Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с прехвърляне на приложения на външна карта памет - недостатъчно място (макар че има)

Featured Replies

Имам проблем с прехвърлянето на приложения на външна SD-карта на телефон с Android 8.1 версия.

Което и приложение да прехвърлям стига 10% и прекъсва процеса, като ми изписва "недостатъчно място.

Не мога да разбера къде няма място:

• Вътрешна памет от 8GB - 4.26GB заето
  • Външна памет от 32GB - 1.2GB заето

По леките приложения заемат 25-30 Мб и пак няма място, най-тежкото е 1Гб и то не се прехвърля, макар че имам предостатъчно място на външната SD карта (поне 30 ГБ).

В началото инсталирах успешно външната карта като вътрешна, мина форматиране, използвах я 3-4 месеца само за съхраняване на снимки и видео, сега като реших и приложения да прехвърля се оказа, че не става. от какво може да се получва тази грешка?

В повечето случаи виновникът е смата SD карта. Най-вероятно си е заминала. Тествай я на компютър ако имаш карточетец разбира се или  пък на друг телефон и кажи резултата.

Може и файловата система да не позволява, ако картата е форматирана във fat. Пробвай да я форматираш като вътрешна памет.

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Пробва ли с друга карта?

Все още не съм пробвал с друга карта, но ще потърся и ще пиша дали има разлика.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

В повечето случаи виновникът е смата SD карта. Най-вероятно си е заминала. Тествай я на компютър ако имаш карточетец разбира се или  пък на друг телефон и кажи резултата.

Пробвах картата на компютър чрез карточетец и не се разпознава от компютъра. Изобщо не се появява като отделно устройсто. Имах преди това карта, която също ми създаваше проблеми и купих нова 32 Гб с много положителни отзиви, но оказва се явно и тя не работи правилно. Възможно ли е за 3-4 месеца работа да си замине, реално от както е вкарана в телефона не е изваждана и не знам от какво може да се повреди?

• Автор
преди 4 часа, Raze написа:

Може и файловата система да не позволява, ако картата е форматирана във fat. Пробвай да я форматираш като вътрешна памет.

След като компютъра не разпозна картата, направих Low Level Format. След края на форматирането се появи като устройство и предложи да направя формат в Fat или NTFS. Не съм правил нищо повече на компютъра - прехвърлих картата на телефона и я форматирах като вътрешна памет. Форматирането беше успешно, но като се опитам да прехвърля някое приложение и ми изписва че няма достаъчно място. Успях само едно супер малко приложение 2 Мб да прехвърля, но пък то не се стартира - пише че иска рестарт, след рестарт пак не се стартира. Само като снимам фото и видео нормално се появяват на външната карта.

• Автор
преди 43 минути, Raze написа:

Тествай картата на компютъра дали може да се запълни докрай с данни.

Сега картата като е форматирана като вътрешна, на компютъра отново не се вижда. Дали има друг начин освен LLF да се разпознае от компютъра, за да видя дали се запълва докрай с инфо. Дълбокото форматиране (LLF) е твърде бавно, трае около 2 часа, има ли по-бърз начин да се покаже на компютъра?

Сложих в телефона една друга Micro SD карта 8 ГБ. Форматирах като вътрешна, изтеглих 2 по-тежки приложения, прехвърлих ги на външната карта. Отварят се нормално от там, но като се опитах да изтегля трето приложение, в Google Play Market ми изписа че нямам място в хранилището и предложи да изтрия някоя програма. Към този момент имам по 4 ГБ свободни и на вътрешна и на външната памет. прочетох, че трябва да изтрия обновленията от Google Play Market и ще се оправи проблема, но беше безрезултатно.

За разлика от предишната карта на тази поне се стартират приложенията, но има някаква ограничение в Google Play Market, как мога да го премахна/разширя? И на друг телефон преди ми се е случвало да има място а да ми предлага да заменя някоя програма. Четох, че като свършва пространството и плей маркета започва да ограничава по-рано, но в сегашния случай остават 50% свободно пространство.

Виж описанието в този пост.
Пробвай и предложението от следващия - да извлечеш (eject) sd картата, да изчакаш малко (минута-две) и да я монтираш отново.

преди 8 часа, jordanp написа:

Пробвах картата на компютър чрез карточетец и не се разпознава от компютъра

Я виж на карточетеца да не би да се е включила защитата .

• Автор
преди 53 минути, adersa написа:

Я виж на карточетеца да не би да се е включила защитата .

Тествах основно с адаптер към Micro SD картата, но той не беше в положение Lock.

преди 3 часа, Raze написа:

Тествай картата на компютъра дали може да се запълни докрай с данни.

Форматирах  отново с LLF и после пoд FAT, показа от 32ГБ, че разполага с 29ГБ. Успях да прехвърля от компютъра към картата 29 ГБ без проблем се запълни на 100%.

Сега ще пробвам предложението от линка.

• Автор

Отхвърлям варианта телефона да не поддържа карта 32ГБ, по спецификация пише че поддържа до 128ГБ.

преди 1 час, цър-вул написа:

Виж описанието в този пост.
Пробвай и предложението от следващия - да извлечеш (eject) sd картата, да изчакаш малко (минута-две) и да я монтираш отново.

