Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спукана канализационна тръба, която води до щети - какви са правата на наемателя?

Featured Replies

преди 42 минути, Bubbles написа:

НИКОЯ банка не би приела основание "Захранване" когато превеждаш пари по сметка на човек който не ти е роднина.

Не съм сигурен, но мисля, че съм го правил. Същото е със сметките. Никой не може да ти забрани да заплатиш чужда сметка.

преди 8 минути, jhoro написа:

Депозита не е нито приход, нито разход. Защото е гаранция и подлежи на възстановяване. За него не се плаща данък.Има други механизми.

За депозита не знам, но автора пише:

преди 42 минути, notaBene написа:

Ама точно заради това тая тарикатка сега иска аз да съм и покриел данъка от наема.

и мисля, че наемодателя няма правно основание да иска такова нещо.

• Автор
Приятел юрист ми каза да съм я заплашел с чл. 216 от НК.

Не знам доколко е релевантен (обсебване на движима вещ).

А иначе сумата, която наемодателя се опитва да присвои е малко над 600 лева. Друг познат ми беше казал, че за суми под МРЗ никой в съдебната система не се занимавал.

Казахме ти - адвокат. Не познат. Обясни и на тая уфсъ че НАП ще я погнат за недеклариран приход през последните 10 години. Не е трудно да се докаже. Съседи бол, периодични сметки като ток, парно. Виж и предишните наематели, сигурно и на тях е въртяла подобни номера. За 600 лв. ще изгори с поне 6000. Попитай я дали ще го повтори пред НАП че ти трябва да и плащаш данъка, пък тя да не подава декларация. А, и като загуби делото ще плати и хонорара на твоя адвокат. И съдебните такси, но те поне са малко.

И една друга, дето е била юрист на психиатрията в Русе в парламента и по дебилизора го играе мерудия на всяка манджа. Това не я прави компетентна. Че и министър беше.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Когато се иска съвет, би трябвало да се дава цялата информация, а не на ден по лъжичка. В един друг форум, си сподели повече по темата:

Цитат

Платих само един месец защото още първия ден установих, че в мазето на жилището има плъхове. Като се обадих на наемодателя тя каза, че "плъховете нямало да ме изядат".

С което стана ясно, че няма как да останем в това жилище. Имаме малко дете и хигиената в жилището и кооперацията е важна за нас. Та заради този проблем и заради отношението и (можеше поне да каже "съжалявам за това") нямаше как да останем.

Защо не го покажете този, толкова секретен договор? 

Друг познат ми беше казал, че за суми под МРЗ никой в съдебната система не се занимавал.  

Не е точно така. Държавните такси са процент от цената на иска, ноо има минимални стойности.
Така, допълните разноски може да се съпоставими със сумата, за която се претендира.
Защо не го покажете този, толкова секретен договор?

Поне - със заличени „чувствителни”/лични данни.

Събрах всичките теми за да има повече яснота.

преди 1 час, Ma_ri написа:

В един друг форум

Ако обичаш дай линк че явно ни се спестява информация. 

Въпрос - споменатото мазе включено ли е в договора за наем? Плъхове и подобни в общите части са проблем на етажната собственост.

преди 3 минути, Филипов написа:

Става въпрос, за женски форум :)   Снощи му мярнах темата, ама не се зачетох...Днес ми стана интересно и метнах и там едно око...

То  и тук, ти стига информацията, че за три месеца - три-четири квартири е сменил, според темите му, де. Все си мисля, че ни пуска по пързалката. 

• Автор
преди 1 час, Ma_ri написа:

Става въпрос, за женски форум :)   Снощи му мярнах темата, ама не се зачетох...Днес ми стана интересно и метнах и там едно око...

То  и тук, ти стига информацията, че за три месеца - три-четири квартири е сменил, според темите му, де. Все си мисля, че ни пуска по пързалката. 

Поздравям админа за детективската работа и най-вече за гениалното решение да обедини 2 теми с различни заглавия. По-добра манджа с грозде трудно може да се получи.

За удовлетворението на админа (явно го сърби нещо) ето го и "full disclosure":

- Повече от година наемах в София (до септември)

Там изби тръба и заля гаража, който наемах. Това беше първата тема. С въпросния наемодател едва преди дни изчистихме отношенията. Почти, защото се оказа, че е излъгал за една сметка, ама вече нямам нерви да се занимавам, та ще изпия една (сравнително малка) чаша студена вода без да занимавам околните и форума с това.

- Октомври наемах във Варна, където възникна проблем с плъхове и където сега възникна и проблем с депозита.

Това беше втората тема и беше под съвсем различно заглавие - както може да се очаква става дума за депозит, а не за спукани тръби.

Ако имаш още нещо неясно - питай.

А ако можеш да смесиш тази каращисана и, уви, вече безнадежно омешана тема с още 5-6 - дерзай!

Така всичко ще стане ясно. Майсторска работа.

преди 1 час, Филипов написа:

Събрах всичките теми за да има повече яснота.

Въпрос - споменатото мазе включено ли е в договора за наем? Плъхове и подобни в общите части са проблем на етажната собственост.

Значи, тънкият момент е, че мазето не е изрично включено в договора. Устно го договорихме, което е и моя грешка. Със сегашния си наемодател изрично съм записал, че мазето е част от предмета на договора.

Плъховете в началото ги видях само в общата част на мазето.

Извиках фирма да сложи отрова и те сложиха, но казаха, че тяхната работа е безсмислена защото има дупки към асансьорната шахта и другаде. Т.е. дори и да отровят местната популация плъхове, ще дойдат други. Жилището е близо до пристанището, което по думите на фирмата е развъдник на плъхове. Ако не се запушат дупките плъховете ще продължават да идват.

Аз поисках наемодателя да се заеме с тези дупки и отговора беше "плъховете няма да те изядат".

По принцип плъховете са в мазето и ако вратата на мазето е винаги заключена на теория уж трябва да са само там. Ама от фирмата казаха, че можели по асансьорната шахтата да се катерят навсякъде.

Впоследствие видях плъхове не само в общата част на мазето, но и в мазето дето беше на апартамента и на теория се заключваше. Ама вратата беше паянтова, а и на тавана минаваше някаква тръба около която в стената имаше пролуки. Накратко - плъховете бяха нявсякъде в мазетата. А, може би, и не само там.

Но така или иначе, не знам как историята с плъховете ще ми помогне с депозита. Изглежда ми като съвсем друга тема, която аз просто вметнах мимоходом, а сега се оказва по-важна от темата, която повдигнах.

преди 23 минути, notaBene написа:

Събрах всичките теми за да има повече яснота (цитирам админ-а)

Аз лично намирам смесването на абсолютно несвързани помежду си теми за адски глупава идея.

Казвам го за протокола.

Става дума за различни жилища, различни хазяи и различни проблеми.

Според мен вече никой читател не може да се ориентира за какво иде реч и до края на света ще трябва да обяснявам за връзката на спуканата тръба с плъховете (няма такава!)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.