Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цял квартал плати 23 лева за вода

Featured Replies

20 000 сливенци плащат общо 23,17 лв. за вода. Тази сума е постъпила в касата на ВиК-Сливен от квартал "Надежда" за месец юли. Тогава в махалата са консумирали общо над 150 000 куб. м вода. По сега действащата цена от 1,32 лв. за кубик това прави 200 000 лв. месечно. Постъпленията от ромския квартал през миналия месец са рекордно ниски, жалват се инкасаторите. За юни жителите на района са платили 79,44 лв., а за май - цели 89,37 лв.

Резултатите в "Надежда" не са отчайващи, те са смазващи, призна управителят на ВиК Никола Терзиев. Въпреки натрупаните борчове чешмите в кв. "Надежда" продължават да текат по две причини - социалното напрежение и опасността от зарази, обясни Терзиев. Наскоро кметът Йордан Лечков бе принуден от здравната инспекция да забрани спирането на вода в ромското гето заради риска от хепатит. Ще настоявам "Социални грижи" да изискват документ за платена вода преди даване на помощи, каза Терзиев. От идния месец ВиК-Сливен ще отваря пункт за събиране на пари направо в квартала.

Както "Стандарт" вече писа, в "Надежда" действат над 30 нелегални бани, където местните жители се къпят срещу левче за 20 минути. Миналата година собствениците им били снабдени с чисто нови модерни водомери. Месец по-късно устройствата се появили на битака в Сливен на цена 3-4 пъти по-ниска от реалната, обясни Никола Терзиев.

В останалите цигански махали в селата Крушаре, Самуилово и Селиминово също никой не плаща на ВиК. Междувременно стана ясно, че от есента водата в Сливен ще поскъпне с 11%. Така жителите на града под сините камъни ще плащат вече над 1,40 лв. за кубик вода.

И после сме нарушавали правата им.

• Автор
И после сме нарушавали правата им.

Е че как...

А аз будалата си плащам всички сметки наред.

Еххх,

аз набедения расист и националист. Жалко, ама май се оказват верни и точни писанията ми относно този етнос в други теми. След това съм бил лошия като ги нарека по един или друг начин.

За права може да претендира само този, който спазва и заълженията си. Но този етнос май е свикнал да има само права. Според все повече хора в България е крайно време да им се даде урок, че имат и задължения, дори ако е необходимо и с по-груби средства.

Има начин да се справят с положението. Не платил сметките си - няма социални плащания и надбавки. Ако се бунтува - бой и бачкане в полза на държавата докато си отработи задължението.

В противен случай ние ще си им плащаме сметките, а те ще си купуват сателитни приемници, нови телевизори и коли. Нали има балами дето да ги издържат.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

На много места положението отдавна е нетърпимо.... но ние си траем... и нехаем...

Нали всяка година все някакви избори има...

Боже, опази ни, Господи!

23 лева ..... буахахаххаааа

Знаех си че са прави тея дето викат, че и свестни имало сред тях. Ама ние сме си виновни, нали така? Те са абсолютно невинни, ние сме лудите дето им даваме зелника. Тока сега и водата ... няма да се учудя ако и само на тях им прекарат и безплатен газопровод да си се греят през лятото. Интересно само в какво ще продават газ на битака.

Аз съм си родом то Сливен и сега ще ви разкажа за някои истини в нашия град

1. От помощи, които идват от ЕС в 6-СОУ (циганското училище) е направен пълен ремонт + алумиева дограма + нова мазилка и + най-вероятно нови чинове. Не се знае тези неща колко време ще издържат.

2.Всеки ден на учениците от 6-то СОУ им се дават по 1 баничка , 1 боза и 1 вафла. Повечето цигани идват на училище през горямото междучасие да си вземат дажбата и се прибират. ЗА СРАВНЕНИЕ - на 100 метра е 6-то е 8-мо СОУ на ученицете там се бава по 1 чашка прясно мляко (вече не се дава) която в повечето случаи е вкисната !

3.По стълбовете за електропреноснта мрежа в квартал НАДЕЖДА има СОТ (на всяко табло има СОТ) !!!! ,защото ако си плащат тока на Енергото им излиза по евтино да си плащат и СОТ ! ! !

4.Няма смисъл да пиша за набезите и кражбите които се извършват - пример : въже с кука и от покрива па блока да 4-ти, 5-ти етаж и се обират всички дрехи от терасите на хората.

5.По време на бедствията с наводненията от Общината пращат багер да направи канал за да се оттичат водите от квартал Надежда, и този същия канал след 2 дена е умишлено запушен защото по новините казват, че ще дават помощи за пастрадалите на които са им рухнали къщите.Канала се запушва за де наводнят къщите им и да се срутят с цел да се вземе финансовата помощ от държавата, докато на българите дават смешни суми с които немогат да покрият и минимални разходи.

Може да дадам още доста примери но мисля че нама смисъл. Естествено не всички за такива. Имах колега циганин които завърши висше учебно заведение почти с пълно отличие, но това са малко хора които живеят в български квартали и имат български манталитет.

Извинявам се ако сам обидил накой, но това е истината за град Сливен и не само за него, а и за цяла България.

Знам за какво говориш. Съседи сме по градове. Все пак ни делят само някакви си 28 км. И тук при нас ги имаме същите проблеми с този злокачествен тумор на българското общество.

