Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ми се случва със компютъра?

Featured Replies

преди 4 минути, Bubbles написа:

Ще се повторя за не знам кой път вече - Спрете се с тоя хром!
Виж си диспечера на задачите, 32% товар от хром!!! Махай го това нещо, сложи си нещо нормално което хем да е леко хем да е бързо, примерно Mypal ми идва сега на ум, е един чудесен браузър. Просто не разбирам какво сте вглабили всичките в тоя глупав хром.

Има и такава вероятност, но като цяло хрома си товари, оше повече че дори и да го затвориш процесите му си стоят уж цел да се отваря по-бързо като ти дотрябва. Предполагам все пак наистина трябвеа да се види видео.

Е товари разбира се, но зависи от какво. В момента натоварването в моя случай го прави малоумният FaceBook. 

image.png.c932d97c40db1d392dea33c72a216cfb.png

току-що, Raze написа:

Какво нещо - ти видя ли кой апп/процес товари CPU-то? Каква връзка има google chrome с windows update?!?

Казвам ти, че това е моментно. Единственият натоварен постоянно хардуер остава хард дискът. Когато той се натовари остават доста процеси на опашка и всеки от тях се опитва да се изпълни. И тогава машината откача. Три пъти съм инсталирал 10 само на хард диск и съм се зарекал никога да не го правя. Просто стоиш така и гледаш. При последната инсталация съм чакаш 10 минути да се инсталира Хром като програма. Никога повече няма да си причиня такава инквизиция.

Да, сега като погледнах втори път, видях, че диска на втората картинка е натоварен на 90+%, но не са сортирани процесите, за да се види кое точно го товари. А и снимките са с лошо качество.

току-що, Raze написа:

Да, сега като погледнах втори път, видях, че диска на втората картинка е натоварен на 90+%, но не са сортирани процесите, за да се види кое точно го товари. А и снимките са с лошо качество.

НА 90% съм убеден, че това е заради Windows update или там каквото е решила да си прави системата. Като минат 1-2 часа ( зависи какъв рилийз е свалил) нещата ще си дойдат на мястото. Ако беше с SSD нямаше да го усети, но хард дисковете са много бавни и не могат да обработят толкоз трафик.

преди 51 минути, Bubbles написа:

Просто не разбирам какво сте вглабили всичките в тоя глупав хром.

Като чета , че  някой използва хром за нета направо ме хваща бяс идва ми да го намеря и да му метна компа от терасата . Аз вече използвам мозила а за работа с портали застраховки използвам експлорер 11 , защото само там става да си инсталирам сертификатите и става по бързо нещата . Хром използвам само на телефона и работи 100 по добре от комп.

преди 1 час, Bubbles написа:

Ще се повторя за не знам кой път вече - Спрете се с тоя хром!
Виж си диспечера на задачите, 32% товар от хром!!! Махай го това нещо, сложи си нещо нормално което хем да е леко хем да е бързо, примерно Mypal ми идва сега на ум, е един чудесен браузър. Просто не разбирам какво сте вглабили всичките в тоя глупав хром.

преди 22 минути, adersa написа:

Като чета , че  някой използва хром за нета направо ме хваща бяс идва ми да го намеря и да му метна компа от терасата . Аз вече използвам мозила а за работа с портали застраховки използвам експлорер 11 , защото само там става да си инсталирам сертификатите и става по бързо нещата . Хром използвам само на телефона и работи 100 по добре от комп.

На кого да вярвам? На вас или на това, което е при мен?

Вижте това клипче, което записах преди малко. Като включа Хрома и товари и над 50% и след малко става 0,7%. Всяка програма, като се стартира в началото и се разполага в рама, товари процесора. Няма как иначе. Така че не гледайте моментни снимки и по тях да правите заключения. И аз можех да снимам как Хрома товари процесора на 50% и да започна да го плюя.

https://streamable.com/8ucket

Този хром с толкова много отворени процеси зверски товари по-стари и слаби машини, дъска за кочина не става от него, мозила и други браузъри са в пъти от него по-добри, ама гошо упорито си го набутва и предлага;), нали трябва да следи потребителите кога и къде какво правят и да им има личните данни:angry:

преди 6 часа, Емил Костов написа:

В момента натоварването в моя случай го прави малоумният FaceBook.

Фейса и с мозила яде много както и спортала.

преди 15 часа, adersa написа:

Фейса и с мозила яде много както и спортала.

Не споря, така е.

преди 23 часа, vpvelev написа:

На кого да вярвам? На вас или на това, което е при мен?

Вижте това клипче, което записах преди малко. Като включа Хрома и товари и над 50% и след малко става 0,7%. Всяка програма, като се стартира в началото и се разполага в рама, товари процесора. Няма как иначе. Така че не гледайте моментни снимки и по тях да правите заключения. И аз можех да снимам как Хрома товари процесора на 50% и да започна да го плюя.

https://streamable.com/8ucket

Както писах по-рано - хрома е виновен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.