Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купуване на нов компютър

Препоръчан отговор

И аз никога не бих си взел готов компютър. Наистина слагат части, които по отделно никой няма да купи. И не дават информация може би за най-важното - дънната платка.

Смешно е като са писали в тоя сайт, че даден компютър е за игри и са сложили видео картата с DDR5 и 3GB рам. Да за игри от сорта на тетрис ще стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

Според теб каква е разликата между това ти да поръчаш "музиката" и това те да ти изсвирят "познато парче"?

Би ли ми казал твойте последни няколко сиситеми имат ли надпис на тях - HP, Dell и т.н.?

Защото в готова система винаги търговеца ти продава едни неща който никой друг не желае да закупи, нямаш реално цената на компонент където също те цакат с топла бира, а глобално като подбор на компонентите в конкретната - без коментар.

Ти като поръчваш музиката, ти ли я композираш?

Това което си писал изобщо не е така и не важи за всички търговци. Говориш по навик от едно време и една и съща песен се пее по форумите от години, а времето си минава и нещата се променят. Конкуренцията е голяма и това е в плюс за клиентите, защото ако искаш да си конкурентен трябва да предлагаш нещо повече от останалите.

Къде например при нас (във FactorBravo) видя да влагаме компоненти, които никой друг не желае да влага? Всеки един компонент е описан в системите и асемблирането е безплатно, както и тестването на самата система за стабилност. Ако си направиш експеримента и добавиш частите в системата ръчно в количката ще получиш същата или дори по-висока цена. Освен всичко, системата която аз предложих идва с подарък бели екстендър кабели и ARGB лого, което по желание на клиента може и да е къстъм (да си напише името или никнейма). Доставката също е безплатна. Всичко това струва пари, но ние го предлагаме като бонус за клиентите. 

ПП. И не сме само ние, които предлагаме читави готови конфигурации, да не прозвучи като да сме открили топлата вода

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как си знаех, че ще се жегнеш веднага ...

Хайде да не си ги мерим!

Винаги мога да бия твоята система, по параметри или по цена (ако не и по двете), при положение, че аз съм никой, нямам фирма и т.н.

Просто ще вдигна телефона и ще намеря това което искам за възможно най-малкото пари, а по-важното е че мога много правилно да преценя на мен каква система точно ми трябва, тоест 99,99% от готовите системи на пазара - на мен няма да ми върши работа което предполага да има промяна на системата което я прави вече не предварително готова система и накрая пак идваме до цената - нали не ми казваш, че вие подарявате системите или работите на загуба? Всички работят на печалба, просто тя е различна. Аз си имам дилър - той също печели от мен, но цените който плащам са съпоставими с "промоциите" на останалите.

Хайде отговори ми честно - с какво го топли питащия, вашия подарък? Ама честно, гледайки от неговата гледна точка!

Това, че си правиш реклама тук и т.н. - не е моя работа. Изобщо не ме интересува дали ще продадеш система на човека или не.

За мен е важно той да получи най-доброто за неговите си пари и да вземе това което наистина му е нужно - всичко останало е късмет, защото и 10 години гаранция да имам, ако ще бъде в сервиза през ден - не благодаря! Да, знам - вие не произвеждате компонентите и винаги ще има дефекти.

Хубав ден!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама никой не говори за тебе, говорим за клиенти, които не разбират от хардуер (не са и длъжни да разбират от всичко) и искат да си купят десктоп. Много от тях нямат и времето или пък не им се занимава да разпитват по форуми. Естествено, че не работим на загуба. Това ти какви дилъри имаш и какви цени ти дават на теб, не помага с нищо на питащия. Ако искаш дай му цени от твоя дилър и му сглоби компютър с гаранция за всяка част ако искаш да му помогнеш, но до момента не съм видял предложение от теб. 

