Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернетът.

Препоръчан отговор

току-що, Deimosss написа:

Преди два дни преинсталирах точно заради това. Дори ми стоят неинсталирани updeit`ите.

Освен да викаш техниците друг вариант не виждам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 62
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Популярни дни

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Вместо да му слушаш глупостите поискай да дойде техник на виваком и да ти направи демонстрация на услугата. Но с тези параметри, които ти цитирах няма как да правиш каквото и да било при който и друг да е доставчик. Това са скорости просто за браузване и нищо повече.

От осем години ,до преди два месеца проблем не съм имал нито с поточното видео ,нито с каквото и да е било .Скоростта е достатъчна за стриймване на 1080р . Имало е спиране на net`ът за за няколко часа,но е било по скоро нещо като профилактика.

Както писах по горе остават ми някокло опции,които вече съм почти сигурен,че няма да ми решат проблемът . Смяна на PSU и LAN карта. Както и да занеса компът до един познат ,който е към друг доставчик и там да пробвам.

Kъм моментът други идеи нямам.

Реших  да се посъветвам в този форум,понеже според мен е най - титулованият. И така.

преди 10 минути, petie1 написа:

Освен да викаш техниците друг вариант не виждам

Звънях на 123 отговорът беше : за нас вие сте кънектнът . Проблемът е от другата страна на жълтият кабел .

След кото последва тежка седмица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Deimosss написа:

Звънях на 123 отговорът беше : за нас вие сте кънектнът . Проблемът е от другата страна на жълтият кабел .

След кото последва тежка седмица.

Абе ясно е че проблема е технически, а тествахте ли с друг компютър? Да речем лаптоп?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, petie1 написа:

Абе ясно е че проблема е технически, а тествахте ли с друг компютър? Да речем лаптоп?

Нищо повече не съм тествал. Към моментът нямам друг работещ компютър. 

Последните вечери станаха почти сутрини. Опитвах се да вляза в модемът и да видя настройките ,но user name`ът и password`ът са различни от този на HUAWEI HG530 Home Gateway ,които бяха  user name:root  password:warmWLspot .

За новият VDSL HUAWEI HG630 V2 Home Gateway ударих на камък . Техници няма да дойдат. Градът е малък ,а никой не иска да е на мое място.Така ,че този форум беше вариант за решение на проблемът.

Хубава вечер на всички .

Благодаря за отделеното време и внимание.

Ако някой се измисли удачно решение да пише.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Емил Костов написа:

Верно ли да не ме слуша?? Я си кажи параметрите на твоя интернет да те видим?? 

ми много верно пълно е с такива некадърници като теб в тая фирма съгласен ли си с мен?

чак накрая му казваш да викне техници у тех щото идея си немаш що е то двужилен кабел

я ти ми кажи кви са ми параметрите кат си ной хау

gscan.PNG

я виж къв филмец гледкам чак до чина тайн на вай фай ти моеш ли го?

vijti.PNG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пичага каза ти се сигурно 20 пъти, прочети си внимателно договора, адко пише ADSL зяпаш ютуб и забравяш за всякакви стриймове докато не си промениш услугата.
20Mbit/s не стигат и нормално интенет радио да подкараш а какво остава хем да зяпаш видео хем стриймове да правиш.

преди 4 минути, woobu написа:

ми много верно пълно е с такива некадърници като теб в тая фирма съгласен ли си с мен?

чак накрая му казваш да викне техници у тех щото идея си немаш що е то двужилен кабел

gscan.PNG

С 20Mbit/s ще гледаш ама друг път, а щом като още мислиш колко е сложно да гледаш видео с високо качество с WiFi яръзка ясно и колко си образован по въпрса, обаче подскачаш срещу човек кото това работи.:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Bubbles написа:

Пичага каза ти се сигурно 20 пъти, прочети си внимателно договора, адко пише ADSL зяпаш ютуб и забравяш за всякакви стриймове докато не си промениш услугата.
20Mbit/s не стигат и нормално интенет радио да подкараш а какво остава хем да зяпаш видео хем стриймове да правиш.

