Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закон за защита на личните данни

Featured Replies

Здравейте, имам въпрос на който от вчера не мога да намеря отговор... Казусът ми е следния - от известен сайт за хазартни залози прекратиха моята регистрация завинаги поисках да бъдат изтрити и моите лични данни които съхраняват на това мое искане отговориха, че имало определен срок за съхранение от техния сайт, и полицата им била да задържат лични данни за минимален период от 5 години което при положение, че никога повече няма да имам възможност да съм техен клиент смятам, че е противозаконно и ако може някой по запознат със Закона за личните данни да ме посъветва какви действия да предприема и към коя държавна институция да се обърна. 
Ако съм в грешка ме поправете, но не мисля, че е правилно да съхраняват изключително лични данни без каквото и да е основание и при положение, че не използвам услугите им.

Благодаря предварително! 

Нямат право. Всяка съгласие автоматично дава правото за оттегляне, освен ако няма друго законово основание.

Може да пуснеш жалба до Комисията по защита на личните данни: https://www.cpdp.bg/?p=pages&aid=56

Да не си сключил договор?

преди 26 минути, diamoled написа:

Здравейте, имам въпрос на който от вчера не мога да намеря отговор... Казусът ми е следния - от известен сайт за хазартни залози прекратиха моята регистрация завинаги поисках да бъдат изтрити и моите лични данни които съхраняват на това мое искане отговориха, че имало определен срок за съхранение от техния сайт, и полицата им била да задържат лични данни за минимален период от 5 години което при положение, че никога повече няма да имам възможност да съм техен клиент смятам, че е противозаконно и ако може някой по запознат със Закона за личните данни да ме посъветва какви действия да предприема и към коя държавна институция да се обърна. 
Ако съм в грешка ме поправете, но не мисля, че е правилно да съхраняват изключително лични данни без каквото и да е основание и при положение, че не използвам услугите им.

Благодаря предварително! 

Виж като си се регистрирал с какво си се съгласил.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Виж като си се регистрирал с какво си се съгласил.

Ако е до регистрация по всяко време може да оттегли дадените права за обработка на личните му данни. И в този форум сме свидетели за правото "да бъдеш забравен".

току-що, Myanmar написа:

Ако е до регистрация по всяко време може да оттегли дадените права за обработка на личните му данни. И в този форум сме свидетели за правото "да бъдеш забравен".

Да провери с какви условия се е съгласил. Иначе може да си спорим и 1 година.

Да провери с какви условия се е съгласил. Иначе може да си спорим и 1 година.

Няма никакво значение с какви условия се е съгласил. Виж първото ми мнение в темата.

За справка Общ регламент относно защитата на личните данни.

Например:

https://www.efbet.com/BG/Help#action=pr_12&page=pr_12

Цитат

Ние съхраняваме личните Ви данни за минимално необходимия срок и, за да постигнем целите, посочени в настоящата Политика, освен ако по закон сме задължени или имаме право да ги съхраняваме за по-дълъг период.

Цитат

Съгласно националното законодателството, регулиращо хазартните игри, ние сме длъжни да прилагаме следните срокове на съхранение:

1. 5 години след изтичането на давностния срок за погасяване на публичните задължения, свързани с данни относно регистрация и идентификация на участниците, направените залози и изплатените печалби;

2. Не по-малко от 12 месеца от датата на събирането и обработването на данните, свързани с географското локализиране на IP адреса, идентифициране на дата, час и продължителност на игралната сесия на лицето, регистрирало се като участник в дадена игра в интернет страницата на организатора.

Моля да имате предвид, че ние нямаме право да изтрием тази информация преди изтичане на горепосочените срокове, дори ако получим искане от Вас в този смисъл. В противен случай ще извършим нарушение на закона.

преди 20 минути, Myanmar написа:

Няма никакво значение с какви условия се е съгласил. Виж първото ми мнение в темата.

За справка Общ регламент относно защитата на личните данни.

Напротив има! Но както казах не ми се спори.

преди 19 минути, Freem@n написа:

С две думи почти никакви лични данни не могат да ти съхраняват, и никакви публично, ако откажеш това. Срокът на съхранение не посочва, че те са длъжни да съхраняват личните данни за него, а че са длъжни да ги изтрият след изтичането му.

Остава Закон за хазарта, който твърди това, но то подлежи на тълкувания:

Цитат

(5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) Комуникационното оборудване трябва да извършва както географското локализиране на IP адреса, така и идентифициране на дата, час и продължителност на игралната сесия на лицето, регистрирало се като участник в дадена игра в интернет страницата на организатора. Данните се съхраняват за срок не по-малко от 12 месеца от датата на събирането и обработването им.

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Напротив има!

