Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ми се случва със компютъра?

Green6

Препоръчан отговор

Здравейте днес малко по ранно видях, че нещо се случва с компютъра ми и засича на етапи.... Проверих в Task Manger-a, кой процес го товари толкова за да засича и видях много Google отворени браузери други глупости хостове и разни.

И веднаго го преинсталирах ще кача снимка след преинсталацията дори не се бях логнал и в google акаунта ми и то пак има отворени мн браузери и други Hosтs съмнитлени програми след пълна преинсталация как мога да разкарам тези неща ?

На снимката не съм оловил голям капацитет на използване, но погледнете снимка 2 на Диск

idk.png

virus DDDSE.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може инсталацията ти да е заразена или да ползваш заразени файлове след това. Отиди на сайта на microsoft, с техния инструмент си изтегли последната версия на windows 10 и го запиши на usb-то, и пробвай пак чиста инсталация, като изтриеш дяла, на който иснталираш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Файлове освен това Microsoft Edge  и Google Chrome не съм теглил, вероятно е от кракнатата версия на Windows 10, която имам на флашката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Green6 написа:

Файлове освен това Microsoft Edge  и Google Chrome не съм теглил, вероятно е от кракнатата версия на Windows 10, която имам на флашката

Windows 10 си прави update. Ако не си с SSD, а си с обикновен хард диск ще изчакаш да свърши този процес. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Windows 10 си прави update. Ако не си с SSD, а си с обикновен хард диск ще изчакаш да свърши този процес. 

Сигурен ли си ?

Не е нормално така да товари...

Аз знам че ще предстои един Update след преинсталацията но това товарене не е нормално и особено тези файлове, които не съм ги видал никога.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Green6 написа:

Сигурен ли си ?

Не е нормално така да товари...

Аз знам че ще предстои един Update след преинсталацията но това товарене не е нормално и особено тези файлове, които не съм ги видал никога.

Напротив, точно така прави и така товари. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Напротив, точно така прави и така товари. 

Аз със толкова много преинсталаций не съм забелязал 😃

А днес като всичко си беше наред и изведнъж видях, че почва да ми засича играта и не само да не кажеш, че ми е па слаб PC-то ;D и самата работа с windows-а се осещаше и знаех, че се случва нещо със твърдия диск и видях пак некви много браузери отворени хостове дивотий тва само е некой вирус мисля че видях един файл  с име Crypto... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Green6 написа:

Не мога да го направя 😃

Както повечето хора не могат без телефони, така и аз не мога без компютър

Тогава, защо нямаш сигурен имидж на работеща система?

За човек който не може да диша без компютър, не ми се виждат разионални действията ти! Не го казвам за заяждане, а за да се замислиш наистина как да правиш нещата в бъдеще.

Също така каква основа градиш върху кракната OS, незнайно какво още е пипано по нея.

Свали си официалната версия, инсталирай на чисто, настройки вкарай, програми без крайници, направи си финална снимка на системата и тогава почвай с "добавките".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Тогава, защо нямаш сигурен имидж на работеща система?

За човек който не може да диша без компютър, не ми се виждат разионални действията ти! Не го казвам за заяждане, а за да се замислиш наистина как да правиш нещата в бъдеще.

Също така каква основа градиш върху кракната OS, незнайно какво още е пипано по нея.

Свали си официалната версия, инсталирай на чисто, настройки вкарай, програми без крайници, направи си финална снимка на системата и тогава почвай с "добавките".

Да сега си тегла Windows-a от официалния сайт, та взех кракнат защото уж-де е активиран

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Green6 написа:

