Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с фитнес гривна.

Featured Replies

Инджинер е той, мери само с парижкия еталон! Предстви си само какви транспортни разходи има Париж-Ливуново... ;) Затова и тапетите си ги лепи "на око", на Инж.око!

преди 3 часа, miro20 написа:

Пълни глупости :) 

Иначе гривните с датчиците им мерят сравнително точно пулса, плюс минус 1-2 което е напълно предостатъчно да си направи човек изводи . Напоследък има и такива за измерване на кислорода в кръвта. Което е също сравнително доста точно.

Кръвно налягане не могат да мерят. Търсил съм и евтини и скъпи, това което мерят е по някакви алгоритми, които рядко имат нещо общо с кръвното.Много зависи и в какви условия.

Дори не коментирам по горната глупост за врзката между пулса и кръвното налягане.

При някои мерят уж точно, но то е по скоро съвпадение и изключение. Най много да ти дадат насока дали е високо или ниско. Но на числа не бива да се доверява какво показва.

Но ако ти покаже високо, поне може да те подсети да си измериш истински с апарат на лакета.

Някои имат и ЕКГ и др функции и ти вадят пулсации и т.н. Но това също казват е за ориентир, а не толкова за сериозно замерване.

Затова изрично си пишат за всяка гривна че това не е медицински прибор.

За мерене на крачки също варират стойностите, но и там са си горе долу точни, особенно по сериозните марки. Не е фатално да минеш 1000 а то да ти покаже 950 , нали ?

Та, думата ми е че не са съвсем фалшиви гривните, въпрос на датчици и тяхната чувствителност и функции.

До скоро и за такава функционалност не можехме да мечтаем. :) 

За съня най интересна ми е функцията дълбок и лек сън.

Изглежда по движението и покоя на тялото, пулса и т.н. преценява кое е дълбок и кое не е.

И според мен това също точен анализ

Това е просто симулация, за шараните да си купуват подобни джунджурийки. Но всеки сам да си решава. Като иска човек може да провери и да се консултира с лека или да отиде да види какво значи техника, която наистина измерва такива стойности. 

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Това е просто симулация, за шараните да си купуват подобни джунджурийки. Но всеки сам да си решава. Като иска човек може да провери и да се консултира с лека или да отиде да види какво значи техника, която наистина измерва такива стойности. 

Ако се поинтересуваш в технически аспект, има разнообразно инфо какви чипове, датчици и сензори се изпозлват .

За останалото затова малко дълго го обясних, и не бих казал  че всичко е "симулация". За сега само кръвното е най неточното и "симулативно" мерене :)

И разбира се че най добре на лекар и с медицински апарат. И разбира се това не е медицински уред. Това също го казах. Но хората искат компактно и бързо решение.

Например за възрастен човек е много важно не толкова всеки ден да ходи на лекар професионално да мери кръвно и ЕКГ , а да има една постоянна 24/7 статистика от гривната /има и такива функции някои/  която да го сигнализира ако се задават по тежки проблеми и да потърси лекар навреме и да се изследва в болница с професионалната техника за милиони.

Поне аз така разбирам браслетите.

преди 1 минута, miro20 написа:

Ако се поинтересуваш в технически аспект, има разнообразно инфо какви чипове, датчици и сензори се изпозлват .

За останалото затова малко дълго го обясних, и не бих казал  че всичко е "симулация". За сега само кръвното е най неточното и "симулативно" мерене :)

И разбира се че най добре на лекар и с медицински апарат. И разбира се това не е медицински уред. Това също го казах. Но хората искат компактно и бързо решение.

Например за възрастен човек е много важно не толкова всеки ден да ходи на лекар професионално да мери кръвно и ЕКГ , а да има една постоянна 24/7 статистика от гривната /има и такива функции някои/  която да го сигнализира ако се задават по тежки проблеми и да потърси лекар навреме и да се изследва в болница с професионалната техника за милиони.

Поне аз така разбирам браслетите.

Нямам намерение да влизам в безмислени спорове. Може да провериш сам, като отидеш на изледване или имаш болен човек в семейството. Аз имам такъв и знам за какво иде реч. Тогава ще ти стане ясно. Все пак всеки сам решава да бъде шаран и да го лъжат. А в тази гривна ако искаш сложи марсиански датчици те няма как и какво да отчетат, защото нямат връзка с дадените органи или точки в тялото, които трябва да се измерват и проверяват.

За твое сведение 90-те години се продаваха едни карти с място, където като си сложиш палеца и показалеца ти отчитаха колко си нервен и в какво настроение си. Оказа, се че като ги натискаш повече показват, че си нервен а като ги докосваш показваха перфектно състояние. И въпреки, че се разбра куцо и кьораво си ги купуваше и им вярваше. 

Сещам се да. :)  Беше мн интересно.

Само че днес не сме '90-те. Пулса например се измерва доста точно.  Каква "симулация" според теб има в отчитането му , след като датчика мери именно пулсациите на кръвта? Чрез оптическа технология

Сетих се и че може да се мери и с камерата на смартфона. И това не е шарлатанство, а си има обяснение .

Ксяоми даже щели да вкарват подобна функция в новите си телефони.

https://deep-review.com/articles/toilet-paper-and-heart-rate/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.