С 20Mbit/s ще гледаш ама друг път, а щом като още мислиш колко е сложно да гледаш видео с високо качество с WiFi яръзка ясно и колко си образован по въпрса, обаче подскачаш срещу човек кото това работи.:lol6:

тука случайно понеделник вторник да не е ден на малоумниците, човека от сега ти казвам че не е за тая работа пък за радиото и 20mbit си доста голяма грешка как да е радвай се на живото и не го казвай това на никой друг освен на себе си което си написал 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Нямаш ли VDSL в договора си, а си на ADSL нормално да ти прекъсва.

Хахахах за бисерите си как да няма VDSL като го повтаря на всеки пост , че има явно вече са ти възпалени очите и четеш през ред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

Какво да променям бе . Tо ADSL  мрежа на VIVACOM вече не съществува в градът,в който живея. Досега със скапаната NET 20 можеше да стриймвам 1080р видеа,а  сега с новата високоскороста не може . Да ти имам логиката. Май повече от линено уравнение не си успял да решиш.

Едва ли ще преподписвам договор .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е лошото на малките градове...

Прочети за прекратяване по тяхна вина?

Аз също смятам, че е ниска скоростта и то горкото буферира, буферира, докато накрая буфер празен и на джоба нема никой... ;)

Виж там за каква скорост е договора и я мери продължително.

Не знам за тези модеми, но иначе не трябва да прекъсва връзката, само да "прехлъцва".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сложи друга LAN карта и проблема ти ще изчезне. Вградените правят такъв проблем - виждал съм го на няколко компютъра и на всички се оправя с друга карта. Ако става дума за лаптоп пробвай през wifi, но там може да има нестабилност при стриймване с високи скорости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако си на Виваком нет 20 това няма нищо общо с VDSL. Това си е чист АДСЛ и при такъв тип услуга е нормално да ти е бавна връзката.
Хубаво си ровите модеми, кан карти и прочие комоютърни неща.
Монго години ползвах ADSL - повечето проблеми са ми били още преди суйча. Калпави връзки по телефонната линия.
Просто на телефонията не се усеща, но нет-свързаността е по-чувствителна.
При едното посещение - момчетата смениха всичко, което можеше да се сменя. От компа до таблото в мазето.
Емо - щом си в системата, би трябвало да се сетиш.

Изпратено от моят MYA-L41 с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, jhoro написа:

Монго години ползвах ADSL - повечето проблеми са ми били още преди суйча. Калпави връзки по телефонната линия.
При едното посещение - момчетата смениха всичко, което можеше да се сменя. От компа до таблото в мазето.

В повечето случаи ПРОСТИТЕ неща решават. Преди години и аз имах същите проблеми ,докато не изнудих техниците да ми замерят линиите и да ме закачат на читава двойка .Сега понякога /много рядко /слизам в стаичката и си почиствам контактите . А пак от както преминах на Линукс си е пълна скука . Човекът защо не си вземе една "жива "флашка с Линукс и да пробва ,ще разбере къде е проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, jhoro написа:

Ако има проблем с линията няма да има никакъв интернет.

преди 13 часа, adersa написа:

Хахахах за бисерите си как да няма VDSL като го повтаря на всеки пост , че има явно вече са ти възпалени очите и четеш през ред.

А ти къде разбра, че е VDSL? Това че са сложили VDSL модем или са сложили VDSL суич нищо не означава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, Deimosss написа:

Какво да променям бе . Tо ADSL  мрежа на VIVACOM вече не съществува в градът,в който живея. Досега със скапаната NET 20 можеше да стриймвам 1080р видеа,а  сега с новата високоскороста не може . Да ти имам логиката. Май повече от линено уравнение не си успял да решиш.

Каквото и да има в твоя град, няма как да со подписал за една услуга а да получиш друга при това и по-скъпа, просто няма оператор на този свят който да го направи, защото това автоматично значи сам да си бръкне в джоба.
А с 20Mbit/s скорост като пуснеш стрийм на онлайн радио с качество 96 и се закачат 5 човека радиото почва да пелтечи, сам се сети колко стига тая скорост за всичките неща които искаш даправиш.
Просто е, нямаш ресурса, бръкни се за по високи скорости на интернет и ще ти се получи, ся има вече оферти за 100Mbit/s почти за без пари.:D

преди 13 часа, woobu написа:

тука случайно понеделник вторник да не е ден на малоумниците, човека от сега ти казвам че не е за тая работа пък за радиото и 20mbit си доста голяма грешка как да е радвай се на живото и не го казвай това на никой друг освен на себе си което си написал 

Сериозно?
Я пусни едно радио с тая скорост.:laughing5:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, woobu написа:

gscan.PNG

vijti.PNG

Хайде по-сокойно и леско с обидите. Кажи си параметрите на твоя интернет. Нали всички се хвалите със Speedtest. При 2 мегабита upload какво очакваш да ти работи като хората, че не ми е ясно? И те не са и гарантирани. Тоест скоростта може и да по-малка. И какво общо има медния чифт с коментарът ми за трхниците?