Деактивирах картата с Eject, изкарах я за 3-4 минути и пак я поставих в телефона. Отново няма промяна, като стартирам Вайбър, който е на външна карта ми изписва "Недостатъчно място. Действието не може да бъде завършено - недостаъчно място, Освободете място и повторете."

Това го показва на втората карта (8ГБ), на която вчера успешно инсталирах 2 програми, които нормално се отваряха (до вчера).

Нагоре ти казаха за ограничение на файловата система. Какъв е размерът на най-големия файл, койтосе мъчиш да сложиш?

• Автор
преди 9 минути, Филипов написа:

Нагоре ти казаха за ограничение на файловата система. Какъв е размерът на най-големия файл, койтосе мъчиш да сложиш?

Най-голямото приложение, което се опитвам да сложа на SD картата е 44Мб. Но ми изписва че няма място и на по-малки приложени - 4,5Мб например. Как мога да премахна/променя това ограничение?

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Последно в каква файлова система е форматирана картата? Ако е вв FAT повече от 2GB  файл не може да се записва на нея

За да не става объркване с коя от 2-те карти какво съм направил, посочвам:

1. Първоначално сложих 32ГБ карта на телефона (не знам с каква файлова система е по дефолт). Настроих я като вътрешна памет на телефона (също не знам под каква файлова система форматира тогава). По ваше предложение махнах картата и я сложих на лаптопа, там за да се покаже направих LLF, след което ми предложи да направя форматиране под FAT или NTFS - избрах FAT и единственото което съм правил с тази карта е тествах на компютъра дали може да се запълни в пълен обем. Запълни се цялата с файлове големи до 500МБ. От там приключих с 32Гб карта и не съм я слагал на телефона.

2. Пробвах телефона с друга Micro SD карта и направих същите първи стъпки, просто я посочих като вътрешна памет на телефона (там става някакво форматиране, но не знам под каква файлова система остава в телефона).

Сега проверих втората карта с Easus Partition Master, там ми показа 3 дяла (единия FAT32)

985747317_4gbsize.JPG.102264c42e99950b835b483a9e90c0ec.JPG

Чак сега забелязах че има нередност в големината на картата.

В коментара горе бях посочил, че пробвах втора карта 8ГБ.

На телефона за SD картата изписва - общо 8ГБ, използвани 4,03ГБ, системата заема 4,0ГБ. Не се загледах, че на картата пише 4ГБ, като приех обема й по информацията на телефона в раздел Хранилище (8ГБ).

Защо картата показва 8ГБ, вместо реалните 4ГБ и също тука показва 3 дяла с общ обем около 8ГБ. Това бъг на картата ли е или трябва да я форматирам на компютъра под определена файлова система, само не знам каква?

Следя темата, да видя в кой пост ще се появят марката и модела на телефона ... Защото много малко марки поддържат прехвърляне на приложения на мемори картата. Особено ако не са руутнати, и не се ползва специализиран за целта софтуер.

• Автор
преди 3 минути, RudeBoy написа:

Следя темата, да видя в кой пост ще се появят марката и модела на телефона ... Защото много малко марки поддържат прехвърляне на приложения на мемори картата. Особено ако не са руутнати, и не се ползва специализиран за целта софтуер.

Ulefone S7

На 4-5 максимум приложения показва, че могат да се прехвърлят на друга карта.

преди 1 час, jordanp написа:

Ulefone S7

На 4-5 максимум приложения показва, че могат да се прехвърлят на друга карта.

Е нормално, те така наречените "Заводски" приложения не могат да се местят.

• Автор
преди 1 час, Чичо Чарли написа:

Има и вариант картата памет да е менте и да  не отговаря на написаното на нея.

Като форматирах картата забелязах, че ми излиза един надпис на телефона, който не мога да прескоча, тъй като спира форматирането, в превод:

Цитат

SD-картата работи бавно.

В преместените приложения може да настъпи срив, а прехвърлянето на данни може да заеме много време. Използвайте по-бърза SD-карта.

Можете ли да ми препоръчате някоя доказана марка карта памет? Тези които имам пише клас 10, а изписа че изиксва по-бързи (10 МБ/сек).

преди 25 минути, jordanp написа:

Като форматирах картата забелязах, че ми излиза един надпис на телефона, който не мога да прескоча, тъй като спира форматирането, в превод:

Можете ли да ми препоръчате някоя доказана марка карта памет? Тези които имам пише клас 10, а изписа че изиксва по-бързи (10 МБ/сек).

Имах в предвид, че картата може да не отговаря на големината, която е написана на нея.
Имах случай с една 8ГБ, а всъщност беше 512 МБ.

преди 16 часа, RudeBoy написа:

Следя темата, да видя в кой пост ще се появят марката и модела на телефона

Да не се окаже че телефона не поддържа толкова големи карти например?

• Автор
преди 10 часа, rostislaf написа:

Да не се окаже че телефона не поддържа толкова големи карти например?

"Ulefone S7 притежава 8 GB вътрешна памет, разширяема до 128 GB, чрез SD карта, предлагайки достатъчно място за приложения, файлове, видео, ..."

Това се посочва по различни източници.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.