Напротив, няма.

преди 16 минути, Myanmar написа:

С две думи почти никакви лични данни не могат да ти съхраняват, и никакви публично, ако откажеш това. Срокът на съхранение не посочва, че те са длъжни да съхраняват личните данни за него, а че са длъжни да ги изтрият след изтичането му.

Остава Закон за хазарта, който твърди това, но то подлежи на тълкувания:

Напротив, няма.

Продължавай да си вярваш.

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Продължавай да си вярваш.

Аз го знам. Ти продължавай да си вярваш.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз го знам. Ти продължавай да си вярваш.

Вярвам си. Личните ти данни се пазят и това са само дрънканици. Всеки ти ги пази и ги знае. И ако се наложи може да ги използва.

Вярвам си. Личните ти данни се пазят и това са само дрънканици. Всеки ти ги пази и ги знае. И ако се наложи може да ги използва.

Бай Брадър гледа винаги нали :)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Защо пишеш глупости? Като не знаеш, мълчи си и не се обаждай. Образовай се малко, тук има хора, които ще вземат да ти повярват.

току-що, Myanmar написа:

Защо пишеш глупости? Като не знаеш, мълчи си и не се обаждай. Образовай се малко, тук има хора, които ще вземат да ти повярват.

Защото не пиша глупости. Но пък не е задължително и да ми вярват. Сега няма смисъл да те убеждавам какво и как или пък защо. GDPR e просто една глупост, но е още една опция да спекулират с личните ти данни. Вярвай на каквото поискаш. Твое право си е. А сега убеждавай постващият, а не мен.

преди 2 минути, petie1 написа:

Бай Брадър гледа винаги нали :)

Абсолютно винаги и по всяко време. Който иска може да пробва и да тества. Ама ще остане неприятно изненадан.

Защото не пиша глупости.

Пишеш неща, които са в противоречие със закони. Как би ги окачествил, ако не глупости? Може да ги класифицираш и като лъжи, като въвеждане в заблуда, като манипулация.

GDPR e просто една глупост

Аа, извинявай. Не знаех, че отричаш закон важащ в ЕС и това са ти основанията да убеждаваш останалите, че той ще спре да важи.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Абсолютно винаги и по всяко време. Който иска може да пробва и да тества. Ама ще остане неприятно изненадан.

Е аз тва му разправям на белгийската мида с тва негово разкачане на дискове :)

преди 3 минути, Myanmar написа:

Пишеш неща, които са в противоречие със закони. Как би ги окачествил, ако не глупости? Може да ги класифицираш и като лъжи, като въвеждане в заблуда, като манипулация.

Аа, извинявай. Не знаех, че отричаш закон важащ в ЕС и това са ти основанията да убеждаваш останалите, че той ще спре да важи.

Убеждавай постващият темата. 

Убеждавай постващият темата. 

Че сме част от Европейския съюз ли? Нямам време да се занимавам с глупости.

преди 8 минути, Myanmar написа:

Че сме част от Европейския съюз ли? Нямам време да се занимавам с глупости.

Ще ти го напиша за ПОРЕДЕН ПЪТ. Убеждавай и помагай на постналия темата. Мен не ме убеждавай няма смисъл. Който иска да е овца и да вярва, че личните данни  не се пазят или се унищожават от определени институции жестоко се е мегаизлъгал. Но пък всеки може да си вярва в каквото поиска, както поиска и където поиска.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Убеждавай и помагай на постналия темата

Ами махни се тогава де. Ти ми пречиш. Аз му казвам какво пише в Общия регламент относно защита на личните данни, приет във всички страни членки на Европейския съюз, а ти се правиш на интересен с "няма да споря, ама тоя закон не го признавам".

Аз да ползвам темата.......

Как да разбера каква информация има за мен, в ония файлове с лични данни за всички Българи дето бяха изтекли в нета?

Моля който може да помогне, да пише на лични!

преди 39 минути, ivan_pop написа:

Аз да ползвам темата.......

Как да разбера каква информация има за мен, в ония файлове с лични данни за всички Българи дето бяха изтекли в нета?

Моля който може да помогне, да пише на лични!

Защо на ЛС - тук си пише всичко -  https://check.nra.bg/

Пп. Справката е достъпна с ПИК, издаден от НАП, или с електронен подпис.

преди 1 час, Myanmar написа:

Ами махни се тогава де. Ти ми пречиш. Аз му казвам какво пише в Общия регламент относно защита на личните данни, приет във всички страни членки на Европейския съюз, а ти се правиш на интересен с "няма да споря, ама тоя закон не го признавам".

тогава му кажи какво да прави

данните се пазят, но просто не са достъпни, освен от админа - може да става въпрос за такъв случай

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.