Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чип тунинг - какви са точно минусите?

Featured Replies

• Автор
преди 6 часа, JKirilov написа:

Преди да си я обърнал, я кажи - колко километра навъртя вече?

С кое - с Туингото ли? Николко - още не съм я взел от представителството (докато не си оправя документите, няма как да я взема - живея в центъра, и ако нямам винетка за паркиране в зоната няма къде да я държа). А иначе, с другата кола - дето я ползвам за извънградско/извъндържавно пътуване, за 1 година (придобих я миналото лято) съм изминал умопомрачителните 3000 км...

на 4.10.2020 г. в 15:57, Петър Ангелов написа:

Ти па ме уби - аз вчера го купих (макар че, още не съм го виждал на живо), ти ми говориш да го хвърлям...

Ми кой те би по главата да си взимаш рено? 

Преди няколко седмици на един приятел клиото на 180хил км омеша антифриза и маслото. 

Рено са най-калпавите. 

Да си беше взел Поло 4(9N) ГТИ, 1.8Т 20 клапана, то вече става за тунинг. 

• Автор
току-що, Ivelin _ написа:

Ми кой те би по главата да си взимаш рено? 

Преди няколко седмици на един приятел клиото на 180хил км омеша антифриза и маслото. 

Рено са най-калпавите. 

Да си беше взел Поло 4(9N) ГТИ, 1.8Т 20 клапана, то вече става за тунинг. 

Аз не съм взел кола за тунинг. Взел съм я да я карам основно. Това с тунинга беше от чисто любопитство.

на 5.10.2020 г. в 17:09, Soviet Soldier написа:

Не, това са следвоенни автомобили. Германия и Италия губейки войната и на фона на цялата разруха са имали нужда от евтини автомобили за народа, докато икономиките им се възстановят. По тази причина малки и много евтини автомобили, като Fiat 500 и VW Beetle стават така масови по ония времена и емблематични. Два автомобила са проектирани и произвеждани, като начин за борба с огромните дефицити по време на следвоенните години, и по никакъв начин не са били насочени към жените конкретно. По онова време цените на металите са толкова високи, че даже при Фиат 500 големият брезентов шибидах се появява точно с цел максимална икономия на метал. Само от Фиат 500 (първата генерация) са произведени близо 4 милиона бройки, което по ония времена е главозамайваща цифра. Следвоенният Beetle е още по-успешен, с около 16 милиона произведени бройки, доколкото си спомням. 

Тогава са били други времена...  За хората е било цяло щастие да имат колело, ка моли кола.Никой не е мислил чак до там, да ли това ще отива повече на жена или на мъж.А и тогава хората не са имали особенно голям избор.Фактори бол, които обесняват масовото потребление на тия коли сред мъжете.Но сега при тоя голям избор на модели, цветове, цени.Пазарите заляти с коли, да са подпичкваш с някоя Битъл или Абарт....? Слагаш перуката, жартиерите и си в джаза.

преди 4 минути, Alon_zo написа:

Тогава са били други времена...  За хората е било цяло щастие да имат колело, ка моли кола.Никой не е мислил чак до там, да ли това ще отива повече на жена или на мъж.А и тогава хората не са имали особенно голям избор.Фактори бол, които обесняват масовото потребление на тия коли сред мъжете.Но сега при тоя голям избор на модели, цветове, цени.Пазарите заляти с коли, да са подпичкваш с някоя Битъл или Абарт....? Слагаш перуката, жартиерите и си в джаза.

Избор има, но и различни вкусове има. Никита Хрушчов също е харесвал силно малките автомобили и по негова инициатива започва производството на ЗАЗ-ките. Дори имам съсед дърводелец, сериозен мъж женен с деца, той също се увлича по странни и малки автомобили имаше смарт и Фиат Мултипла, който не е малък, но реално е за хора с доста ексцентрично мислене. Мъжете не по-рядко карат и харесват подобни компактни автомобили. 

Може би за малките провинциални градове да се види мъж с компактен автомобил е рядкост, затова така у някои хора се създава грешно впечатление, че са женски, но тук в София, особено за жителите на пренаселените квартали компактния автомобил е желана и практична опция. Имах на времето и даскал с Мини Купър. Много от съучениците ми, като първи автомобил имаха разни, Опел Корса, VW Polo и подобни. Според мен е обичайна гледка, поне за София и мъже да ползват малки автомобили. 

преди 1 час, JKirilov написа:

Не е ли 24 или 32 клапана поне...

Да те уча да търсиш с гугъл и да броиш ли искаш? 124223952_Zylinderkopf-Original-18T-BFB-AVJ-AWT-CFM-AUQ-Generalberholt-058-103.jpg.e8a96c7f93315f90db13141523697463.jpg

Това е най-разпространения двигател на VW AG(VAG) от около 2000г. 

Да се правиш на остроумен при това положение, с грешна информация, е меко казано смешно, даже идиотско. 

току-що, JKirilov написа:

Аха, с гуглю значи се става джигит? :angry:

С гугльо търсиш какво са правили другите което работи. 

На теб това не ти трябва, ама виж, да си попълваш знанията може. Аз го знам наизуст, ти се правиш на интересен. 

Ако са искали и 24 клапана са щели да ги направят, ето ти пример с двигател на мазератиmaserati012-1527711267.jpg.8b70791c6ae614fca5ce45a034970575.jpg

на 5.10.2020 г. в 7:23, Alon_zo написа:

Не става въпрос за всички компактни автомобили , а за една част от тях.Като например ФВ Битъл, Мини Купър , въпросния Абърт.Дизайна е проектиран изцяло с обли форми, които са типични за жена,  не за мъж.Е може и мъж да се вози, ама изглежда доста педалско.