Това какво го топлело клиента подаръците, които правим... малко не ти разбрах въпроса. Какво го топли, че компютъра е тестван и асемблиран безплатно, че транспортните разходи са за наша сметка, че конфигурацията изглежда добре ( тук е субективно разбира се, но сме се постарали да спазим някакъв баланс м/у външен вид и цена без компромис в качеството и без да е за сметка на нещо друго)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

идва с подарък бели екстендър кабели и ARGB лого, което по желание на клиента може и да е къстъм (да си напише името или никнейма).

За това говоря!

Как да предложа, като още не е напълно ясно той от каква система реално се нуждае! Тук въпроса не е да се употреби един бюджет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plamen_petrov_80 написа:

За това говоря!

Как да предложа, като още не е напълно ясно той от каква система реално се нуждае! Тук въпроса не е да се употреби един бюджет.

Ако на някой клиент това не му харесва може да махнем кабелите и ARGB логото, но това по никакъв начин не рефлектира върху крайната цена, защото са подарък. Във ФБ страницата ни може да се види как изглежда машината с тях.

За второто съм съгласен, под предложението ми на предната страница съм писал, че може да се мине и с процесор с вградена графика и доста по-стегнат бюджет. Въпросът е, че конфигурациите не трябва да се делят на "готови" и препоръчани от форум, а на такива които отговарят на изискванията на клиента и са изгодни срещу тези, които не стават и са употребени съмнителни компоненти със силно завишена крайна цена

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Gaming_Solutions написа:

Ако на някой клиент това не му харесва може да махнем кабелите и ARGB логото, но това по никакъв начин не рефлектира върху крайната цена, защото са подарък. Във ФБ страницата ни може да се види как изглежда машината с тях.

За второто съм съгласен, под предложението ми на предната страница съм писал, че може да се мине и с процесор с вградена графика и доста по-стегнат бюджет. Въпросът е, че конфигурациите не трябва да се делят на "готови" и препоръчани от форум, а на такива които отговарят на изискванията на клиента и са изгодни срещу тези, които не стават и са употребени съмнителни компоненти със силно завишена крайна цена

като стигнем до крайните изисквания на клиента, може да сравним неговия избор, с вашето предложение и предложенията на всички останали.

А ако трябва да е още по-коректно може да се сравнят еднакви компоненти за да се види и цената - знам много добре как се прави кадърно търг за обществена поръчка.

Проблема с подаръка ми е - че това си е вид маркетингов трик, ти казваш, че не работиш на загуба - значи си го изчислил купувайки на едро въпросните кабели с колко ще ти свали % от печалбата. Това разбира се на теб ти помага за повече клиенти - съответно повече приходи, но реално каква полза имаш за системата ... не е като да подарявате приличен охладител - нали?

И тък като си говорим откровенно - каква е цената която  вие заплащате за подаръка - тоест колко "печели" крайния потребител?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plamen_petrov_80 написа:

като стигнем до крайните изисквания на клиента, може да сравним неговия избор, с вашето предложение и предложенията на всички останали.

А ако трябва да е още по-коректно може да се сравнят еднакви компоненти за да се види и цената - знам много добре как се прави кадърно търг за обществена поръчка.

Проблема с подаръка ми е - че това си е вид маркетингов трик, ти казваш, че не работиш на загуба - значи си го изчислил купувайки на едро въпросните кабели с колко ще ти свали % от печалбата. Това разбира се на теб ти помага за повече клиенти - съответно повече приходи, но реално каква полза имаш за системата ... не е като да подарявате приличен охладител - нали?

И тък като си говорим откровенно - каква е цената която  вие заплащате за подаръка - тоест колко "печели" крайния потребител?

Против всякакви правила е да споделям, камо ли публично партньорски цени, не мога да повярвам, че ме питаш подобно нещо, би трябвало да си наясно щом работиш с дилъри. Ние нямаме печалба от самото асемблиране, така че подаръците са за сметка на печалбата от останалите компоненти, които смея да твърдя, че продаваме с ниска надценка. Самата плочка като разход за материали не струва почти нищо, но се принтира малко над 3 часа на 3D принтер, лед ARGB лентата е само с 6 диода и също не е скъпа, както и двата преходника към нея за да се свърже и синхронизира с ARGB на кутията. Ако сметна работата по моделиране, принтиране и свързване сумата ще набъбне много, но съм преценил, че ще е безплатно.

