Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със скоростта на интернета при А1

Препоръчан отговор

Здравейте, преди 4 дни поднових договорът си към А1 със скорост на сваляне до - 200 Mbps  и скорост на качване до - 120 Mbps .Преди бях на 75/45Mbps.Проблемът е, че при тест на скоростта към Speedtest достигам само до 85Mbps сваляне и 80Mbps качване.Тестовете съм ги правил и през WiFi и през LAN на две различни машини.И при двете машини резултатите са идентични.Първо помислих, че LAN картите не поддържат скорост над 100Mbps, но се оказа, че и двете поддържат до 1000Mbps.След това се насочих към рутера който е Huawei EchoLife HG8245 GPON спецификацииhttps://www.batna24.com/uk/p/huawei-hg8245-ont-uekor.Само да подчертая, че до сега никога не съм имал проблем с него, но описанието на спецификациите му ме объркват.На едно място пише -Number of LAN ports 4x10/100 BaseTX(RJ45),на друго Ethernet 4 ports 10/100/1000BASE-T (RJ45).Не мога да разбера поддържа ли LAN скорост 1000Mbps или е само до 100Mbps.Ако проблемът не е в рутера, какво да направя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рутера ти е стар модел,работещ само на 2.4 GHz: IEEE 802.11 b/g/n .Толкова му са възможностите.Нужен ти е по-нов модел,който работи на 5 Ghz ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Рутера ти е стар модел,работещ само на 2.4 GHz: IEEE 802.11 b/g/n .Толкова му са възможностите.Нужен ти е по-нов модел,който работи на 5 Ghz ...

N стандарта не осигурява ли до 300Mbps?A LAN портовете му каква скорост осигуряват?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, MasterGunny написа:

N стандарта не осигурява ли до 300Mbps?A LAN портовете му каква скорост осигуряват?

Осигурява,ама само на рекламата,за да си продават рутерите.Иначе реално 100 Мбпс не ги подминава...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи да отивам и да искам да ми сменят рутера с по-нов който поддържа тези скорости или да си купя двубандов такъв?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Колко да е стар? Гледам, че е модел 2018: https://support.huawei.com/enterprise/en/access-network/echolife-hg8245-pid-4977710

поне по датата на файловете за теглене. А и го дават 1 Gbit, така че най-вероятно доставчика има проблем с мрежата и не може да достави заявените скорости.

https://www.router-switch.com/media/upload/product-pdf/huawei-ont-product-datatsheet.pdf

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 55 минути, MasterGunny написа:

Значи да отивам и да искам да ми сменят рутера с по-нов който поддържа тези скорости или да си купя двубандов такъв?

Най-добре ще е гигабитов арчер ама внимавай откъде го взимаш аз имам арчер ама не е гигабитов и снощи умря , а е само на 2 месеца и понеделник го връщам на пласико да ми дадът нов за същите пари или да го ремонтират .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Raze написа:

Колко да е стар? Гледам, че е модел 2018

Димитър е прав.Моделът е стар.Ползвам го от 9 години.Говорих с поддръжката на А1 и казват, че поне проблемът с LAN скоростта е при мен и че реално устройствата ми поддържат до 100Mbps.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тогава искай да ти го сменят на първо време. То си пишело в твоята връзка, ама хич не съм го погледнал:

Цитат

4x RJ45 100Mb/s

по-голяма скорост този рутер не поддържа, дори и с кабел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Raze написа:

Тогава искай да ти го сменят на първо време. То си пишело в твоята връзка, ама хич не съм го погледнал:

по-голяма скорост този рутер не поддържа, дори и с кабел.

Да но те казват, че поддържа до 1000Mbps.Lan контролера на дъното ми е  Realtek® 8111H Gigabit LAN controller, но като отворя настройките му виждам това - image.jpg

Само 100Мбит/с. а уж пише, че поддържа до 1000.Как да го настроя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като казват да ти ги демонстрират. Покажи им тези снимки и снимка от сайта на спецификациите. Ако се правят на интересни - жалба до КЗП и/или доКомисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Raze написа:

Като казват да ти ги демонстрират. Покажи им тези снимки и снимка от сайта на спецификациите. Ако се правят на интересни - жалба до КЗП и/или доКомисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Тази скорост която се вижда 100Мбит/с е скоростта която ми подават или скоростта която поддържа LAN картата?Защо не показва 1000Мбит/с ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Скоростта, на която си свързан в момента. Рутера като те ограничава до 100 мегабита, няма как да видиш повече. Ето и при мен какво е положението с този рутер, който също позволява до 100 мегабита по LAN:

https://www.tp-link.com/us/home-networking/wifi-router/tl-wr841nd/#specifications

h5gCzj7.png

Въпреки че дъното ми поддържа 1000 Mb/s: https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty B450 Gaming K4/index.asp#Specification

Но на мен ми е достатъчно, ползвам 70 Mbps интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Raze написа:

Скоростта, на която си свързан в момента. Рутера като те ограничава до 100 мегабита, няма как да видиш повече. Ето и при мен какво е положението с този рутер, който също позволява до 100 мегабита по LAN:

https://www.tp-link.com/us/home-networking/wifi-router/tl-wr841nd/#specifications

h5gCzj7.png

Въпреки че дъното ми поддържа 1000 Mb/s: https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty B450 Gaming K4/index.asp#Specification

Но на мен ми е достатъчно, ползвам 70 Mbps интернет.