Как да не се ядоса човек като чете такива работи...ама ние сме си виновни, защото си търпим. Аз пък съм на мнение, че мангал само от 1 разбира и то е здрав ама много здрав бой. Ние например в махалата като имаме такива проблеми отиваме, вършим си работата по селския начин и елате вижте стъпва ли после черното племе наблизо. Поне засега друг ефективен начин незнам.

Имам едно предложение към администраторите и/или модераторите

такива теми които засягат цялото Българско общество и нацията ни като цяло да се препращан на президента,парламента и други институции и да се надяваме някои ден НЯКОЙ от по-горе да им обърне внимание и да се замислят за проблемите които бяха създадени от тях.

Редактирано от dokobg (преглед на промените)

Тука... на място си е и приказката "За Лудия и Зелника".

Така е - но какво да се направи - ако им спрат водата, ще плъзнат епидемии и ще има "бунтове". Да почнат да ги гонят със съдия - изпълнител - няма какво толкова да им вземат сигурно. Това е дяволски кръг sad.gif

Като няма какво да им вземат, тогава да работят в полза на държавата докато си изплатят дълговете - работа колкото щеш - да им организират селскостопански бригади.

100 начина има да си изработят дълговете, ако ще цял живот само за това да работят - така и няма да им остава време да крадат.

Да им оставят по малко, за храна и другото просто да не им се дава а да отива за покриване на задълженията им

Редактирано от stdask (преглед на промените)

• Автор

Мен ми е чудно как така въобще някой се е излъгал да ги плати тия 23 лева. Но явно има честни хора сред тях :)

Имам едно предложение към администраторите и/или модераторите

такива теми които засягат цялото Българско общество и нацията ни като цяло да се препращан на президента,парламента и други институции и да се надяваме някои ден НЯКОЙ от по-горе да им обърне внимание и да се замислят за проблемите които бяха създадени от тях.

офф

Те са ни потребители, влизат и ги четат. :)

/офф

Като няма какво да им вземат, тогава да работят в полза на държавата докато си изплатят дълговете - работа колкото щеш - да им организират селскостопански бригади.

100 начина има да си изработят дълговете, ако ще цял живот само за това да работят

Начини има, но според Конституцията и законите на страната, никой не може да бъде задължен да полага принудителен труд - т.е. ще работят, ако искат, и е ясно какви точно бригади ще се организират :)

бля, бля,бля....колко пъти сме си ги казвали тия неща....

Нищо ново под слънцето...Нима мислите, че нещо ще се промени? Само ще психясаме с повтарянето на едно и също....

Ако в държавното управление не се направят промени в положителна посока, до 50 години България ще се нарича Циглария или Ромландия, а оцелелите от нас ще живеят някъде другаде или ще работят ангария на циганите, както досега...

Нищо ново под слънцето...Нима мислите, че нещо ще се промени? Само ще психясаме с повтарянето на едно и също....

Е, за някои хора да повтарят едно и също е смисъла на живота... laugh.gif

Както пише в подписа си Стал... "което е било, такова и ще бъде" :baby:

П.П. Колко типично ... как само заключихте темата за обсъждането на репутацията laugh.gif

Амъ що тъй приказвати бъ братя българи що тъй..., ний малку раотим, малку скрадним малку лъжим и малку плащъми.

А кажети ко да прайм къту ут вътре ни иди ей.., ей... тука ут душъта ни иди сичкуту туй.

Е, за някои хора да повтарят едно и също е смисъла на живота... laugh.gif

Да, дъвчат се подобни неща. В други раздели става същото, но там никой нищо не казва. Излиза, че в раздел за секс могат да се обсъждат едни и същи врели некипели, а тук се оказва, че е глупаво. Губи ми се логиката нещо.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Няма да се плашите само.

На циганите ние ще им платиме водата,така както им плащаме и тока,така както ще им построиме и жилища,за да има къде да живеят,понеже ги мързи да работят и само се чудят какво да откраднат,и после само да мрънкат че никъде нямало работа за тях....без коментар.

Не съм расист,ама това тяхното не се трае вече.

Аз немога ли да се дигна на бунт че нямам жилище и че немога да си плащам тока и водата и просто да спра да го правя а ??? После да се оправдавам че никъде не ме искат на работа.

ОТГОВОР:

Не немога,защото ще ми спрат тока веднага след като мине срока,ще ме заключат ако започна да върша безчинства,с оправдание че нямам жилище !!

циганите никой не ги иска на работа,защото те докато работят се оглеждат какво да гепят,аз съм бил свидетел на това.

П.П. Ще ме извинявате че така наричам циганите ама ми стигна до керемидите ...каквото и да правят винаги ги оправдават ... това е България ..sorry

Роми няма да ги наричам,щото такава дума няма!!

Виждам накакви опити за цензура !!!

Това пречи да казвам каквото мисля ...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Да, дъвчат се подобни неща. В други раздели става същото, но там никой нищо не казва. Излиза, че в раздел за секс могат да се обсъждат едни и същи врели некипели, а тук се оказва, че е глупаво. Губи ми се логиката нещо.

Излиза че просто не сме били там, за да възнегодуваме. :) Ето какво излиза...

ЕХ,Нощен Гарван,колко на място го каза...Да можех да гласувам за репутацията ти,ама не би...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.