ПП. "Маркетингов трик" звучи все едно съм излъгал някого за нещо. Не мога да разбера какъв е проблема, че сме си орязали печалбата за да направим подарък. Хората се радват и оценяват труда ни, получаваме обратна връзка почти всеки път, често ни изпращат и снимки на щастливите си деца, вероятно и ще ни препоръчат на приятели, за това го правим. Обещавам ако си поръчаш компютър от нас да не ти правя подаръци за да си доволен ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Геийминг солутион като цяло е добре. Имам забележки разбира се но е добре наистина като сглобка.

Подаръците са готино нещо от опит го казвам. Подарявам им лента за 6 лева и хората се радват супер много.

Добре си се ориентирал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ПП. "Маркетингов трик" звучи все едно съм излъгал някого за нещо. Не мога да разбера какъв е проблема, че сме си орязали печалбата за да направим подарък. Хората се радват и оценяват труда ни, получаваме обратна връзка почти всеки път, често ни изпращат и снимки на щастливите си деца, вероятно и ще ни препоръчат на приятели, за това го правим.

Е така де!

Те всички търговци са честни. След като продават свободно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, ivov написа:

Какво ви е мнението за този компютър? 

https://plasico.bg/kompyutyr-falco-intel-core-i5-9400f-8gb-1tb-gtx-1050-3gb-93238.html#full-details

преди 4 часа, ivov написа:

Защо така? Аз точно на това съм свикнал. Отиваш в магазина, харесваш си нещо и си го купуваш. Това да си подбирам различните компоненти и да си поръчвам да ми ги сглобяват ми се вижда прекалено сложно. А и рисковано, защото чета коментари за различни фирми, че ставали грешки. Поръчваш си едно пък ти слагат друго и т.н. Защо е нужно да се усложняват нещата? 

По принцип при компютрите е най-добре човек сам да си подбере чарколяците или да попита за такива (както ти в случая правиш), така че да удовлетворяват неговите нужди.

Както и @plamen_petrov_80 писа за въпросната готова конфигурация, почти нищо не се знае какви части има вътре в кутията. Срам ги е да напишат името на бомбичката... така де, захранването. Единствено процесорът е известен, а той вече е старо поколение. За капак и гаранцията е орязана на 2 години. На повечето части гаранцията е по 3 години, на паметта обикновено е 8 год., а има и захранвания с 10 год. Няма да се учудя и ако му турят лепенка, така че да не можеш да го отваряш да го чистиш от прах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Против всякакви правила е да споделям, камо ли публично партньорски цени, не мога да повярвам, че ме питаш подобно нещо, би трябвало да си наясно щом работиш с дилъри. Ние нямаме печалба от самото асемблиране, така че подаръците са за сметка на печалбата от останалите компоненти, които смея да твърдя, че продаваме с ниска надценка. Самата плочка като разход за материали не струва почти нищо, но се принтира малко над 3 часа на 3D принтер, лед ARGB лентата е само с 6 диода и също не е скъпа, както и двата преходника към нея за да се свърже и синхронизира с ARGB на кутията. Ако сметна работата по моделиране, принтиране и свързване сумата ще набъбне много, но съм преценил, че ще е безплатно.

ПП. "Маркетингов трик" звучи все едно съм излъгал някого за нещо. Не мога да разбера какъв е проблема, че сме си орязали печалбата за да направим подарък. Хората се радват и оценяват труда ни, получаваме обратна връзка почти всеки път, често ни изпращат и снимки на щастливите си деца, вероятно и ще ни препоръчат на приятели, за това го правим. Обещавам ако си поръчаш компютър от нас да не ти правя подаръци за да си доволен ;)

Gaming_Solutions, като гледам вашия сайт (по-точно за готовите конфигурации) и тези на други фирми, то разликата е от земята до небето, както се казва.

