Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернетът.

Featured Replies

току-що, Deimosss написа:

Преди два дни преинсталирах точно заради това. Дори ми стоят неинсталирани updeit`ите.

Освен да викаш техниците друг вариант не виждам

• Отговори 62
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Вместо да му слушаш глупостите поискай да дойде техник на виваком и да ти направи демонстрация на услугата. Но с тези параметри, които ти цитирах няма как да правиш каквото и да било при който и друг да е доставчик. Това са скорости просто за браузване и нищо повече.

От осем години ,до преди два месеца проблем не съм имал нито с поточното видео ,нито с каквото и да е било .Скоростта е достатъчна за стриймване на 1080р . Имало е спиране на net`ът за за няколко часа,но е било по скоро нещо като профилактика.

Както писах по горе остават ми някокло опции,които вече съм почти сигурен,че няма да ми решат проблемът . Смяна на PSU и LAN карта. Както и да занеса компът до един познат ,който е към друг доставчик и там да пробвам.

Kъм моментът други идеи нямам.

Реших  да се посъветвам в този форум,понеже според мен е най - титулованият. И така.

преди 10 минути, petie1 написа:

Освен да викаш техниците друг вариант не виждам

Звънях на 123 отговорът беше : за нас вие сте кънектнът . Проблемът е от другата страна на жълтият кабел .

След кото последва тежка седмица.

преди 12 минути, Deimosss написа:

Звънях на 123 отговорът беше : за нас вие сте кънектнът . Проблемът е от другата страна на жълтият кабел .

След кото последва тежка седмица.

Абе ясно е че проблема е технически, а тествахте ли с друг компютър? Да речем лаптоп?

• Автор
преди 11 минути, petie1 написа:

Абе ясно е че проблема е технически, а тествахте ли с друг компютър? Да речем лаптоп?

Нищо повече не съм тествал. Към моментът нямам друг работещ компютър. 

Последните вечери станаха почти сутрини. Опитвах се да вляза в модемът и да видя настройките ,но user name`ът и password`ът са различни от този на HUAWEI HG530 Home Gateway ,които бяха  user name:root  password:warmWLspot .

За новият VDSL HUAWEI HG630 V2 Home Gateway ударих на камък . Техници няма да дойдат. Градът е малък ,а никой не иска да е на мое място.Така ,че този форум беше вариант за решение на проблемът.

Хубава вечер на всички .

Благодаря за отделеното време и внимание.

Ако някой се измисли удачно решение да пише.

преди 50 минути, Емил Костов написа:

Верно ли да не ме слуша?? Я си кажи параметрите на твоя интернет да те видим?? 

ми много верно пълно е с такива некадърници като теб в тая фирма съгласен ли си с мен?

чак накрая му казваш да викне техници у тех щото идея си немаш що е то двужилен кабел

я ти ми кажи кви са ми параметрите кат си ной хау

gscan.PNG

я виж къв филмец гледкам чак до чина тайн на вай фай ти моеш ли го?

vijti.PNG

Пичага каза ти се сигурно 20 пъти, прочети си внимателно договора, адко пише ADSL зяпаш ютуб и забравяш за всякакви стриймове докато не си промениш услугата.
20Mbit/s не стигат и нормално интенет радио да подкараш а какво остава хем да зяпаш видео хем стриймове да правиш.

преди 4 минути, woobu написа:

ми много верно пълно е с такива некадърници като теб в тая фирма съгласен ли си с мен?

чак накрая му казваш да викне техници у тех щото идея си немаш що е то двужилен кабел

gscan.PNG

С 20Mbit/s ще гледаш ама друг път, а щом като още мислиш колко е сложно да гледаш видео с високо качество с WiFi яръзка ясно и колко си образован по въпрса, обаче подскачаш срещу човек кото това работи.:lol6:

преди 16 минути, Bubbles написа:

Пичага каза ти се сигурно 20 пъти, прочети си внимателно договора, адко пише ADSL зяпаш ютуб и забравяш за всякакви стриймове докато не си промениш услугата.
20Mbit/s не стигат и нормално интенет радио да подкараш а какво остава хем да зяпаш видео хем стриймове да правиш.

С 20Mbit/s ще гледаш ама друг път, а щом като още мислиш колко е сложно да гледаш видео с високо качество с WiFi яръзка ясно и колко си образован по въпрса, обаче подскачаш срещу човек кото това работи.:lol6:

тука случайно понеделник вторник да не е ден на малоумниците, човека от сега ти казвам че не е за тая работа пък за радиото и 20mbit си доста голяма грешка как да е радвай се на живото и не го казвай това на никой друг освен на себе си което си написал 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Нямаш ли VDSL в договора си, а си на ADSL нормално да ти прекъсва.

