Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сколопендра - знаете ли повече за нея?

Featured Replies

Погледнете снимката която и ако може ми кажете какво е това нещо и как да се отърва от него. http://picbg.net/img.php?file=cc595d29dd3b8b40.JPG Пробвах със спрей но след като проветрих видях още едно да пълзи по стената, а по рано преди да напръскам друго беше допълзяло на чаршафа на леглото ми, тази вечер пак настъпих едно което беше на пода в тоалетната а друго пълзеше по стената....... направо не знам какво да правя пода постоянно го минавам с почистващи препарати с надежда да се отровят и да измрат, но те прииждат и то в различни стай и не мога да разбера от къде идват. Ако някой може да предложи нещо че вече не знам какво да правя. Благодаря ви предварително.

• 3 години по-късно...
  • Отговори 78
  • Прегледи 93,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето ви една и от мен. "прясна" от днес - егати ужаса дето е. Говорете си ама да не ви е в къщата.... :angry:от един друг форум - снимките на моят "домашен любимец" гррррррррр

Точно такова като от снимките ми излезе преди 2 дена. Знаех че е склопендра, но досега съм виждал само по телевизията. Голяма борба беше. Около 15-20 см. ги имаше със сигурност. Дебела, охранена, не знам какво търсеше в нас. Ако яде хлебарки бих я оставил. Мисля че от банята дойде влезе в коридора и се скри под шкафа. Казах на останалите вкъщи да се отдръпнат, взех чехъл и си мислех как да дръпна шкафа, а гадината от коридора тръгна право към нас към стаята и там я ударих с един чехъл и го оставих върху нея. После гледам как чехала леко помръдва настъпих го няколко пъти, после взех един голям и тежък ключ тип мокс и ударих по чехъла поне 5 пъти с 2-3 кг. ключ. Като махнах чехъла склопендрата хукна сякаш нищо и нямаше, тогава я почнах с ключа, но не мре накрая я притиснах с него, обух една обувка 5-6 удара по главата и така умря най-после. Иначе с ключа почти я разполових, но те кат зомбита докато не унищожиш главата не спират да мърдат :).

Вече хлебарките ми изглеждат далеч по безобидни. Жена ми почна да пищи и се качи на леглото докато гледаше. И тъй мислех че няма да има други, но тя каза че вчера е видяла още една в банята и се чудя с какво да ги тровя. Ще пробвам с райд като за начало дано имам успех.

Редактирано от kovu (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Да повдигна темата :)

За 30 години живот,най-после се срещнах с тази гадинка сколопендрата - беше около 15 см ...влезна през вратата и се скри под шкафа.

Мислех с една хартийка да я убивам..ама като излезна и взе да се вие ,добре,че бях взел Райда....много яко я напръсках 10тина секунди..и се скри отново под шкафа.... гадното е,че не може да се мести и е застопорен,но щом не излиза сигурно е сдала багажа.Доста сериозни гадинки - явно затова няма хлебарки у дома,щото тия ги хапват.

Четох в някои сайтове, че след проливните дъждове през последните месеци са плъзнали доста големи сколопендри (с дължина около 25 сантиметра). Най-вече в панелните блокове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.