Значи се опитват да ме правят на маймуна.Не че аз не съм доволен и на тези 85Мбит/с но щом плащам за 200 искам да достига поне до 150-160.Виждам, че LAN контролерът ти е като моя, значи си поддържа до 1000Мбит/с.Ще има разправии няма да оставя нещата така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, MasterGunny написа:

Да но те казват, че поддържа до 1000Mbps.Lan контролера на дъното ми е  Realtek® 8111H Gigabit LAN controller, но като отворя настройките му виждам това - image.jpg

Само 100Мбит/с. а уж пише, че поддържа до 1000.Как да го настроя?

Деинсталирай Ethernet мрежовата карта и рестартирай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, MasterGunny написа:

Значи се опитват да ме правят на маймуна.Не че аз не съм доволен и на тези 85Мбит/с но щом плащам за 200 искам да достига поне до 150-160.Виждам, че LAN контролерът ти е като моя, значи си поддържа до 1000Мбит/с.Ще има разправии няма да оставя нещата така.

Това не е рутер, а е комбинирано ОНТ и е доста старо. Изпиши все пак точния модел. Трябва да има стикер отдолу.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Деинсталирай Ethernet мрежовата карта и рестартирай

Как се деинсталира?

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Това не е рутер, а е комбинирано ОНТ и е доста старо. Изпиши все пак точния модел. Трябва да има стикер отдолу.

2-1.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако си с Win 10 - десен клик по Старт бутона и избирa[ Дежице манагер. Като се отвори прозореца му, разгръщаш групата Network adapters, кликаш с десен бутон на ред, който съдържа PCIe famili controller или Ethernet и избираш Uninstall device, после [Uninstall] и рестартираш като завърши деинсталиранет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, цър-вул написа:

Ако си с Win 10 - десен клик по Старт бутона и избирa[ Дежице манагер. Като се отвори прозореца му, разгръщаш групата Network adapters, кликаш с десен бутон на ред, който съдържа PCIe famili controller или Ethernet и избираш Uninstall device, после [Uninstall] и рестартираш като завърши деинсталиранет.

Направих го.Няма ефект.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А какъв е хардуерният идентификатор на мрежовата карта и коя е версията на драйвъра?
Ако наистина е 8111H - драйвър:
10.045
https://www.realtek.com/en/directly-download?downloadid=7c14a732ed7fe3d6c64807170be47f96

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, MasterGunny написа:

Как се деинсталира?

2-1.jpg

Поддържа N standart, както и портовете са му гигабитови. Поне така пише тук. Обади се на А1 да ти пратят екип за демонстрация на услугата. Може да не са ти променили и пакета. Само предполагам.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Поддържа N standart, както и портовете са му гигабитови. Поне така пише тук.

Не претендирам, че разбирам, но линка който сте дали е за модела HG8245H, моят е HG8245 без H и съм дал линк в първият си пост как изглежда и какви са параметрите му.

преди 12 минути, цър-вул написа:

А какъв е хардуерният идентификатор на мрежовата карта и коя е версията на драйвъра?

Дано да питаш за това - Realtek® 8111H Gigabit LAN controller.Драйвър 10.42.0526.2020 от 2020-09-17.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, MasterGunny написа:

Не претендирам, че разбирам, но линка който сте дали е за модела HG8245H, моят е HG8245 без H и съм дал линк в първият си пост как изглежда и какви са параметрите му.

Дано да питаш за това - Realtek® 8111H Gigabit LAN controller.Драйвър 10.42.0526.2020 от 2020-09-17.

Рових и на още няколко места. Обади се на А1, стига си си ровил машината. Нали таказа, че си тествал с още една. Това е достатъчно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Рових и на още няколко места. Обади се на А1, стига си си ровил машината. Нали таказа, че си тествал с още една. Това е достатъчно.

Нали се обадих.Оттам ме кръщават, че проблемът е при мен, не в тяхното устройство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, MasterGunny написа:

Нали се обадих.Оттам ме кръщават, че проблемът е при мен, не в тяхното устройство.

Искай техници с техен лаптоп да дойдат да тестват услугата .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...