Вашите готови конфигурации са много по-добри и балансирани от другите! А и подаръка е много добра идея. Повечето хора се радват на подаръци.

Има само един голям проблем - трябва тия, които купуват поне малко да разбират какво купуват. За да могат да оценят това, което правите. Който не разбира, гледа една кутия на вашия сайт и друга, по-лъскава и светеща на другия и купува нея. Така че без да имам информация, мога да предположа, че вашите потребители са поне над средно ниво че и нагоре.

Имах една позната, която ми поръча да и купя компютър - "ама да не е много мощен и скъп, само за игри ще се ползва".

И такъв клиент като влезе в некоректна фирма и гледай какво става. Веднага надушват печалбата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, саби написа:

По принцип при компютрите е най-добре човек сам да си подбере чарколяците или да попита за такива (както ти в случая правиш), така че да удовлетворяват неговите нужди.

Както и @plamen_petrov_80 писа за въпросната готова конфигурация, почти нищо не се знае какви части има вътре в кутията. Срам ги е да напишат името на бомбичката... така де, захранването. Единствено процесорът е известен, а той вече е старо поколение. За капак и гаранцията е орязана на 2 години. На повечето части гаранцията е по 3 години, на паметта обикновено е 8 год., а има и захранвания с 10 год. Няма да се учудя и ако му турят лепенка, така че да не можеш да го отваряш да го чистиш от прах.

Точно тази фирма обясняват, че не слагат лепенка, за да можеш да си отваряш и чистиш компютъра. За да можеш и да видиш какво има вътре. При това не се губи гаранцията. Общо взето отзивите за въпросната компания са добри, а и забелязах, че имат огромен избор. 

Аз наистина не разбирам от хардуер, а и не съм длъжен, нали? Не ми се и занимава тепърва да се ограмотявам в тази област. Затова няма как да си избирам сам какви платки да ми сглобят. Разчитам на професионалистите в тези магазини. Вярвам ,че те имат сметка да сглобяват и продават читави компютри, за да привличат доволни клиенти. Навсякъде има хитреци, но дали печелят много от това. Ето в моята финансова област скоро попаднах на чужд брокер, който ме измами с $200. Само че аз парите си ги избих. Ония спечелиха лесни $200, но ме загубиха като клиент и им направих "нужната" реклама в моите среди. Всичко е и до късмет ако щете. Ако много избираш може да не попаднеш на най-доброто и обратното. Например моя монитор дето ви казах, че е на 10 години беше последната бройка. Този дето стои за реклама. Казаха, че работи от седмица, но беше бая прахясал. Вероятно малцина биха рискували с подобна покупка, но аз дори не се замислих и ето, че това се оправда.    

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, vpvelev написа:

Gaming_Solutions, като гледам вашия сайт (по-точно за готовите конфигурации) и тези на други фирми, то разликата е от земята до небето, както се казва.

Вашите готови конфигурации са много по-добри и балансирани от другите! А и подаръка е много добра идея. Повечето хора се радват на подаръци.

Има само един голям проблем - трябва тия, които купуват поне малко да разбират какво купуват. За да могат да оценят това, което правите. Който не разбира, гледа една кутия на вашия сайт и друга, по-лъскава и светеща на другия и купува нея. Така че без да имам информация, мога да предположа, че вашите потребители са поне над средно ниво че и нагоре.

Имах една позната, която ми поръча да и купя компютър - "ама да не е много мощен и скъп, само за игри ще се ползва".

И такъв клиент като влезе в некоректна фирма и гледай какво става. Веднага надушват печалбата.

Благодаря за хубавите думи.