Хахахах за бисерите си как да няма VDSL като го повтаря на всеки пост , че има явно вече са ти възпалени очите и четеш през ред.

• Автор
преди 1 час, Bubbles написа:

Какво да променям бе . Tо ADSL  мрежа на VIVACOM вече не съществува в градът,в който живея. Досега със скапаната NET 20 можеше да стриймвам 1080р видеа,а  сега с новата високоскороста не може . Да ти имам логиката. Май повече от линено уравнение не си успял да решиш.

Едва ли ще преподписвам договор .

Това е лошото на малките градове...

Прочети за прекратяване по тяхна вина?

Аз също смятам, че е ниска скоростта и то горкото буферира, буферира, докато накрая буфер празен и на джоба нема никой... ;)

Виж там за каква скорост е договора и я мери продължително.

Не знам за тези модеми, но иначе не трябва да прекъсва връзката, само да "прехлъцва".

Сложи друга LAN карта и проблема ти ще изчезне. Вградените правят такъв проблем - виждал съм го на няколко компютъра и на всички се оправя с друга карта. Ако става дума за лаптоп пробвай през wifi, но там може да има нестабилност при стриймване с високи скорости.

Ако си на Виваком нет 20 това няма нищо общо с VDSL. Това си е чист АДСЛ и при такъв тип услуга е нормално да ти е бавна връзката.
Хубаво си ровите модеми, кан карти и прочие комоютърни неща.
Монго години ползвах ADSL - повечето проблеми са ми били още преди суйча. Калпави връзки по телефонната линия.
Просто на телефонията не се усеща, но нет-свързаността е по-чувствителна.
При едното посещение - момчетата смениха всичко, което можеше да се сменя. От компа до таблото в мазето.
Емо - щом си в системата, би трябвало да се сетиш.

Изпратено от моят MYA-L41 с помощта на Tapatalk

преди 13 минути, jhoro написа:

Монго години ползвах ADSL - повечето проблеми са ми били още преди суйча. Калпави връзки по телефонната линия.
При едното посещение - момчетата смениха всичко, което можеше да се сменя. От компа до таблото в мазето.

В повечето случаи ПРОСТИТЕ неща решават. Преди години и аз имах същите проблеми ,докато не изнудих техниците да ми замерят линиите и да ме закачат на читава двойка .Сега понякога /много рядко /слизам в стаичката и си почиствам контактите . А пак от както преминах на Линукс си е пълна скука . Човекът защо не си вземе една "жива "флашка с Линукс и да пробва ,ще разбере къде е проблема.

преди 8 часа, jhoro написа:

Ако има проблем с линията няма да има никакъв интернет.

преди 13 часа, adersa написа:

Хахахах за бисерите си как да няма VDSL като го повтаря на всеки пост , че има явно вече са ти възпалени очите и четеш през ред.

А ти къде разбра, че е VDSL? Това че са сложили VDSL модем или са сложили VDSL суич нищо не означава.

преди 12 часа, Deimosss написа:

Какво да променям бе . Tо ADSL  мрежа на VIVACOM вече не съществува в градът,в който живея. Досега със скапаната NET 20 можеше да стриймвам 1080р видеа,а  сега с новата високоскороста не може . Да ти имам логиката. Май повече от линено уравнение не си успял да решиш.

Каквото и да има в твоя град, няма как да со подписал за една услуга а да получиш друга при това и по-скъпа, просто няма оператор на този свят който да го направи, защото това автоматично значи сам да си бръкне в джоба.
А с 20Mbit/s скорост като пуснеш стрийм на онлайн радио с качество 96 и се закачат 5 човека радиото почва да пелтечи, сам се сети колко стига тая скорост за всичките неща които искаш даправиш.
Просто е, нямаш ресурса, бръкни се за по високи скорости на интернет и ще ти се получи, ся има вече оферти за 100Mbit/s почти за без пари.:D

преди 13 часа, woobu написа:

тука случайно понеделник вторник да не е ден на малоумниците, човека от сега ти казвам че не е за тая работа пък за радиото и 20mbit си доста голяма грешка как да е радвай се на живото и не го казвай това на никой друг освен на себе си което си написал 

Сериозно?
Я пусни едно радио с тая скорост.:laughing5:

преди 14 часа, woobu написа:

gscan.PNG

vijti.PNG

Хайде по-сокойно и леско с обидите. Кажи си параметрите на твоя интернет. Нали всички се хвалите със Speedtest. При 2 мегабита upload какво очакваш да ти работи като хората, че не ми е ясно? И те не са и гарантирани. Тоест скоростта може и да по-малка. И какво общо има медния чифт с коментарът ми за трхниците?

