Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рибари оцеляха 9 месеца в Тихия океан

Featured Replies

Трима мексикански рибари бяха спасени след девет месеца без храна и вода в открити води, съобщи АФП.

Тайвански кораб забелязал рибарите да ръкомахат насред Тихия океан и веднага приближил, за да качи на борда си бедните рибари.

Оцелелите разказват, че са се хранили с птици и риба, които си хващали с много усилия и канско търпение.

Рибарите са отплували от пристанището на мексиканския град Синалоа, разположен на североизточния бряг на страната, на 28 октомври миналата година. Влезли навътре в океана и изведнъж моторът на лодката им заглъхнал.

Колкото и да са се опитвали, не успели да отсранят повредата и така започнали борбата за оцеляване.

“Хранехме се с печени чайки и риба”, обясни Жезю Видана – един от тримата оцелели на 8 000 км. от сушата.

“И за миг не сме падали духом, защото Господ е всемогъщ. Дълбоко религиозен съм и бях убеден, че той ще чуе молитвите ни и ще ни спаси”, добави той.

То хубаво са имали храна, но с водата как ли са се оправяли?!

То хубаво са имали храна, но с водата как ли са се оправяли?!

И на мен това ми стана интересно, никъде не се споменава нещо по този въпрос, като се има в предвид, че като са рибари и са в морето, храна ще имат :)

Редактирано от Nicky (преглед на промените)

Може де, такова, дъждовно да е било.

Много се радвам за горките хорица.... biggrin.gif Доколкото разбрах са се хранели със сурова риба и са пили дъждовна вода...Когато човек има воля за живот,винаги намира начин да се пребори за него,дори и да се изправи срещу безпощадната природа.... :cheers:

Ами определено им е омрънала рибата за вечеря,закуска и обяд..,иначе 2-3 месеца е максимума да оцелее човек без храна.

С водата максимума е около 12-14 дни,обаче те са пили вода от океана много ясно ...

Чувал съм че водата е най-солена на повърхността,иначе колкото по надълбоко се гмуркаш,толкова по малко е солена водата.

Ясно е че някак си са се справили с тези неща ,щом са оцелели ЦЕЛИ 9 месеца !! я само се замислете колко време е това ...ужас,най-малкото могат да ги пишат в книгата за рекорди на Гинес.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Твърди се (не съм го пробвал), че тялото може да си поеме необходимото количество вода през кожата след извесетн престой във водата. Ако това може да е обяснение, то по-интересното е как са поддържали 9 месеца огън на лодката си (за остров поне не видях нищо да се говори) за да се хранят с "печени чайки" cool.gif

Какво са правили, какво са стрували върнали са се живи и здрави което е най-важното.

Не си разбрал Fixer - аз подлагам на съмнение обективноста, а от там и истинноста на статията.

Хм, странна история. И аз имам подозрения, че може и да не е истина, ама като се замисли човек може и пък...Е добре де - бури, лошо време, как са оцелели с тая малка лодка в открития океан толкова време? При тази еднообразна храна не са ли заболели от някоя недоимъчна болест? Иначе за тях пише и тук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.