Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на джобно устройство за интернет (не му знам името)

Препоръчан отговор

Здравейте!

Много мислих къде да пусна питането ми и реших, че тук е по-намясто.

Решил съм да минавам от Андроидски смартфон на iPhone. В момента ползвам 2 карти: първата е само за разговори, а другата - само за интернет. Не ми се спира втората карта, защото ми е с изгодна оферта. Един колега ми каза да си взема бисквитка. Да ама не мога да намеря такова нещо като марка-модел. Как се казва технически устройството, на което да му сложа СИМ карта за интернет и да се закача за него? Може ли да предложите нещо за рамките на цена-качество или около 100-тина лева?

Благодаря, предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, SuperLuigi написа:

Здравейте!

Един колега ми каза да си взема бисквитка. 

Ами бисквитки колкото искаш, питаш амазона за 4G modem, router, hotspot или dongle
и ти излизат резултати с оферти.
Аз като им прочетох отзивите на потребителите на различни езици и реших да си купя модем с 2 антени от по 20 см TP-Link за 69 € от Швабия.
Джобните били загрявали и прекъсвал сигналът, баш на най-интересното като пъшка каката и ... опаааа няма никой на екрана на смартфона.
Като се има предвид и че при по-голямо натоварване на антената на клетката към която е свързан модема, става нестабилна скоростта, та трябва да може да се позиционира някъде където е най-силен сигнала.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи да разбирам, че устройството, което ми трябва се казва MiFi рутер? Инак, каките си ги гледам вкъщи по кабела. Този рутер ми трябва като съм на работа, навън, за да свързан с нета. Едва ли ще го товаря толкова, че в момента от 40 GB едвам използвам почти половината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Белгиеца написа:

.
Джобните били загрявали и прекъсвал сигналът, баш на най-интересното като пъшка каката и ... опаааа няма никой на екрана на смартфона.

За това най-добре си го сваляш предварително и да си нямаш проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, SuperLuigi написа:

Значи да разбирам, че устройството, което ми трябва се казва MiFi рутер? 

Не , не се казва MiFi , казва се 4G модем, ама тъпите доставчици на мобилен интернет пишат тъпотии с магическо значение. А производителите пишат рутер, забравяйки че ако няма модем - няма сигнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Устройството е portable LTE/4G wireless router и може да се срещне с много имена: mobile hotspot, mobile router, MiFi !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази тъпня MiFi е търговска марка = все едно да почнеме да викаме на всяка лимонада Кока-Кола.

Значи в тези дребни джобни кутийки има:
1. Модем 3G/4G за съжаление със само една малка вградена немощна антенка.
2. Друга също малка антенка за пращане и приемане на wireless ( безжична връзка), с функция на рутер.
3. Батерия която се разрежда бързо при гледане на видео от ютюб.

И като се замисли човек, то има и таблети с 10 инчови екрани работещи със SIM карти и са по-удобни за гледане на видео от Интернет.

А тези джобни модемчета не са предвидени за пращане на сигнал само да смартфон, а по-скоро е за до голям таблет или лаптоп. За лаптопите има и USB 4G stick модемчета, които са най-ефтините възможни боклучета. Те мънички като USB флашка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бисквитка се казва. Работи със SIM карта с интернет и разпръсква Wi Fi.

Всеки оператор предлага бисквитка, без пари ако я вземеш с програма(договор).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, SuperLuigi написа:

Здравейте!

Много мислих къде да пусна питането ми и реших, че тук е по-намясто.

Решил съм да минавам от Андроидски смартфон на iPhone. В момента ползвам 2 карти: първата е само за разговори, а другата - само за интернет. Не ми се спира втората карта, защото ми е с изгодна оферта. Един колега ми каза да си взема бисквитка. Да ама не мога да намеря такова нещо като марка-модел. Как се казва технически устройството, на което да му сложа СИМ карта за интернет и да се закача за него? Може ли да предложите нещо за рамките на цена-качество или около 100-тина лева?

Рутер, бисквитка, курабийка или както искаш му кажи - ще ти трябва за две или повече устройства!

Ако въпросния iPhone е с два слота за сим-карти - просто си ги ползваш и двата.

преди 1 час, Stoyannnov написа:

Бисквитка се казва. Работи със SIM карта с интернет и разпръсква Wi Fi.

Всеки оператор предлага бисквитка, без пари ако я вземеш с програма(договор).

Мда!!! Теленор предлагат Huawei E5577Cs-321 за 20 лева устройство, при договор - 24 месеца по 17 лева.
https://www.telenor.bg/bg/private/device/view/telenor-4g-mi-fi

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

През деня симката е в телефона, вечер - вадиш и мушкаш в бисквитката. Колко ли ще издържи, че едно време ги сменяха безплатно, ама сега...?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

През деня симката е в телефона, вечер - вадиш и мушкаш в бисквитката. Колко ли ще издържи, че едно време ги сменяха безплатно, ама сега...?
Я пак, ама по-бавно - като за идиоти!
При мен - в момента, в който снимам - снимката „отлита в облака”! Синхронизация и мпбилен нет.

Колкото до смяната - и сега е „… и почти без пари”. Скоро попитах за батерия и ми отговориха - „Нов договор (срок) 24 месеца и само 20 лева. И получаваш чисто ново, цяло устройство!”
Само батерия струва 30 лева.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...