitachi 160 GB Serial ATA/133 (на тоя е инсталнат WIn-a)

Как е конфигуриран АТА диска ? На Primary IDE ли е и как е поставен джъмпера му ( master или slave ) - не пишеш нищо за оптични устройства - имаш ли и по-какъв начин са конфигурирани и те ?

Другото,което не ми харесва (не е задължително там да е проблема ) -

RAM: 512 DDR 400 Mhz Elexir (нещо такова пишеше на плочката)

Обяснението на Майкрософт - цък .

Да са "живи и здрави" всички български хостинги. "Само" за минута и нещо зареди снимката.

v0ida_bg, под Safe Mode също ли има проблеми? А ако не е свързан към интернет? Най-новите драйвери ли инсталираш? Опитай да сканираш и оправиш за грешки дяловете. Опитай без да инсталираш разни там Storage драйвери (в случай, че ги слагаш и тях). Опитвал ли си ъпдейт на BIOS-а? Можеш да пробваш и сам да направиш тест с Prime95.

Тва Safe Mode не съм запознат с него но мога да пробвам, а относни BIOS-а не е ъпдейтвам...

Тва Safe Mode не съм запознат с него но мога да пробвам, а относни BIOS-а не е ъпдейтвам...

Тоя проблем за да ми го прави като ми сложиха -160 ГБ HDD Hitachi !!Как е конфигориран ATA Диска немога да ти кажа и също за джъмперите как са !

оптично у-во:CD-RW Asus

• 1 месец по-късно...

От известно време имам проблем с компа, изведнаж ми се появява ето това в един син прозорец.

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

Driver_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you`ve seen this stop error screen, restart your computer.

If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.

If this is a new installation ask your hardware or software manufacturer for any windows

updates you might need.

If problem continue disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, pres F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:

STOP: 0x000000D1(0x00000081, 0х00000002, 0х00000000, 0х86F88CA0)

Beginning dump of physical memory.

Physical memory dump complete.

Contact your system administrator or technical support group for further assistance.

И се рестартира сам след като се включи пък ми изкарва това:Публикувано изображение

И си зарежда windowsa след това. Но ми писнаха тези рестарти

НЯКОИ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА МИ ОБЯСНИ КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗА ДА ГО ОПРАВЯ

Дясно копче на My Computer => Hardware => Device Manager и виж дали има някакви нередности с драйверите, защото това е точно проблем с тях...

Друг вариант е:

Start => Run => verifier => Create standart settings => Automatically select unsigned drivers (да провериш за нередности)

Има и програмка-дебъгер, но не е за начинаещи WindBG към която ще трябва да изтеглиш и символики от сайта на Microsoft (файл с големина около 200 MB)..да анализира състоянието и да открие виновника...

@danitaaa-

1. Провери паметта с memtest

2. Извади я и почисти слотовете и паметта от прах

3. Спри page файла, рестартирай и пак го пусни

4. Сети се какви драйвери си слагала последно (включително софтуер и антивирусни програми) и намери по- нови/стари или ги махни временно

5. В \windows\minidump има няколко файла, архивирай последните 3-4 в един архив и качи архива на някой безплатен хост, http://www.ohshare.com/ например и дай линка тук за да ги видим на дебъгера

@B-boy[styLe]- не е нужно да се свалят всичките, за path може да се посочи сървъра на МС и той си тегли каквото му трябва:

msdl.microsoft.com/download/symbols

Как- http://www.microsoft.com/whdc/devtools/deb...debugstart.mspx

Този проблем съм го решавал с формат на целия хард , всички партишъни се трият(c,d и т.н.) и се правят наново .90% е там проблема . Пробвай да пуснеш проверка под дос на диск c: с Partition Magic , ако изпише: "partition impropertly dismounted " или нещо такова беше ,значи точно това е проблема . Успех

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

До сега не видях някой да е обяснил какво е IRQ. Не знам дали някой от вас знае или не знае какво е. Просто ще го обясна, за да знаят всички и да не се чудят какво е IRQ. IRQ e Interupt Request. Прекъсване. По IRQ-то процесора разбира кое устройство какво е. По този начин успява максимално бързо да изпрати информацията точно до необходимото устройство а не да ги търси едно по едно. IRQ NOT EQUAL OR LESS означава: Прекъсването не е равно или е по-малко от нула. Накратко някой драйвер е изпратил нещо неправилно. Просто дейнсталирай всички драйвери и виж дали ще се получи същия проблем. Ако не се получи започни да инсталираш драйверите един по един и след всеки инсталиран наблюдавай какво се случва. По този начин ще разбереш кой създава проблемите. След като го намерииш потърси по-нова версия на драйвер за това устройство. Махни стария драйвер и инсталирай новия. Ако и това не стане пробвай метода на thejoro. Също е възможно твърдия диск да не е пратил правилна информация. Само с това мога да помогна.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

Понеще не разбирам много от компютри някои дали ще може да ми обясни по подробно как да форматирам целия хард диск :wors:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

При мен се появи следната грешка:0x00000001(0x206B6444,0x00000002,0x00000000,0XF739B7DB)придружена от син екран.Ако някой може да ми обясни за какво става въпрос.Наскоро сменях мрежова карта.

Редактирано от mihtar (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Поради факта, че и аз от 1 седмица имам същия проблем се наложи да се разровя из форумите и намерих тази тема. До тук не прочетох нищо ново от това което ми казаха... опитал съм вскичко също като mihtar, но без резултат. Махнах всички допълнителни платки... сменях памет (няколко вида), преиснталирах windows xp... като на 2рия опит толкова често ми се рестартираше, че не можах да го инсталирам... всичко... но без резутат... утре ще го закарам на сервиз. Снощи ми дадоха последна надежда... един приятел се е сблъсквал със същия проблем, но при него е било от захранването... може да звучи абсурдно, но поне аз вече не знам какво да мисля.. . силно се надявам да е това, че най-после да се оправи. Mihtar ако си си оправил проблема кажи как... а ако не... след сервиза ще ти пиша какво е станало...

Момчета и момичета, в нета има достатъчно инфо за грешки от този тип и как се процедира, по форумите също.

Просто пуснете търсене в Гугъл за напр. STOP: 0x000000D1 или 0x00000001 и следвайте линковете.

Е и компютърен английски е нужен, и разбиране също, ама така общо зададени въпросите ви

не дават възможност да ви се помогне. Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, знам че този проблем е дискутиран, но понеже незнам как се нарича немога да го открия потворно във форума. Само мога да покажа снимка. Това се случва почти на всеки час през послените 24. Минах през safe mode, махнах някой ненужни софтуера, прочистих регистрите, дефрагментирах ги но уви синия екран си се показва пак.Публикувано изображение

Пробва ли да си преинсталираш драйверите за звуковата карта? Вземи си последните от http://www.realtek.com.tw/downloads/ или от сайта на производителя на твоята дънна платка.

Щом проблемът ти е от скоро защо не направиш възстановяване на системата в предишна точка.... преди започването на проблема.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

system restore не помога в случая. искам да попитам възможно ли е това да се дължи на повреда в RAM или HDD

system restore не помога в случая. искам да попитам възможно ли е това да се дължи на повреда в RAM или HDD

Едва ли! Причината, както се спомена по-горе най-вероятно е в драйвера за звука, поне това сочи синият екран. :)

Изглежда проблема остава. Не знам дали ще ти помогна, но премахни всичко що се нарича хардуер, драйвери и прочие. После слагай един по един хардуерите+драйверите им, това може да ги/спецовете\ оринтирова за проблема. Не знам дали съм прав. Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.