преди 12 часа, Deimosss написа:

Хайде не съществува? А това, което ползваш с момента какво си мислиш, че е? Дори и да си преминал на VDSL изцяло ползваш пак медните чифтове и свързаност. А и скоростта по договор все още ти е 2 upload на 20 download. Затова ти казах намери си последния договор или споразумение, което си подсписал с Vivacom.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако има проблем с линията няма да има никакъв интернет.

Дали? Ти как разбра, за какъв проблем става дума?
Това не е „тука има, тука нема”!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, jhoro написа:

Дали? Ти как разбра, за какъв проблем става дума?
Това не е „тука има, тука нема”!

Аз мога лесно да разбера, но си има правила на компанията, които спазвам където работя. Ако има приблем по линията, модемът ще трупа грешки и ще прекъсва. От там дори и при обикновено браузване ще се усещат нещата. Но това постващият може да го разбере като наблюдава ДСЛ индикатора на модема. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Аз мога лесно да разбера, но си има правила на компанията, които спазвам където работя. Ако има проблем по линията, модемът ще трупа грешки и ще прекъсва. От там дори и при обикновено браузване ще се усещат нещата. Но това постващият може да го разбере като наблюдава ДСЛ индикатора на модема. 

Ок - има си фирмена етика и трябва да се спазва. Но има и още нещо.

Големите структури стават дистанцирани от конкретни проблеми и доста мудни! В България пак са по-добре - ползват се „живи“ (хуманоидни) ботове. На други места си ползват истински, но и едните, и другите дават стандартни и стереотипни отговори.

Колкото до „усещанията“ - прави разлика, между „може да разбере“ и ... „би могъл да разбере“! Не всички имат нужния опит и разбиране на нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Ок - има си фирмена етика и трябва да се спазва. Но има и още нещо.

Големите структури стават дистанцирани от конкретни проблеми и доста мудни! В България пак са по-добре - ползват се „живи“ (хуманоидни) ботове. На други места си ползват истински, но и едните, и другите дават стандартни и стереотипни отговори.

Колкото до „усещанията“ - прави разлика, между „може да разбере“ и ... „би могъл да разбере“! Не всички имат нужния опит и разбиране на нещата.

Няма още нещо. Има си правила. Какво мога да проверя е без значение. Абонатът е длъжен да се обади на 123 или 121 ако е фирма. Там вече ще бъде обслужен. Аз просто давам насоки и съвети.  А това, че някой е решил да ми говори, че съм глупак, говор глупости и прочие си е лично негов проблем. Той не помага за проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Няма още нещо. Има си правила. Какво мога да проверя е без значение. Абонатът е длъжен да се обади на 123 или 121 ако е фирма. Там вече ще бъде обслужен. Аз просто давам насоки и съвети.  А това, че някой е решил да ми говори, че съм глупак, говор глупости и прочие си е лично негов проблем. Той не помага за проблема.

заповядай мари у

10206216727.png

искаш ли да тествам до бг?

10206218506.png

10206220095.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, woobu написа:

заповядай мари у

10206216727.png

искаш ли да тествам до бг?

10206218506.png

10206220095.png

Прекрасно! Хайде сега кажи как се вписват тези скорости с 2 мегабита upload и 20 мегабита download и как ще върви стриймване и каквото още се сетиш??????

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Прекрасно! Хайде сега кажи как се вписват тези скорост с 2 мегабита upload и 20 мегабита download и как ще върви стриймване и каквото още се сетиш??????

явно техническият отдел нищо не разбира в тази фирма съгласен ли си

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, woobu написа:

Пак не мога да разбера кой, къде и какво не разбира??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, woobu написа:

Само недей обобщава! Така написано - излиза, че се отнася за целия отдел.
Това, че си попаднал на такъв служител (незнаещ или просто незаинтересован) - не прави всички останали такива!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...