Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купуване на нов компютър

Препоръчан отговор

преди 1 час, Roujin Z написа:

Направил съм просто трябваше да смениш процесора. Общо 1 100 лв.

Windows 10 Pro се сваля легално и безплатно от сървъра им и дори можеш да си го ползваш безплатно но седи един надпис че не е активиран.

Ако искаш може да си купиш ключ магазина е без значение.

Ето ти програмка за улеснение - https://www.kaldata.com/софтуер/microsoft-windows-iso-download-tool-112968.html

Под моста не желаят да работят с крайни клиенти и като почнеш с цените и свършиш с обслужването ако опреш до гаранция нещата са все негативни.

Като пазариш онлайн по-закона в ЕС имаш право да върнеш без каквито и да е обяснения стоката в срок от две седмици след получаването.

Искаш магазина да ти е на близко чудесно но не ходи да го купуваш на място.

Благодаря! Това е чудесно и мога да кажа, че тази конфигурация ми харесва. Няма да ходя в магазина, но как да ги подсетя да ми го сглобят този компютър? 

Защото ако ми дойдат частите в насипно състояние няма да мога да се справя. 

Windows 10 ми е ясен и мога сам да си го инсталирам. В момента ползвам Хоум версията, която е безплатна.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ivov написа:

Благодаря! Това е чудесно и мога да кажа, че тази конфигурация ми харесва. Няма да ходя в магазина, но как да ги подсетя да ми го сглобят този компютър? 

Защото ако ми дойдат частите в насипно състояние няма да мога да се справя. 

Windows 10 ми е ясен и мога сам да си го инсталирам. В момента ползвам Хоум версията, която е безплатна.  

Дали ти трябва външно видео?

Имат телефон!

Windows 10 Home не е безплатен! Няма безплатен Windows!

Но Windows 10 можеш да го ползваш без активация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като правиш поръчка винаги има поле за допълнителна информация където може да напишеш че го искаш сглобен и т.н.

Ще ти се обадят и за потвърждение. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се, че ползвам тази тема, но за един въпрос не ми се искаше да пускам нова.. За комбинация от  gtx 1660(Super ако е по-изгодно също е вариант) Ryzen 5 2600 струва ли си да се изчака след нова година? Как са наличностите? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, tigid написа:

Извинявам се, че ползвам тази тема, но за един въпрос не ми се искаше да пускам нова.. За комбинация от  gtx 1660(Super ако е по-изгодно също е вариант) Ryzen 5 2600 струва ли си да се изчака след нова година? Как са наличностите? 

Защо 2600 след като има 1600AF и 3600?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Защо 2600 след като има 1600AF и 3600?

Не, че нямам мерак за 3600, но май ще ми понадуе цената, възможно ли е да ми цъкнеш някакви конфигурации било то готови или не, да видя каква е разликата ценово между трите процесора в комбинация с това видео. Благодарско.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ти трябват конфигурации при положение че може да се ползват еднакви дъна за всеки от изброените процесори.

Цените са от типа на 200 лв., 270 лв. и 400 лв.

п.с. Предвид че I5-10400F струва 300 лв. ако говорим за игри ти е логичния избор при разлика от около 100 лв. с 3600.

Разбирай че не правиш компромис а спестяваш пари докато при по-слабите АМД вече имаш и компромис с производителността.

Иначе ако не се търси оптималното а най-бюджетното 1600 е логичния вариант просто за тия пари плюсовете са му повече от минусите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Roujin Z написа:

Не ти трябват конфигурации при положение че може да се ползват еднакви дъна за всеки от изброените процесори.

Цените са от типа на 200 лв., 270 лв. и 400 лв.

п.с. Предвид че I5-10400F струва 300 лв. ако говорим за игри ти е логичния избор при разлика от около 100 лв. с 3600.

Разбирай че не правиш компромис а спестяваш пари докато при по-слабите АМД вече имаш и компромис с производителността.

Иначе ако не се търси оптималното а най-бюджетното 1600 е логичния вариант просто за тия пари плюсовете са му повече от минусите.