Не делим клиентите на такива, които разбират и такива, които не разбират. Имаме и от двата типа клиенти. Цените са ни достатъчно привлекателни за тези, които знаят какво купуват, за останалите клиенти периодично пускаме тестове на "готови" конфигурации с различни игри на определени настройки във ФБ страницата ни за да видят реално за какво си плащат и да знаят какво да очакват. Иначе и на самият сайт сме написали, че държим на индивидуалния подход към всеки наш клиент и не ни е целта да ги ограничаваме с нашите "готови" конфигурации. Те са просто наш прочит как трябва да изглежда една добре балансирана гейминг система според нашите разбирания, което естествено не означава, че те могат да задоволят изискванията и разбиранията на абсолютно всеки наш клиент. Като пример, в препоръчаната в предната страница конфигурация сме сложили дъно B550 с ALC 1200 аудио, за да може след време да се ъпгрейдне и с по-новите процесори, но спокойно в този си вид дъното може да се смени с по-евтино с B450 чипсет и по-евтин Realtek ALC887 (особено ако има външна звукова карта) и тогава конфигурацията ще е по-добра за определени хора. За 5лв. отгоре паметта може да се смени с такава работеща на 3600MHz вместо 3200MHz. Вариантите са много, за нас е все едно дали ще продаваме от предложените от нас конфигурации или някакво къстъм изпълнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, ivov написа:

Разчитам на професионалистите в тези магазини. Вярвам ,че те имат сметка да сглобяват и продават читави компютри, за да привличат доволни клиенти.

Първия компютър, който си купихме, някъде 2005 г., беше от технополис - може би най-лошото място за подобна покупка, но тогава дори не знаех, че компютрите може да се сглобяват по свой вкус. Гаранцията бе 3 години и през цялото това време го разнасях до сервиза. Почти целия подмениха, само процесорът и харддискът оцеляха. Ако беше с видеокарта сигурно и нея щяха да сменят. В сервиза бяха наредили компютрите един върху друг и служителите едвам се разминаваха. Чакахме ги по месец да му обърнат внимание. Една-две години след купуването му, докато беше в сервиза се натресохме на готов компютър от мултирама, тъй като ми трябваше за уроците. На втория пък по време на гаранцията му замениха видеокартата и захранването, поради задръстване от прах, тъй като беше с лепенка да не се отваря. И двата компютъра бяха със смотани захранвания, като онова в твоя линк, дето и името не са посмели да му напишат, и двата от време на време се рестартираха при токови удари. Откакто сменихме компютрите, като им осигурихме читави захранвания, нито един рестарт не е имало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А за тази лъскава машинка какво ще кажете? При това е и на тънка цена.

https://plesio.bg/gotovi-konfiguratsii-c-69977681/turbo-x-sphere-sk500-desktop-intel-core-i5-10400-8-gb-240-gb-hd-630-p-346087.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ivov написа:

https://plesio.bg/gotovi-konfiguratsii-c-69977681/turbo-x-sphere-sk500-desktop-intel-core-i5-10400-8-gb-240-gb-hd-630-p-346087.html

Отново боклук. Един от недостатъците е кутията. Мина им времето с горно разположение на захранването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, саби написа:

И двата компютъра бяха със смотани захранвания, като онова в твоя линк, дето и името не са посмели да му напишат, и двата от време на време се рестартираха при токови удари. Откакто сменихме компютрите, като им осигурихме читави захранвания, нито един рестарт не е имало.

При токов удар читавото захранване ще се рестартира заради защитите. :)

преди 1 час, ivov написа:

От 2000лв. мина през 1300 и накрая слезе на 800, през цялото време ти се обяснява да не си вземаш готова конфигурация ако не са описани подробно всички части и конкретно захранването, а ти постваш все такива. Четеш ли темата? Ако все пак искаш да си вземеш готова конфигурация (и парите не са проблем) , да можеш да я пипнеш преди това, да е от голяма и позната фирма мога да ти препоръчам да разгледаш моделите на desktopbg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

При токов удар читавото захранване ще се рестартира заради защитите. :)

Май е по-правилно да кажа прекъсване на тока за части от секундата. Лампите премигваха, когато това се случваше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, саби написа:

Май е по-правилно да кажа прекъсване на тока за части от секундата. Лампите премигваха, когато това се случваше.

