Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закон за защита на личните данни

Препоръчан отговор

Здравейте, имам въпрос на който от вчера не мога да намеря отговор... Казусът ми е следния - от известен сайт за хазартни залози прекратиха моята регистрация завинаги поисках да бъдат изтрити и моите лични данни които съхраняват на това мое искане отговориха, че имало определен срок за съхранение от техния сайт, и полицата им била да задържат лични данни за минимален период от 5 години което при положение, че никога повече няма да имам възможност да съм техен клиент смятам, че е противозаконно и ако може някой по запознат със Закона за личните данни да ме посъветва какви действия да предприема и към коя държавна институция да се обърна. 
Ако съм в грешка ме поправете, но не мисля, че е правилно да съхраняват изключително лични данни без каквото и да е основание и при положение, че не използвам услугите им.

Благодаря предварително! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямат право. Всяка съгласие автоматично дава правото за оттегляне, освен ако няма друго законово основание.

Може да пуснеш жалба до Комисията по защита на личните данни: https://www.cpdp.bg/?p=pages&aid=56

Да не си сключил договор?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, diamoled написа:

Здравейте, имам въпрос на който от вчера не мога да намеря отговор... Казусът ми е следния - от известен сайт за хазартни залози прекратиха моята регистрация завинаги поисках да бъдат изтрити и моите лични данни които съхраняват на това мое искане отговориха, че имало определен срок за съхранение от техния сайт, и полицата им била да задържат лични данни за минимален период от 5 години което при положение, че никога повече няма да имам възможност да съм техен клиент смятам, че е противозаконно и ако може някой по запознат със Закона за личните данни да ме посъветва какви действия да предприема и към коя държавна институция да се обърна. 
Ако съм в грешка ме поправете, но не мисля, че е правилно да съхраняват изключително лични данни без каквото и да е основание и при положение, че не използвам услугите им.

Благодаря предварително! 

Виж като си се регистрирал с какво си се съгласил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Виж като си се регистрирал с какво си се съгласил.

Ако е до регистрация по всяко време може да оттегли дадените права за обработка на личните му данни. И в този форум сме свидетели за правото "да бъдеш забравен".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Myanmar написа:

Ако е до регистрация по всяко време може да оттегли дадените права за обработка на личните му данни. И в този форум сме свидетели за правото "да бъдеш забравен".

Да провери с какви условия се е съгласил. Иначе може да си спорим и 1 година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да провери с какви условия се е съгласил. Иначе може да си спорим и 1 година.

Няма никакво значение с какви условия се е съгласил. Виж първото ми мнение в темата.

За справка Общ регламент относно защитата на личните данни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Например:

https://www.efbet.com/BG/Help#action=pr_12&page=pr_12

Цитат

Ние съхраняваме личните Ви данни за минимално необходимия срок и, за да постигнем целите, посочени в настоящата Политика, освен ако по закон сме задължени или имаме право да ги съхраняваме за по-дълъг период.

Цитат

Съгласно националното законодателството, регулиращо хазартните игри, ние сме длъжни да прилагаме следните срокове на съхранение:

1. 5 години след изтичането на давностния срок за погасяване на публичните задължения, свързани с данни относно регистрация и идентификация на участниците, направените залози и изплатените печалби;

2. Не по-малко от 12 месеца от датата на събирането и обработването на данните, свързани с географското локализиране на IP адреса, идентифициране на дата, час и продължителност на игралната сесия на лицето, регистрирало се като участник в дадена игра в интернет страницата на организатора.

Моля да имате предвид, че ние нямаме право да изтрием тази информация преди изтичане на горепосочените срокове, дори ако получим искане от Вас в този смисъл. В противен случай ще извършим нарушение на закона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Myanmar написа:

Няма никакво значение с какви условия се е съгласил. Виж първото ми мнение в темата.

За справка Общ регламент относно защитата на личните данни.

Напротив има! Но както казах не ми се спори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, [email protected] написа:

С две думи почти никакви лични данни не могат да ти съхраняват, и никакви публично, ако откажеш това. Срокът на съхранение не посочва, че те са длъжни да съхраняват личните данни за него, а че са длъжни да ги изтрият след изтичането му.

Остава Закон за хазарта, който твърди това, но то подлежи на тълкувания:

Цитат

(5) (Предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) Комуникационното оборудване трябва да извършва както географското локализиране на IP адреса, така и идентифициране на дата, час и продължителност на игралната сесия на лицето, регистрирало се като участник в дадена игра в интернет страницата на организатора. Данните се съхраняват за срок не по-малко от 12 месеца от датата на събирането и обработването им.