Аз прибавям към списъка и Мерцедес А класа!

Ненормални сте всичките и затова няма да построим капитализъма, комунизъма и т.н.

Ще си стоим в хибридката робовладелско-феодален строй!

Става въпрос за градска кола, особено нужна сега с тия вируси (дето уж ги няма).

С три или четири цилиндъра и 6 или 8 клапана. С нисък разход.

От сто кладенеца вода, нямала 32 клапана, женска била, не била с перлен цвят...

Моята гори 3-4 лева на 100 км, пък вие си джиткайте с 300 коня!

Като става въпрос за градска кола, защо автора пита за чип тунинг? 

А и това твинго е 16 клапаново. 6 или 8 клапанови двигатели в днешно време няма. 

А който каквото иска ще си кара. Ти като искаш с колелото ходи, само не се прави на интересен като става въпрос за друг човек и неговите желания. 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 7.10.2020 г. в 21:19, Ivelin _ написа:

Като става въпрос за градска кола, защо автора пита за чип тунинг? 

А и това твинго е 16 клапаново. 6 или 8 клапанови двигатели в днешно време няма. 

А който каквото иска ще си кара. Ти като искаш с колелото ходи, само не се прави на интересен като става въпрос за друг човек и неговите желания. 

Защо питам - защото ми е любопитно. Но преди да се хвърля в такова начинание, предпочитам да чуя мнения (които, както в случая, могат да ме убедят, че съответното начинание не е добра идея).

на 7.10.2020 г. в 21:19, Ivelin _ написа:

Клапаните се броят по колко са на цилиндър!Скоро гледах един Фиат Панда с 2 цилиндъра нов внос.Не съм се интересувал с колко клапана е.А има и 4 цилиндрови мотори с 20 клапана.

преди 21 часа, ivan_pop написа:

Клапаните се броят по колко са на цилиндър!Скоро гледах един Фиат Панда с 2 цилиндъра нов внос.Не съм се интересувал с колко клапана е.А има и 4 цилиндрови мотори с 20 клапана.

Я го виж оня какво е написал, после мрънкай. 

На Полото какъв е? 

1.8 20 клапана, 4 цил. Не ме учи какви има. 

Има и 36 клапанови 6цил.

Oня е написал с ирония (не се схваща от всеки!), че джигитите с по 500 коня трябва да си знаят мястото.

Между другото категорията в шофьорската ми книжка е по-висока от твоята, нататък смятай...

преди 2 часа, Ivelin _ написа:

Я го виж оня какво е написал, после мрънкай. 

На Полото какъв е? 

1.8 20 клапана, 4 цил. Не ме учи какви има. 

Има и 36 клапанови 6цил.

Не мрънкам и нямам намерение да те уча!

Само споделям!

С риск да обидя някой, но автомобил със 75 коня и мисълта за чип-тунинг нямат нищо общо. В темата са ти написали какво трябва да се подмени за да се позасили повечко. 

• Автор
С риск да обидя някой, но автомобил със 75 коня и мисълта за чип-тунинг нямат нищо общо. В темата са ти написали какво трябва да се подмени за да се позасили повечко. 
Е, аз си мечтаех, да стане (чрез чип-тунинга) с 150 к.с. (ма да е с 20 лв. данък) ма не се получи... :)
на 19.10.2020 г. в 18:11, Петър Ангелов написа:

Е, аз си мечтаех, да стане (чрез чип-тунинга) с 150 к.с. (ма да е с 20 лв. данък) ма не се получи... :)

Сложи му една лепенка "turbo" на задния капак и си готов!

на 19.10.2020 г. в 18:11, Петър Ангелов написа:

То може, но тогава щеше да си осигуриш максимум 5000км и до тогава две смени на полуоски и ремонт на скоростната кутия. Съединителите не ги броя... ;)

И аз да кажа нещо хаха.

Приятел имаше Seat Cordoba 2008г 1.4 tdi 75 к.с след чип тунинг стана 105к.с разликата беше супер колата вървеше прекрасно и разхода беше също добър.

Друг приятел сложи чип тунинг ма Citroen Xsara 2.0hdi 90к.с извади 113к.с колата още се кара и върви без проблеми.

Общо взето повишават се к.с к нютон метри които след постоянно ръчкане 2-3 2-3 износва частите една идея по-бързо.

Хубаво е ако се прави да е при хора които разбират като Adler Auto West Coast Diesel.

Не проечтох, че е бензин не се занимавай, а си карай колата ако беше дизел един софтуер и щеше да е супер.

• Автор
преди 2 часа, Kristian Denkov написа:

И аз да кажа нещо хаха.

Приятел имаше Seat Cordoba 2008г 1.4 tdi 75 к.с след чип тунинг стана 105к.с разликата беше супер колата вървеше прекрасно и разхода беше също добър.

Друг приятел сложи чип тунинг ма Citroen Xsara 2.0hdi 90к.с извади 113к.с колата още се кара и върви без проблеми.

Общо взето повишават се к.с к нютон метри които след постоянно ръчкане 2-3 2-3 износва частите една идея по-бързо.

Хубаво е ако се прави да е при хора които разбират като Adler Auto West Coast Diesel.

Не проечтох, че е бензин не се занимавай, а си карай колата ако беше дизел един софтуер и щеше да е супер.

Ееее, аз все още се надявам да има някакъв ефтин начин, да я направя 150 коня (или повече)...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.