Благодаря!!! Ще разгледам тогава сръвнения на 3600 и 5-10400. При тези двата варианта смяташ ли, че е нужно да се почака след нова година до колкото разбрах ще излизат нови части, или смело да купувам(като реша кой от двата)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, tigid написа:

Благодаря!!! Ще разгледам тогава сръвнения на 3600 и 5-10400. При тези двата варианта смяташ ли, че е нужно да се почака след нова година до колкото разбрах ще излизат нови части, или смело да купувам(като реша кой от двата)?

2600x със 1660 super и евтино b450 дъно е най-добрия вариант.

Стока няма да има до март поне ако ти се чака за март месец чакай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 часа, plamen_petrov_80 написа:

Windows 10 Home не е безплатен!

За Хоум плащат само балъците на сайта на микромеките или на сайтовете на бг търговците на компютри в насипно състояние.
Домашните потребители с акъл си го свалят и инсталират и активират без никакви кракове, просто пишат един ключ от 7 или 8 и 10 се активира.

Но тази истина ти пречи на продажбите на бозицата.

Как да вярвам на човек който се опитва да ме будалка ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Белгиеца написа:

За Хоум плащат само балъците на сайта на микромеките или на сайтовете на бг търговците на компютри в насипно състояние.
Домашните потребители с акъл си го свалят и инсталират и активират без никакви кракове, просто пишат един ключ от 7 или 8 и 10 се активира.

Но тази истина ти пречи на продажбите на бозицата.

Как да вярвам на човек който се опитва да ме будалка ?

Аз не продавам нищо!

Няма безплатен легален Windows!

Ти този ключ за 7 от къде го вземаш легално и безплатно?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... да не говорим, че за проверяващите ако си фирма е все тая дали си си купил ключ за 10$ от ebay или си ползвал някой пиратски кийген от банановия сайт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, plamen_petrov_80 написа:

Аз не продавам нищо!

Ти този ключ за 7 от къде го вземаш легално и безплатно?

Е как да не продавш като си всеки божи ден тука акъл да даваш кой какво да си купува ?

Ключа за 7 си го преписвам от лепенката на компютъра от който пиша, купен нов от магазина преди 10 години.
А ключа за 8 си го извадих от лаптопчето, щото не сложили лепенка и с извадения си му направих нова инсталация с 10 на чисто, след като един Минт беше прецакал дуал-бута.

преди 43 минути, Gaming_Solutions написа:

... да не говорим, че за проверяващите ако си фирма...

Няма да намерят Уиндоус ако съм фирма, на Планетата Земя все още няма установена хамериканска абсолютна диктатура извън САЩ, задължаваща всеки примат да им ползва бозата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Е как да не продавш като си всеки божи ден тука акъл да даваш кой какво да си купува ?

Ключа за 7 си го преписвам от лепенката на компютъра от който пиша, купен нов от магазина преди 10 години.
А ключа за 8 си го извадих от лаптопчето, щото не сложили лепенка и с извадения си му направих нова инсталация с 10 на чисто, след като един Минт беше прецакал дуал-бута.

Ти правиш ли разлика от съвет и продаване на хардуер?

Да съм спечелил някакви пари от някой тук? Да съм поискал пари от някой тук?

С думите купен нов разговора свършва, защото ти си го платил вече! Това, че M$ имат агресивна политика за налагането на W10 на всички и позволяват преминаване от по-стара към по-нова версия, не прави OS-a безплатен! Прави само прехода безплатен ако са изпълнени някой условия!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Честита Коледа! 

Оня ден си получих компютъра от куриерската фирма. Подкарах го и вече си го ползвам. 

Благодаря Ви за съдействието. Друго си е новичкото. По-бързо и по-безшумно на първо време.

Има обаче един проблем. Той е свързан с монитора. Той все пак е на повече от 10 години и е стабилно 

употребяван. Видимо цветовете му са поизбледнели вече. Какъв монитор ще ми препоръчате да си

потърся през Новата година? Видео картата е модел  GF GT 1030, 2GB, Palit, PCI-E 3.0, GDDR5, 64 bit, HDMI, DVI.

