Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Win Defender не се ъпдейтва

Featured Replies

• Автор

Значи понеже хич не са ми ясни нещата, копирах скрипта на @цър-вул в текстови файл и го ренеймвах на .bat файл ? После минах на сейф мод и стартирах bat файла - започна да прави нещо в command prompt и се затвори автоматично и после нищо ? Прикачам log файла, щото гледам че е от сега долу-горе. Също прикачвам log файловете от FRST.

MpCmdRun.log FRST.txt Addition.txt

• Отговори 69
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лог файловете са наред, но явно има или липсващ сертификат или нещо му пречи да се свърже с интернет.

0x8007043C => новата грешка означава, че услугата не може да бъде стартирана в Safe Mode => ERROR_NOT_SAFEBOOT_SERVICE

0x80072F0C => старата означава (както вече беше споменато) => ERROR_WINHTTP_CLIENT_AUTH_CERT_NEEDED

Видях, че стената е пусната. Все пак пробвайте да я изключите за теста с командата:

netsh advfirewall set allprofiles state off

Но честно не вярвам там да е проблема. По-скоро пробвайте с инструмента Tweaking към, който бях дал линк или направете един In-place Upgrade на инсталацията на Windows.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Аз като че ли съм по-склонен към това.

Да, подозирам, че това е причината и за проблема с браузърите да не могат да се вържат към редица сайтове с HTTPS.

Видях, че има инсталиран и CCleaner. Не се знае дали и той не е изтрил нещо, което не е трябвало от файловата система или регистрите или някоя актуализация да е омазала пейзажа.

• Автор

Амиии, аз всичко под сайф мод направих ? Къде съм сбъркал ?

Имаш ли инсталатор на този Windows - iso файл или носител - DVD/USB? Закачи носителя/монтирай iso файла, стартирай инсталатора (setup.exe) от там и следвай помощника.

• Автор

Нямам за съжаление, това процедурата - "In-place Upgrade на инсталацията на Windows" ли е ? Това няма ли да ми изтрие всички качени програми и настройки ?

• Автор

Моля да бъда извинен за тъпия въпрос, ама какво означава "монтираш"?  Да го кача на флашка ? Или да ползвам някаква програма от сорта на Daemon tools ?

преди 19 минути, T@ne написа:

какво означава "монтираш"

По подразбиране iso файловете с асоциирани с Windows (8.1/10) Exxplorer и при кликване по тях се създава виртуално устройство на което автоматично се монтира съдържанието на iso файла.

• Автор

Файла се сваля бавно, ще го пробвам утре, че днес вече ми гръмна главата. Благодаря на всички включили се.

• Автор

Така, свалих файла и в My Computer имам DVD Drive (D:) CCCOMA_X64FRE_EN-US_DV9, и ... не знам какво да правя. Ако вляза в файла и стартирам setup.exe стигам до един прозорец в който се казва, имаше три настройки и активна беше само "Nothing" което значеше, че няма да ми запази старите настройки. Трябва ли да кача .iso файла (Win10_20H2_English_x64) на флашка, да го сложа в USB-то и да рестартирам ?

• Автор

Явно не правя нещо правилно, ето какво правя:

1.png

2.png

Не мога да кликна на другите опции. И нататък не мисля, че е добре да продължавам ?

Явно сваленият Windows не е за твоята инсталация или проблемът е от езиковите ти настройки.
1. Да не би инсталираният Windows да е Home? Каково пише в прозореца като стартираш winver?
2. Какви са езиковите настройки? Какво връща изпълнението на командата:

dism /online /get-intl

Вариант е да използваш Media Creation Tool , избираш [Изтегляне на инструмента сега] и с негова помощ да направиш надграждане.

• Автор

Е не е истина...

на 30.11.2020 г. в 13:16, цър-вул написа:

Явно сваленият Windows не е за твоята инсталация или проблемът е от езиковите ти настройки.
1. Да не би инсталираният Windows да е Home? Каково пише в прозореца като стартираш winver?
2. Какви са езиковите настройки? Какво връща изпълнението на командата:

dism /online /get-intl

Вариант е да използваш Media Creation Tool , избираш [Изтегляне на инструмента сега] и с негова помощ да направиш надграждане.

Е не е истина...Събрах смелост да изпълня процедурата с Media Creation Tool и ето на:

error-Win-Up.png

Започвам да си мисля, че имам някой вирус или кой знае какво ...

Я направи Internet explorer браузър по подразбиране и така опитай.
Или дръпни от тук:
https://dox.abv.bg/download?id=590504f6d0#

Ако не стане:
Предлагам да направиш чиста инсталация в Windows среда:
2.png

преди 5 часа, T@ne написа:

Започвам да си мисля, че имам някой вирус или кой знае какво ...

Не прилича на вирус, а и логовете бяха чисти. По-скоро това отново е същия проблем с липсващия сертификат, заради, който браузърите мрънкат и Defender-a не се актуализира:

0x80072F0C => старата означава (както вече беше споменато) => ERROR_WINHTTP_CLIENT_AUTH_CERT_NEEDED

Всичко в нета сочи към някакъв сървърен проблем, но не намирам решение за локален компютър. Явно този сертификат се ползва от вградени приложения и функции и наистина май една чиста преинсталация би трябвало да реши проблема.

• Автор

Поради ред причини не мога да преинсталирам, ще си кача някоя безплатна антивирусна и с нея ще сканирам. Още веднъж благодаря за помощта.

преди 37 минути, T@ne написа:

Поради ред причини не мога да преинсталирам, ще си кача някоя безплатна антивирусна и с нея ще сканирам. Още веднъж благодаря за помощта.

Проблема не е само в антивирусната...Браузърите сигурно няма да работят с половината сайтове и може би Windows няма да може и да се актуализира с последните пачове. Омазването е сериозно, но вие си знаете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.