Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Arieli LED-4328UHD няма 4к резолюция.

Препоръчан отговор

Здравейте, 

Преди година взех този телевизор. Но до сега не съм се пробвал да пусна 4к на него. 

До днес, взех си работния лаптоп понеже има достатъчно сила за 4к резолюция и го включих. Разбрах че 3тия HDMI порт на телевизора не работи, но както и да е. И в контрол панела на Nvidia гледам 1920х1080 recomended и това е максималната резолюция която мога да му задам. Пробвах с ръчно вкарване на по-голямa резолюция ,обаче образ не изкарва...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че този бюджетен ТВ може да приеме 4К сигнал през HDMI? С какъв кабел е свързан, модел на видеокартата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нито клонирам, нито го разширявам а избирам само телевизора.

Лаптопа е с DP на Quadro K1000 и ползвам кабел DP към HDMI

При положение че пише на кутията 4к HDR барем би трябвало да е така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж точно в упътването какво пише, да не се окаже, че това 4К е само през антена или USB.

преди 55 минути, eli77e написа:

кабел DP към HDMI

Може и това да е проблема. Аз имам такъв преходник, който не позволява повече от 1080p резолюция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, eli77e написа:

в контрол панела на Nvidia гледам 1920х1080 recomended и това е максималната резолюция която мога да му задам

преди 6 минути, adersa написа:

Пробвайте да пуснете 4к от youtube

А сега де? И като пусне 4К, пак ще си го гледа на 1080p резолюция, без значение от къде и как ще го пусне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, JKirilov написа:

Най-общо казано проблемът не е във Вашия телевизор!

Ели, колко пъти да го напиша? До момента на нещастния и може би нелош ТВ не е подаден сигнал 4К.

Мислех, че съм единствения с добра кабелна, но без нито един 4К канал, явно ставаме двама. От антена не знам...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам никакъв шанс тази видеокарта въобще да има възможност да сътвори UHD сигнал. Това е стар хардуер и няма как това да се случи - още повече в "М"-обил-вариант на картата. Все пак става въпрос за КЕПЛЕР, чиповете са с начало 2012 година по 28микрона технология.

Само след определени серии хардуер, в последните няколко години това се вгради като възможност. Дори и във видеокартите да беше налично, ввсички стари дъна, изкарващи сигнал от вградено интел--видео, нито от лаптопите, с хардуер на НВИДИА и АМД, можеше да се реализира повече от 30 кадъра на UHD и това беше по ограничение на самото дъно и версията на HDMI-конекция.

Версията на кабелите също има значение... Taka, че за мен - няма да се получи решение на този казус, от никаква гледна точка... и не телевизора е виновен за казуса.

Лесно може да се провери - съществуват огромен набор от тестови клипчета 4К, слагат се на флашка и се пускат чрез самия плеър на ТВ, дори и да не е наличен СМАРТ в тв-то, пак има възможност за някакъв плеър в микролинукса, който е вътре. Може да няма звук, или да има проблем с картината - търси се подходящия формат, поне заради теста.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...