Искам да ви кажа, че останах с много добри впечатления от фирмата JAR Computers и ви ги препоръчвам без да е реклама.

Бяха много точни и отзивчиви. Най-важното е, че въпреки тежката ситуация се справиха бързо. Покрай пандемията има проблеми 

с доставките на части и се наложи да правим промени в движение, но всичко е наред.  

Специални благодарности на потребител Roujin Z 

за ценната консулатация и се надявам да помогне за избор на монитор. Нещо около 24 инча и няма да се ползва за игри. 

За човек с три диоптъра очила. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Монитор до 250 лева - Монитори, Аудио и Видеокарти - kaldata.com - Форуми

Това е стандартен бюджетен IPS с искания диагонал. Ако имаш претенции за въртяща се стойка си приготви повече пари.

Иначе картата позволява и 4К видео. Нямам предвид че просто ще работи на нативната резолюция а че ще вървят и филми с такава.

Среден вариант е 2560x1080 което е перфе за филми но не падай под `29 ако ще е с такава резолюция.

Монитор LG 29WL500-B 30 76.2 - ниска цена от JAR Computers

https://www.lg.com/bg/monitori/lg-29WL500-B

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, Roujin Z написа:

Монитор до 250 лева - Монитори, Аудио и Видеокарти - kaldata.com - Форуми

Това е стандартен бюджетен IPS с искания диагонал. Ако имаш претенции за въртяща се стойка си приготви повече пари.

Иначе картата позволява и 4К видео. Нямам предвид че просто ще работи на нативната резолюция а че ще вървят и филми с такава.

Среден вариант е 2560x1080 което е перфе за филми но не падай под `29 ако ще е с такава резолюция.

Монитор LG 29WL500-B 30 76.2 - ниска цена от JAR Computers

https://www.lg.com/bg/monitori/lg-29WL500-B

Здрасти. Да използвам случая и твоето експертно присъствие, за да се ограмотя малко за мониторите.

Първото предложение е много изгодно, но какво можеш да ми кажеш за фирмата АОС, защото не съм я чувал дори?

Второто е ясно. Аз по принцип се зверя в едни числа и графики предимно и гледам от метър екрана. Дали ще е добра идея екран 29 инча? 

В смисъл доста голям за гледане от близко. Аз по принцип съм фен на марката Самсунг. Сегашният монитор е Самсунг модел  SMB2430L. 

Май е LED . А иначе аз прочетох в нета за матриците и че IPS са най-добри. Един въпрос и за Дисплей порта. Имам такъв като спецификация на 

новата дънна платка. Само че не виждам къде е изведен. Има няколко видео гнезда от познатите, има за слушалки и USB, но къде е и как изглежда 

Дисплей порта не ми става ясно.  

Кутията на новия компютър е много ефектна с този прозрачен капак. Всичко се вижда вътре и е подредено като в аптека.

Дали са ми два кабела за хард диск дори. Само че аз като гледам не виждам къде може да се монтира хард  в тази кутия?

Не че ми е важно. При това бързо SSD с памет 1 ТБ едва ли ще страдам от недостиг на място.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, ivov написа:

Видео картата е модел  GF GT 1030, 2GB, Palit, PCI-E 3.0, GDDR5, 64 bit, HDMI, DVI.

Искам да ви кажа, че останах с много добри впечатления от фирмата МошеникМастер и ви ги препоръчвам.

Нещо около 24 инча и няма да се ползва за игри. 

За човек с три диоптъра очила. 