преди 12 часа, Deimosss написа:

Хайде не съществува? А това, което ползваш с момента какво си мислиш, че е? Дори и да си преминал на VDSL изцяло ползваш пак медните чифтове и свързаност. А и скоростта по договор все още ти е 2 upload на 20 download. Затова ти казах намери си последния договор или споразумение, което си подсписал с Vivacom.

Ако има проблем с линията няма да има никакъв интернет.

Дали? Ти как разбра, за какъв проблем става дума?
Това не е „тука има, тука нема”!
преди 18 минути, jhoro написа:

Дали? Ти как разбра, за какъв проблем става дума?
Това не е „тука има, тука нема”!

Аз мога лесно да разбера, но си има правила на компанията, които спазвам където работя. Ако има приблем по линията, модемът ще трупа грешки и ще прекъсва. От там дори и при обикновено браузване ще се усещат нещата. Но това постващият може да го разбере като наблюдава ДСЛ индикатора на модема. 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Аз мога лесно да разбера, но си има правила на компанията, които спазвам където работя. Ако има проблем по линията, модемът ще трупа грешки и ще прекъсва. От там дори и при обикновено браузване ще се усещат нещата. Но това постващият може да го разбере като наблюдава ДСЛ индикатора на модема. 

Ок - има си фирмена етика и трябва да се спазва. Но има и още нещо.

Големите структури стават дистанцирани от конкретни проблеми и доста мудни! В България пак са по-добре - ползват се „живи“ (хуманоидни) ботове. На други места си ползват истински, но и едните, и другите дават стандартни и стереотипни отговори.

Колкото до „усещанията“ - прави разлика, между „може да разбере“ и ... „би могъл да разбере“! Не всички имат нужния опит и разбиране на нещата.

преди 1 минута, jhoro написа:

Ок - има си фирмена етика и трябва да се спазва. Но има и още нещо.

Големите структури стават дистанцирани от конкретни проблеми и доста мудни! В България пак са по-добре - ползват се „живи“ (хуманоидни) ботове. На други места си ползват истински, но и едните, и другите дават стандартни и стереотипни отговори.

Колкото до „усещанията“ - прави разлика, между „може да разбере“ и ... „би могъл да разбере“! Не всички имат нужния опит и разбиране на нещата.

Няма още нещо. Има си правила. Какво мога да проверя е без значение. Абонатът е длъжен да се обади на 123 или 121 ако е фирма. Там вече ще бъде обслужен. Аз просто давам насоки и съвети.  А това, че някой е решил да ми говори, че съм глупак, говор глупости и прочие си е лично негов проблем. Той не помага за проблема.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Няма още нещо. Има си правила. Какво мога да проверя е без значение. Абонатът е длъжен да се обади на 123 или 121 ако е фирма. Там вече ще бъде обслужен. Аз просто давам насоки и съвети.  А това, че някой е решил да ми говори, че съм глупак, говор глупости и прочие си е лично негов проблем. Той не помага за проблема.

заповядай мари у

10206216727.png

искаш ли да тествам до бг?

10206218506.png

10206220095.png

преди 6 минути, woobu написа:

заповядай мари у

10206216727.png

искаш ли да тествам до бг?

10206218506.png

10206220095.png

Прекрасно! Хайде сега кажи как се вписват тези скорости с 2 мегабита upload и 20 мегабита download и как ще върви стриймване и каквото още се сетиш??????

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

току-що, Емил Костов написа:

Прекрасно! Хайде сега кажи как се вписват тези скорост с 2 мегабита upload и 20 мегабита download и как ще върви стриймване и каквото още се сетиш??????

явно техническият отдел нищо не разбира в тази фирма съгласен ли си

току-що, woobu написа:

Пак не мога да разбера кой, къде и какво не разбира??

преди 2 минути, woobu написа:

Само недей обобщава! Така написано - излиза, че се отнася за целия отдел.
Това, че си попаднал на такъв служител (незнаещ или просто незаинтересован) - не прави всички останали такива!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.