Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискът е защитен срещу запис

Featured Replies

Привет, хора. Дайте някакъв акъл как да накарам флашката да проработи. Пробвах какво ли не, но така и не успях да я подкарам. Флашката е на производител Verbatim.

Какво не работи точно? Опитваш се да запишеш информация и не се получава ли? Ако и на друга машина дава същото, най-вероятно е за подмяна или ако не пазиш гаранцията - за коша.

• Автор

Въпросът е, че имаше файлове в нея, които исках да изтрия, но ми позволи да го направя само за част от тях, след което ми даваше съобщението в заглавието на темата, впоследвие реших да форматирам, но ми излиза пак същото. В момента няма абсолютно нищо на нея, но и не ми я отваря.

Без име.png

Без име1.png

Същото ми направи една флашка на Maxell USB 2.0 много я мъчих накрая изтеглих едно туулче от сайта на Maxell имаше само една опция Fix Firmware  и се оправи.

Verbatim също гледам имат туулче може да пробваш с него https://www.verbatim.com/index/search.php?words=fat32+tool

https://www.verbatim-europe.co.uk/en/article/hdd-formatter/

• Автор
преди 7 часа, KoiAzLiWe написа:

...

Успешно се форматира с SmartDisk FAT 32 Tool. Благодаря, пробвах какви ли не подобни, но никое не ми свърши работа.

Но проблемът отново е на лице. Опитам ли да прехвърля какъвто и да е тип файл на носителя:

Без име2.png

преди 21 часа, Glitch написа:

Но проблемът отново е на лице. Опитам ли да прехвърля какъвто и да е тип файл на носителя:

Абе ти за повреда на флашка не си ли чувал? Или си мислиш, че или се разпознава като флашка или замръква като неразпознато устройство за да се обяви за счупена... Такива мераци се гасят бавно и мъчително. Знам. Иди в магазина да си купиш следващата. Като я повредиш и нея не ни разпитвай, ами си вади паричките и гледай какво купуваш и как експлоатираш. Тази флашка вземи я накълцай с чука да стане на сол и я помети. :)

Не пречи да се опита и инструмента на Phison. С него съм оправял подобни проблеми с флашки на познати:

https://www.usbdev.ru/files/phison/phisonrestore/

• 3 седмици по-късно...

Снощи качих едни клипове на USB флашка, да ги гледам на телевизора.Гледах ги.Изключих телевизора без да вадя флашката.Тази сутрин телевизора не вижда флашката.Включих флашката в компютър.Изкара съобщение, че иска да я форматирам за да мога да я ползвам.При опит за форматиране пише, че е защитена от запис флашката и не иска да я форматира.Успях да я форматирам с тулчето от този пост и пак работи флашката.

на 19.09.2020 г. в 12:16, B-boy/StyLe/ написа:

Не пречи да се опита и инструмента на Phison. С него съм оправял подобни проблеми с флашки на познати:

https://www.usbdev.ru/files/phison/phisonrestore/

Флашката е Philips телевизора е NEO.

Къде сгреших, че се получи така?

преди 4 минути, ivan_pop написа:

Флашката е Philips телевизора е NEO.

Къде сгреших, че се получи така?

преди 4 минути, ivan_pop написа:

Успях да я форматирам с тулчето от този пост и пак работи флашката.

Нещо не схванах. Хем инструмента е проработил, хем къде сте сбъркали?

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нещо не схванах. Хем инструмента е проработил, хем къде сте сбъркали?

Не съм се изразил правилно.

Защо след като ползвах флашката на телевизора, тя се оказа неизползваема и се наложи форматиране?

Въпрос:

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Защо след като ползвах флашката на телевизора, тя се оказа неизползваема и се наложи форматиране?

Отговор:

преди 20 минути, ivan_pop написа:

Флашката е Philips

Тоест - боклук. Пак ще ти прави номера, така че, ако искаш да продължиш да я ползваш - свиквай.

Идея си нямам. Досега на моя съм слагал много флашки и външни дискове, които после си се разпознават и от системата. Освен ако телевизора не ползва някаква файлова система от Linux/MAC/Android, които не се познават от Windows. Аз за моите флашки карам или на NTFS или на ExFat. FAT32 не ползвам заради ограничението за размер на файловете. Ако телевизора е с Андроид, може би той ползва Ext4 и оттам проблема.

Android supports FAT32/Ext3/Ext4 file system. Most of the the latest smartphones and tablets support exFAT file system.

преди 18 минути, RudeBoy написа:

Въпрос:

Отговор:

Тоест - боклук. Пак ще ти прави номера, така че, ако искаш да продължиш да я ползваш - свиквай.

Флашката я ползвам от 3-4 години и до сега не съм имал проблеми.Препоръчайте каква марка флашка да си купя?

преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Идея си нямам. Досега на моя съм слагал много флашки и външни дискове, които после си се разпознават и от системата. Освен ако телевизора не ползва някаква файлова система от Linux/MAC/Android, които не се познават от Windows.

Телевизора не е смарт, не зная каква файлова система ползва.

преди 14 минути, ivan_pop написа:

Флашката я ползвам от 3-4 години и до сега не съм имал проблеми.Препоръчайте каква марка флашка да си купя?

Телевизора не е смарт, не зная каква файлова система ползва.

Аз за флашки като модели съм доволен от Kingston и Sandisk и може би Corsair (ако се избягват гумените). От по-бюджетните Transcend (ако се избягват гумените) и Adata (но някои модели доста лесно се разглобяват и трябва да се лепят - визирам модела ADATA Pro Advanced S102 64GB).

Колкото до телевизора, без точния модел нищо не може да се направи. Като цяло бих препоръчал засега да пробвате с файловата система exFAT, защото тя се чете и от MAC (за Android не знам) и от Windows.

преди 11 минути, ivan_pop написа:

Препоръчайте каква марка флашка да си купя?

Sandisk. Разликата в цената с по-евтините е няколко лева, не си заслужава.

И нещо важно - винаги поставяй и вади флашката при изключен телевизор.

преди 2 минути, RudeBoy написа:

И нещо важно - винаги поставяй и вади флашката при изключен телевизор.

Аз това правило не го спазвам почти никога и не вярвам да създаде особени проблеми, защото все пак флашките са направени за режим "Quick removal" (поне под Windows). На компютъра понякога цъквам бутона да ги изключи безопасно, но рядко, а при свързването им към телевизор или компютър обикновено тези устройства са винаги включени (поне компютъра де). Досега проблеми за 9 години откакто ползвам телевизора и флашките/външните дискове закачени за него не съм имал. В смисъл не казвам, че не е добре да се спазва и да става навик, защото ако телевизора е включен, диска върти и е добре първо да му се спре захранването преди да се откачи, но за флашки не вярвам подавания ток да доведе до някакви проблеми с електрониката на чипа на флашката (особено ако само се чете от нея, както е в случая).

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Аз това правило не го спазвам почти никога и не вярвам да създаде особени проблеми,

Губил съм две флашки Kingston по този начин.

преди 46 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз за флашки като модели съм доволен от Kingston и Sandisk и може би Corsair (ако се избягват гумените).

Ползвам флашките на USB2 и USB3.В такъв случай има ли значение дали е USB2 или 3 флашката?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.