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Напротив има!

Напротив, няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Myanmar написа:

С две думи почти никакви лични данни не могат да ти съхраняват, и никакви публично, ако откажеш това. Срокът на съхранение не посочва, че те са длъжни да съхраняват личните данни за него, а че са длъжни да ги изтрият след изтичането му.

Остава Закон за хазарта, който твърди това, но то подлежи на тълкувания:

Напротив, няма.

Продължавай да си вярваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Продължавай да си вярваш.

Аз го знам. Ти продължавай да си вярваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Myanmar написа:

Аз го знам. Ти продължавай да си вярваш.

Вярвам си. Личните ти данни се пазят и това са само дрънканици. Всеки ти ги пази и ги знае. И ако се наложи може да ги използва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вярвам си. Личните ти данни се пазят и това са само дрънканици. Всеки ти ги пази и ги знае. И ако се наложи може да ги използва.

Бай Брадър гледа винаги нали :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Защо пишеш глупости? Като не знаеш, мълчи си и не се обаждай. Образовай се малко, тук има хора, които ще вземат да ти повярват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Myanmar написа:

Защо пишеш глупости? Като не знаеш, мълчи си и не се обаждай. Образовай се малко, тук има хора, които ще вземат да ти повярват.

Защото не пиша глупости. Но пък не е задължително и да ми вярват. Сега няма смисъл да те убеждавам какво и как или пък защо. GDPR e просто една глупост, но е още една опция да спекулират с личните ти данни. Вярвай на каквото поискаш. Твое право си е. А сега убеждавай постващият, а не мен.

преди 2 минути, petie1 написа:

Бай Брадър гледа винаги нали :)

Абсолютно винаги и по всяко време. Който иска може да пробва и да тества. Ама ще остане неприятно изненадан.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото не пиша глупости.

Пишеш неща, които са в противоречие със закони. Как би ги окачествил, ако не глупости? Може да ги класифицираш и като лъжи, като въвеждане в заблуда, като манипулация.

GDPR e просто една глупост

Аа, извинявай. Не знаех, че отричаш закон важащ в ЕС и това са ти основанията да убеждаваш останалите, че той ще спре да важи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Абсолютно винаги и по всяко време. Който иска може да пробва и да тества. Ама ще остане неприятно изненадан.

Е аз тва му разправям на белгийската мида с тва негово разкачане на дискове :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Myanmar написа:

Пишеш неща, които са в противоречие със закони. Как би ги окачествил, ако не глупости? Може да ги класифицираш и като лъжи, като въвеждане в заблуда, като манипулация.

Аа, извинявай. Не знаех, че отричаш закон важащ в ЕС и това са ти основанията да убеждаваш останалите, че той ще спре да важи.

Убеждавай постващият темата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Убеждавай постващият темата. 

Че сме част от Европейския съюз ли? Нямам време да се занимавам с глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Myanmar написа:

Че сме част от Европейския съюз ли? Нямам време да се занимавам с глупости.

Ще ти го напиша за ПОРЕДЕН ПЪТ. Убеждавай и помагай на постналия темата. Мен не ме убеждавай няма смисъл. Който иска да е овца и да вярва, че личните данни  не се пазят или се унищожават от определени институции жестоко се е мегаизлъгал. Но пък всеки може да си вярва в каквото поиска, както поиска и където поиска.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Убеждавай и помагай на постналия темата

Ами махни се тогава де. Ти ми пречиш. Аз му казвам какво пише в Общия регламент относно защита на личните данни, приет във всички страни членки на Европейския съюз, а ти се правиш на интересен с "няма да споря, ама тоя закон не го признавам".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз да ползвам темата.......

Как да разбера каква информация има за мен, в ония файлове с лични данни за всички Българи дето бяха изтекли в нета?

Моля който може да помогне, да пише на лични!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, ivan_pop написа:

Аз да ползвам темата.......

Как да разбера каква информация има за мен, в ония файлове с лични данни за всички Българи дето бяха изтекли в нета?

Моля който може да помогне, да пише на лични!

Защо на ЛС - тук си пише всичко -  https://check.nra.bg/

Пп. Справката е достъпна с ПИК, издаден от НАП, или с електронен подпис.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Myanmar написа:

Ами махни се тогава де. Ти ми пречиш. Аз му казвам какво пише в Общия регламент относно защита на личните данни, приет във всички страни членки на Европейския съюз, а ти се правиш на интересен с "няма да споря, ама тоя закон не го признавам".

тогава му кажи какво да прави

данните се пазят, но просто не са достъпни, освен от админа - може да става въпрос за такъв случай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...