Не мога да го направя 😃

Както повечето хора не могат без телефони, така и аз не мога без компютър

Като искаш да провериш дали имаш вируси  изпълни инструкцийте в тази тема и от HJT Team ще ти помогнат. Ако имаш криптовирус, той ще ти криптира файловете няма да ти прави такъв трафик. Тази дивотия с натоварен диск на максимум, а РАМ и процесор почти не се товарят я прави 10, когато си прави updates. Затова толкоз хора в началото не я харесваха и я ненавиждаха. След като поевтиняха SSD дисковете, вече това не е проблем, ако 10 е инсталирана на тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като искаш да провериш дали имаш вируси  изпълни инструкцийте в тази тема и от HJT Team ще ти помогнат. Ако имаш криптовирус, той ще ти криптира файловете няма да ти прави такъв трафик. Тази дивотия с натоварен диск на максимум, а РАМ и процесор почти не се товарят я прави 10, когато си прави updates. Затова толкоз хора в началото не я харесваха и я ненавиждаха. След като поевтиняха SSD дисковете, вече това не е проблем, ако 10 е инсталирана на тях.

Направо сега си инсталирам оригинален Windows и би трябвало да нема тези глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Green6 написа:

Направо сега си инсталирам оригинален Windows и би трябвало да нема тези глупости.

Като тръгне да си прави Update Windows 10, пак ще го има същото нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако има някакво натоварване и то главно на диска ще е само докато се изтеглят и инсталират файловете на ъпдейта

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Green6 написа:

Ако има някакво натоварване и то главно на диска ще е само докато се изтеглят и инсталират файловете на ъпдейта

Така е да, но понякога това отнема доста време и е неприятно. Затова аз 10 на машина без SSD не инсталирам( може да ми се смее който иска). Ами толкоз се разглезих, че и на по-стари машини гледам да се монтира SSD и на него да се слага windows. Разликата е очевадна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Green6 написа:

Каква ти е връзката с интернет?

Бавенето може да е и от повреден диск, а така също и връзката с нета, защото се "тегли нещо". 

И друго, почистване и вид друга "хигиена" на твърдия диск правено ли е?! 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Разликата е очевадна.

Потвърждавам!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Каква ти е връзката с интернет?

Бавенето може да е и от повреден диск, а така също и връзката с нета, защото се "тегли нещо". 

И друго, почистване и вид друг "хигиена" на твърдия диск правено ли е?! 

Има и такава възможност, но според мен ако дискът му е с лоши сектори ще му побелеят косите докато прави самата инсталация, че и тя не минава в повечето случаи. От казаното до тук предполагам, че постващият се свалил някакъв по-стар рилийз на 10 и тя в момента си прави updates и поради тази причина товари диска. А откъде е хванал криптовира идея си нямам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На единия от шотовете се вижда ясно как хрома товари зверски машината. Защо проблема да е в активатора или ъпдейтването на машината?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Eclipse2G написа:

На единия от шотовете се вижда ясно как хрома товари зверски машината. Защо проблема да е в активатора или ъпдейтването на машината?

Просто така се е запаметила снимката. Ако пусне едно няколко минутно клипче ще се види всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще се повторя за не знам кой път вече - Спрете се с тоя хром!
Виж си диспечера на задачите, 32% товар от хром!!! Махай го това нещо, сложи си нещо нормално което хем да е леко хем да е бързо, примерно Mypal ми идва сега на ум, е един чудесен браузър. Просто не разбирам какво сте вглабили всичките в тоя глупав хром.

Просто така се е запаметила снимката. Ако пусне едно няколко минутно клипче ще се види всичко.

Има и такава вероятност, но като цяло хрома си товари, оше повече че дори и да го затвориш процесите му си стоят уж цел да се отваря по-бързо като ти дотрябва. Предполагам все пак наистина трябвеа да се види видео.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Ще се повторя за не знам кой път вече - Спрете се с тоя хром!
Виж си диспечера на задачите, 32% товар от хром!!! Махай го това нещо, сложи си нещо нормално което хем да е леко хем да е бързо, примерно Mypal ми идва сега на ум, е един чудесен браузър. Просто не разбирам какво сте вглабили всичките в тоя глупав хром.

Работя и използвам в къщи хром, мозила и опера+ интернет екслпорер. Нямам оплаквания от тези браузъри.

Ето и в момента съм с хром и мозила

image.png.74c70558d186e662f6fae9fab371fe8a.png

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Какво нещо - ти видя ли кой апп/процес товари CPU-то? Каква връзка има google chrome с windows update?!?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...