А би ли бил така добър да ни осветлиш нас невежите, за чии ти е изтрябвала видеокарта като няма да играеш игри и ще ползваш 1920х1080х монитор с трите ти диоптера ?
На процесора Интел и5 като му махнеш буквата F и става със вградено видео, без да се охарчваш за външна видеокарта и пак щеше да имаш 4К видео с него, ако на дънната платка имаш DisplayPort или HDMI 2.0. Преходникът от DisplayPort 1.4 към HDMI 2.0 струва 20 лв.
Аз пък не се прекарах да взимам видеокарта, щото нямам доверие на продавачи те да ми дават акъл.
И сега трябва да си купиш 4К монитор, щом като имаш външна видеокарта с HDMI 2.0 .
Ония разбирачите от прехвалената фирма не ти ли ги обясниха тези работи ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защото видеокартата е по-добрия вариант а като махнеш буквата F на процесора и вземеш дъно с DP ще си дал почти същите пари.

преди 1 час, ivov написа:

Първото предложение е много изгодно, но какво можеш да ми кажеш за фирмата АОС, защото не съм я чувал дори?

Голям производител. В случая марката е без значение има си класове тоест има леки разлики в дизайна и интерфейсите.

Това е алтернатива от Самсунг - Монитор Samsung S24R350FHU 23.8 LS24R350FHUXEN - ниска цена от JAR Computers

Липсва DisplayPort няма и говорителчета а като гледам се предлага и с по-малка гаранция. Предвид че не е по-евтин не смятам че е изгоден.

Разбира се в случая няма голямо значение така че ако марката е чак от такова значение взимай него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Roujin Z написа:

Защото видеокартата е по-добрия вариант а като махнеш буквата F на процесора и вземеш дъно с DP ще си дал почти същите пари.

Това не е вярно.
А и на него не му трябваше чак пък и5.

Но, аз иначе те разбирам, търговията трябва да върви.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Белгиеца написа:

А би ли бил така добър да ни осветлиш нас невежите, за чии ти е изтрябвала видеокарта като няма да играеш игри и ще ползваш 1920х1080х монитор с трите ти диоптера ?
На процесора Интел и5 като му махнеш буквата F и става със вградено видео, без да се охарчваш за външна видеокарта и пак щеше да имаш 4К видео с него, ако на дънната платка имаш DisplayPort или HDMI 2.0. Преходникът от DisplayPort 1.4 към HDMI 2.0 струва 20 лв.
Аз пък не се прекарах да взимам видеокарта, щото нямам доверие на продавачи те да ми дават акъл.
И сега трябва да си купиш 4К монитор, щом като имаш външна видеокарта с HDMI 2.0 .
Ония разбирачите от прехвалената фирма не ти ли ги обясниха тези работи ?

Не намесвай фирмата. Аз си пазарувах на сайта им онлайн по списък предложен от  Roujin Z.

Той дори беше предложил друга видео карта, но тя се беше изчерпала и тогава я замених с друга с любезното съдействието на служител на Jar. 

Да. Наистина има вградена видеокарта на дънната платка. Само че тя в момента не работи на практика. Пробвах да включа моя монитор към DVI изхода, но не тръгна.

Защо? Не знам. Може би така е правилно щом има допълнителна видеокарта. Аз не виждам проблем да имам компютър с повече екстри. 

Верно е, че не играя игри, но може да ми дойдат на гости върли геймъри, нали? Няма да ги гоня, я! 

Освен това аз бях приготвил 2 бона, а компютърчето излезе всичко на всичко 1068 лв. Евтинийка направо.

Сега мога да се поглезя с по-скъп монитор. По-принцип те разбирам. Аз  знам много добре 2 и 200, ако ме разбираш.

В един период от живота ми нямах пари за едно кафе. На практика започнах да печеля добре и се видях с повече парички, когато 

престанах да правя сметка за всяко нещо и си отпуснах душичката, както казват мъдрите хора. Когато харчиш с кеф се освобождава място 

за нови пари и те неминуемо идват. Толкова е просто, нали? Стиснеш ли се и нищо не ти се получава и съответно и парите свършват. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ivov графиката е вградена в процесора на дънната платка имаш само интерфейс за свързване с приемник.

Тъй като процесора е без графика тия интерфейси на дъното са безполезни. 