Проблем ще е ако не се рестартира. Ако не искаш да се случва, а често имаш токови удари си вземи UPS

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic_s:

Проблем ще е ако не се рестартира. Ако не искаш да се случва, а често имаш токови удари си вземи UPS

Проблемите бяха най-вече по време на дъжд. Когато токът в блока спираше, спираше и уличното осветление, та явно са били свързани заедно. Предполагам, че е имало оголени кабели някъде по стълбовете и е давало накъсо. Скоро ремонтираха булеварда и подмениха осветлението, след което сякаш тези прекъсвания спряха. Не съм ги забелязвал скоро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, ivov написа:

Принципно винаги подкрепям трезвата мисъл за това демонстрирах че и с 10 ядрен Интел пак си значително под бюджета.

С 6 ядрен цената пада с 5 стотака. Ако в предложението ми се сложи - https://www.jarcomputers.com/Intel-Core-i5-10400F-2943-GHz-Box_prod_CPUPINTELBX8070110400F.html?ref=cat

ще ти струва 1 100 лв. но ще има видеокарта, двойно повече рам и двойно по-голямо SSD.

Повечето компоненти не мога да ги коментирам понеже не пише какво точно ти продават но ти дават гаранция от 2 години.

При частите най-малката е 3 години за процесора, дъното и видеокартата (безвентилаторната). Захранването, паметта и SSD-то са с 5 години.

Жар предлагат и сглобяване ако това ти е проблема както и на изплащане? Всъщност нищо не пречи да получиш сглобен компютър като си избираш части.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Roujin Z написа:

Принципно винаги подкрепям трезвата мисъл за това демонстрирах че и с 10 ядрен Интел пак си значително под бюджета.

С 6 ядрен цената пада с 5 стотака. Ако в предложението ми се сложи - https://www.jarcomputers.com/Intel-Core-i5-10400F-2943-GHz-Box_prod_CPUPINTELBX8070110400F.html?ref=cat

ще ти струва 1 100 лв. но ще има видеокарта, двойно повече рам и двойно по-голямо SSD.

Повечето компоненти не мога да ги коментирам понеже не пише какво точно ти продават но ти дават гаранция от 2 години.

При частите най-малката е 3 години за процесора, дъното и видеокартата (безвентилаторната). Захранването, паметта и SSD-то са с 5 години.

Жар предлагат и сглобяване ако това ти е проблема както и на изплащане? Всъщност нищо не пречи да получиш сглобен компютър като си избираш части.

Ок. Направи ми една пълна конфигурация, а аз ще преценя дали да си я поръчам. Добави и платена ОС Windows 10 Pro.  Благодаря. Какво ти е мнението за Мост Компютърс? На две преки от блока ми е. Жара също не е далече. Хубаво е да ми е близко в случай на някаква рекламация. Помня как мъкнех един компютър на сервиз. За да не ми тежи го бях почти разглобил. Видяха ме едни ченгета в патрулка и се заинтересуваха дали ще го хвърлям? Можело да им го подаря. Майтапчии! ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направил съм просто трябваше да смениш процесора. Общо 1 100 лв.

на 6.12.2020 г. в 13:21, Roujin Z написа:

Windows 10 Pro се сваля легално и безплатно от сървъра им и дори можеш да си го ползваш безплатно но седи един надпис че не е активиран.

Ако искаш може да си купиш ключ магазина е без значение.

Ето ти програмка за улеснение - https://www.kaldata.com/софтуер/microsoft-windows-iso-download-tool-112968.html

Под моста не желаят да работят с крайни клиенти и като почнеш с цените и свършиш с обслужването ако опреш до гаранция нещата са все негативни.

Като пазариш онлайн по-закона в ЕС имаш право да върнеш без каквито и да е обяснения стоката в срок от две седмици след получаването.

Искаш магазина да ти е на близко чудесно но не ходи да го купуваш на място.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...