Горе вече изтъкнах че видеокартата е за предпочитане а вградената не е безплатна. Ето да видиш:

Процесор Intel Core i5-10400F BX8070110400F - ниска цена от JAR Computers

Процесор Intel Core i5-10400 BX8070110400 - ниска цена от JAR Computers

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, ivov написа:

1. Да. Наистина има вградена видеокарта на дънната платка.

2. Верно е, че не играя игри, но може да ми дойдат на гости върли геймъри, нали? Няма да ги гоня, я! 

3. Освен това аз бях приготвил 2 бона, а компютърчето излезе всичко на всичко 1068 лв. Евтинийка направо.

1. Еми братчед, те всичките дъна имат видео изходи бе. Ама ти реши да дадеш още едни 142 лв за видеокарта, за да не се разсърдят продавачите. Хей така от добро сърце си ги почерпил едни пари да се радват.
Intel Core i5-10400  -  365 лв   а  е Intel Core i5-10400F  - 310 лв  = разлика от 55 лв

видео  - 142 лв - разликата от 55 лв = 87 лв неоправдан разход.

А то на тебе и не ти е трябвал i5 могъл си да минеш като мене с i3 за 219 лв, ама нека ти е гадничко сега че са те излъгали. 

2. А на геймърите един шут у задника и вън !

3. Освен това я дай част по част кое колко струва при тази райска фирма, още по-добре фактурка нещо да сканираш и да ни покажеш, цена няма да имаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Roujin Z написа:

Ivov графиката е вградена в процесора на дънната платка имаш само интерфейс за свързване с приемник.

Тъй като процесора е без графика тия интерфейси на дъното са безполезни. 

Горе вече изтъкнах че видеокартата е за предпочитане а вградената не е безплатна. Ето да видиш:

Процесор Intel Core i5-10400F BX8070110400F - ниска цена от JAR Computers

Процесор Intel Core i5-10400 BX8070110400 - ниска цена от JAR Computers

Аз също предпочитам да има отделна видеокарта. Помня, че на предишен мой компютър нещо ми правеше мизерии вградената интернет карта. Сложих отделна мрежова платка и всичко си тръгна добре. Може да не ми повярваш, но в началото на трудовата си практика аз съм се занимавал с така нареченото асемблиране на компютри. Тогава всичко беше отделно. Дънната платка си имаше вграден процесор и толкова. За всяко друго нещо се слагаха допълнителни платки. Дори за звука. Имало е случаи да не ни стигат 7 слота за всички платки. А паметта се редеше на дъното с едни чипчета.  Още не бяха измислили USB свързаността дори. Най-популярните хардове, които монтирахме бяха с капацитет ......20 МБ. Представяш ли си? За какво говорим изобщо!  😄

Сега обаче много напредна техниката и направо човек се обърква от това разнообразие, което се предлага на пазара. 

А колегата от Белгия  няма нужда да му обръщаме внимание.  😎

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 31.12.2020 г. в 11:05, ivov написа:

Има обаче един проблем. Той е свързан с монитора. Той все пак е на повече от 10 години и е стабилно 

употребяван. Видимо цветовете му са поизбледнели вече.  

Това с цветовете се оказа, че е моя голяма заблуда. Около настройките на новия компютър попаднах на една опция на Windows 10. Нарича се  "Night light".

Не знам кога и как съм я задействал? Тя приглушава цветовете и бялото изглежда по-скоро жълто-розово. След като я изключих стария монитор си вади

супер цветове и не е никак спешно да си купувам нов. При компютъра нещата са ясни. Новият е много по-бърз и по-безшумен и си заслужаваше.  

Стария още може да работи, но се наложи да го опаковам в един кашон и да го складирам в един шкаф. Все пак ми е жал чак да го изхвърля на боклука.

Има два почти нови хардиска в него. Купих ги преди година от една онлайн фирма за компютърни части. Там интригата е, че сега разбрах за нейното закриване. Това е станало 

още през лятото, но съм го пропуснал този момент. Вие как постъпвате със старите си компютри и монитори? Знам, че има и възможност да се продава на старо, но

не ми се занимава. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...